Γυμναστήριο: χαλαρωτικό spa στο σπίτι σας (25 φωτογραφίες)

Το στρογγυλό λουτρό λόγω του εξαιρετικού σχήματος δημιουργεί ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, επιπλέον, γίνεται συχνά ο λόγος για τη χρήση επιπρόσθετων εργαλείων στην καθημερινή καθημερινή πλύση. Για να περιηγηθείτε στην ποικιλία των προϊόντων που παρουσιάζονται στην αγορά προφίλ, πρέπει πρώτα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Πλεονεκτήματα φυσικής και τεχνητής πέτρας

Μια στρογγυλή μπανιέρα από φυσική πέτρα με υδρομασάζ είναι μια ελίτ που μπορεί να διακοσμήσει τόσο ένα μινιμαλιστικό όσο και ένα μοντέρνο εσωτερικό. Τα μεγάλα κύπελλα από μαρμάρινα τσιπ φαίνονται πολυτελή, αλλά όσοι ενδιαφέρονται για την πρακτική πλευρά του θέματος θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη ότι έχουν μεγάλο βάρος και υψηλό κόστος και απαιτούν επίσης ειδική φροντίδα.

Γωνιακή μπανιέρα από σίδερο

Γωνιακή ξύλινη μπανιέρα

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι μια γραμματοσειρά που γίνεται χρησιμοποιώντας χυτό μάρμαρο. αυτές οι στρογγυλές μπανιέρες είναι μερικές φορές φθηνότερες από τις φυσικές, αλλά δεν διαφέρουν από τα πρωτότυπα.

Γωνιακή μπανιέρα με τζακούζι

Γυμναστήριο στο δωμάτιο με παράθυρο

Τα πλεονεκτήματα του χάλυβα και του χυτοσιδήρου

Σήμερα, σπάνια μπορείτε να δείτε μικρά κύπελλα από χυτοσίδηρο, αλλά είναι σε ζήτηση μεταξύ των ειδήμονες. Αυτό το υλικό διατηρεί τέλεια τη θερμοκρασία, επιτρέποντας να μαζεύετε περισσότερο στο νερό. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι επενδεδυμένα με ανθεκτικό σμάλτο, το οποίο δεν φοβάται τις διαφορές μεταξύ του κρύου και του καυτού, ενώ οι στρογγυλές μπανιέρες, ακόμη και με μικρή διάμετρο, έχουν εντυπωσιακή μάζα, η οποία δεν είναι πάντοτε βολική.

Οβάλ λουτρό

Κεραμική στρογγυλή μπανιέρα

Οι σχετικά ελαφρές διακυμάνσεις του χάλυβα δεν συγκρατούν θερμότητα τόσο καλά, ούτε έχουν καλή ηχομόνωση. Εδώ, η διάρκεια ζωής και το κόστος παραγωγής εξαρτώνται άμεσα από το πάχος και την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου χάλυβα.

Υλικά υψηλής ποιότητας: ξύλο και γυαλί

Τέτοιες διακυμάνσεις είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των αγοραστών που επιδιώκουν να εξοπλίσουν έναν εξωτικό σχεδιασμό ενός χώρου που προορίζεται για διαδικασίες νερού. Οι γυάλινες μπανιέρες και τα ξύλινα μοντέλα δεν είναι ενσωματωμένα, καθώς είναι η ουσία του προϊόντος που πρέπει να εμφανίζεται για να ευχαριστεί το μάτι.

Γυάλινη μπανιέρα με υδρομασάζ

Γύρος μπανιέρα στο εσωτερικό

Οι ημιδιαφανείς στρογγυλές μπανιέρες είναι το κέντρο της προσοχής, οι υπόλοιπες εσωτερικές ιδέες είναι χτισμένες γύρω τους. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια σειρά από όλα τα χρώματα, εάν είναι απαραίτητο, τα εξοπλίζουν με υφή ή χρωματιστές προσθήκες, γεγονός που καθιστά το γυαλί ανομοιογενές. Μια τέτοια ομορφιά θα είναι αρκετά δαπανηρή, επειδή βασίζεται σε ένα ειδικό ανθεκτικό στην κρούση υλικό.

Μια στρογγυλή μπανιέρα μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από διάφορα είδη ξύλου: ξύλο καρυδιάς, τροπικό ξύλο, δρυς, λάκκο. Οι ιδιαίτερες "μπανιέρες" έχουν ανεξήγητη γοητεία, όταν χρησιμοποιούνται, το δωμάτιο είναι γεμάτο με απερίγραπτα αρώματα. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα ότι το νερό και το ξύλο δεν πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, οι κατασκευαστές τονίζουν ότι, για παράδειγμα, τα δρύινα προϊόντα υποφέρουν περισσότερο από την έλλειψη υγρασίας παρά από τακτική επαφή με αυτά. Εάν οι ιδιοκτήτες ενός τέτοιου λουτρού σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την επιμονή των επαγγελματιών, γεμίζουν το μπολ με νερό και αφήνουν το για όλη την περίοδο της απουσίας.

Γύρω λουτρό πέτρας

Χαρακτηριστικά της ακρυλικής γραμμής

Οι στρογγυλές ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ πιο κοινές από τα ορθογώνια ή οικεία οβάλ λουτρά - αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες του υλικού. Τα προϊόντα έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • μια μικρή μάζα που σας επιτρέπει να ανεβάσετε τα προϊόντα σε οποιονδήποτε ορόφους με τη βοήθεια μετακινούμενων μηχανών χωρίς τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού.
 • μη απαιτητική φροντίδα.
 • πιστό εύρος τιμών?
 • εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα.

Επίσης ανταγωνίζονται τα άσχημα κύπελλα - συνδυάζουν την αντίσταση στη φθορά, την αξιοπιστία του φυσικού χαλαζία και την ελαστικότητα του ακρυλικού. Παρουσιάζεται σε διαφορετικές διαμέτρους, μια κεραμική, ενσωματωμένη, στρογγυλή μπανιέρα συμπληρώνει τέλεια τον εσωτερικό σχεδιασμό - έχει μια ομαλή και λαμπερή δομή. Μια μεγάλη μάζα προϊόντων εξηγείται από τους χοντρικούς τοίχους, αλλά χάρη σε αυτές ενισχύονται οι ηχομονωτικές ιδιότητες του υλικού - ο ήχος του νερού που θα τραβηχτεί δεν ακούγεται σε γειτονικούς χώρους.

Γύρω λουτρό πέτρας

Γυάλινη μπανιέρα σε στυλ της χώρας

Κριτήρια επιλογής γύρου λουτρού

Εάν η ρύθμιση των χώρων πραγματοποιείται από το μηδέν, είναι λογικό να σκεφτείτε την εισαγωγή ενσωματωμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων - στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να αποκτήσετε ένα βολικό και λειτουργικό χώρο για την υγιεινή με τη μικρότερη απώλεια ελεύθερου χώρου. Τα μοντέλα με ελεύθερα φορτία απαιτούν όχι μόνο χώρο, αλλά και πιο προσεγμένο εσωτερικό - δεν πρέπει να γεμίζουν το χώρο, να παρεμποδίζουν την πρόσβαση σε άλλους τομείς.

Χωρίζονται ξεχωριστές παραλλαγές με διακοσμητικά πόδια και πλαίσιο, είναι επιπλέον επενδυμένα με πάνελ, διακοσμώντας κατά την κρίση τους. Ενσωματωμένες μπανιέρες είναι συνήθως σε ζήτηση σε ιδιωτικές κατοικίες, καθώς η εγκατάσταση συνοδεύεται από τοποθέτηση σωλήνων μέσα σε υποστηρίγματα, εμβάθυνση των επικοινωνιών στο πάτωμα.

Γύρος λουτρό

Γωνιακή μπανιέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Τα μικρά αντίτυπα τοποθετούνται συνήθως στο κέντρο του δωματίου, υπογραμμίζοντας έτσι τη σπουδαιότητά τους στο εσωτερικό. Τα μεγάλα μοντέλα είναι ελαφρώς μετατοπισμένα για να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Οι παραλλαγές με βάθρο επιτρέπονται μόνο με ψηλές οροφές.

Provence στρογγυλή μπανιέρα

Γυάλινη μπανιέρα

Η διάμετρος του εξωτερικού κύκλου, κατά κανόνα, κυμαίνεται μεταξύ 150-180 cm. Το μέγιστο βάθος ενός στρογγυλού λουτρού φτάνει τα 70 cm, το κανονικό είναι 40 cm.

Γωνιακή μπανιέρα

Στρογγυλό χαλκό

Ένα κυκλικό λουτρό μπορεί να είναι σφαιρικό, κεκλιμένο ή κυλινδρικό. Στην πρώτη περίπτωση, οι εξωτερικοί τοίχοι του έχουν ένα ελαφρώς κυρτό σχήμα. Για τα κοντύτερα μοντέλα, η κάτω περιοχή είναι μικρότερη από το άνω μέρος τους, ενώ για τα κυλινδρικά μοντέλα και οι δύο δείκτες είναι οι ίδιοι.

Γύρος μπάνιο στο πάτωμα

Ημικυκλικό λουτρό

Για καθημερινή κολύμβηση, θα είναι κατάλληλα ημικυκλικά υδραυλικά, ελαφρώς κωνικά από τον πυθμένα - στην περίπτωση αυτή, εκδηλώνεται σημαντική εξοικονόμηση νερού. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μια στρογγυλή γωνιακή μπανιέρα, η οποία θα καταλαμβάνει μια ξεχωριστή περιοχή, θα επιτρέψει να αφήσει περιθώρια για άλλες εγκαταστάσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, ως μια λογική επιλογή.

Μινιμαλιστική στρογγυλή μπανιέρα

Γυάλινη μαρμάρινη μπανιέρα

Οποιοδήποτε πρότυπο επιλέγεται, η χρήση τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων θα συνοδεύεται από μεγάλες δαπάνες για παροχή ζεστού νερού - κατά μέσο όρο, απαιτούνται 700 λίτρα ανά συνεδρία, κάτι που δεν είναι συγκρίσιμο με την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια ενός ντους. Ο χρήστης θα χρειαστεί να καθορίσει ένα στρογγυλό άθροισμα για τον εξοπλισμό, την εγκατάστασή του και την επακόλουθη λειτουργία του, επομένως τα στρογγυλά λουτρά ταξινομούνται ως ελίτ κατηγορίας προϊόντων.

Στρογγυλό μπάνιο

Ευχάριστες προσθήκες που μπορούν να φωτίζουν τον ελεύθερο χρόνο

Ένα στρογγυλό ζεστό μπανιέρα δεν είναι το απόλυτο όνειρο των εξειδικευμένων καταναλωτών! Οι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα βοηθητικών επιλογών που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την άνεση κολύμβησης και να δημιουργούν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Ακόμα κι αν σας άρεσε το μοντέλο χωρίς υδρομασάζ, πιθανόν να υπάρχουν ευχάριστες βελτιώσεις:

 • χρώμα και αρωματοθεραπεία.
 • οπίσθιο φωτισμό νερού
 • ενσωματωμένο θερμοσίφωνα?
 • το προσκέφαλο και τα υποβραχιόνια.
 • στο κάτω μέρος - αντιολισθητική επίστρωση.
 • λαβές που διευκολύνουν την έξοδο από το νερό.
 • σύστημα απολύμανσης.

Μια στρογγυλή μπανιέρα στο εσωτερικό δεν είναι μόνο βολικές συνθήκες για καθημερινή κολύμβηση, αλλά και η ευκαιρία να χαλαρώσετε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι κατώτερο από τις δυνατότητες των ακριβών σαλόνιρων σπα.

Γύρος ενσωματωμένη μπανιέρα

Στρογγυλό λουτρό

Η συγκεκριμένη μορφή σας επιτρέπει να κολυμπήσετε στο νερό μαζί ή να κολυμπήσετε μαζί με το παιδί σας.Και για να κανονίσετε ένα βράδυ μοναξιάς, χαλάρωσης και ειρήνης, μόνο ελαφριά κεριά, παραλάβετε μαλακτικά άλατα και αρωματικό αφρό!

Στρογγυλό ακρυλικό λουτρό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)