Σαλόνι με στυλ σοφίτας (20 φωτογραφίες): βιομηχανική κομψότητα

Κάθε ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού μπάνιου θέλει να δει το εσωτερικό αυτού του δωματίου κομψό, όμορφο και άνετο. Ως εκ τούτου, ξεκινώντας επισκευές, ο ιδιοκτήτης του μπάνιου περνάει από όλα τα είδη των επιλογών για την λύση στυλ του. Υπάρχουν πολλές επιλογές - από το κλασσικό στυλ μέχρι τη μοντέρνα hi-tech. Αλλά αν ένα άτομο προτιμά ένα λειτουργικό, μοντέρνο εσωτερικό, τότε θα πρέπει σίγουρα να εξετάσουμε μια τέτοια απόφαση ως ένα σοφίτα στυλ μπάνιο. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου μπάνιου και θα μάθουμε ποιες απαιτήσεις θα πρέπει να πληροί αυτό το δωμάτιο.

Μαύρο και γκρι σοφίτα μπάνιο

Χαρακτηριστικά στυλ σοφίτας

Το στιλ σοφίτας στο εσωτερικό αντανακλά την επιθυμία των κατοίκων των πόλεων για φύση και μεγαλύτερη ελευθερία. Επιπλέον, η διακόσμηση σε σοφίτα εκφράζει μια περίεργη διαμαρτυρία ενός ατόμου ενάντια στην υπερβολική διακοσμητικότητα του χώρου διαβίωσης.

Loft σημαίνει ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Αν αφήσετε τους τοίχους από τούβλα στο μικρό λουτρό απρόσβλητοι, μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι η επισκευή δεν έχει ολοκληρωθεί. Και το δωμάτιο θα μοιάζει μάλλον με μια ντουλάπα, αντί με ένα πολυτελές μπάνιο. Ενώ τέτοια ευρύχωρα τοιχώματα ταιριάζουν οργανικά σε ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους. Αλλά κεραμίδι ή πέτρα για διακόσμηση τοίχου είναι επίσης κατάλληλο.

Λευκό και καφέ στυλ σοφίτα μπάνιου

Το μπάνιο σε στιλ σοφίτας πρέπει να έχει αρκετές λειτουργικές περιοχές, χωρισμένες από διάφορα υλικά φινιρίσματος ή τα χρώματα τους. Οι λαμπτήρες, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαμόρφωση χώρου.

Το μπάνιο σε στυλ σοφίτας είναι ιδανικό για ανθρώπους που δεν ντρέπονται να εκφράζουν τις σκέψεις τους, συνηθίζουν να σκέφτονται δημιουργικά, να εκτιμούν την πρωτοτυπία και την ελευθερία έκφρασης.

Φωτεινό στιλ λουτρό

Το στυλ σοφίτας στο μπάνιο καλωσορίζει εξεζητημένα σύγχρονα υλικά. Πρόκειται για γυαλί διαφόρων τύπων και ποιότητες, τεχνητή διακοσμητική πέτρα και υψηλής ποιότητας ανθεκτικό πλαστικό και ημιδιαφανές πολυανθρακικό. Από αυτά τα υλικά μπορούν να κατασκευαστούν και έπιπλα, και λαμπτήρες, και διακοσμητικά πλακίδια.

Οι τραχιές επιφάνειες και η εσκεμμένη ατέλεια αποτελούν σφραγίδα του στιλ σοφίτας. Συνήθως χρησιμοποιούνται υφαντά πλακίδια και ένα είδος ακατέργαστων λειτουργικών επίπλων. Τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα επιλέγονται επίσης για να ταιριάζουν στις επιφάνειες.

Τουαλέτα μπάνιο σε στυλ σοφίτα

Τα βιομηχανικά κίνητρα είναι αυτά που βασίζονται στην αρχή του σοφίτα. Δεδομένου ότι η σοφίτα κατεύθυνση έχει «αυξηθεί» από το περίεργο στυλ των κενών εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων παραγωγής των εργοστασίων και των εργοστασίων, τα οποία σχεδιάστηκαν ως κατοικίες, τότε είναι πολύ κοντά στο βιομηχανικό θέμα. Η διακόσμηση του μπάνιου με σχέδια και λεπτομέρειες βιομηχανικού στυλ, λαμπερές επιφάνειες με ορείχαλκο ή χάλυβα, θα νικήσει αρχικά την περιοχή του δωματίου. Τα σωστά επιλεγμένα έπιπλα και τα έπιπλα θα συμπληρώσουν το εσωτερικό.

Τα ασυνήθιστα αξεσουάρ θα αποτελέσουν το επίκεντρο του εσωτερικού. Δεν χρησιμοποιούνται υπερβολικά διακοσμητικά. Είναι σημαντικό όλα τα διακοσμητικά στοιχεία, τα έπιπλα και τα έπιπλα να έχουν μια τραχιά και συνοπτική επιφάνεια που μοιάζει με τη λειτουργική σχεδίαση μηχανών ή συσκευών.

Καλαίσθητο μπάνιο σε στιλ σοφίτας με τοίχους από τούβλα

Το σύνολο του μπάνιου θα πρέπει να είναι "σε πλήρη εικόνα", ειδικά αν είναι μικρό. Τα διαστήματα στο στυλ σοφίτας είναι πάντα ανοιχτά: θυμηθείτε πώς μοιάζουν τα καταστήματα παραγωγής - οι πρόγονοι του στυλ. Επομένως, τα έπιπλα χρησιμοποιούνται στο ελάχιστο και τα φωτιστικά πρέπει να φωτίζουν το δωμάτιο.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορούν να είναι είτε υπερσύγχρονες, είτε ακριβές και λειτουργικές είτε στυλιζαρισμένες ως vintage.Στην τελευταία περίπτωση, οι χάλκινες νιπτήρες βαμμένες σε χρώμα χάλυβα, η τουαλέτα και το μπάνιο είναι ευπρόσδεκτες. Τα κεραμίδια θα πρέπει επίσης να ταιριάζουν με το υπόλοιπο εσωτερικό.

Κομψό λουτρό με σοφίτα

Οι σωλήνες στο λουτρό πατάρι παραμένουν ορατοί και παίζουν επίσης ρόλο στο εσωτερικό. Μπορούν να βαφτούν με χρώμα που να ταιριάζει στο γενικό σχέδιο ή μπορούν να κατασκευαστούν από μοντέρνο πλαστικό με έμφαση.

Κατά την επιλογή των επίπλων στο στυλ σοφίτας, να έχετε κατά νου ότι πρέπει επίσης να αντιστοιχούν στο γενικό ύφος. Ακόμη και αν είναι ξύλινο, θα πρέπει να έχει μεταλλικά, πλαστικά και άλλα στοιχεία που θυμίζουν το λειτουργικό του σκοπό. Φυσικά, στο ντεκόρ των επίπλων δεν θα πρέπει να υπάρχουν μοτίβα, χαριτωμένο ντεκόρ και παρόμοιες λεπτομέρειες. Τα κεραμίδια και τα φωτιστικά δεν πρέπει επίσης να έχουν υπερβολική διακόσμηση.

Μοντέρνο μαύρο και άσπρο λουτρό τύπου σοφίτας

Το μπάνιο σε στιλ σοφίτας φαίνεται υπέροχο αν έχει παράθυρο. Αυτή η περιοχή σχεδιασμού χαιρετίζει πολύ φως, οπότε η παρουσία φυσικού φωτός θα είναι χρήσιμη. Αξίζει να σκεφτούμε τον τεχνητό φωτισμό. Όλοι οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Οι προβολείς συμπληρώνουν το εσωτερικό. Χρησιμοποιήστε όχι ένα, αλλά διάφορα φωτιστικά, μεγάλα και μικρά - με τη βοήθειά τους μπορείτε εύκολα να ζωνοποιήσετε το εσωτερικό του μπάνιου.

Μαύρο τοίχο από τούβλα στο μπάνιο με σοφίτα

Λευκό και καφέ στυλ σοφίτα μπάνιου

Σαλόνι με στυλ σοφίτας με ξύλινη επένδυση

Υλικά

Εξετάστε ποια υλικά υπογραμμίζουν καλύτερα το σχεδιασμό του μπάνιου σε στιλ σοφίτας.

  • Αναμνησμένο γύψο. Οι επιφάνειες με υφή είναι ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του στυλ. Ως εκ τούτου, γύψο είναι το καλύτερο κατάλληλο για διακοσμήσεις τοίχων, δημιουργώντας μια ανακούφιση, άνιση επιφάνεια. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το περίφημο "σκαθάρι φλοιού". Τα διακοσμητικά πλακίδια με υφή είναι επίσης ευρέως χρησιμοποιούμενα.
  • Σκυρόδεμα σκυροδέματος - σκόπιμα, στυλιζαρισμένο ηλικίας. Μια τέτοια επιφάνεια θα φαίνεται κατάλληλη σε ένα μπάνιο στο στυλ πατάρι. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί - πάρα πολύ σκυρόδεμα μπορεί να κάνει την περιοχή του δωματίου άβολα, να δώσει μια ακατοίκητη ματιά. Φωτεινά σημεία ζεστών αποχρώσεων "διάσπαρτα" γύρω από το δωμάτιο θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε το εσωτερικό. Μπορεί να είναι μια φωτεινή κουρτίνα ή πετσέτες, άλλες λεπτομέρειες.
  • Πλινθοδομή, χωρίς επένδυση. Ένας τέτοιος στυλιζαρισμένος τραχός τοίχος από κόκκινο τούβλο είναι μια κοινή τεχνική όταν διακοσμούν δωμάτια σοφίτας. Υπάρχει ακόμη και ένα ειδικό διακοσμητικό κεραμίδι που πωλεί ότι μιμείται έναν τέτοιο τοίχο. Φροντίστε να βρείτε τα σωστά έπιπλα και τα έπιπλα για να συμπληρώσετε το βιομηχανικό εσωτερικό.

Μικρό μπάνιο σε πατάρι

Μπάνιο με ντους στο πατάρι

Λευκό κεραμικό μπάνιο

Σαλόνι με στυλ σοφίτας με ασημικά αξεσουάρ

Σαλόνι με στυλ σοφίτα με μαύρους τοίχους και οροφή

Έπιπλα

Θα υπολογίσουμε ποια έπιπλα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για ένα μπάνιο σε στιλ σοφίτας.

  • Αυτό το ασυνήθιστο ύφος είναι επίσης ευπρόσδεκτο από εξίσου ασυνήθιστα έπιπλα. Μπορεί ακόμη και να είναι πνευματικά δικαιώματα, μόνο αντίγραφα. Μπορεί να είναι έπιπλα σε ένα αφηρημένο σχέδιο, λίγο ακατανόητο και φουτουριστικό.
  • Υλικό για την κατασκευή: μέταλλο, πλαστικό και γυαλί - ο πιο κοινός συνδυασμός. Οι μοντέρνοι σχεδιαστές δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης από αυτά τα απλά υλικά, οπότε η επιλογή των επίπλων δεν είναι δύσκολη.
  • Ένας απλός πάγκος από ξύλο είναι ιδανικός για το εσωτερικό ενός τέτοιου μπάνιου. Και θα συμπληρωθεί από τα ίδια ράφια ή ντουλάπι και κατάλληλα πλακάκια. Φυσικά, το μέγεθος του μπάνιου πρέπει να είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει όλα αυτά τα έπιπλα.
  • Τα στοιχεία χρώμιο είναι κατάλληλα για την τελική επίπλωση πατάρι. Μπορεί να είναι μεταλλικά στυλό, γωνιακά μαξιλάρια και άλλες λεπτομέρειες. Συμπληρώνουν το εσωτερικό και δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Σαλόνι με στυλ σοφίτας με ξύλινη κορυφή

Μοντέρνο μπάνιο με σοφίτα

Όμορφο λουτρό σε στιλ σοφίτας

Σοφίτα μπάνιο με ξύλινη οροφή

Καφέ, γκρίζα και λευκά χρώματα στο σχεδιασμό του μπάνιου στο στυλ σοφίτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)