Επιλέγοντας έναν πολυέλαιο λουτρών (20 φωτογραφίες): όμορφα παραδείγματα

Δεν υπάρχει ίσως κανένας γενικός κανόνας για το πώς να φωτίζει ένα μπάνιο. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και προτιμήσεις των ιδιοκτητών, το μέγεθος και το ύφος του δωματίου. Μια επιλογή είναι ένας πολυέλαιος μπάνιου. Εάν το στυλ διακόσμησης στο μπάνιο σας επιτρέπει να εξοπλίσετε την οροφή με έναν πολυέλαιο, μπορείτε να το εγκαταστήσετε ως τη μόνη πηγή φωτός ή να το συνδυάσετε με πολλούς προβολείς ή άλλες πηγές φωτός. Μπορείτε να επιλέξετε τις κλασικές επιλογές για τους πολυελαίους ή να σχεδιάσετε το εσωτερικό με διαφορετικό στυλ. Ένας πολυέλαιος σε ένα μπάνιο μπορεί να είναι όχι μόνο ένα όμορφο στοιχείο διακόσμησης, αλλά και ποιοτικά να εκτελέσει την άμεση λειτουργία του - να γεμίσει το χώρο με το φως.

Οι πολυελαίοι Art Deco στο εσωτερικό του μπάνιου

Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο

Στο μπάνιο πολύ συχνά υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, το οποίο είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα κατά την επιλογή ενός πολυελαίου για το μπάνιο. Πρώτον, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι μια επικίνδυνη εταιρεία, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε για κάποιες παραμέτρους των εξαρτημάτων κατά την αγορά τους:

  • Κάθε φανός οροφής έχει δείκτες προστασίας από την υγρασία, οι οποίοι αναγράφονται υποχρεωτικά στη συσκευασία του.
  • 12 βολτ είναι η λιγότερο επικίνδυνη τάση για ένα άτομο.

Χρυσός πολυέλαιος στο μπάνιο

Ότι ο πολυέλαιος έχει μέρη και επικαλύψεις που είναι ανθεκτικά στην υγρασία, αξίζει να εξεταστεί από μια άλλη οπτική γωνία. Αν οι παράγοντες προστασίας της υγρασίας απουσιάζουν, ο πολυέλαιος θα γίνει γρήγορα άχρηστος. Μπορεί να σκουριάσει, να σκουρύνει, το χρώμα μπορεί να αποκολληθεί και ούτω καθεξής.

Provence πολυέλαιος και λούτρινο στο μπάνιο

Εκτός από τις προδιαγεγραμμένες τεχνικές πτυχές που είναι ανθεκτικές στην υγρασία, ο κεραμικός πολυέλαιος που αγοράσατε πρέπει να είναι ιδανικός από την άποψη του στυλ του δωματίου. Μια οργανική προσθήκη στον εσωτερικό σχεδιασμό του μπάνιου, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου, είναι μια σημαντική αισθητική λειτουργία των πολυελαίων. Πρέπει επίσης να φανταστείτε με ακρίβεια πώς ο πολυέλαιος θα κοιτάξει στο ανώτατο όριο. Όταν επιλέγετε έναν πολυελαίμονα με δύναμη, δώστε προσοχή:

  1. Σχετικά με το μέγεθος της λάμπας. Θα πρέπει να εξαρτώνται από το ύψος της οροφής και το μέγεθος του μπάνιου.
  2. Ο πολυέλαιος οροφής πρέπει να είναι τόσο ισχυρός ώστε να συμπληρώνει και να συμπληρώνει την εικόνα του φωτός μαζί με άλλες πηγές: το φυσικό φως από τα παράθυρα, τις απλούς τοίχους.
  3. Ποιο είναι το φάσμα χρωμάτων του μπάνιου, υπάρχουν κάτοπτρα, υπάρχουν πολλές χιόνι-λευκές αντανακλαστικές επιφάνειες, καθώς και διαφανείς επιστρώσεις.
  4. Ένα παιχνίδι από σκιές και αναδείξεις στο δωμάτιο θα δημιουργήσει πολλά κρεμαστά διακοσμητικά στον πολυέλαιο. Στο κλασικό στυλ, αυτά είναι μενταγιόν από κρύσταλλο ή γυαλί.

Σύγχρονος πολυέλαιος σε ένα φωτεινό μπάνιο

Όμορφος πολυέλαιος Provence και μαρμάρινο μπάνιο στο μπάνιο

Ασημένιος νεοκλασικός πολυέλαιος στο μπάνιο

Στρογγυλό μοντέρνο πολυέλαιο πολυτελείας

Πού πρέπει να βρίσκεται ο πολυέλαιος οροφής;

Οποιαδήποτε δομή οροφής πρέπει να είναι αρμονία του χώρου. Κατά κανόνα, στην κλασική έκδοση, οι λαμπτήρες είναι κρεμασμένοι στο κέντρο της οροφής. Εάν ο πολυέλαιος είναι μικρός, τότε οι τοίχοι και τα κρεμαστά φωτιστικά θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την εικόνα του φωτός.

Κομψό πολυέλαιο στο μπάνιο

Ένας μικρός πολυέλαιος θα δημιουργήσει αρμονικά την εταιρεία άλλων παρόμοιων μικρών λαμπτήρων. Τοποθετήστε δύο, τρεις στη σειρά, ή τέσσερις μικρούς πολυελαίους στην οροφή στο μπάνιο, εάν το επιτρέπει η περιοχή.

Στρογγυλό πολυέλαιο σε ένα φωτεινό μπάνιο

Ένα από τα κύρια καθήκοντα φωτισμού ενός μπάνιου είναι να δώσει αρκετό φως στην περιοχή των καθρεφτών. Αποκτήστε φώτα οροφής κατεύθυνσης. Σε τέτοιους πολυελαίους είναι δυνατόν να κατευθύνει το φως των λαμπτήρων στην απαραίτητη κατεύθυνση.

Οι λαμπτήρες σε μια ασπρόμαυρη μπανιέρα

Αλλά για να έχετε μοντέλα φωτιστικών που γίνονται με το ύφος των βιτρό παραθύρων στο μπάνιο δεν είναι καθόλου μια κερδοφόρα ιδέα. Στο μπάνιο, μακιγιάζ και hairstyles συχνά γίνεται, και το βιτρό παράθυρο θα παραμορφώσει τα χρώματα.

Κομψές αποχρώσεις στο μπάνιο

Μαύρος πολυέλαιος σε ένα μοντέρνο ασπρόμαυρο μπάνιο

Φώτα σημείου στο μπάνιο

Ελαφρύ φωτισμό στο μπάνιο

Μπάνιο οροφής πολυέλαιος στυλ

Για να βρείτε γρήγορα μια λύση στο θέμα της διακόσμησης της οροφής στο μπάνιο με φωτιστικά, αξίζει πρώτα να μελετήσετε το στυλ τους. Θα μειώσετε το χρόνο για να επιλέξετε το σωστό φωτιστικό γνωρίζοντας τι σας ταιριάζει.

  • Κλασσικός πολυέλαιος. Στο κλασικό στιλ των πολυελαίων θα βρείτε συμμετρικά σχήματα, κάποια αντίκες ομορφιά, ακρίβεια των σχημάτων και αξιοπιστία. Κατά κανόνα, το κλασικό ύφος συνεπάγεται ακριβό υλικό του λαμπτήρα: κρύσταλλο, πορσελάνη, δέρμα, λεπτά υφάσματα μεταξιού, ημιπολύτιμες ή διακοσμητικές πέτρες. Τις περισσότερες φορές, όταν χρησιμοποιείτε τον όρο "κλασικός πολυέλαιος", εννοούμε κρυστάλλινο πολυέλαιο. Αυτό που είναι σημαντικό: με μια αφθονία δαπανηρών υλικών, όλα αυτά χρησιμοποιούνται με φειδώ. Οι σιλουέτες είναι κομψές και απλές, οι λεπτομέρειες δεν φράζουν τη μεγάλη εικόνα. Το Classic είναι ένα κομψό κομμάτι χωρίς διακοσμητικά στοιχεία.
  • Το στιλ υψηλής τεχνολογίας (σε μετάφραση - υψηλή τεχνολογία) οφείλεται στην κατασκευαστική δυνατότητα, στην απλότητα και στην ιδανική λειτουργικότητα. Ως υλικά υψηλής τεχνολογίας υπάρχουν πλαστικά, μέταλλα και γυαλί. Ευθείες γραμμές και μορφές, η απουσία οποιουδήποτε είδους κοσμήματος, ο εποικοδομητισμός των μορφών - αυτά είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ύφους υψηλής τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτού του στυλ, θα είναι δικαιολογημένη η χρήση λαμπτήρων LED. Αντίθετα με τον τρόπο εμφάνισης των πολυελαίμων οροφής, ο τόνος του εσωτερικού του μπάνιου θα αλλάξει. Τα LED φώτα κρεμαστών με το ύφος της αίθουσας παραγωγής δίνουν ένα καθαρότερο φως. Οι λαμπτήρες LED είναι πολύ πιο οικονομικοί. Σε μέγεθος και σχήμα, μπορούν να είναι τόσο διαφορετικά όσο τα κλασικά.
  • Οι πολυέλαιοι Art Deco είναι πραγματική τέχνη. Ένα μπάνιο και ένας πολυέλαιος με αυτό το ύφος προσθέτουν θεαματικότητα και πολυτέλεια στο στυλ. Οι στυλιζαρισμένες εικόνες υπερισχύουν των φυσικών μοτίβων. Η Art Deco είναι μια συνεχής γιορτή, εκλέπτυνση και ευημερία.
  • Το αρτ νουβό στιλ είναι ο συμβολισμός των εικόνων, εδώ συνδυάζονται απροσδόκητα υλικά, η έμφαση δίνεται στη γεωμετρία και την αλληλεπικάλυψη των μορφών. Οι λαμπτήρες και οι πολυέλαιοι του Art Nouveau μοιάζουν με έργα τέχνης. Το σύγχρονο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τη διάθεση του αιώνα μας.

Οι πολυέλαιοι χωρίζονται επίσης σε οροφή και κρεμαστά. Προφανώς, ο φωτισμός οροφής πρέπει να χρησιμοποιείται όπου το ύψος της οροφής είναι μικρό. Σε ένα τέτοιο ανώτατο όριο, όπως σε ένα κρεμαστό, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λαμπτήρες.

Κλασσικός πολυέλαιος για το μπάνιο

Πολυέλαιος σε ένα άνετο κλασικό μπάνιο

Υψηλής τεχνολογίας πολυέλαιος και μπανιέρα στο μπάνιο

Art Deco πολυέλαιος και στολίδι στο μπάνιο

Προβολείς και απλίκες στο στυλ art deco στο μπάνιο

Art Nouveau κρεμαστά φώτα στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)