Ματ πλακίδια στο μπάνιο: τα κύρια πλεονεκτήματα (33 φωτογραφίες)

Για να γίνει ο χώρος του μπάνιου σε ένα μοντέρνο στυλ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλακάκια με ματ επιφάνεια από ό, τι με γυαλιστερό. Είναι η ματ υφή που δίνει στο δωμάτιο μια κομψή, ήρεμη και μοντέρνα εμφάνιση. Επιπλέον, ματ πλακίδια είναι καλό όχι μόνο για τους τοίχους, φαίνεται μεγάλη τόσο στο πάτωμα και στην οροφή. Ας εξετάσουμε στο άρθρο ποια χαρακτηριστικά έχουν ένα ματ πλακάκι για ένα μπάνιο, τι να ψάξει κατά την επιλογή του.

Ματ πλακιδίων

Χαρακτηριστικά

Το κεραμίδι με ματ επιφάνεια είναι ευχάριστο στην αφή, δεν αποσβένει σαν γυαλιστερή επιφάνεια. Γι 'αυτό δημιουργεί μια αίσθηση άνετου και άνετου χώρου στο μπάνιο.

Ματ πλακιδίων

Κάποιοι μπορεί να μην αρέσουν το γεγονός ότι, σε σύγκριση με τη στιλπνότητα, τα ματ πλακίδια για την κουζίνα και το μπάνιο δεν φαίνονται τόσο κομψά, λείπουν από μια ενεργό, εντυπωσιακή λάμψη. Ωστόσο, ακριβώς για αυτή την απαλή ηρεμία εκτιμάται η ματ επιφάνεια, καθώς φαίνεται πιο ευγενής και κομψή.

Ματ πλακιδίων

Χρησιμοποιώντας ματ πλακίδια έχετε πραγματικά κομψούς εσωτερικούς χώρους. Οι μοντέρνοι σχεδιαστές προτιμούν όλο και περισσότερο αυτό το υλικό, εκτιμώντας την πρακτικότητα, την απαλή ομορφιά και την ευγενή εμφάνισή του.

Ματ πλακιδίων

Πλακάκια με ματ επιφάνεια δεν είναι ολισθηρά, επομένως, εκτός από τους τοίχους, είναι ιδανικό για το σχεδιασμό του δαπέδου. Η μη ολισθηρή επιφάνεια του υλικού λόγω του ότι έχει μια πορώδη δομή, σε αντίθεση με τα γυαλιστερά δείγματα. Αυτή η ιδιότητα των κεραμικών πλακιδίων θα εκτιμηθεί από τις οικογένειες στις οποίες υπάρχουν μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι (ιδιαίτερα ευάλωτες κατηγορίες). Τώρα τα γκρι πλακάκια δαπέδου είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ματ πλακιδίων

Αυτό το κεραμικό υλικό δεν απορροφά υγρασία καλά, γι 'αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου.

Ματ πλακιδίων

Η υφή του τοίχου από πλακάκια και το πάτωμα μαλακώνει τέλεια τις επιπτώσεις των χημικών σκονών, των πηκτωμάτων και άλλων προϊόντων καθαρισμού, γι 'αυτό είναι πολύ απλή και εύκολη η φροντίδα. Εάν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα γυαλιστερά πλακάκια μετά από υγρό καθαρισμό με ένα στεγνό πανί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν λεκέδες, η επιφάνεια ματ δεν απαιτεί τέτοια εργασία. Ματ πλακίδια δεν χρειάζεται να πλένονται καθημερινά, φανατικά φέρνοντας το σε τέλεια κατάσταση. Στην επιφάνεια του, δεν υπάρχουν ορατές λεκέδες, οι μικρές ακαθαρσίες είναι επίσης αόρατες, οπότε είναι πολύ πιθανό να περιορίσετε τον εαυτό σας στον εβδομαδιαίο καθαρισμό του μπάνιου. Ένα καλό πλεονέκτημα για τους πολυάσχολους ανθρώπους.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακιδίων

Η αντίσταση φθοράς των πλακιδίων είναι πολύ υψηλή. Αυτό είναι ακριβώς το υλικό, αφού το χρησιμοποιήσατε μία φορά, μπορείτε να ξεχάσετε να επισκευάσετε το μπάνιο για πολλά χρόνια. Επιπλέον, το κεραμικό πλακίδιο με μια ματ επιφάνεια δεν χάνει την εμφανή εμφάνιση του με τα χρόνια. Φοβούται μόνο από πολύ αιχμηρές και έντονες μηχανικές διαταραχές, και ακόμη και τότε κάποιος πρέπει να προσπαθήσει να σπάσει το υλικό ή να βάλει μια ρωγμή πάνω του.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακιδίων

Μια ποικιλία από υφές και αποχρώσεις θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το σωστό πλακάκι για κάθε εσωτερικό μπάνιο, ακόμα και τα πιο περίπλοκα και ασυνήθιστα. Ειδικά όμορφη εμφάνιση ματ πλακάκια στο μπάνιο σε ένα στυλ της χώρας, εκλεκτική, εθνική, αντίκες. Ο κλασικός σχεδιασμός πηγαίνει καλά με ματ φινίρισμα.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακιδίων

Η γυαλιστερή επιφάνεια δεν ερεθίζει τα μάτια, δεν προκαλεί ερεθισμό. Η επιφάνεια δεν αναβλύζει και επομένως μπορείτε να δείτε τέλεια χωρίς άγχος.

Ματ πλακιδίων

Η επιφάνεια ματ φαίνεται εξαιρετικά αισθητικά ευχάριστη. Αυτό το υλικό είναι σε θέση να δώσει μια εμφανή εμφάνιση σε κάθε μπάνιο. Επιπλέον, αυτή η άποψη θα είναι "αγαπητή", ευγενής.Ως υλικό διακόσμησης κουζίνας, τέτοια πλακάκια είναι επίσης κατάλληλα.

Ματ πλακιδίων

Μια μη λαμπερή επιφάνεια, ειδικά αν είναι ανοιχτό γκρι ή λευκό, μπορεί να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό πλεονέκτημα κατά το σχεδιασμό τυπικών μικρών λουτρών.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακιδίων

Στο φόντο, τα έπιπλα, τα είδη υγιεινής και τα είδη διακόσμησης φαίνονται ενδιαφέροντα. Θα πρέπει επίσης να επιλέγονται όχι πολύ λαμπερή υφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυσάρεστη αντίθεση. Αυτό το υλικό έχει μια μοναδική δυνατότητα να προσελκύσει την προσοχή όχι στον εαυτό του, αλλά σε εκείνα τα αντικείμενα που βρίσκονται στο υπόβαθρό του, ώστε να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υδραυλικών εγκαταστάσεων, ντουλάπια, αξεσουάρ μπάνιου - θα πρέπει να είναι ελκυστικές.

Ματ πλακιδίων

Το μεσαίου μεγέθους υλικό φαίνεται το καλύτερο στο εσωτερικό ενός κανονικού μπάνιου. Τέτοιες παράμετροι είναι κατάλληλες τόσο για τοίχους όσο και για δάπεδα. Εάν το μπάνιο σας είναι μεγάλο, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο κεραμίδι, το οποίο επίσης φαίνεται ενδιαφέρον με τον δικό του τρόπο.

Ματ πλακιδίων

Μειονεκτήματα

Για λόγους πληρότητας, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τις ελλείψεις του υλικού.

Ματ πλακιδίων

Πρώτον, θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν οι βαριές μολυσματικές ουσίες από την επιφάνεια, μερικές φορές είναι σχεδόν αδύνατο.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακίδια πορσελάνης κατηγορηματικά δεν ταιριάζουν σε μερικά δημοφιλή στυλ εσωτερικό. Έτσι, αν σκοπεύετε να σχεδιάσετε ένα μπάνιο σε ένα πομπώδες μπαρόκ ή ροκοκό στιλ, τότε μια ματ σκιά δεν θα λειτουργήσει - τέτοιοι "παλάτι" εσωτερικοί χώροι απαιτούν κομψό, λάμψη, γυαλάδα. Αλλά μια τέτοια επιφάνεια φαίνεται ασυνείδητα στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

Ματ πλακιδίων

Όταν κάνετε μπάνιο με ματ φινίρισμα με ή χωρίς εικόνα, φροντίστε να σκεφτείτε για ένα καλό πρόσθετο φωτισμό για το δωμάτιο. Αυτό το υλικό δεν έχει αντανακλαστικές ικανότητες, οι οποίες μπορεί να γίνουν ζοφερές στο μπάνιο.

Απομιμήσεις υφής

Τώρα γίνεται πολύ δημοφιλής όχι μόνο ομαλά πλακάκια ματ για δάπεδα και τοίχους, αλλά μιμούνται, για παράδειγμα, το ξύλο, τα κύματα, οι τοίχοι από τούβλα, τα μωσαϊκά και άλλες ενδιαφέρουσες υφές. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου κεραμιδιού.

Ματ πλακιδίων

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι φυσικές απομιμήσεις φαίνονται αληθοφανείς και άψογες ακριβώς πάνω σε μια ματ επιφάνεια. Βασικό στυλ:

  • άμμος?
  • άσφαλτο γκρι ή καφέ επιφάνεια?
  • ένα δέντρο?
  • λινάρι?
  • φυσική ακατέργαστη πέτρα.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλες απομιμήσεις, όλα εξαρτώνται από την επιθυμία του αγοραστή και το στυλ με το οποίο σχεδιάζεται το μπάνιο. Αυτή είναι η τέλεια λύση για ρουστίκ εσωτερικούς χώρους, εθνική, χώρα.

Ματ πλακιδίων

Ένα μπάνιο στο οποίο τα κεραμίδια είναι καφέ, γκρι, μπεζ - "σαν πέτρα", θα πρέπει να έχουν ένα αξιοπρεπές μέγεθος. Ένα μικρό δωμάτιο, γεμάτο με πέτρα, θα μοιάζει με μπουντρούμι ή υπόγειο.

Ματ πλακιδίων

Χρώματα

Πώς να επιλέξετε μια μοντέρνα σκιά κατάλληλη ειδικά για το μπάνιο σας.

Ματ πλακιδίων

Τα χρώματα "νερού" - μπλε, μπλε, τυρκουάζ - είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το μπάνιο. Το κύριο πράγμα είναι να αραιώσετε το κρύο εσωτερικό με ζεστές αποχρώσεις: πορτοκαλί, κόκκινο ή κίτρινο αξεσουάρ. Διαφορετικά, τα πλακάκια δαπέδου και τοιχοποιίας, καθώς και όλες οι επιφάνειες μιας και μόνο "κρύου" σκιάς, μαζί θα προκαλέσουν μια απωθητική εντύπωση, καταπιέζουν την ψυχή.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακίδια σε λευκό και χρυσό συνδυασμό είναι τώρα πολύ σχετική. Επιπλέον, μια τέτοια διακόσμηση μπάνιο φαίνεται πολύ κομψό, προκαλεί μια αίσθηση της γιορτής, πολυτέλεια.

Ματ πλακιδίων

Ματ κεραμικά πλακάκια για ένα πράσινο μπάνιο φαίνεται ιδιαίτερα πλεονεκτική σε ένα φιστίκι, μέντα ή ανοιχτό πράσινο σκιά, αλλά στο πάτωμα θα φανεί καλύτερα πιο σκοτεινά "πράσινα" - μαλαχίτης, σμαράγδι.

Ματ πλακιδίων

Κόκκινο ματ φινίρισμα για ένα μοντέρνο μπάνιο.

Ματ πλακιδίων

Ματ πλακιδίων

Το μαύρο είναι ένα κλασικό για πάντα.

Εάν το μπάνιο είναι διακοσμημένο σε εθνικό ή εθνικό στυλ, τότε η επιλογή καφέ ή άμμου ματ πλακίδια είναι η ιδανική λύση για το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, γκρίζα, μπεζ πλακάκια με απομίμηση φυσικών υφασμάτων θα φαίνονται επίσης όμορφα.

Ματ πλακιδίων

Αν θέλετε ένα γυναικείο εσωτερικό στο στυλ της Barbie, επιλέξτε το ροζ και το λιλά, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να αραιώσετε το εσωτερικό με λαμπερές λεπτομέρειες - καθρέφτες, αξεσουάρ, γυαλιστερά εξαρτήματα. Το μπάνιο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει επίσης να είναι γυαλιστερό.

Ματ πλακιδίων

Εάν σας αρέσει η ματ υφή, αλλά δεν είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε πλήρως τη στιλπνότητα, μπορείτε να επιλέξετε μια ενδιάμεση επιλογή για το φινίρισμα του μπάνιου - ένα ημι-γυαλιστερό πλακίδιο, το οποίο περιλαμβάνει τα κύρια πλεονεκτήματα και των δύο τύπων.

Ματ πλακιδίων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)