Art Nouveau μπάνιο (21 φωτογραφίες): παραδείγματα εσωτερικών χώρων και τελειώματα

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του μοντερνισμού και του σύγχρονου. Πιστεύεται ότι ο μοντερνισμός είναι μια συνέχεια της νεωτερικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες τάσεις της μόδας, ενώ η νεωτερικότητα στην «καθαρή μορφή» της είναι ένα διακοσμητικό εσωτερικό που χρησιμοποιεί ρέουσες γραμμές και λουλουδένια στολίδια (έπιπλα, διακοσμήσεις κλπ.) Στο εσωτερικό, οι έννοιες είναι στενά συνυφασμένες και οι σχεδιαστές συνδυάζουν όλο και περισσότερο τον σύγχρονο με τον μοντερνισμό για να διακοσμήσουν διάφορα δωμάτια. Για παράδειγμα, ένα μπάνιο σε μοντέρνο στιλ φαίνεται πολύ πρωτότυπο.

Ευρύχωρο αρτ νουβό μπάνιο με μωσαϊκό

Πώς να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο στυλ στο μπάνιο

Χρώματα

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το Art Nouveau οφείλει άμεσα την προέλευσή του σε φυσικά κίνητρα και ως εκ τούτου το χρώμα του μπάνιου (πλακάκια, πάνελ κ.λπ.) πρέπει να αντιστοιχεί πλήρως σε αυτά. Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου, του γκρι, του μπεζ και του καφέ, καθώς και ελαφριές αποχρώσεις του γκρι μαργαριταριού και του μπλε ουρανού, θα είναι κατάλληλες εδώ.

Κρέμα-μαύρη μπανιέρα σε μοντέρνο στυλ

Μπεζ και καφέ Art Nouveau Μπάνιο

Art Nouveau Ασπρόμαυρο Μικρό Μπάνιο

Οι τοίχοι

Για τη διακόσμηση των τοίχων του εσωτερικού του στυλ Art Nouveau, επιτρέπεται η χρήση μιας ευρείας ποικιλίας υλικών: ευρωπαλέτες, πλυσίματος ταπετσαρίας, κεραμιδιών ή διακοσμητικών πάνελ. Το κύριο πράγμα είναι ότι οι τοίχοι θα πρέπει να είναι διακοσμημένα με υφή καμπυλόγραμμες στολίδια και παράξενες στροφές. Μια μεγάλη λύση, για παράδειγμα, πλακάκια τοίχου με floral σχέδια - ένα όμορφο και κομψό σχέδιο.

Βαμμένοι τοίχοι σε ένα μεγάλο αρτ νουβό μπάνιο

Λευκό και καφέ αρτ νουβό μικρό μπάνιο

Φύλο

Όσο για το πάτωμα στο λουτρό τύπου Art Nouveau, είναι συχνά διακοσμημένο με ψηφιδωτά, πλακάκια δαπέδου ή χύμα. Αυτή η λύση είναι απλά ιδανική για μπάνια, καθώς ο οριζόντιος πυθμένας δεν έχει αρμούς, γεγονός που σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής του δαπέδου αυξάνεται σημαντικά. Επιπλέον, δεν εμφανίζονται βακτήρια ή μούχλα. Παρκέ, καθώς και laminate σε αυτή την περίπτωση είναι ανεπιθύμητη, αν και σήμερα μπορείτε να βρείτε μια επίστρωση με υψηλή αντοχή στην υγρασία. Φυσικά, τα δάπεδα που μιμούνται φυσικό ξύλο δημιουργούν ένα πραγματικά κομψό σχεδιασμό μπάνιου, αλλά στη συνέχεια ένα ισχυρό σύστημα αερισμού είναι επίσης απαραίτητο.

Και πάλι, μην ξεχνάτε τις καμπύλες γραμμές και το φυσικό κόσμημα (κεραμίδι, κεραμίδι με σχέδια κ.λπ.).

Art Nouveau πλακάκι παρκέ δάπεδο

Οροφή

Φινίρισμα οροφής σε ανοιχτό ή λευκό χρώμα. Εάν η διάταξη του σπιτιού το επιτρέπει, τότε μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο στην οροφή, πράγμα που εξαλείφει την ανάγκη να τοποθετήσετε μεγάλο αριθμό λαμπτήρων.

Σημείωση: η οπτική επέκταση του δωματίου διευκολύνεται από τις οροφές πολλαπλών επιπέδων.

Στερεά οροφή στο λουτρό Art Nouveau

Ζώνη χώρου

Η διαίρεση του χώρου του μπάνιου σε ξεχωριστά τμήματα του στυλ Art Nouveau είναι ακριβώς η ίδια με τη σχεδίαση με την παρουσία του ζωνισμού σε άλλα δωμάτια. Για αυτό, συχνά χρησιμοποιούνται έπιπλα, χωρίσματα και χρωματικά σύνορα και υλικά που διαφέρουν μεταξύ τους σε υφή. Αλλά η πιο συνηθισμένη μέθοδος τέτοιων ζωνών είναι τα χωρίσματα από γυαλί. Για παράδειγμα, τα ντους στο μπάνιο μπορούν να διαχωριστούν από το κοινό δωμάτιο με ματ ή άχρωμους τοίχους από πλεξιγκλάς.

Μερικές φορές τα χωρίσματα δημιουργούνται συνδυάζοντας διάφορα οικοδομικά υλικά: αφενός γυψοσανίδας, αφετέρου - πλαστικό, ξύλο, κεραμίδι ή γυαλί.

Όμορφο αρ νουβό μπάνιο

Κομψό μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Νιπτήρες και μπανιέρα

Φυσικά, όχι μόνο ένα εκπληκτικό σχέδιο σας επιτρέπει να κάνετε το εσωτερικό του μπάνιου σε ένα μοντέρνο στυλ μοναδικό. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η επιλογή των νεροχύτη, καθώς και το ίδιο το λουτρό.Είναι προτιμότερο να προτιμάτε μοντέλα απλής μορφής και με την παρουσία αρχικών στολιδιών.

Αρμονικός συνδυασμός νεροχύτη, μπανιέρα και άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό

Μπανιέρες

Ασυνήθιστη εμφάνιση, για παράδειγμα, μια μπανιέρα, κομμένη γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του ξύλου. Μένει μόνο να πάρει άλλα ξύλινα έπιπλα για να πάρει ένα τελικό σχέδιο στο τέλος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπανιέρα κλασικού σχήματος ωοειδούς σχήματος, αλλά στη συνέχεια είναι σκόπιμο να το τοποθετήσετε στο κέντρο του δωματίου, λαμβάνοντας υπόψη προσεκτικά το υπόλοιπο εσωτερικό και την εγκατάσταση των επικοινωνιών. Δεν πρέπει να είναι ορατά στο μάτι.

Art Nouveau μαύρο και άσπρο

Νεροχύτες

Σε αυτή την περίπτωση, οι νιπτήρες σε ένα στερεό πάγκο από πέτρα είναι κατάλληλοι - απλά και συγκρατημένοι. Η κλασική επιλογή για το στυλ Art Nouveau είναι επίσης ο νεροχύτης σε σχήμα ορθογώνιου δίσκου.

Σημείωση: πολλοί σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα άλλο πολύ ασυνήθιστο τέχνασμα - το Art Nouveau μπάνιο με δύο ορθογώνια τμήματα, που κλίνουν στη μέση, τα οποία αποτελούν μια οπή για την αποστράγγιση του νερού.

Ορθογώνιος νιπτήρας στο λουτρό Art Nouveau

Windows

Τα ανοίγματα των παραθύρων στο λουτρό Art Nouveau δεν είναι μόνο μια πηγή φωτός, αλλά, όπως τα έπιπλα, είναι η κύρια προφορά. Είναι καλύτερο να τα περιορίσετε και να τα τοποθετήσετε πιο κοντά στην οροφή ώστε να απελευθερώσετε τους τοίχους για την εγκατάσταση διαφόρων επικοινωνιών και να εξασφαλίσετε την κανονική πρόσβαση του ηλιακού φωτός στο δωμάτιο.

Περιορίστε το παράθυρο στο μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Επί του παρόντος, η πιο δημοφιλής λύση είναι γωνιακά και πανοραμικά παράθυρα. Φυσικά, αυτό το σχέδιο φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι κατάλληλο για όλα τα μπάνια.

Σημείωση: ένα πανοραμικό παράθυρο που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπανιέρα ή το νεροχύτη θα αναβοσβήνει συνεχώς και οι βρωμιές θα παραμείνουν σε αυτό από την επαφή με το νερό.

Μεγάλο παράθυρο στο μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Ματ διαφανή παράθυρο μπάνιου σε στιλ αρ νουβό

Διακόσμηση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα μοντέρνα έπιπλα, αξεσουάρ και κοσμήματα είναι ελάχιστα. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια λύση: ένα εσωτερικό με φωτεινά χρώματα τόνους με τη μορφή ενός εργοστασίου στο σπίτι ή ένα ασυνήθιστο χαλί. Επίσης, το μπάνιο θα διακοσμηθεί όχι μόνο με αρχικά πλακάκια, αλλά επίσης, για παράδειγμα, ένας πολυέλαιος που ξεχωρίζει σε ένα απλό υπόβαθρο, καθώς και ένα ενδιαφέρον αγγείο, κηροπήγια ή πίνακες με αφηρημένο σχέδιο.

Οι κουρτίνες σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο σημαντικές. Φυσικά, αν το επιτρέπει η περιοχή του μπάνιου, τότε οι κουρτίνες στα παράθυρα και τα έπιπλα σε κλασικό στιλ θα είναι αρκετά κατάλληλα. Μην ξεχνάτε την αντίσταση των υφασμάτων στην υγρασία.

Εκτύπωση φωτογραφιών σε πλακάκια και φωτισμό καθρέφτη στο μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Ασυνήθιστοι τοίχοι διαφορετικού χρώματος στο μπάνιο στο αρ νουβό στιλ

Φωτισμός

Το εσωτερικό του Art Nouveau προβλέπει τη χρήση λαμπτήρων, απλίκων ή πολυελαίων με τη μορφή φυτών, κλαδιών δέντρων και συνυφασμένων φύλλων. Τα κλασικά αυτού του στυλ είναι φωτιστικά τοίχου και κρυστάλλων.

Φωτιστικά οροφής και τοίχου στο μπάνιο

Art Nouveau φώτα καθρέφτη μπάνιου

Γκρίζοι τοίχοι και προβολείς στο λουτρό Art Nouveau

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)