Κόκκινο λουτρό - ένα σχέδιο που δεν είναι για το αχνό της καρδιάς (57 φωτογραφίες)

Είναι γενικά αποδεκτό ότι το μπάνιο θα πρέπει να είναι διακοσμημένο σε χρωματικά σχήματα, όπου κυριαρχούν οι παραδοσιακές χρωματικές πινελιές - κυρίως λευκό και μπλε. Ωστόσο, μια τέτοια άποψη είναι θέμα του παρελθόντος. Το μοντέρνο εσωτερικό του μπάνιου μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα. Μία από αυτές τις "επαναστατικές" λύσεις είναι το κόκκινο μπάνιο.

Κόκκινη προφορά στο μπάνιο

Λευκό και κόκκινο μπάνιο

Κεραμικά πλακάκια στο μπάνιο

Κόκκινα ριγωτά τοιχώματα στο μπάνιο

Κόκκινη οροφή στο μπάνιο

Κόκκινο μπάνιο με ορθογώνια πλακάκια

Κόκκινο νεροχύτη στο μπάνιο

Κόκκινο ανάγλυφο κεραμίδι στο μπάνιο

Επισκευάστε το κόκκινο λουτρό

Γιατί ακριβώς το κόκκινο λουτρό;

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς το κόκκινο επηρεάζει ένα άτομο. Πιστεύεται ότι το κόκκινο χρώμα δίνει μια ζωτικότητα στο πρόσωπο, ενσταλάζει το πάθος, προκαλεί έντονα συναισθήματα, διεγείρει τη σεξουαλική ενέργεια. Ταυτόχρονα, υπάρχει η άποψη ότι κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου ενός λουτρού κόκκινου τύπου, μπορεί να έχει καταθλιπτική επίδραση σε ένα άτομο - ακόμη και σοβαρές ασθένειες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ευαίσθητους ανθρώπους.

Κόκκινο μπάνιο σε στυλ ρετρό

Ροζ λουτρό

Κόκκινο γκρίζο μπάνιο

Για το λόγο αυτό, ένα μπάνιο διακοσμημένο σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου είναι πιο κατάλληλο για αυτοπεποίθηση ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι, κατά κανόνα, έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Επιπλέον, δεν φοβούνται να αλλάξουν τις παραδοσιακές ιδέες για τίποτα. Με βάση τα παραπάνω, το μπάνιο σε κόκκινα χρώματα είναι μόνο για αυτούς τους ανθρώπους.

Κόκκινο κλασικό μπάνιο

Κόκκινο λουτρό με λουλούδια

Red Art Deco Μπάνιο

Κόκκινο ντεκόρ στο μπάνιο

Ξύλινα έπιπλα σε κόκκινη μπανιέρα

Κόκκινο ντουλάπι στο μπάνιο

Κόκκινο πάγκο στο μπάνιο

Κόκκινη κουρτίνα στο μπάνιο

Κόκκινο στόκος στο μπάνιο

Ποια είναι τα προβλήματα του κόκκινου δωματίου;

Ακόμα, ένα κόκκινο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα. Περιλαμβάνοντας, φυσικά, και το μπάνιο με κόκκινο χρώμα:

 • Ίσως δεν είναι όλα τα μέλη της οικογένειας να συμφωνούν ότι το μπάνιο είναι κόκκινο, επομένως, πριν ξεκινήσετε μια «επανάσταση χρώματος», θα πρέπει να ρωτήσετε τις απόψεις κάθε νοικοκυριού.
 • Τα κόκκινα έπιπλα μπάνιου είναι ακριβά. Εκτός από τον κόκκινο νεροχύτη, την τουαλέτα, το κόκκινο ντουλάπι κλπ., Πριν ξεκινήσετε τις επισκευές, θα πρέπει να σκεφτείτε το υψηλό κόστος.
 • Κατά τη διάρκεια της επισκευής, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά ότι το κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του μπάνιου συνδυάζεται αρμονικά με άλλα χρώματα - διαφορετικά το μπάνιο κινδυνεύει να γίνει ένα θλιβερό κόκκινο σημείο.

Εάν ληφθούν υπόψη όλα αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να προχωρήσετε στο τέλος.

Σχεδιασμός κόκκινου μπάνιου

Κόκκινο μπάνιο στο σπίτι

Κόκκινο μπάνιο με ντους

Κομψά κόκκινα κεραμίδια στο μπάνιο

Κόκκινο μωσαϊκό από φυσική πέτρα στο μπάνιο

Κόκκινο γυαλί μωσαϊκό στο μπάνιο

Κόκκινοι τοίχοι στο μπάνιο

Κόκκινο βάθρο στο μπάνιο

Κόκκινο στενό μπάνιο

Μερικά κόλπα κατά το σχεδιασμό ενός μπάνιου με κόκκινο χρώμα

Όταν διακοσμούν ένα μπάνιο με κόκκινο χρώμα, είναι απαραίτητο να τηρήσουμε κάποιες υποχρεωτικές συνθήκες έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στο τέλος να μην πέσουν κάτω από την αποχέτευση:

 • Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να γίνουν στερεά κόκκινα τοιχώματα στο μπάνιο. Εδώ μπορείτε να εφαρμόσετε τη λεγόμενη τοπική μέθοδο, για την οποία το κόκκινο κεραμίδι για το μπάνιο είναι χρήσιμο. Δηλαδή, μόνο ένα μέρος του τείχους μπορεί να τοποθετηθεί με κόκκινα κεραμίδια. Ένα τέτοιο φωτεινό στοιχείο μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να κόψετε ολόκληρο το δωμάτιο με κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο πάτωμα στο μπάνιο, καθώς και τα κόκκινα τοιχώματα και τα ταβάνια είναι, τελικά, θέμα γούστου και ιδιοσυγκρασίας. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα τέτοιο φινίρισμα θα φανεί πιο κερδοφόρο σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο.
 • Εάν σκέφτεστε πώς είναι καλύτερο να διακοσμήσετε τους τοίχους, τότε το κόκκινο κεραμίδι για το μπάνιο θα ταιριάζει πολύ καλύτερα από το χρώμα - για το λόγο ότι το κεραμίδι είναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία.
 • Υδραυλικοί κόκκινες αποχρώσεις - είναι πανέμορφο. Ωστόσο, η εξεύρεση τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι ένα πρόβλημα. Επιπλέον, η τιμή του θα είναι, όπως λένε, "εκτός κλίμακας". Εδώ, όμως, τα παραδοσιακά λευκά υδραυλικά θα ταιριάζουν τέλεια.
 • Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα.Τα κόκκινα έπιπλα μπάνιου δεν είναι καταναλωτικά αγαθά επίπλων, αλλά κομμάτια που πρέπει να παραγγελθούν. Με άλλα λόγια, τα κόκκινα έπιπλα μπάνιου δεν είναι φθηνά.
 • Όσοι δεν θέλουν το μπάνιο να είναι εντελώς κόκκινο μπορεί να το εξοπλίσει με λαμπρές προθέσεις τοποθετώντας κόκκινα αξεσουάρ μπάνιου εκεί. Για παράδειγμα, πετσέτες, λάμπες κ.λπ.

Εάν συμμορφώνεστε με αυτές τις προϋποθέσεις, ένα κόκκινο μπάνιο μπορεί να γίνει ένα αριστούργημα της τέχνης του σχεδίου.

Κόκκινο ιώδες λουτρό

Κόκκινο μπάνιο σε γαλλικό στιλ

Κόκκινο γυαλιστερό μπάνιο

Κόκκινο hi-tech μπάνιο

Κόκκινο εσωτερικό μπάνιο

Κόκκινη τεχνητή πέτρα στο μπάνιο

Κόκκινο κεραμίδι στο μπάνιο

Κόκκινο μπάνιο με τζάκι

Κόκκινο μπάνιο σε στυλ χώρας

Συνδυασμοί κόκκινου και άλλων χρωμάτων

Το πιο πλεονεκτικό κόκκινο χρώμα φαίνεται σε συνδυασμό με άλλα χρώματα. Όταν σχεδιάζετε ένα μπάνιο με κόκκινο χρώμα, είναι απαραίτητο να εξετάσετε:

 • Ο συνδυασμός του κόκκινου και του λευκού είναι μια παραδοσιακή επιλογή. Για μεγαλύτερη αρμονία, μπορεί να προστεθεί καφέ σε αυτόν τον συνδυασμό.
 • Ο συνδυασμός του κόκκινου και του γκρι φαίνεται καλός.
 • Εάν το μπάνιο είναι διακοσμημένο με κεράσι χρώμα, τα ασημένια πιτσιλίσματα δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία εδώ.
 • Το κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με το μαύρο θα κάνει το μπάνιο κλασικό.
 • Ένας συνδυασμός κόκκινου, κίτρινου και πράσινου θα φανεί απροσδόκητο και ελκυστικό.

Φυσικά, κανείς δεν ενοχλεί να συνδυάζει κόκκινο με άλλα χρώματα: τέτοια πειράματα μπορούν να δώσουν ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα.

Κόκκινα κεραμικά πλακίδια στο μπάνιο

Κεραμικό κόκκινο πορσελάνη

Κόκκινο πλακάκι μπάνιο

Κοραλλένιο μπάνιο

Κόκκινο μπάνιο με βαμμένους τοίχους

Κόκκινο ψηφιδωτό μωσαϊκό στο μπάνιο

Κόκκινο πλακάκι στο μπάνιο

Κόκκινο πατάρι μπάνιο

Κόκκινα έπιπλα μπάνιου

Ορισμένες γενικές συστάσεις

Συμπερασματικά, μερικές γενικές συστάσεις για το σχεδιασμό του μπάνιου με κόκκινο χρώμα. Εάν υπάρχει πολύ κόκκινο χρώμα, τότε είναι επιθυμητό να "αμβλύνετε" άλλα χρώματα. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός θα αποδειχθεί υπερβολικά πολύχρωμος.

Όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο κόκκινο μπορεί να είναι στο σχέδιο. Σε μικρούς χώρους, το κόκκινο χρώμα πρέπει να αραιώνεται με άλλα χρώματα, διαφορετικά το δωμάτιο θα φαίνεται ακόμα μικρότερο. Σε γενικές γραμμές, όλα εξαρτώνται από την επιθυμία, τη φαντασία και την ιδιοσυγκρασία των ιδιοκτητών.

Μινιμαλιστική κόκκινη λωρίδα στο μπάνιο

Art Nouveau κόκκινο μπάνιο

Κόκκινο μωσαϊκό στο εσωτερικό του μπάνιου

Κόκκινα μαρμάρινα πλακάκια στο μπάνιο

Κόκκινο ταπετσαρία στο μπάνιο

Τελειώνοντας ένα κόκκινο μπάνιο

Κόκκινο δίσκο στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας το μπάνιο με κόκκινο χρώμα

Κόκκινο πάτωμα μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)