Σαπούνι για το μπάνιο: άνετο, όμορφο και κομψό (26 φωτογραφίες)

Ένα μοντέρνο άτομο που αγαπά και εκτιμά την άνεση δύσκολα φαντάζεται πώς μπορείτε να το κάνετε χωρίς ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως ένα σαπούνι για το μπάνιο, αλλά αρκετές δεκαετίες πριν θεωρήθηκε φυσιολογικό να τοποθετήσετε σαπούνι στην άκρη του νεροχύτη. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο άσχημο, αλλά και ανθυγιεινό - το μπαρ γινόταν γρήγορα μούσκεμα και βρώμικο. Ευτυχώς, οι σχεδιαστές επίλυαν σταδιακά αυτό το πρόβλημα και σήμερα το πιάτο σαπουνιού για το μπάνιο έχει γίνει τόσο σημαντικό εσωτερικό στοιχείο όπως νεροχύτης, πλυντήριο ρούχων, χαλίκι ή πετσέτα.

Λευκό σαπούνι για μπάνιο

Μαύρο πιάτο σαπουνιού για μπάνιο

Ποιο υλικό θα είναι καλύτερο από το πιάτο σαπουνιού;

Η ποικιλία των ειδών υγιεινής είναι πραγματικά καταπληκτική. Υπάρχουν σύνολα για το μπάνιο, και ειδικότερα πιάτα σαπουνιού, κατασκευασμένα από:

  • γυαλί?
  • πλαστικά
  • μέταλλο?
  • ένα δέντρο?
  • σιλικόνη;
  • κεραμικά.

Όλα αυτά τα πιάτα σαπουνιών είναι όμορφα και πρωτότυπα με τον δικό τους τρόπο, αλλά προτού κάνετε μια αγορά, πρέπει να μελετήσετε εκ των προτέρων τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός από αυτά τα υλικά.

Ξύλινο σαπούνι για μπάνιο

Ξύλινο σαπούνι

Για τους αγοραστές που χρειάζονται την πιο πρακτική επιλογή, οι μοντέρνοι σχεδιαστές προσφέρουν να παραμείνουν στο πιάτο σαπουνιού για το μπάνιο από χρωμιωμένο μέταλλο. Ακόμα κι αν πέσει στο πάτωμα, σίγουρα δεν θα καταρρεύσει - και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Θυμηθείτε πόσο συχνά πέφτουν οδοντόβουρτσες ή γυαλιά κάτω από την ολισθηρή επιφάνεια μιας μπανιέρας ή νεροχύτη. Δεν θέλετε να συλλέξετε θραύσματα από το πάτωμα στο μπάνιο μετά από κάθε αμήχανη κίνηση. Ωστόσο, όταν επιλέγετε ένα μεταλλικό σαπούνι για το μπάνιο, δώστε προσοχή στην ποιότητα του υλικού - όταν αλληλεπιδράτε με το νερό, δεν πρέπει να σκουριάζει.

Παιδικό σαπούνι για μπάνιο

Διανομέας σαπουνιού

Τα πιο "επικίνδυνα" είναι πιάτα σαπουνιού και γυαλιά για το μπάνιο από κεραμικά και γυαλί. Μπορούν να πέσουν και να σπάσουν, ή ρωγμές θα προκύψουν από ένα μικρό χτύπημα στο εύθραυστο υλικό. Ωστόσο, τέτοια σύνολα φαίνονται πολύ κομψά και διακοσμούν αισθητά το εσωτερικό. Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, είναι καλύτερο να κάνετε μια επιλογή υπέρ της ασφάλειας και να αρνηθείτε να αγοράσετε γυάλινα σετ μπάνιου.

Τα πιάτα σαπουνιού από πλαστικό και ξύλο φοβούνται επίσης τα χτυπήματα και, αν χειριστούν απρόσεκτα, μπορούν να παραμορφωθούν. Δεν πρέπει επίσης να αγοράσετε σύνολα μπάνιου κατασκευασμένα από φθηνή σιλικόνη ή πλαστικό - συχνά τέτοια υλικά είναι τοξικά και έχουν δυσάρεστη οσμή.

Σκεύος οικολογικού σαπουνιού

Εικόνα πιάτο σαπούνι για ένα μπάνιο

Επιλέξτε ένα πιάτο σαπουνιού για το εσωτερικό

Κάποιοι θεωρούν αμέτρητα ένα πιάτο σαπουνιού ένα μικρό μικροσκοπικό, το οποίο εκτελεί μόνο μια πρακτική λειτουργία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι ένα σημαντικό κομμάτι των επίπλων, με το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε σωστά τόνους στην αίθουσα.

Για ένα μπάνιο σε κλασικό στυλ, ένα γυάλινο ή μεταλλικό σαπούνι είναι ιδανικό. Ταιριάζει απόλυτα στο πατάρι και το στιλ υψηλής τεχνολογίας. Αν σας αρέσουν τέτοιες μορφές, αγοράστε πιάτα σαπουνιού και γυαλιά μπάνιου από χρωμιωμένο μέταλλο - σίγουρα δεν θα το κάνετε λάθος.

Εάν το σπίτι σας έχει αρκετά μπάνια και μόνο τα παιδιά χρησιμοποιούν ένα από αυτά, μπορείτε να βάλετε φωτεινά πλαστικά γυαλιά για πινέλα και πιάτα σαπουνιού εκεί. Είναι όμορφο και ασφαλές. Για ένα μπάνιο σε οικολογικό στιλ, μια σειρά από μπαμπού ή πέτρα είναι πολύ κατάλληλη. Ένα ποτήρι για ένα μπάνιο και ένα σαπούνι από γυαλί θα φαίνονται καλά εδώ.

Γυάλινο πιάτο σαπουνιού για μπάνιο

Chrome σαπούνι μπάνιο μπάνιο

Πιάτο σαπουνιού

Τα πιάτα σαπουνιού για το μπάνιο διαφέρουν όχι μόνο στο υλικό, αλλά και στο σχεδιασμό. Ένα από τα πρώτα εμφανίστηκε ακριβώς πιάτα σαπουνιών για επιφάνεια εργασίας.Επιλέγονται από εκείνους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν σαπούνι σε γυάλινες πέτρες και θέλουν να είναι πάντα στο χέρι. Μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί εύκολα όπου είναι βολικό για εσάς. Εάν, αντίθετα, δεν θέλετε να "κυλήσει" γύρω από την άκρη του μπάνιου, αγοράστε ένα λουτρό σιλικόνης σε βεντούζες. Το μειονέκτημα αυτών των πιάτων σαπουνιού είναι ότι καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο στην άκρη της μπανιέρας ή του νεροχύτη, οπότε αν μετράτε κάθε τετραγωνικό χιλιοστό, είναι προτιμότερο να απορρίψετε ένα τέτοιο πιάτο σαπουνιού.

Πέτρινο πιάτο σαπουνιού για μπάνιο

Κεραμικό πιάτο σαπουνιού για μπάνιο

Τραπέζια σαπουνιού τραπεζιού έρχονται σε διαφορετικούς τύπους. Η πιο γνωστή επιλογή είναι το συνηθισμένο πλαστικό ή μεταλλικό "λουτρό". Τα πιάτα σαπουνιού του Tabletop σε ψηλές καρέκλες, κατασκευασμένα με το ίδιο ύφος με γυαλιά για οδοντόβουρτσες και άλλα αξεσουάρ μπάνιου, είναι πολύ δημοφιλή. Αυτά τα κιτ είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, γυαλί ή πλαστικό.

Όποια επιλογή επιλέγετε, το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε πιάτο σαπουνιού για στερεό σαπούνι θα πρέπει να έχει τρύπες για την αποστράγγιση του νερού. Διαφορετικά, ακόμη και το πιο όμορφο και ακριβό αντικείμενο θα χυθεί γρήγορα και θα καταστεί άχρηστο.

Υγρό σαπούνι

Μεταλλικό σαπούνι για μπάνιο

Σκεύος σαπουνιού στον τοίχο

Τα πιάτα τοίχου σαπουνιού είναι πολύ δημοφιλή στα καταστήματα υγιεινής. Αυτή είναι μια επιλογή για όσους δεν θέλουν τα υπερβολικά αντικείμενα να σταθούν στο νεροχύτη ή στην μπανιέρα. Τα πιάτα σαπουνιού που είναι τοποθετημένα στο τοίχωμα είναι ιδανικά για ντους στα οποία δεν υπάρχει τίποτα για να τοποθετήσετε ένα συνηθισμένο πιάτο σαπουνιού. Αν δεν θέλετε να τρυπήσετε τρύπες στο πλακάκι, μπορείτε να αγοράσετε πιάτα σαπουνιού σε βεντούζες. Η επιφάνεια πρέπει να απολιπανθεί καλά και το κιβώτιο σαπουνιού πρέπει να στερεωθεί σε αυτό χρησιμοποιώντας μηχανισμό κενού. Μπορεί επίσης να κολληθεί σε ειδική κόλλα ή διπλής όψης ταινία. Είναι αλήθεια ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, με απότομη αλλαγή θερμοκρασίας ή για άλλους λόγους, μπορεί να πέσει και να συντριβεί.

Σετ αξεσουάρ μπάνιου

Επιτοίχια πιατέλα σαπουνιού για το μπάνιο

Μια πιο αξιόπιστη επιλογή είναι ένα γυάλινο, μεταλλικό ή σιδερένιο σαπούνι, το οποίο είναι τοποθετημένο σε μια θήκη με τη μορφή ενός δακτυλίου βιδωμένου στον τοίχο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο. Τέτοια πιάτα σαπουνιού συνήθως διαθέτουν καθρέφτη και γυάλινη οδοντόβουρτσα, η οποία επίσης είναι τοποθετημένη σε μια υποδοχή που είναι κοχλιωμένη παράλληλα με την πρώτη και ένα όμορφο μεταλλικό στήριγμα κυπέλλου. Αυτά τα αξεσουάρ θα διακοσμήσουν οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο μέτριο μπάνιο.

Οβάλ πιάτο σαπουνιού για μπάνιο

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μαγνητικό σαπούνι στον τοίχο - ένα άλλο ενδιαφέρον μοντέρνο σκεύος. Ένα δοχείο από χρώμιο μέταλλο βιδώνεται στο πλακίδιο, στο οποίο εισάγεται ένας μαγνήτης και ένας άλλος μαγνήτης "βυθίζεται" στο ίδιο το σαπούνι. Για να γίνει αυτό, η ράβδος πρέπει να υγραίνεται ελαφρώς. Πλένουν τα χέρια τους, συνδέουν το σαπούνι με ένα μαγνήτη στο κουτί σαπουνιού, και αυτό είναι όλο. Κρατάει καλά και το πιο σημαντικό - στεγνώνει γρήγορα. Τέτοιοι μαγνήτες δεν φοβούνται να πάρουν υγρό και δεν προκαλούν ταλαιπωρία κατά το πλύσιμο των χεριών.

Το πιατάκι σαπουνιού για ένα μπάνιο παραμένει δημοφιλές. Μπορείτε να το κρεμάσετε στην άκρη του λουτρού πριν από τις διαδικασίες του μπάνιου, και αφού τελειώσουν, αφαιρέστε το και το βάλτε στο ντουλάπι - αυτό είναι πολύ βολικό.

Πλαστικό πιάτο σαπουνιού για μπάνιο

Κόβουμε για σαπούνι

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των αγοραστών, και ιδίως μεταξύ των λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας, προκαλείται από τους σαπουνόφουσκες. Αυτή η μικρή συσκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο και ένα κομμάτι σαπουνιού τοποθετείται μέσα. Όταν χρειαστεί να πλύνετε τα χέρια σας, απλά πιέστε το μοχλό και η απαραίτητη ποσότητα τριμμένου σαπουνιού θα πέσει στην παλάμη σας.

Αυτό το στοιχείο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το σαπούνι δεν αλληλεπιδρά με το νερό και συνεπώς δεν απορροφά ποτέ. Κανείς δεν το παίρνει, σαν ένα συνηθισμένο μπαρ, πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρόβια δεν συσσωρεύονται σε αυτό. Ο τρίφτης είναι κατάλληλος για δημόσιους χώρους, διότι μούσκεμα σαπουνιού που βρίσκεται σε κουτί σαπουνιού, για παράδειγμα, σε μια κλινική ή γυμναστήριο, σίγουρα δεν θέλετε να πλένετε τα χέρια σας, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν.

Κρεμαστό σαπούνι για μπάνιο

Σερβίτσιο σαπουνιού για μπάνιο

Ωστόσο, αυτός ο σχεδιασμός παρουσιάζει επίσης μειονεκτήματα. Όταν είναι υγρό, ένα κομμάτι του τσιπ φεύγει εύκολα μέσα από τα δάχτυλά σας και πηγαίνει στην αποχέτευση του νεροχύτη. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν πέσει, μικρά κομμάτια σαπουνιού δεν λειτουργούν πάντα καλά, έτσι το πλύσιμο των χεριών σας δεν είναι πάντα αποτελεσματικό.Ένας καθαριστής σαπουνιού μπορεί πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί ως αρχική διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Για να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδυαστεί με στιλ με τις θήκες και ένα διανομέα για χαρτοπετσέτες.

Γυάλινο σαπούνι για μπάνιο

Σαπουνάδα με διανομέα

Μια λαμπρή εφεύρεση των τελευταίων ετών είναι το υγρό σαπούνι. Τώρα δεν χρειάζεται να παίρνετε εμποτισμένο σαπούνι από ένα πιάτο σαπουνιού, αλλά μόνο δύο φορές για να πιέσετε το διανεμητή. Το υγρό σαπούνι είναι μαλακότερο, έτσι το πλύσιμο των χεριών τους είναι τόσο ωραίο. Οι κατασκευαστές προσθέτουν διάφορα βάλσαμα σε αυτό, χάρη στα οποία όχι μόνο έχει αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα, αλλά και μαλακώνει το δέρμα.

Οι διανεμητές για το μπάνιο είναι επίσης δημοφιλείς επειδή επιτρέπουν την οικονομική χρήση σαπουνιού. Με ένα κλικ μπορείτε να πιέσετε μια σταγόνα, η οποία θα είναι αρκετή για να πλύνετε τα χέρια σας. Είναι αλήθεια ότι πολλά εξαρτώνται από το πόσο συμπυκνωμένο είναι το σαπούνι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διανομέα εργοστασίων σαπουνιού, αλλά δεν φαίνεται πάντα όμορφο και ταιριάζει στο εσωτερικό. Αν νομίζετε ότι η ομορφιά είναι στις λεπτομέρειες, αγοράστε τον εαυτό σας έναν όμορφο διανομέα για υγρό σαπούνι σε ένα υδραυλικό κατάστημα. Συνήθως συνοδεύεται από ένα ποτήρι για οδοντόβουρτσες, ένα δοχείο για μπουμπούκια βαμβακιού, μια βάση πετσετών και άλλα "μικρά πράγματα" για το μπάνιο. Ο όγκος ενός τέτοιου σαπουνιού, ανάλογα με το μοντέλο, είναι από 200 ml ή περισσότερο.

Γυάλινο σαπούνι για μπάνιο

Συνήθως αυτό είναι ένα όμορφο δοχείο από πλαστικό, γυαλί ή κεραμικό. Μπορεί να είναι μονοφωνικό, φωτεινό και παστέλ χρώμα, και μπορεί να διακοσμηθεί με κάθε είδους σχέδια και στολίδια. Πολλά πιάτα σαπουνιού έχουν ένα διαφανές παράθυρο μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε πόσο σαπούνι παραμένει.

Σχεδιασμένο πιάτο σαπουνιού για το μπάνιο

Η πρόοδος δεν παραμένει σταθερή και πρόσφατα εμφανίστηκαν πιάτα σαπουνιού με φωτοκύτταρο. Απλά πρέπει να φέρετε το χέρι σας στο διανομέα, και ο ίδιος θα αποσπάσει το σαπούνι. Αυτό είναι πολύ βολικό, διότι τώρα δεν χρειάζεται να αγγίζετε το διανομέα, το οποίο όλοι χρησιμοποιούν.

Oriental σαπούνι στυλ πιάτο

Τις περισσότερες φορές, στα καταστήματα είναι τοποθετημένα σε τοίχο πιάτα σαπουνιού με ένα διανομέα. Συνδέονται στον τοίχο με βίδες, ειδική κόλλα, διπλής όψης ταινία. Για να πλύνετε τα χέρια σας, πρέπει να πιέσετε το μοχλό αρκετές φορές και να σβήσετε το σαπούνι. Παρακολουθήστε την υγεία του μηχανισμού. Εάν αποτύχει, όλο το σαπούνι μπορεί να χυθεί στο πάτωμα. Αυτά τα πιάτα σαπουνιού είναι κατάλληλα για μεγάλους οργανισμούς, εστιατόρια και καφετέριες, σιδηροδρομικούς σταθμούς - χώρους όπου εργάζονται ή συμβαίνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά ένα τέτοιο πιάτο σαπουνιού μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι στο μπάνιο ή στο ντους - το σαπούνι θα βρίσκεται πάντα κοντά σας.

Πλεκτό σαπούνι για μπάνιο

Σε ένα τέτοιο πιάτο σαπουνιού για το μπάνιο, μπορείτε να ρίχνετε όχι μόνο υγρό σαπούνι, αλλά και λοσιόν προσώπου, σαμπουάν, αφρόλουτρο και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Στη συνέχεια, αντί εργοστασιακά πλαστικά μπουκάλια και βάζα, όμορφα δοχεία με διανεμητές θα σταθούν στο μπάνιο.

Σαπούνι για υγρό σαπούνι

Τα σύγχρονα υδραυλικά καταστήματα προσφέρουν στους πελάτες μια τεράστια ποικιλία πιάτων σαπουνιών και άλλων προϊόντων μπάνιου. Κατά την επιλογή τους, προσέξτε την ποιότητα του υλικού, το σχεδιασμό και την ευκολία χρήσης. Μην υποτιμάτε τη σημασία αυτών των στοιχείων. Υπάρχει μια διαφορά: θα το σαπούνι βρίσκεται στην άκρη της μπανιέρας ή σε ένα καθαρό κουτί σαπουνιού, θα υπάρχουν βούρτσες σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο ή βάζο ξινή κρέμα; Φυσικά υπάρχει! Παρακαλώ τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, ακόμη και με τέτοια μικροδουλειά, όπως αγοράζοντας ένα νέο σκεύος σαπουνιού, και θα είναι λίγο πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό να ζήσετε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)