Οβάλ μπανιέρα στο εσωτερικό: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (26 φωτογραφίες)

Οι χρόνοι έφυγαν όταν σε κάθε διαμέρισμα συναντήσαμε με τον ίδιο τύπο εσωτερικών στοιχείων. Η σύγχρονη ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε την εμφάνιση των χώρων για κάθε χαρακτήρα, τρόπο ζωής και ακόμη και διάθεση. Για παράδειγμα, οι λάτρεις της αρμονίας και των λεπτών μορφών θα απολαύσουν οβάλ σχήματος μπανιέρες.

Ακρυλικό οβάλ λουτρό

Πέτρινο οβάλ λουτρό

Ένα τέτοιο λουτρό έχει μια πρωτότυπη, αλλά ταυτόχρονα οικεία μορφή, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε δωμάτιο. Οι λακωνικές γραμμές του οβάλ ελαφρώς συμπληρώνουν το εσωτερικό, δίνοντάς του την ηρεμία και την ισορροπία. Η απουσία αιχμηρών γωνιών καθιστά το οβάλ λουτρό το ασφαλέστερο εύρημα, το οποίο ταυτόχρονα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Λευκό οβάλ λουτρό

Οβάλ μπανιέρα με βρύση

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας τέτοιας γραμματοσειράς είναι η ευελιξία της: θα φανεί εξαιρετική τόσο σε ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό όσο και σε ένα κλασικό κλασικό. Το μπάνιο μπορεί να συμπληρωθεί με μεταλλικά σκαλιστά πόδια, τα οποία θα του δώσουν μια σκιά της αριστοκρατίας, ή ένα τρόπο υδρομασάζ, το οποίο θα το κάνει αρκετά μοντέρνο. Μια ποικιλία χρωμάτων, μέχρι το κόκκινο και το μαύρο, σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για κάθε εσωτερικό μπάνιο.

Οβάλ μπανιέρα

Οβάλ μαύρο λουτρό

Βάση μπάνιου

Επίσης, καθώς η χρωματική παλέτα της οβάλ μπανιέρας ποικίλλει, ο κατάλογος των υλικών από τον οποίο κατασκευάζεται είναι ποικίλος. Τα πιο δημοφιλή από αυτά θεωρούνται:

 • χυτοσίδηρο.
 • χάλυβα
 • ακρυλικό ·
 • μια πέτρα.

Ανάλογα με το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί η γραμματοσειρά, σχηματίζεται επίσης ένας κατάλογος εγγενών χαρακτηριστικών. Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με όλους.

Οβάλ χυτοσίδηρο λουτρό

Οβάλ μπανιέρα με διακόσμηση

Οβάλ χυτοσίδηρο λουτρά

Παρά το γεγονός ότι σήμερα οι μπανιέρες από χυτοσίδηρο δεν είναι πολύ δημοφιλείς, μέχρι πρόσφατα ήταν ο κύριος τύπος υδραυλικών εγκαταστάσεων που βρέθηκαν στα σπίτια. Αν και τα μαζικά προϊόντα από χυτοσίδηρο σταδιακά αντικαθίστανται από ελαφρύτερα μοντέλα, δεν πρέπει να παραλείψουμε να δούμε τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

 • Μη λυγίζετε.
 • Μη δημιουργείτε δονήσεις.
 • σταθερή ·
 • κρατήστε τη ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με σωστή φροντίδα της επικάλυψης σμάλτου που προστατεύει το λουτρό από χυτοσίδηρο, η ζωή του επεκτείνεται κατά δεκάδες χρόνια. Η σύγχρονη παραγωγή μπανιέρων από χυτοσίδηρο προσφέρει μια ποικιλία χρωμάτων που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τέτοια προϊόντα σε ρετρό εσωτερικούς χώρους.

Οβάλ μπανιέρα με ντους

Εκλεκτική οβάλ μπανιέρα

Χαλύβδινα οβάλ λουτρά

Η δεύτερη μεγαλύτερη αντοχή μετά το χυτοσίδηρο είναι ο χάλυβας. Παρά το γεγονός ότι είναι κατώτερη σε ισχύ και, ενδεχομένως, η διάρκεια ζωής του δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακή, είναι δύσκολο να μην αναφερθούν τα κύρια πλεονεκτήματα μιας χαλύβδινης δομής:

 • χαμηλό κόστος.
 • ποικιλία μεγεθών.
 • ελαφρύ βάρος.
 • γρήγορη θέρμανση της επιφάνειας.

Κοστίζει μια ωοειδής μπανιέρα κατασκευασμένη από χάλυβα δεν είναι πολύ ακριβό, γι 'αυτό θεωρείται η καλύτερη επιλογή σε συνδυασμό με "τιμή και ποιότητα". Μερικοί χρήστες αναφέρουν χαμηλή ηχομόνωση αυτού του σχεδίου, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να σφραγίσετε το κάτω μέρος και τους τοίχους της μπανιέρας για να δώσετε πρόσθετη μόνωση.

Οικολογική οβάλ μπανιέρα

Οβάλ μπανιέρα με οθόνη

Οβάλ ακρυλικές μπανιέρες

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ακρυλικών λουτρών είναι το χαμηλό βάρος τους, επειδή στην πραγματικότητα το ακρυλικό είναι ένα από τα ελαφρύτερα πολυμερή. Επιπλέον, το υλικό είναι πλαστικό, γεγονός που καθιστά το σχήμα των ωοειδών γραμματοσειρών ιδανικό, χωρίς τραχύτητα.

Άλλα πλεονεκτήματα των ακρυλικών λουτρών περιλαμβάνουν:

 • δεν απορροφά τη ρύπανση.
 • διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • δεν κουδουνίζει και δεν δονείται.
 • διαφέρει στην οικολογική καθαρότητα.

Αυτό το μοντέλο θεωρείται σωστά το πιο δημοφιλές, δεδομένου ότι η σύγχρονη βιομηχανία σας επιτρέπει να κάνετε μπανιέρες διαφορετικών χρωμάτων, ενώ οι οβάλ ακρυλικές κατασκευές εγκαθίστανται όλο και περισσότερο σε αστικά διαμερίσματα.

Υψηλή τεχνολογία οβάλ μπανιέρα

Οβάλ μπανιέρα από τεχνητή πέτρα

Οβάλ πέτρινο λουτρό

Αυτή η επιλογή θεωρείται η πιο ακριβή, αλλά και η πιο χρήσιμη για τον άνθρωπο. Η φυσική υφή της πέτρας σας επιτρέπει να κάνετε χαλαρωτικά λουτρά, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες χαλάρωσης και κολύμβησης.

Δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο και ακριβό να αγοράσετε ένα λουτρό από μια ολόκληρη φυλή, πολλοί προτιμούν τώρα οβάλ μπανιέρες από τεχνητή πέτρα. Με τα χαρακτηριστικά του, μια τέτοια γραμματοσειρά δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από τις μεταβολές από τις φυσικές πρώτες ύλες. Είναι πιθανό οι τεχνητοί πόροι να μην έχουν πόρους που υπάρχουν σε έναν φυσικό καμβά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμα καλύτερο - το μπάνιο δεν απορροφά βρωμιά. Γενικά, η γραμματοσειρά από τεχνητή πέτρα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά ισχύος και απόδοσης: διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ευχάριστη στην αφή και έχει προστασία από θόρυβο.

Προβαλλόμενη οβάλ μπανιέρα

Ρετρό ωοειδής μπανιέρα

Η μαρμάρινη μπανιέρα θεωρείται το πιο κοινό υποκατάστατο φυσικών πρώτων υλών. Τα μαρμάρινα τσιπ προστίθενται στην ειδική λύση, η οποία κάνει πιο ακριβή τη μίμηση της φυσικής υφής. Επιπλέον, το προϊόν που κατασκευάζεται από ένα τέτοιο υλικό προσδίδει δύναμη και ανθεκτικότητα στο μάρμαρο, το οποίο είναι αναμφίβολα ένα σχέδιο συν.

Οβάλ μπανιέρα με στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο

Οβάλ μπανιέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ωοειδές χυτοσίδηρο

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Λόγω των στρογγυλεμένων άκρων και τοίχων, το οβάλ λουτρό είναι συνήθως τοποθετημένο σε ειδικά πόδια. Οι ειδήμονες των κλασικών εσωτερικών τάξεων, με τη μορφή των λιονταριών στα χάλκινα ή επιχρυσωμένα χρώματα, οι λάτρεις της σύγχρονης εποχής προτιμούν απλούς χρωμιωμένους κατόχους.

Art Nouveau οβάλ μπανιέρα

Οβάλ λουτρό ποδιών

Παρά τη δημοτικότητα της τοποθέτησης του μπάνιου στα πόδια, μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχουν δύο επιλογές για την τοποθέτηση της γραμματοσειράς οβάλ:

 • ενσωματωμένο μπάνιο;
 • ανεξάρτητη οβάλ μπανιέρα.

Ο ενσωματωμένος σχεδιασμός θεωρείται ένα στοιχείο ειδών υγιεινής πολυτελείας, διότι, πρώτον, απαιτεί ειδική ανακατασκευή ολόκληρου του λουτρού, το οποίο δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά, και δεύτερον, έχει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων λειτουργιών με τη μορφή ειδικού φωτισμού και υδρομασάζ. Το ενσωματωμένο ωοειδές λουτρό γίνεται συνήθως κατόπιν παραγγελίας και τοποθετείται σε ειδικό βάθρο. Οι τελευταίες ιδέες σχεδίασης προς αυτή την κατεύθυνση είναι ένα ωοειδές λουτρό αυγών και ένα μπάνιο με βάρκα.

Ελεύθερη ωοειδής μπανιέρα

Οβάλ μπανιέρα με προσκέφαλο

Μια μπανιέρα με μπανιέρα είναι τοποθετημένη στο κέντρο του μπάνιου ή σε μικρή απόσταση από τον τοίχο. Ένας ανάμικτης δαπέδου ή ένα συμβατικό σύστημα που προεξέχει από έναν τοίχο μπορεί να συνδεθεί με αυτό.

Οβάλ χαλύβδινη μπανιέρα

Οβάλ γωνιακή μπανιέρα

Οι λάτρεις των ρετρό εσωτερικών χώρων διακοσμούν ανεξάρτητες μπανιέρες με χάλκινα πόδια και χάλκινες βρύσες με σκαλιστά διακόπτες. Αυτό σας επιτρέπει να βουτήξετε πλήρως στην ατμόσφαιρα ενός παλιού αριστοκρατικού σπιτιού.

Οβάλ λουτρό σε εξοχική κατοικία

Εκτός από μια ποικιλία δομικών χαρακτηριστικών, τα οβάλ λουτρά έχουν επίσης ένα ευρύ φάσμα από μοναδικές χρωματικές παλέτες. Δεν χρειάζεται πλέον να απορρίψετε τα μπάνια σας με τον ίδιο τύπο υδραυλικών εγκαταστάσεων, σήμερα όλοι μπορούν να βρουν μια γραμματοσειρά που τους αρέσουν.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)