Θήκη για μπάνιο: τύποι, χαρακτηριστικά, κανόνες επιλογής (24 φωτογραφίες)

Μία θήκη για μπάνιο χρησιμοποιείται σχετικά σπάνια, γεγονός που προκαλεί έκπληξη. Αυτό είναι ένα πολύ λειτουργικό, αισθητικά ελκυστικό και προσιτό για κάθε ένα από εμάς σπίτι διακόσμηση.

Μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο σχεδιασμό του μπάνιου

Το πρόβλημα με τα περισσότερα σύγχρονα διαμερίσματα της πόλης, και μερικές φορές τα σπίτια, είναι το μικρό τους μέγεθος. Μικρή περιοχή δεν επιτρέπει πάντα να συνειδητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές ιδέες και τις εξωφρενικές επιθυμίες, και στο μπάνιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κάνουμε. Μερικές φορές αυτή η τοποθεσία είναι τόσο περιορισμένη και άβολη που ακόμη και οι βασικές ανάγκες είναι δύσκολο να τοποθετηθούν.

Λευκή θήκη λουτρού

Μαύρη θήκη μπάνιου

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα κατ 'ανώτατο όριο αρθρωτό ντουλάπι για είδη υγιεινής και ένα καλάθι πλυντηρίων μπορεί να τοποθετηθεί στο μπάνιο. Είναι κρίμα που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν: η θήκη μολυβιών για το μπάνιο συνδυάζει τις ιδιότητες ενός ντουλάπι και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα πράγματα, όπως σε ένα καλάθι πλυντηρίων, και έχει πολλές ενδιαφέρουσες συσκευές που είναι χρήσιμες στην καθημερινή ζωή.

Μαύρη και λευκή θήκη λουτρού

Κλασική θήκη μπάνιου

Βασικά πλεονεκτήματα

Πριν εξεταστεί η ποικιλότητα των ειδών των ντουλαπιών και η επιλογή των επίπλων για το μπάνιο, αξίζει να εξεταστεί ποια είναι τα πλεονεκτήματα της περίπτωσης μολυβιού που είναι γνωστή σε όλους. Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του χαρακτηριστικού είναι η δυνατότητα τοποθέτησης ενός ντουλαπιού ακόμη και στα πιο μικρά δωμάτια. Το μόνο που χρειάζεται να γίνει πριν από την αγορά είναι να μετρήσει σωστά το δωμάτιο έτσι ώστε στη συνέχεια νέα επίπλωση με τέλεια επιλεγμένες παραμέτρους παίρνει τη θέση του στο σπίτι.

Θήκη για μπάνιο με διακόσμηση

Θήκη σκουρόχρωμου ξύλου

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων:

  • Η θήκη για ντουλάπα για το μπάνιο θα γίνει μια λειτουργική προσθήκη, βολική και εύκολη στη χρήση. Θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε στο χέρι όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ: από τα σεντόνια και τις πετσέτες στα καλλυντικά και τα οικιακά χημικά προϊόντα.
  • Θήκες περιπτώσεις σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι σε θέση να απορροφήσει όλα τα νοικοκυριά μικροσκοπικά. Έτσι, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από ακαταστασία. Το δωμάτιο φαίνεται καθαρό, τακτοποιημένο, καθαρό, καθαρισμός σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ ευκολότερη και ταχύτερη?
  • Μπάνιο - μια ζώνη υψηλής υγρασίας. Με την υγρασία, τις σταγόνες νερού, τα οικιακά χημικά, τους καπνούς σε όλες τις μορφές και τους τύπους, πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει όχι μόνο υδραυλικά και έπιπλα αλλά και όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα δωμάτιο. Τα σετ επίπλων για το μπάνιο είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν φοβούνται την υγρασία. Επιπλέον, μια σύγχρονη περίπτωση μολυβιού με ή χωρίς ένα καλάθι πλυντηρίου είναι συνήθως σχεδιασμένη έτσι ώστε η υγρασία να μην μπορεί να βλάψει όλα τα πράγματα που είναι αποθηκευμένα μέσα.
  • Μια θήκη για το μπάνιο μπορεί να είναι ένα θεαματικό πράγμα σχεδιαστή που θα προσθέσει σταθερότητα στο εσωτερικό ενός δωματίου. Η συμπαγής και ταυτόχρονα ελκυστική ιδιότητα θα κάνει ακόμη και το πιο βαρετό εσωτερικό πιο κομψό και ολιστικό.

Επιπλέον, η θήκη για το μπάνιο δεν μπορεί να είναι καινούργια. Η μεταβολή των παλαιών σοβιετικών επίπλων με νέο τρόπο θεωρείται μία από τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Αρκεί να βρείτε ένα καλό παλιό ντουλάπι που έχει διατηρήσει όλες τις λειτουργικές του ιδιότητες, ενεργοποιεί τη φαντασία, οπλίζει τον εαυτό σας με τις απαραίτητες συσκευές και αποφασίζει να προχωρήσει με δημιουργικά πειράματα.

Θήκη λουτρών με έθνικ στυλ

Θήκη για μπάνιο με γυαλιστερή πρόσοψη

Ποικιλίες μολυβιών στο μπάνιο

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι η περίπτωση μολυβιού είναι ένα εντελώς απλό πράγμα που φαίνεται κανονικό και δεν μπορεί να διαφέρει σε καμία ποικιλία ειδών εκτός από την παλέτα χρωμάτων και εν μέρει τα υλικά για την κατασκευή. Στην πραγματικότητα, αυτά τα χαρακτηριστικά επίπλων μπορούν να ταξινομηθούν σε διάφορες κατηγορίες.

Στον τόπο εγκατάστασης

Υπάρχουν γωνιακά μοντέλα και τοίχος. Η τελευταία επιλογή είναι καλή τόσο από αισθητική άποψη όσο και από άποψη άνεσης. Συχνά, η θήκη μολυβιών έρχεται με καθρέφτη, νιπτήρα, καλάθι με πλυντήρια και άλλες συσκευές. Έτσι, ένα χαρακτηριστικό περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά αξεσουάρ επίπλων και πολύτιμο χώρο αποθήκευσης για το μπάνιο. Ένα στενό γωνιακό κουτί μολύβι για ένα μπάνιο χωρίς καλάθι βρίσκεται συνήθως σε εκείνο το μέρος του δωματίου, όπου είναι αδύνατο να τοποθετηθεί οποιαδήποτε άλλη χρήσιμη συσκευή, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε την περιοχή.

Γυαλιστερή θήκη λουτρού

Μπλε θήκη μπάνιου

Ανά τύπο εγκατάστασης εξαρτημάτων επίπλων

Υπάρχουν τροποποιήσεις δαπέδου και τοίχου. Η πρώτη επιλογή είναι εξαιρετικά εύκολη στην εγκατάσταση. Τα αγορασμένα έπιπλα τοποθετούνται απλά στη σωστή θέση. Είναι δύσκολο να εγκατασταθεί μια κρεμαστή θήκη λουτρού. Ωστόσο, κατά τη λειτουργία, οι δομές αυτές είναι πιο επικερδείς - είναι λίγο πιο εύκολο να καθαρίσετε το δωμάτιο.

Με μέγεθος

Η ταξινόμηση των προϊόντων κατά μέγεθος και διαστάσεις είναι μάλλον αυθαίρετη. Κατά κανόνα, μπορείτε να βρείτε μια θήκη για το πάτωμα-θάλαμο για ύψος 1,8 μέτρα ή 2 μέτρα. Το πλάτος είναι πολύ διαφορετικό: από 300 mm έως 1,2 μέτρα.

Μια περίπτωση μολυβιού είναι ένα πολυλειτουργικό και χρήσιμο πράγμα με κάθε τρόπο. Είναι πολύ πιο κερδοφόρο να αγοράσετε ένα πλήρες μοντέλο που συνδυάζει μερικά χρήσιμα διαμερίσματα αποθήκευσης ταυτόχρονα από το να τοποθετήσετε μόνο ένα ογκώδες ντουλάπι ή ένα πρακτικό καλάθι πλυντηρίου.

Περίπτωση κόκκινου μπάνιου

Κόκκινη μολυβοθήκη για μπάνιο

Παραδοσιακά υλικά μολυβιού

Τέτοιο παραδοσιακό υλικό όπως το μέταλλο στο μπάνιο είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσετε. Ανεξάρτητα από το πώς επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία, η υγρασία και ο χρόνος σε ένα "κακό" ντουέτο θα κάνουν τη δουλειά τους και θα καταστρέψουν ακόμα και τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του μέταλ.

Επιπλέον, είναι απολύτως ανέφικτο να χρησιμοποιείται το μέταλλο ως κύριο υλικό. Αυτά τα προϊόντα είναι πολύ μαζικά, ογκώδη και μη πρακτικά. Είναι πιο πιθανό να μοιάζουν με ένα παράλογο ασφαλές από τον περασμένο αιώνα, παρά μια κομψή προσθήκη στο εσωτερικό. Σε χώρους όπου ένα υγρό περιβάλλον δεν είναι τόσο επιθετικό, το μέταλλο χρησιμοποιείται ως υλικό για να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό αξιόπιστο πλαίσιο για πολύπλοκες κατασκευές.

Μολύβι MDF για μπάνιο

Θήκη για μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Γυαλί

Ένας άλλος σχετικά σπάνιος επισκέπτης είναι γωνιακές θήκες από γυαλί για το μπάνιο. Φυσικά, αυτό το είδος του σχεδιασμού φαίνεται εντυπωσιακό, και τα αρθρωτά προϊόντα είναι επίσης αρκετά ευάερα, δίνουν στη συνολική εσωτερική σύνθεση μια ορισμένη ευελιξία και κομψότητα.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι το γυαλί είναι μια ιδανική επιλογή για μπάνιο, πράγματι, οι γυάλινες επιφάνειες δεν φοβούνται την υγρασία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους μια γυάλινη βάση ή μια μολυβοθήκη μιας ανασταλτικής δομής θα είναι ακατάλληλη.

Πλαστική θήκη για μπάνιο

Πρώτα απ 'όλα, αφορά την πρακτικότητα και την ασφάλεια. Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι σε ένα μπάνιο, οι διαστάσεις του οποίου είναι ελάχιστες, μια ανακριβή κίνηση σε ένα στενό δωμάτιο και το γυαλί μπορεί απλά να σπάσει. Ακόμη και με τη χρήση προϊόντων βαρέως τύπου, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν τα προβλήματα:

  • Ο σχεδιασμός είναι δύσκολο να γίνει αεροστεγής.
  • Τα πράγματα που πρέπει να αποθηκεύονται στο ντουλάπι θα είναι ορατά μέσα από το γυαλί, έτσι δεν μπορεί να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της τάξης και του κλεισίματος.
  • Η επιφάνεια γυαλιού είναι δύσκολο να φροντιστεί. Ακόμα και το κοινό νερό θα λερώσει.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί το γεγονός ότι στην τιμή των προϊόντων αυτών είναι αρκετά ακριβό (αν μιλάμε για μοντέλα υψηλής ποιότητας). Οι διαστάσεις δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Ξύλινη θήκη

Υπόστερη θήκη λουτρού

Ξύλινα πάνελ και MDF

Οι μοριοσανίδες και τα MDF είναι υλικά που χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη δημιουργία φθηνών, αλλά μάλλον υψηλής ποιότητας επίπλων. Μια θήκη για ένα μπάνιο σε χρώμα wenge είναι μια κλασική έκδοση του σχεδιασμού ενός χώρου εργασίας.Είναι αυτά τα υλικά που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε σχετικά ελαφριά και πρακτικά σχέδια για το μπάνιο.

Φυσικά, για το μπάνιο, είναι κατάλληλο μόνο ένα ερμάριο κατασκευασμένο από ανθεκτικά στην υγρασία ανάλογα MDF ή μοριοσανίδες. Αν μιλάμε για μια αρθρωτή δομή, ακόμη και οι μεγάλες διαστάσεις του προϊόντος δεν θα μπορέσουν να το επιβαρύνουν. Οι επιφάνειες ξύλου είναι εύκολο να φροντιστούν.

Για το τεράστιο ντουλάπι δεν φαίνεται πολύ ογκώδης, καθρέφτη διακόσμηση θα βοηθήσει να διευκολύνει το μοντέλο. Επιπλέον, ένας συνηθισμένος καθρέφτης μπορεί να ενισχύσει το λειτουργικό δυναμικό του γραφείου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα υλικά αυτά είναι πολύ φθηνά, επιλέγοντας μια ολοκαίνουργια θήκη μολυβιού για μπάνιο, θα πρέπει να προτιμάτε ακόμα πιο δαπανηρές επιλογές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα μοντέλα προϋπολογισμού οι άκρες είναι συνήθως μονωμένες με πλαστική ταινία. Η υγρασία συχνά πέφτει κάτω από τις αρθρώσεις. Η υγρασία διεισδύει βαθιά στο υλικό και καταστρέφει σταδιακά όλο το φύλλο ξύλου. Σε ακριβές αναλόγους, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν παρατηρείται. Οι αρθρώσεις είναι πολύχρωμες με μια σύνθεση βερνικιού, που κάνει το ξύλο να μην φοβάται την υγρασία.

Προστατευτική θήκη λουτρού Provence

Περίπτωση κάτω από το νεροχύτη στο μπάνιο

Πλαστικά

Το πλαστικό είναι ένα δημοφιλές υλικό για την κατασκευή μοντέρνων επίπλων με τιμή προϋπολογισμού. Ωστόσο, η τιμή, η ποιότητα και η αισθητική του προϊόντος είναι πάντα διασυνδεδεμένα. Η βέλτιστη επιλογή είναι τα ελαφρά κρεμαστά ντουλάπια. Εάν οι διαστάσεις των επίπλων είναι αρκετά στερεές, υπάρχει ο κίνδυνος η όλη δομή να παραμορφώνεται αρκετά γρήγορα.

Επιπλέον, η φθηνότερη περίπτωση λευκού μολυβιού με πλαστικό καλάθι πλυντηρίου, οι γρηγορότερες γρατσουνιές και τα μάρκες θα εμφανιστούν σε αυτό. Πολλές πλαστικές επικαλύψεις δεν είναι καθόλου φιλικές με τα οικιακά χημικά, επομένως δεν είναι γνωστό πως ο επόμενος καθαρισμός θα επηρεάσει τις αισθητικές ιδιότητες της νέας μολυβιού.

Για να είμαστε δίκαιοι, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εισαγόμενα προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπου το πλαστικό απλά εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και την απόδοσή του. Ωστόσο, μια πολυτελή λευκή θήκη μολυβιού με ένα ευρύχωρο καλάθι ή περίεργη ασυνήθιστη διακόσμηση θα κοστίσει αξιοπρεπές χρήμα.

Μια θήκη για ένα μπάνιο με ένα καλάθι πλυντηρίου

Γκρίζα θήκη λουτρού

Πώς να επιλέξετε το τέλειο μολύβι για το μπάνιο;

Μια θήκη μολυβιού με καλάθι για το μπάνιο είναι η καλύτερη επιλογή από κάθε άποψη. Σκεπτόμενος για την αγορά νέων επίπλων, είναι σημαντικό να φανταστείτε ποιες ιδιότητες στυλ πρέπει να είναι εγγενείς στην περίπτωση του μολυβιού, ποιες πρόσθετες λειτουργίες θα πρέπει να ικανοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό έπιπλο και επίσης να μην ξεχνάμε τις διαστάσεις και το αναμενόμενο επιθυμητό χρώμα (λευκό, μαύρο, ασήμι, φωτεινή παλέτα).

Θήκη μπάνιου με γυαλί

Γωνιακή θήκη μπάνιου

Εξετάστε τους τρεις πιο σημαντικούς παράγοντες:

  • Διαστάσεις και διαστάσεις. Ένα υπερβολικά μεγάλο ντουλάπι δεν θα χωρέσει στο σωστό μέρος και ένα πολύ στενό ντουλάπι δεν θα είναι τόσο αξιόπιστο και ευρύχωρο όσο θα μπορούσε να είναι. Ο κύριος σκοπός της θήκης μολυβιού είναι να χρησιμοποιηθεί ο ελεύθερος χώρος στο μέγιστο.
  • Τύπος και μορφή εγκατάστασης. Πριν αγοράσετε, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το μπάνιο σας, να αναλύσετε τα βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης, να εξετάσετε τις βασικές προϋποθέσεις τόσο της διάταξης και της διακόσμησης του δωματίου,
  • Λειτουργικό δυναμικό. Το πιο συνηθισμένο λάθος πολλών πελατών είναι το υπουργικό συμβούλιο, όπου υπάρχουν πολλά ράφια, τα οποία στο μέλλον αποδειχθούν εντελώς περιττά. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα λευκό γραφείο σε απλό σχεδιασμό, όπου υπάρχουν τρία κύρια τμήματα. Μιλάμε για ένα ανασυρόμενο καλάθι για πλυντήρια, θα χρειαστείτε επίσης αρκετά συρτάρια για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων και ένα διαμέρισμα για την αποθήκευση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (ρούχα, καθαρά πετσέτες, μπουρνούζια).

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει επίσης η εμφάνιση του προϊόντος. Η πιο ευέλικτη επιλογή που είναι κατάλληλη σε οποιοδήποτε περιβάλλον είναι ένα απλό λευκό ντουλάπι από ποιοτικό υλικό. Αυξάνει τις αισθητικές ιδιότητες του καθρέφτη ντεκόρ, διάφορα σχέδια, και άλλες πρωτότυπες προσθήκες. Η αρχική διακόσμηση μπορεί να γίνει με τα χέρια σας.

Θήκη για μπάνιο

Επιπλέον, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του αγορασθέντος προϊόντος.Στο μπάνιο, όλα τα χαρακτηριστικά είναι ευαίσθητα στις βλαβερές συνέπειες της υγρασίας, επομένως, για να απολαύσετε την άψογη εμφάνιση και την εξαιρετική απόδοση του υπουργικού συμβουλίου, πρέπει να προσέξετε την ποιότητα και την σωστή φροντίδα των προϊόντων επίπλων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)