Ελεύθερη μπανιέρα: μια νέα τάση της σεζόν (23 φωτογραφίες)

Οι παγκόσμιοι σχεδιαστές προβλέπουν ότι η διάθεση και η ατμόσφαιρα του μπάνιου θα καθοριστούν κυρίως από το χρώμα και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η μπανιέρα. Χυτοσίδηρος, χάλυβας, ξύλο, ακρυλικό, χυτοσίδηρο - οποιοδήποτε από αυτά τα υλικά δίνει ξεχωριστή μπανιέρα με το δικό του χαρακτήρα. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή μοντέλου, πρέπει να ακολουθείτε τους ακόλουθους δείκτες:

  • βάρος - όσο μικρότερη είναι η μάζα του προϊόντος, τόσο πιο εύκολη είναι η μεταφορά, συναρμολόγηση / αποσυναρμολόγηση.
  • ανθεκτικότητα - εξαρτάται από το υλικό, την επικάλυψη του λουτρού. Είναι γνωστό ότι η μέση διάρκεια ζωής των υδραυλικών σωληνώσεων είναι έως 50 χρόνια, ακρυλικό - 15-20 χρόνια, χάλυβα (πάχος τοιχώματος τουλάχιστον 4 mm) - έως και 30 χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι η περίοδος λειτουργίας του προϊόντος εξαρτάται επίσης από την ποιότητα / το πάχος της επίστρωσης (σμάλτο, ακρυλικό). Είναι σαφές ότι μια λεπτή επίστρωση σμάλτου θα γίνει γρήγορα κίτρινη και θα φθαρεί. Η ελαφριά βλάβη του ακρυλικού μπορεί να λειανθεί (συχνά δεν είναι επιθυμητό να το κάνετε αυτό σε προϊόντα λεπτής στοιβάδας).
  • τη δυσκολία εξόδου. Τα πολυμερή προϊόντα (ακρυλικό, χυτό μάρμαρο) δεν πρέπει να καθαρίζονται με λειαντικά. Οι μεταλλικές μπανιέρες είναι επικαλυμμένες με ανθεκτικό σμάλτο και επομένως αντιμετωπίζονται μερικές φορές με λειαντικά πρόσθετα. Αλλά μην είστε ζήλο, αφού η αποκατάσταση του σμάλτου είναι μια δαπανηρή διαδικασία.
  • το κόστος των προϊόντων μπορεί να χωριστεί σε τμήματα. Σχετικά φθηνά μοντέλα - χάλυβας, ακρυλικό. Οι μπανιέρες από χυτοσίδηρο διατίθενται με μέση τιμή. Το υψηλότερο κόστος είναι οι αποκλειστικές γραμματοσειρές από πέτρα και ξύλο.

Το φάσμα των υδραυλικών σήμερα είναι τόσο διαφορετικό ώστε κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να είναι μεμονωμένος στην επιλογή ενός λουτρού.

Ανοιχτή ακρυλική μπανιέρα

Ελεύθερη μαύρη μπανιέρα

Μπάνιο από χυτοσίδηρο

Μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών μίας μπανιέρας

Αυτός ο τύπος υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι ένα τέτοιο αυτόνομο στοιχείο του εσωτερικού ότι δεν υπάρχουν πρακτικά πρότυπα σε σχήμα ή μέγεθος. Είναι δυνατή η διάκριση των κοινών παραμέτρων του προϊόντος:

  • οι προκατασκευασμένες ορθογώνιες μπανιέρες έχουν μήκος από 150 έως 180 cm. Με ατομική παραγγελία, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο μήκους 200 cm και πλάτους 100 cm. Το βάθος σχεδόν όλων των μοντέλων είναι 65 cm.
  • οβάλ είναι ένα πολύ κοινό είδος. Χάρη στις στρογγυλεμένες γραμμές, δημιουργεί οπτικά μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης, ηρεμίας. Τα οβάλ μοντέλα μπορούν να θεωρηθούν ως ο χρυσός μέσος όρος ανάμεσα σε οικεία ορθογώνια προϊόντα και δημιουργικά στρογγυλά. Οι πιο δημοφιλείς παράμετροι είναι: μήκος 170 εκ. / Πλάτος 80 εκ. Οι μικρές μπανιέρες από χυτοσίδηρο μεγέθους 120-130 εκ. Έχουν ήδη μεγαλύτερη διακοσμητική αξία, αφού δεν σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε με άνεση.
  • στρογγυλή - μοιάζει με μια παλαιά γραμματοσειρά (στην αρχαιότητα, μόνο οι πλούσιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να το ενυδατώσουν). Η μόνη προειδοποίηση - η περιοχή του δωματίου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 10 τ.μ.

Το κανονικό μέγεθος της μπανιέρας είναι 180Χ180 εκ. Το μικρότερο μοντέλο έχει διάμετρο 120 εκ. Και το μεγαλύτερο - 210 εκ. Οι γραμματοσειρές κάποιων μπανιλιών επεκτείνονται / συστέλλονται προς τα κάτω. Τα υπερμεγέθη μοντέλα είναι συχνά εξοπλισμένα με συστήματα υδρομασάζ.

Κλασική μπανιέρα ανεξάρτητη

Μπάνιο ελεύθερης χρήσης με διακοσμητικά πόδια

Κατά την τοποθέτηση ενός μεγάλου μπάνιου, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι μορφές υδραυλικών εγκαταστάσεων, η δυνατότητα παροχής αποχέτευσης και η εγκατάσταση ενός μίξερ δαπέδων για μια ξεχωριστή μπανιέρα. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι η ατμόσφαιρα του χώρου και της πολυτέλειας αναδημιουργείται από διάφορους αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών.

Ξύλινη μπανιέρα με μπανιέρα

Μπάνιο με ελεύθερη τοποθέτηση στο σπίτι

Πώς να επιλέξετε ένα μπάνιο: περιγραφές, επιθυμίες

Πολλά στοιχεία εμπλέκονται στην τυποποίηση του δωματίου.Αλλά είναι η γραμματοσειρά που θέτει τη διάθεση, γιατί είναι το πρώτο πράγμα που προσέχετε κατά την είσοδο στο δωμάτιο. Μια ελεύθερη μπανιέρα μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει άνεση στο δωμάτιο, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό χώρισμα. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζει μια ξεχωριστή όμορφη ζώνη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε ανά πάσα στιγμή από τη ρουτίνα και τη φασαρία της καθημερινής ζωής. Εάν λάβετε σωστά υπόψη τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων μπανιέρων, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα κομψό σχέδιο του δωματίου.

Ένα ακρυλικό λουτρό είναι απολύτως δημοφιλές γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα: ελαφρύ (έως 30 κιλά), υγιεινή (που παρέχεται με αντιβακτηριακή επικάλυψη), διατηρεί θερμότητα, έχει ευχάριστη επιφάνεια, είναι εύκολο να καθαριστεί. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων των προσόψεων, τα διάφορα σχήματα της γραμματοσειράς έχουν επίσης σημασία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα μιας ακρυλικής μπανιέρας είναι η χαμηλή τιμή μεταξύ παρόμοιων μοντέλων κατασκευασμένων από άλλο υλικό.

Ελεύθερο πέτρινο λουτρό

Ελεύθερο στρογγυλό μπάνιο

Ένα ξεχωριστό οβάλ δοχείο τοποθετημένο σε σκαλισμένα μεταλλικά πόδια (που μιμούνται χαλκό, επιχρύσωση, ασημένια επένδυση) θα διακοσμήσει το κλασικό εσωτερικό του δωματίου. Οι μίξερ σε αυτή την περίπτωση επιλέγονται καλύτερα για να ταιριάζουν με τα πόδια. Τα μοντέλα μπάνιου που είναι εγκατεστημένα σε ορθογώνια / τετράγωνα πλαίσια θα δώσουν έμφαση στην πρωτοτυπία των μορφών υψηλής τεχνολογίας, του μινιμαλισμού. Τα προϊόντα εγκαθίστανται στο πάτωμα ή σε ειδικό βάθρο. Οι λευκές μπανιέρες είναι οι πιο δημοφιλείς επειδή σχετίζονται με την καθαριότητα, τη φρεσκάδα.

Τα πιο εκφραστικά χιονισμένα ακρυλικά μοντέλα φαίνονται σε ένα σκοτεινό κάλυμμα δαπέδου.

Μπάνιο με ελεύθερη τοποθέτηση στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ελεύθερη μπανιέρα

Τα προϊόντα από χυτοσίδηρο παραμένουν σε μεγάλη ζήτηση και η εξήγηση γι 'αυτό είναι ένα ελκυστικό σχέδιο και σύγχρονη λειτουργικότητα (aero και υδρομασάζ). Ένα μπανιέρα με μόνωση από μόνωση διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα: ανθεκτικότητα, υψηλή αντοχή, ικανότητα να διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιολισθητικός πυθμένας, εύκολη συντήρηση. Το λουτρό ποδιών ενός απαλού, εξορθολογισμένου σχήματος φέρνει μια αίσθηση γαλήνης στο δωμάτιο και διακοσμεί δωμάτια ενός κλασικού ή ρετρό στυλ. Οι βρύσες συμπληρώνουν το εσωτερικό και δημιουργούν άριστη άνεση. Το κύριο μειονέκτημα των μπανιέρων είναι η μεγάλη μάζα.

Αττική ελεύθερη μπανιέρα

Art Nouveau ανεξάρτητη μπανιέρα

Ελεύθερο ποδόλουτρο

Τα μοντέλα χάλυβα διατίθενται σε διάφορες μορφές. Θετικές πτυχές των προϊόντων: ελαφρότητα, γρήγορη θέρμανση του μπολ, ευκολία συντήρησης, χαμηλή τιμή. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χειρολισθήρες για να διευκολύνουν την κάθοδο και την έξοδο από το νερό. Τα απλά σχήματα της χαλύβδινης μπανιέρας και της χρωμιωμένης βρύσης ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό του δωματίου με το στυλ του μινιμαλισμού και δημιουργούν οπτικά μια ατμόσφαιρα ελεύθερου χώρου. Ο συνδυασμός μεταλλικών και γυάλινων διακοσμητικών στοιχείων υπογραμμίζει τη σοβαρότητα και την λιτότητα του εσωτερικού.

Αρνητικές ιδιότητες: λεπτούς τοίχους, ώστε οι μπανιέρες να είναι εγκατεστημένες στη δική τους βάση ή σε ειδική βάση.

Μονοκατοικία στο αρχοντικό

Provence ανεξάρτητη μπανιέρα

Μία μπανιέρα από μαρμάρινο χυτοπρεσαριστό σίδερο θα γίνει σίγουρα το κύριο στοιχείο του εσωτερικού κάθε στυλ, καθώς είναι κατασκευασμένο σε διαφορετικά σχήματα ή χρώματα (όπως φυσική πέτρα).

Θετικές ιδιότητες προϊόντων - χαμηλή θερμική αγωγιμότητα (μάρμαρο διατηρεί τέλεια τη θερμότητα), αντοχή, ανθεκτικότητα, δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλό κόστος.

Ραδιόφωνο με μπανιέρα

Ιδιωτικό λουτρό σε ιδιωτική κατοικία

Σκανδιναβική ανεξάρτητη μπανιέρα

Το μοντέλο από χυτό μάρμαρο θα δώσει αριστοκρατία σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Αυτά τα προϊόντα συνδυάζονται αρμονικά με υλικά φινιρίσματος (ξύλο, γυαλί, κεραμίδια). Εάν η μπανιέρα είναι λευκή, τότε το σχέδιο μπορεί να χτιστεί σε ένα παιχνίδι με αντίθεση χρωμάτων. Τα μαύρα και λευκά έπιπλα αραιώνονται τέλεια με ξύλινες επιφάνειες (countertops, δάπεδα, ράφια) που θα δώσουν ζεστασιά και ζεστασιά στο δωμάτιο. Τα μαρμάρινα δοχεία είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση ενός δωματίου σε κλασικό στυλ, επειδή είναι τα κλασικά που είναι πάντα σχετικά και ανθεκτικά. Ο αναμικτήρας είναι επιθυμητός για την εγκατάσταση ορείχαλκου.

Χωρίς χάλυβα λουτρό

Δωρεάν μπανιέρα

Φαίνεται ότι είναι ευκολότερο από ποτέ να εξοπλιστεί ένα ευρύχωρο μπάνιο, γιατί δεν υπάρχει ανάγκη να αποθηκεύσετε κάθε εκατοστό του χώρου. Αλλά είναι καλύτερο να μην βιαστούμε, αλλά πρώτα να αποφασίσει για το ύφος του δωματίου, τον αριθμό μοντέλο υδραυλικών εγκαταστάσεων.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα ελεύθερο μπάνιο είναι κυρίως ένας χώρος ξεκούρασης, χαλάρωσης. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να προβλεφθεί η εγκατάσταση μιας καμπίνας ντους για τη λήψη ελαφρών διαδικασιών αναζωογονητικού νερού.

Η επιλογή μιας μπανιέρας και η τοποθέτησή της έτσι ώστε να μην χάσει τον οπτικό χώρο, αλλά να δημιουργήσει ένα αρμονικό εσωτερικό είναι μια πραγματική τέχνη.

Υπαίθρια ψηλή μπανιέρα

Μπάνιο ελεύθερου τύπου σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)