Ντουζιέρα στο μπάνιο: εσωτερικά χαρακτηριστικά (30 φωτογραφίες)

Η γκάμα των νεροχυτών είναι πολύ εκτεταμένη και περιλαμβάνει προϊόντα διαφόρων μορφών, σχεδίων και χρωμάτων. Οι σύγχρονες υδραυλικές εγκαταστάσεις εκτελούν δύο κύριες λειτουργίες - χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους και λειτουργούν ως διακόσμηση. Τα προϊόντα ενός τεμαχίου, τα οποία είναι ένα νεροχύτη που μετατρέπεται ομαλά σε ένα σταθερό πόδι, είναι μοντέρνα. Αυτά τα προϊόντα είναι τελείως διαφορετικά από τα παραδοσιακά μοντέλα, όπου ο νεροχύτης είναι εγκατεστημένος σε ξεχωριστή βάση, η οποία ταιριάζει σφιχτά στο πάτωμα.

Λευκό νεροχύτη δαπέδου

Λευκός μαρμάρινος νεροχύτης

Μαύρο μαρμάρινο νεροχύτη

Μαζί με την καινοτομία, το ντουλάπι δαπέδου με νεροχύτη, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συρτάρια και ράφια, το οποίο στεγάζει βολικά οικιακά χημικά, πολλά άλλα είδη και προϊόντα προσωπικής υγιεινής, δεν είναι κατώτερο της δημοτικότητάς του. Λαμβάνοντας υπόψη μια τέτοια ποικιλία μοντέλων, οι αγοραστές αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο έργο επιλογής υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Μαύρο μαρμάρινο νεροχύτη

Χρώμα νιπτήρα

Ξύλινο νιπτήρα

Χαρακτηριστικά των νεροχύτες δαπέδου μπάνιου

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας μοντέλων, τα προϊόντα μπορούν να επιλεγούν για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό και χώρο δωματίου. Πρέπει επίσης να ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των πελατών. Για παράδειγμα, τα νέα μοντέλα, που παρουσιάζονται με τη μορφή ανεξάρτητων νεροχύτη, έχουν μεγάλες διαστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια, αλλά σε ευρύχωρα δωμάτια φαίνονται κομψά και εναρμονίζονται με τον αποκλειστικό εσωτερικό σχεδιασμό.

Ροδέλα νεροχύτης στυλ

Σχεδιασμένος νεροχύτης δαπέδου

Ο νεροχύτης γκρι

Η σύγχρονη προσέγγιση στο σχεδιασμό του μπάνιου βασίζεται σε πιο τολμηρές αποφάσεις, επομένως τα αντικείμενα που είναι μοναδικά και ασυνήθιστα σε σχήμα και σχεδιασμό χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Ένα ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από κεραμικά υγιεινής, με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να υλοποιηθούν εύκολα οι ιδέες, ανεξάρτητα από το ύφος του εσωτερικού χώρου. Η εγκατάσταση νεροχύτη τύπου δαπέδου καθιστά δυνατή την απόκρυψη δικτύων αποχέτευσης και σωλήνων νερού μέσω των οποίων τροφοδοτείται ζεστό και κρύο νερό. Αυτό το χαρακτηριστικό του σχεδιασμού καθιστά το εσωτερικό του δωματίου καθαρό και ελκυστικό. Η καινοτομία είναι μια αποκλειστική διακόσμηση που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Τα σύγχρονα υδραυλικά στο μπάνιο είναι απλά μοναδικά και ορισμένοι τύποι είναι μια πραγματική γλυπτική εργασία και έχουν σχεδιαστεί για να διακοσμήσουν το εσωτερικό ενός ελίτ δωμάτιο.

Ξύλινο νεροχύτη σε ξύλινη βάση

Σχεδιασμός νεροχύτη δαπέδου

Διπλός νεροχύτης

Υλικά για την κατασκευή προϊόντων υγιεινής

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις για το μπάνιο αποτελούνται από τεχνητά και φυσικά υλικά και ποιες χρησιμοποιούνται ειδικά, αξίζει να εξεταστεί χωριστά:

 • Κεραμική. Τα πιο συνηθισμένα είναι λευκά κεραμικά προϊόντα, αλλά στη σύγχρονη αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων, τα μοντέλα παρουσιάζονται σε διαφορετικές αποχρώσεις, από ανοιχτούς σε σκούρους τόνους.
 • Για την κατασκευή νεροχύτη τύπου δαπέδου χρησιμοποιούνται τεράστια τεχνητά υλικά και, ειδικότερα, σύνθετα υλικά από φυσική πέτρα και ρητίνες. Τα προϊόντα αυτά είναι ανάλογα με τις "άγριες" πέτρες και σε πολύ φθηνότερη τιμή. Τα προϊόντα έχουν κερδίσει τη δημοτικότητα λόγω της αντοχής τους. Όταν αγγίζετε τη σύνθετη επιφάνεια δεν υπάρχει αίσθηση δροσιάς.
 • Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις από φυσική πέτρα έχουν χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής και καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους δεν υπόκεινται σε μηχανικές και χημικές επιδράσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία καταστροφή.Η φυσική ομορφιά δεν μπορεί να κρυφτεί - τα προϊόντα προσελκύουν το βλέμμα με τα αρχικά τους χρώματα, την κομψή εμφάνιση και την κομψότητα. Το κύριο μειονέκτημα των φυσικών υλικών είναι η υψηλή τιμή.

Θεωρείται μοντέρνο να έχει ένα μαύρο νεροχύτη από σύνθετο υλικό, το οποίο εναρμονίζεται αρμονικά με το περιβάλλον περιβάλλον, σε φωτεινά χρώματα. Το σκοτεινό χρώμα είναι τέλεια αρμονικό με το λευκό και κυριαρχεί στο φωτεινό εσωτερικό. Τα αντικείμενα αυτά ξεχωρίζουν από το γενικό υπόβαθρο.

Τεχνητό πέτρινο νεροχύτη

Πέτρινο νεροχύτη

Κεραμικό νεροχύτη δαπέδου

Ποικιλίες νεροχύτη σε μορφή και μέθοδο εγκατάστασης

Ανάλογα με το υλικό, τα σχήματα των νεροχύτη, που στέκονται χωριστά, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • Γωνιακοί νεροχύτες δαπέδου.
 • Ημικυκλικό;
 • Οβάλ.
 • Ορθογώνιο και τετράγωνο.

Λιγότερο κοινά είναι τα προϊόντα σε σχήμα κώνου, κομμένα σε μια συγκεκριμένη γωνία και με πολύπλοκη διαμόρφωση, αλλά είναι διαθέσιμα και ταιριάζουν απόλυτα στο μοντέρνο στυλ του δωματίου.

Ελαφρύ νεροχύτη

Πάτωμα νεροχύτη

Νιπτήρας τοποθετημένος στο πάτωμα με θερμαινόμενη κρεμάστρα για πετσέτες

Γωνιακός νεροχύτης

Ένα ιδιαίτερο μέρος στο σχεδιασμό του μπάνιου καταλαμβάνει ο γωνιακός νεροχύτης, ο οποίος είναι συμπαγής σε μέγεθος. Η γεμάτη γωνία κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και εξοικονομεί χώρο σε μια μικρή περιοχή. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα είναι αρκετά ευρύχωρα, γεγονός που τα καθιστά πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιείτε το μικρότερο δωμάτιο, διότι αντιμετωπίζεται το ζήτημα της αποθήκευσης απορρυπαντικών και οικιακών χημικών, ενώ ό, τι χρειάζεστε είναι κοντά σας.

Στρογγυλό νεροχύτη

Πλατεία νεροχύτη

Ο νεροχύτης είναι μικρός

Επίτοιχο νιπτήρα

Ο χώρος μεταξύ του νιπτήρα και του δαπέδου καταλαμβάνεται από ένα λειτουργικό αντικείμενο - ένα βάθρο που μπορεί να αντέξει κατακόρυφα φορτία. Το αξεσουάρ δαπέδου επιλέγεται ανάλογα με τις παραμέτρους και το σχήμα του νεροχύτη και την περιοχή του ίδιου του δωματίου, η οποία επηρεάζει άμεσα τον αριθμό των πτερύγων (ένα ή δύο), ράφια και συρτάρια. Ένα μορφωμένο "διαδοχικό" πρέπει να συνδυαστεί με το περιβάλλον και άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

Επιπλέον, στα ερμάρια κάτω από τον νεροχύτη αποδίδεται όχι μόνο ένας διακοσμητικός ρόλος, αλλά και ένας πιο σημαντικός:

 • Πίσω τους είναι σωλήνες νερού και αποχέτευσης.
 • Ανάλογα με τις παραμέτρους, μπορούν ταυτόχρονα να χρησιμεύσουν ως ντουλάπι και ντουλάπα.
 • Είναι επίσης ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης.

Με την τοποθέτηση του αξεσουάρ κάτω από τον νεροχύτη δημιουργείται ελεύθερη πρόσβαση στις επικοινωνίες στο μπάνιο, η οποία επιτρέπει ανεμπόδιστες εργασίες επισκευής (καθαρισμός και αντικατάσταση σωλήνων, βρύσες και βρύσες).

Νιπτήρας χάλυβα

Γυάλινο νεροχύτη

Πάτωμα νεροχύτη

Κατά την αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων, πρέπει να δοθεί προσοχή στο πώς συνδέονται οι βρύσες και οι αναμικτήρες. Η μέθοδος σύνδεσης πρέπει να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας - απευθείας στον νεροχύτη, πλάγια (το ένθετο γίνεται στο περίβλημα) ή στον τοίχο.

Art Nouveau νεροχύτης δαπέδου

Μάρμαρο νεροχύτης

Νιπτήρας δαπέδου

Τα οφέλη

Οι νεροχύτες μονολιθικού τύπου ή σε βάθρο (με ή χωρίς πόδια) διαφέρουν:

 • Πρακτικότητα και αξιοπιστία.
 • Ευκολία χρήσης και λειτουργικότητα.
 • Υψηλές αισθητικές ενδείξεις και δυνατότητα αρμονικής ανάμειξης σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Μια μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών και έγχρωμων λύσεων, σχημάτων και παραμέτρων.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία υδραυλικών εγκαταστάσεων, η οποία διαφέρει με στυλ. Αυτός είναι ο μινιμαλισμός και τα κλασικά, Provence και ρετρό, ανατολίτικο, χώρα, art deco, ιαπωνικά και θαλάσσια θέματα, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη επιλογή για προϊόντα υδραυλικά δεν είναι δύσκολο. Ένα σωστά επιλεγμένο αξεσουάρ θα ευχαριστήσει το μάτι και θα δημιουργήσει μέγιστη άνεση στο μπάνιο.

Δάπεδα νεροχύτη τουλίπα

Επίτοιχο νιπτήρα

Γωνιακός νεροχύτης

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)