Υπερβολικός νεροχύτης: πλεονεκτήματα, πλεονεκτήματα, πτυχές της επιλογής (24 φωτογραφίες)

Οι νεροχύτες λουτρών εξωτερικού χώρου φαίνονται σχεδόν οι ίδιοι με τους συνηθισμένους, με μια μικρή εξαίρεση: δεν ταιριάζουν στον πάγκο, αλλά τοποθετούνται απευθείας επάνω σε αυτό. Αυτό το χαρακτηριστικό τους καθιστά μια πρωτότυπη απόφαση σχεδιασμού και εξοικονομεί χώρο. Το κυριότερο είναι να προσεγγίσουμε το θέμα με σύνεση και να καταλάβουμε τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τα σημαντικά κριτήρια επιλογής πριν αγοράσετε.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υπόλοιπο νεροχύτη

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως και κάθε πράγμα, ένα ψεύτικο νεροχύτη στον πάγκο στο μπάνιο έχει τα πλεονεκτήματά του:

 • συμπαγή - χάρη στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε το νεροχύτη όχι μόνο σε ένα μεγάλο ερμάριο, αλλά και σε ένα πλυντήριο, το οποίο βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο.
 • ευκολία εγκατάστασης - δεδομένου ότι οι περισσότεροι νεροχύτες έχουν σωλήνες που βρίσκονται έξω, είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψετε μαζί τους σε σχέση με τους τοίχους, ενώ επιπλέον δεν απαιτούν τις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν κατά την εργασία με έναν κλασικό νιπτήρα.
 • η πρωτοτυπία - ένας καλουπωμένος νεροχύτης στο εσωτερικό μπορεί να το μεταμορφώσει εντελώς, να γίνει ένα στολίδι και μια συστροφή?
 • απλότητα σφράγισης - νερό θα διαρρεύσει από το επικάλυμμα νεροχύτη?
 • ποικιλία - μια τεράστια συλλογή νεροχύτη είναι στην οθόνη στα καταστήματα, και η επιλογή ενός από αυτό είναι πολύ απλή?
 • επιπλέον χώρος εργασίας - εάν ο νεροχύτης στο μπάνιο δεν είναι εγκατεστημένος στο πλυντήριο, αλλά στον πάγκο, αυτό σας επιτρέπει να έχετε μια επιπλέον οριζόντια επιφάνεια στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε τα πράγματα.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υπόλοιπο νεροχύτη

Μειονεκτήματα είναι σημαντικά μικρότερη:

 • υψηλό κόστος - αν συγκρίνετε το τιμολόγιο και το συνηθισμένο κρεμαστό μπολ, το δεύτερο θα είναι αισθητά φθηνότερο, αν και αυτό εξαρτάται και από τα υλικά και την πρωτοτυπία.
 • την ανάγκη να αναζητήσουμε υποστήριξη - χωρίς αυτό, ο εναπομείναντα νεροχύτης απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Εάν ληφθεί η απόφαση και τα πλεονεκτήματα αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματα, θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά και προσεκτικά την επιλογή: πρώτα πρέπει να μάθετε ποιοι παράγοντες θα πρέπει να την επηρεάζουν.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υπόλοιπο νεροχύτη

Τι να εξετάσουμε;

Κατά την επιλογή ενός νιπτήρα, θα πρέπει να εξετάσετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • υλικό - εξαρτάται από το πόσο θα διαρκέσει ο νεροχύτης και πόσο αξιόπιστη θα είναι.
 • μέγεθος - εξαρτάται από το πόσο εύκολο θα είναι να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό?
 • μορφή - εξαρτάται από το αν θα αποδειχθεί ότι ενσωματώνει τις βελτιώσεις του σχεδιασμού.
 • countertop - πρέπει επίσης να επιλεγεί με σύνεση έτσι ώστε να μην αποτύχει κατά το πρώτο έτος.

Είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στο χρώμα, αν είναι κατάλληλο για οτιδήποτε άλλο και για το κόστος.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υλικά

Η επιλογή του υλικού είναι εκεί όπου αρχίζει η αγορά του νεροχύτη.

Φαγητό

Η πιο κοινή επιλογή, κλασική για την κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων. Συνήθως παραδίδεται σε λευκό χρώμα · είναι αξιοσημείωτο το χαμηλό κόστος και η ευκολία συντήρησης. Απαιτείται προσοχή - είναι εύθραυστη, μπορεί να σπάσει αν πέσει ένα βαρύ ή αιχμηρό αντικείμενο πάνω της.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Υπόλοιπο νεροχύτη

Ακρυλικό

Μία λιγότερο κοινή, αλλά αξιοσημείωτη επιλογή. Διαφέρει ευκολότερα, γεγονός που επιτρέπει την καθιέρωσή του ακόμη και σε λεπτά εύθραυστα πινάκια. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Ωστόσο, απαιτείται προσοχή και εδώ - το ακρυλικό είναι πιο ευαίσθητο από το κεραμικό νεροχύτη. Μπορεί εύκολα να γδαρθεί.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Φυσική πέτρα

Θεωρείται πολύτιμο υλικό και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη - οι πέτρινες δεξαμενές του δρόμου και η ωφέλιμη ζωή τους πλησιάζουν στο άπειρο. Δεν φοβούνται μηχανικές βλάβες, γρατζουνιές ή ρωγμές. Φαίνονται πρωτότυπα και αισθητικά ευχάριστα, ειδικά αν ταιριάζουν στο υπόλοιπο δωμάτιο. Το μόνο μειονέκτημα είναι βαρύ. Δεν είναι κάθε ντουλάπι να αντέχει σε ένα νεροχύτη πέτρας.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Τεχνητή πέτρα

Όσον αφορά την απόδοση, τα προϊόντα που κατασκευάζονται δεν είναι κατώτερα από τα προϊόντα από φυσική πέτρα. Ανθεκτικό στις ζημιές, όμορφο και εύκολο στη χρήση. Πολύ ελαφρύτερα από αυτά που κατασκευάζονται από φυσική πέτρα και φθηνότερα.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Γυαλί

Πολύ σπάνιο υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως από επαγγελματίες σχεδιαστές.

Παραδόξως, ο νεροχύτης δεν είναι λιγότερο ανθεκτικός σε ζημιά από οποιονδήποτε άλλο. Πανέμορφη εμφάνιση, μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση του μπάνιου.

Ωστόσο, είναι ακριβό και απαιτεί περίπλοκη φροντίδα, διαφορετικά η επιφάνεια θα καλυφθεί με λεκέδες και θα χάσει την κομψή της εμφάνιση.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Μέταλλο

Επίσης σπάνιο υλικό, αλλά τα κελύφη από αυτό είναι φθηνότερα από πέτρα ή γυαλί. Φαίνονται όμορφα και εξωτικά με τον δικό τους τρόπο, μπορούν ακόμη και να είναι πολύχρωμα, αν το μέταλλο είναι σμαλτωμένο στην κορυφή. Ωστόσο, δεν απαιτούν λιγότερο περίπλοκη συντήρηση από οποιοδήποτε γυάλινο νεροχύτη. Μόνο τα ειδικά προϊόντα και ο συχνός καθαρισμός θα βοηθήσουν στη διατήρηση της λάμψης.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Κεραμικό νεροχύτη, νεροχύτη από γυαλί, νεροχύτη από τεχνητή πέτρα - όλα είναι καλά με τον δικό τους τρόπο, αλλά μόνο αν ταιριάζουν στο εσωτερικό και συμπληρώνουν το, αντί να το καταστρέφουν. Πρέπει να επιλέξετε το υλικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις, την καταλληλότητα και τα μέσα.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Διαστάσεις

Οι περισσότεροι νεροχύτες στον πάγκο στο μπάνιο είναι κατασκευασμένοι σε τυποποιημένα μεγέθη. Ανάμεσά τους είναι μικρά, μεσαία και μεγάλα, οπότε πριν πάτε στο κατάστημα, πρέπει:

 1. μετρήστε τον τόπο όπου θα σταθεί το περίπτερο ή ο πάγκος θα κρεμάσει.
 2. πηγαίνετε στο κατάστημα με μετρήσεις και καταλάβετε ποια από τα κελύφη είναι κατάλληλα.

Εάν το μπάνιο είναι αρκετά μικρό, μπορείτε να παραγγείλετε γενικά νεροχύτες - θα βγει πιο ακριβό, αλλά ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε χώρο.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Μορφή

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πρότυπων νεροχύτη, τα οποία είναι:

 • ορθογώνιο - ένα τετράγωνο νεροχύτη ή απλώς ένα τετράγωνο, δεν έχει σημασία, θα εξακολουθεί να φαίνεται αυστηρό?
 • στρογγυλεμένες - ένας οβάλ ή στρογγυλός νεροχύτης θα φαίνεται μαλακότερος, πιο κομψός και δεν θα έχει ενσωματωμένο μίκτη.
 • με τη μορφή ενός νούφαρου - σε αυτή την ενσωμάτωση, η οπή αποστράγγισης μετατοπίζεται σε μία από τις πλευρές του νεροχύτη έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά των σωλήνων στο πλάι και η τοποθέτηση ενός πλυντηρίου προς τα κάτω για εξοικονόμηση χώρου.
 • Οι σχεδιαστές είναι το πιο ακριβό υποείδος και ταυτόχρονα οι πιο πρωτότυπες: ρόμβους, τρίγωνα, φανταχτά κύπελλα με περίπλοκα χρώματα, παρόμοια με στυπώματα ή φύλλα, μπορούν είτε να πωληθούν στο κατάστημα είτε να παραγγελθούν.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Μερικές φορές ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

 • πρόσθετο φωτισμό, το οποίο ανάβει με το νερό και αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του.
 • ειδική συσκευή για την πρόληψη τυχαίας πλημμύρας.

Το χρώμα επίσης έμμεσα αναφέρεται στο σχήμα, η επικάλυψη νεροχύτη στον πάγκο μπορεί να είναι άσπρη ή βαμμένη σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα: κόκκινο, μπλε, μαύρο ή με τη γεύση του αγοραστή. Σε αυτό μπορεί να υπάρχουν μοτίβα ή σχέδια, αν είναι μια επιλογή πέτρας, τότε φυσικές φλέβες και κηλίδες.

Το κύριο πράγμα είναι ότι τόσο η μορφή, το υλικό, όσο και το χρώμα συνδυάζονται μεταξύ τους και όλα τα άλλα.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Πάγκος

Ένα νεροχύτη μπορεί να ταιριάζει απόλυτα, αλλά χωρίς έναν εξίσου τέλειο πάγκο, είναι άχρηστο. Επομένως, όταν επιλέγεται ο νεροχύτης του μπάνιου, πρέπει να σκεφτείτε την υποστήριξη. Μια επιφάνεια εργασίας που θα επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό όσο συχνά επιθυμεί, αλλά θα πάρει σχετικά μεγάλο χώρο και θα:

 • στερεωμένο στον τοίχο - στην περίπτωση αυτή θα φαίνεται πρωτότυπο, και κάτω από αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε οτιδήποτε?
 • στα πόδια - στην περίπτωση αυτή θα φαίνεται πιο αξιόπιστη και σταθερή.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ντουλάπι, το οποίο θα πάρει πολύ λιγότερο χώρο, κρύβεται από την άποψη του σωλήνα και θα:

 • κρέμονται - στην περίπτωση αυτή θα είναι εύκολο να καθαριστεί κάτω από αυτό?
 • δάπεδο - στην περίπτωση αυτή θα είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετηθεί.

Ένα πλυντήριο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως πάγκος εργασίας, οπότε θα είναι δυνατόν να εξοικονομηθεί σημαντικά χώρος χωρίς να εγκαταλείψετε τις παροχές.

Η επιλογή εξαρτάται περισσότερο από το μέγεθος του μπάνιου παρά από οτιδήποτε άλλο.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Δώστε προσοχή στα υλικά. Θα μπορούσε να είναι:

 • Ξύλο και μοριοσανίδες. Φτηνές, όμορφο με τον δικό του τρόπο, αλλά όχι πολύ αδιάβροχο - κάθε εποχή πρέπει να ξανακάνετε τον πάγκο με ένα ειδικό βερνίκι. Επιπλέον, είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία, σε μηχανικές βλάβες και χωρίς συνεχή φροντίδα, γρήγορα γίνεται άνευ αξίας.
 • Πραγματική πέτρα. Είναι ανθεκτικό, όμορφο, αλλά πολύ βαρύ - δεν θα σταθούν όλοι οι σύνδεσμοι. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίζεται από πλήρη ανοσία στην υγρασία, τη θερμοκρασία και τη μηχανική καταπόνηση.
 • Τεχνητή πέτρα. Αναπτήρας, για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν είναι πολύ διαφορετική από τη φυσική έκδοση.
 • Γυαλί. Ισχυρή, ανθεκτική και πολύ όμορφη - υπάρχει μια επιλογή στην οποία ο νιπτήρας θα σχηματίσει ένα σύνολο με τον πάγκο, το οποίο φαίνεται πολύ ελκυστικό. Ωστόσο, είναι ακριβό και απαιτεί φροντίδα - οι λεκέδες και οι λεκέδες θα πρέπει να πλυθούν χειροκίνητα με ειδικές λύσεις, κάνοντας σημαντικές προσπάθειες.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Οι διαστάσεις είναι επίσης σημαντικές. Το πλάτος και το μήκος εξαρτώνται από το πόσο χώρο χρειάζεται για εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν το μπάνιο: εάν πρόκειται για γυναίκα, θα χρειαστεί ένα μεγάλο πάγκο. Το ύψος εξαρτάται από την ανάπτυξη των ιδιοκτητών: οι πάγκοι μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν τόσο σε ύψος ενός μέτρου όσο και σε ύψος 70 εκατοστών.

Υπόλοιπο νεροχύτη

Όταν όλα είναι επιλεγμένα, παραμένει μόνο να βρεθεί ένας καλός προμηθευτής και να παραγγείλετε ένα νεροχύτη με τον πάγκο από αυτόν. Πριν από αυτό, πρέπει να διαβάσετε σχόλια, βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί προηγουμένως με αυτό είναι ικανοποιημένοι με αυτό το συγκεκριμένο νεροχύτη και αυτό το συγκεκριμένο προμηθευτή. Και τότε θα έρθει η ώρα να απολαύσετε τις συνέπειες της επιλογής.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)