Οροφή στο μπάνιο - μοντέρνα τελειώματα (23 φωτογραφίες)

Οι επιθυμίες και τα όνειρα των ιδιοκτητών της διακόσμησης οροφής στο μπάνιο μπορεί να είναι κάπως περιορισμένες από την περιοχή του, οπότε το κύριο πράγμα είναι να αυξήσετε οπτικά το χώρο χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές σχεδιασμού (το χρώμα της οροφής στο μπάνιο, σε διαφορετικά επίπεδα).

Armstrong οροφή στο μπάνιο

Δοκοί στην οροφή στο μπάνιο

Υλικά φινιρίσματος κυριολεκτικά περιποιηθεί τους σχεδιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων με ποικιλία, αλλά όχι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή ενός συγκεκριμένου χώρου. Τα υλικά οροφής για το μπάνιο έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες: αντοχή στο νερό, ευκολία συντήρησης, μη τοξική.

Ξύλινη οροφή στο μπάνιο

Για να δημιουργήσετε μια όμορφη οροφή στο μπάνιο είναι σημαντικό: να ακολουθείτε τους κανόνες σχεδιασμού και να επιλέξετε την κατάλληλη τεχνολογία φινιρίσματος.

Οροφή στο μπάνιο στο σπίτι

Κομψή οροφή στο μπάνιο

Οροφή με οροφή - μόνιμη ομορφιά

Αυτή η επίστρωση οροφής συναρμολογείται σε ένα πλαίσιο από σανίδες (στενά μακριά πλαίσια). Υπάρχουν πλαστικές και μεταλλικές ράγες. Έτσι, για παράδειγμα, η οροφή αλουμινίου στο μπάνιο είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση και η εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και εργαλεία. Η πλούσια παλέτα χρωμάτων προσφέρει τελειώματα για κάθε γούστο: χρώμιο, επιχρύσωση, πλαστικό σε διαφορετικά χρώματα με ή χωρίς σχέδια.

Η οροφή του ράφι στο μπάνιο έχει ένα καλό ανακλαστικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι σημαντικό όταν δημιουργείτε το εσωτερικό ενός μικρού δωματίου.

Τα μειονεκτήματα της οροφής του ποταμού περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συσσώρευσης βρωμιάς στις αρθρώσεις μεταξύ των πάνελ, αλλά ο έγκαιρος καθαρισμός θα αποτρέψει αυτό το πρόβλημα. Επίσης, όταν επιλέγετε μια οροφή rack, καλό είναι να θεωρήσετε ότι δεν είναι φιλικό με κάποια εσωτερικά στυλ.

Εκτύπωση φωτογραφιών στην οροφή του μπάνιου

Γυψοσανίδα στο μπάνιο

Γυψοσανίδα στο μπάνιο

Συνήθως, μια τέτοια δομή συναρμολογείται σε ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό, αλλά συνιστάται η χρήση μεταλλικής βάσης για το μπάνιο. Η ουσία της εγκατάστασης είναι απλή - το πλαίσιο είναι ραμμένο με γυψοσανίδα, η επιφάνεια είναι διακοσμημένη. Για το λουτρό, αποκτάται αναγκαστικά ένα ανθεκτικό στην υγρασία υλικό που είναι ανθεκτικό στην εμφάνιση ενός μύκητα (επισημασμένο GKLV - γυψοσανίδα ανθεκτικός στην υγρασία). Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού - δημιουργώντας μια εντυπωσιακή πολυεπίπεδη οροφή, εγκαθιστώντας ενσωματωμένους λαμπτήρες, καλύπτοντας τις επικοινωνίες. Διάρκεια ζωής - έως 10 χρόνια.

Στόκος στην οροφή του μπάνιου

Σοφίτα οροφής μπάνιου στυλ

Οι αρνητικές πλευρές της κατασκευής γυψοσανίδας είναι η διάρκεια της κατασκευής οροφής (ειδικά όταν εργάζεται μόνη της), το νομισματικό κόστος (επιφανειακή διακόσμηση απαιτεί στόκος, αστάρι, ζωγραφική). Με την πάροδο του χρόνου, η οροφή γυψοσανίδας του μπάνιου θα πρέπει να ανανεωθεί - καλυμμένη με νέα βαφή.

Αττική οροφή στο μπάνιο

Matte τέντωμα οροφή στο μπάνιο

Οροφή με πλακάκια

Ψευδοροφή στο μπάνιο είναι επίσης εξοπλισμένη σε μια δομή πλαισίου. Είναι κατασκευασμένο για επένδυση με κεραμίδια που έχουν τελειωμένη επένδυση - οροφή. Το κύριο υλικό - από υγρασία-απόδειξη μονάδες από μέταλλο, πλαστικό, plexiglass έχουν μια επιφάνεια που έχει ήδη επεξεργαστεί. Ένας ενδιαφέρον σχεδιασμένος φωτισμός οροφής μπορεί να είναι μια κομψή σχεδίαση.

Δεν τους αρέσει ο καθένας το "επίσημο" στυλ αυτού του σχεδίου οροφής. Ωστόσο, η αρθρωτή οροφή στο μπάνιο σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, ο μινιμαλισμός είναι πολύ κατάλληλος και οργανικός.

Stretch οροφή στο μπάνιο

Stretch ανώτατο όριο

Οροφή με επιφάνεια καθρέφτη

Η εγκατάσταση των πραγματικών καθρεπτών δίνει στο μπάνιο πολυτέλεια και πολυτέλεια.Η εγκατάσταση της κατασκευής περιλαμβάνει την εγκατάσταση μόνο μεταλλικού ενισχυμένου πλαισίου. Για να στερεώσετε τις πλάκες καθρέφτη στο πλαίσιο, τρύπες προ-τρυπημένα σε κάθε. Συνιστάται να εμπιστευτείτε τη συναρμολόγηση της κατασκευής σε έναν έμπειρο πλοίαρχο και στη συνέχεια η οροφή καθρέφτη στο μπάνιο θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Ταπετσαρία στην οροφή του μπάνιου

Αρνητική πλευρά σχεδιασμού:

  • όχι ο καθένας θα ήθελε την αφθονία της λαμπρότητας, ειδικά στα μικρά μπάνια στο Χρουστσόφ?
  • το καθρέφτη οροφή στο μπάνιο χρειάζεται προσεκτική συντήρηση. Στις συνθήκες της δυνατότητας ψεκασμού στην επιφάνεια, θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.
  • το σημαντικό βάρος και την υψηλή τιμή των καθρεπτών. Ως επιλογή προϋπολογισμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε οροφές κασέτας για το μπάνιο. Πρόκειται για ένα σύστημα Armstrong με λαμπερά πλαστικά πάνελ.

Πορτοκαλί οροφή στο μπάνιο

Πλακάκια στην οροφή του μπάνιου

PVC τέντωμα οροφή στο μπάνιο

Μια πολύ πρακτική επιλογή για τη διακόσμηση της οροφής. Πολλά πλεονεκτήματα: δεν παίρνει υγρασία, προστατεύει τα έπιπλα, τις συσκευές, τα πατώματα από το νερό (σε περίπτωση πλημμύρας από πάνω). Εύκολη φροντίδα - απλώς σκουπίστε την οροφή τέντωμα στο μπάνιο με ένα υγρό πανί.

Ο σχεδιασμός της τεντωμένης οροφής στο μπάνιο είναι πολύ ευρύς. Πολλές επιλογές χρωμάτων (ματ, γυαλιστερό, με εκτύπωση φωτογραφιών, απλή και με σχέδια) σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε ένα ανώτατο όριο για κάθε δωμάτιο οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους.

Βέβαια, υπάρχουν και αρνητικές όψεις: η ατομική συναρμολόγηση της κατασκευής είναι αδύνατη (απαιτούνται υλικά και εξοπλισμός), η επιφάνεια του PVC μπορεί να υποστεί ζημιά από ένα κοφτερό / σκληρό αντικείμενο, οι κιτρινισμένες / σκοτεινές περιοχές της λευκής οροφής (τα σημεία στερέωσης των εξαρτημάτων) δεν μπορούν να πλυθούν ή να βαφτούν. Σε μια μη θερμαινόμενη σοφίτα μπάνιο, η οροφή σε 0 ° C, η οροφή γίνεται εύθραυστη και μπορεί να σπάσει εάν χαλάσει μηχανικά. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, αποκαθίσταται η ελαστικότητα.

Εκτυπωμένη οροφή στο μπάνιο

Σκεπαστή οροφή στο μπάνιο

PVC επένδυση

Πλαστική οροφή - η καλύτερη επιλογή για το μπάνιο. Πλεονεκτήματα του υλικού: αντοχή στην υγρασία, ευκολία εγκατάστασης, δυνατότητα απόκρυψης καλωδίων και ελαττώματα της οροφής, μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε αριθμό προβολέων, σε προσιτή τιμή.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αυτά τα ανώτατα όρια "τρώνε" ένα ορισμένο ύψος του δωματίου.

Πώς να φτιάξετε ένα ανώτατο όριο σε ένα μπάνιο από τα πάνελ;

Η πλαστική οροφή στο μπάνιο τοποθετείται μετά την ολοκλήρωση των τοίχων, οπότε το πάνω άκρο του κεραμιδιού μπορεί να θεωρηθεί ως οριζόντιο επίπεδο για την εγκατάσταση του πλαισίου. Το βάθος του πλαισίου οροφής επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των προβολέων, συν 2-3 εκατοστά για το απόθεμα.

Στρουθοκαμήλου στο μπάνιο

Απαιτούνται: γαλβανισμένες σιδηροτροχιές, πλαστικές πλάκες, αστάρι, βίδες, κατσαβίδι, τρυπάνι.

  1. Το ανώτατο όριο επεξεργάζεται με ένα ειδικό αστάρι. Με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου, η σήμανση εφαρμόζεται στους τοίχους. Κατά την επιλογή του βάθους του κιβωτίου, λαμβάνονται υπόψη οι διαστάσεις των κρεμαστών φωτιστικών και το πάχος του κιβωτίου.
  2. Το κιβώτιο τοποθετείται - οι οδηγοί κατά μήκος της περιμέτρου του τοίχου είναι σταθεροί. Οι αναρτήσεις είναι τοποθετημένες στην οροφή, υποστηρίζοντας το πλαίσιο από χαλάρωση (σε μια γραμμή, οι αναρτήσεις τοποθετούνται σε βήματα των 60 cm). Τα διαμήκη προφίλ τοποθετούνται σε απόσταση περίπου 50 cm.
  3. Ένα προφίλ εγκαθίσταται γύρω από την περίμετρο (αρχή ή οροφή). Στερεώστε το με βίδες με ύψος 35-50 εκ. Τοποθέτηση πλαστικών πάνελ γίνεται στα προφίλ. Μπορείτε να κόψετε το ύφασμα του επιθυμητού μήκους με ένα τρακτέρ ή ένα μαχαίρι, η άκρη πρέπει να καθαριστεί με γυαλόχαρτο. Ο πίνακας εισάγεται στο προφίλ εκκίνησης, ελαφρώς λυγισμένος και τοποθετημένος στο προφίλ στην αντίθετη πλευρά. Ο καμβάς μετακινείται προσεκτικά στον τοίχο μέχρι να στερεωθεί σταθερά σε προφίλ σε τρεις πλευρές. Η ελεύθερη τέταρτη πλευρά του πλαισίου στερεώνεται με βίδες στο πλαίσιο.
  4. Τοποθετήστε προσεκτικά ολόκληρο το πλαίσιο πλαισίου. Ο τελευταίος πίνακας είναι ελαφρώς κομμένος σε πλάτος και βιδώνεται στο πλαίσιο, και στη συνέχεια το περίγραμμα στερεώνεται με υγρά καρφιά.
  5. Η οροφή του πίνακα στο μπάνιο είναι εξοπλισμένη με προβολείς. Για τον εξοπλισμό των λαμπτήρων, οι οπές διακόπτονται μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ή κατά την εγκατάσταση των πλαισίων. Η καλωδίωση για τα φωτιστικά είναι σταθερή πριν εγκαταστήσετε τα έργα ζωγραφικής.

Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ποσότητα υλικών στην πλαστική οροφή στο μπάνιο, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα του δωματίου. Κατά την επιλογή πάνελ, λαμβάνεται υπόψη ότι τα υφάσματα που μιμούνται τα πηχάκια συνδέονται χωρίς ορατή ραφή και οι ραφές θα είναι ορατές στην οροφή από τα συνηθισμένα πλαίσια.

Γυάλινη οροφή στο μπάνιο

Επιθυμία οροφής

Συχνά τα οροφές στα διαμερίσματα είναι ανομοιογενή και έχουν ρωγμές, λακκούβες, έτσι αναρτημένες, τέντωμα οροφές είναι τα καλύτερα φινίρισμα για την κάλυψη των ατελειών.

Αν θέλετε να έχετε σχεδιασμό οροφής πολλαπλών επιπέδων, επιλέξτε γυψοσανίδα. Η τελική επιλογή ανάμεσα σε ένα ράφι και μια οροφή τέντωμα θα βοηθήσει να κάνει το κόστος των υλικών και της εργασίας. Σε τελευταία ανάλυση, οι τεντωμένες οροφές φαίνονται πιο εντυπωσιακές, αλλά η τιμή τους είναι υψηλότερη.

Τα κύρια κριτήρια για την επιλογή μιας σκιάς της οροφής είναι τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Το πιο σημαντικό πράγμα, φυσικά, είναι οι επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Τοίχωμα τοίχου στην οροφή του μπάνιου

Οι φωτεινές οροφές προσδίδουν στο δωμάτιο μια αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ οι σκοτεινές χαμηλώνουν το δωμάτιο. Αν και η γυαλιστερή μαύρη ψευδοροφή στο μπάνιο είναι σε θέση να κάνει το δωμάτιο πιο ψηλά.

Τα φωτεινά χρώματα είναι κατάλληλα για άνετα, ειρηνικά δωμάτια, γιατί είναι η λευκή οροφή που θα δώσει τον χώρο και θα πάει καλά με τοίχους παστέλ χρώματος (ανοιχτό μπλε, ελιά).

Πράσινη οροφή στο μπάνιο

Για το εσωτερικό ενός μοντέρνου στυλ, μια οροφή καθρέφτη / γυαλί στο μπάνιο είναι κατάλληλη. Οι συνδυασμοί αντίθεσης εμφανίζονται με έντονο τρόπο - μια μπεζ οροφή και έπιπλα από σκούρο ξύλο ή δάπεδο με σοκολάτα.

Καθρέφτης οροφής στο μπάνιο

Είναι αδύνατο να αναφερθούν όλοι οι συνδυασμοί και οι αρμονικοί συνδυασμοί, επειδή ο σχεδιασμός της οροφής στο μπάνιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατομική γεύση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)