Βρύση με βρύση: η κομψότητα των καταρρακτών (26 φωτογραφίες)

Πόσο ωραίο είναι μερικές φορές να κάνετε μπάνιο μετά από μια δύσκολη μέρα. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό το μπάνιο να είναι σωστά εξοπλισμένο. Ο σημερινός κόσμος των προϊόντων υδραυλικών εγκαταστάσεων έχει εκατοντάδες καινοτόμες λύσεις που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν πραγματικό παράδεισο στα μπάνια. Οι παγκόσμιοι σχεδιαστές κάθε χρόνο προσφέρουν μια ποικιλία από νέα προϊόντα που αλλάζουν την ιδέα των προτύπων και των μορφών και οι βρύσες δεν έχουν παραμείνει στην άκρη.

Cascade μίξερ σε ακρυλική μπανιέρα

Βρύση μίξερ νιπτήρων

Μία από τις τελευταίες καινοτομίες που εισήχθη είναι ο αναδευτήρας λουτρών. Το νερό από ένα τέτοιο μίξερ χύνεται σε ένα πυκνό ρεύμα, προσομοιάζοντας τη ροή των καταρρακτών.

Οι μίξερ αυτού του τύπου είναι διαφορετικοί σε πλάτος και πίεση νερού, αλλά όλα τα μοντέλα είναι ατομικά σε τιμή και εκτέλεση. Μπορεί να είναι ένα γλυπτό σύνολο ή μια επιλογή προϋπολογισμού με μια μικρή ροή νερού, αλλά το καθένα κάνει το λουτρό πιο όμορφο.

Cascade μίξερ με διακόσμηση από γυαλί

Ασυνήθιστο σχεδιασμό μείκτη cascade

Διαφορές και χαρακτηριστικά των μεικτών κλιμακωτών

Η κύρια διαφορά μεταξύ των μεικτών κλιμακωτών από άλλες βρύσες είναι η έλλειψη ενός γενικώς αποδεκτού μέρους της διανομής νερού (gander). Το νερό τροφοδοτείται μέσω ενός ειδικού δίσκου διαφορετικού πλάτους: της κοίτης του ποταμού, ενός λεπτού ρυακιού. Σε κάθε περίπτωση, το νερό ρίχνει ένα ρεύμα νερού. Δεν υπάρχει αεριστής και το νερό είναι καθαρό.

Διπλή λαβή μίξης

Αναμικτήρας Chrome cascade

Η μεγάλη διάμετρος των σωλήνων τροφοδοσίας για την εγκατάσταση σας επιτρέπει να αυξήσετε την απόδοση του νερού.

Καταρράκτης καταρράκτη

Cascade μίξερ

Θα πρέπει να σημειωθεί το κύριο μειονέκτημα: υψηλή κατανάλωση νερού. Ένα αναβρασμό και ισχυρό ρεύμα είναι όμορφο, αλλά ακριβό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο μίξερ cascade εγκαθίσταται μόνο στο μπάνιο, ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι κατάλληλος για την κουζίνα.

Στρογγυλό μασίφ μίξερ

Cascade μίξερ στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα:

  1. Πρόκειται για ενσωματωμένο εξοπλισμό. Για την τοποθέτησή του, δεν έχει νόημα να κρύβονται οι σωλήνες στους τοίχους, είναι κακή. Οι σωλήνες εκτελούνται στο κάτω μέρος της μπανιέρας, είναι αρκετά εύκολο να τις επισκευάσετε.
  2. Δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιονδήποτε αγωγό. Επιπλέον, μέρη του μίξερ μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές πλευρές του μπάνιου.
  3. Λαμβάνοντας ένα λουτρό με τον συνήθη τρόπο, περνάμε περίπου 10 λεπτά σε αυτό, και χρησιμοποιώντας ένα νέο προϊόν - λίγα λεπτά.
  4. Κάνουν πολύ ασυνήθιστες εκδόσεις αυτού του πτυσσόμενου εξαρτήματος. Το στόμιο είναι μεταμφιεσμένο ως φυσική πέτρα, πάνω στην οποία ρέει το νερό. Εφαρμογή και οπίσθιος φωτισμός. Μια τέτοια σύνθεση είναι χτισμένη στους τοίχους, και δεν είναι πλέον λουτρό, αλλά ένας ποταμός βουνού ρέει στο μπάνιο.
  5. Το κύριο κριτήριο συχνά δεν είναι η ισχύς της ύδρευσης, δηλαδή το σχήμα του ίδιου του τζετ και η κομψότητα όλων των λεπτομερειών. Διαφορετικά χρώματα, υλικά, σχεδιαστικές λύσεις - όλα αυτά αυξάνουν τη ζήτηση για έναν καταρράκτη-καταρράκτη.

Βρύση μπανιέρα μπανιέρα βρύση

Μονάδα αναμικτήρα μοχλού με βύσμα για μπανιέρα

Βασικά, οι βρύσες αυτού του τύπου είναι φτιαγμένες από ορείχαλκο με ποικιλία χρωμάτων. Υπάρχουν όμως απλές φόρμες για τον νιπτήρα, όπου χρησιμοποιούνται τα συνήθη υλικά. Οι βρύσες μπορούν να κατασκευαστούν με δύο μοχλούς ελέγχου, όπως στους παλιούς αναμικτήρες δύο βαλβίδων, που συχνά διαθέτουν ντους.

Αναδευτήρας λεκάνης Cascade

Αναδευτήρας τύπου cascade με ρετρό στυλ

Λέβητες λεκάνης Cascade

Με μια βρύση με νιπτήρα, το καθημερινό πλύσιμο μετατρέπεται σε ένα πραγματικά ιερό τελετουργικό κολύμβησης. Το νερό από ένα τέτοιο φυτό καταπραΰνει, τονώνει, ανακουφίζει από το άγχος της καθημερινής ζωής.

Cascade μίξερ με ντους

Αναμικτήρας Cascade με πότισμα

Ο μίξερ νεροχύτη, το καζάνι του οποίου τροφοδοτεί νερό με ήσυχο ποτάμι ή χύνεται με αρκετά λεπτά ρεύματα, όπως ένα σιντριβάνι, έχει υψηλή ποιότητα και ελκυστική εμφάνιση.

Μπλέ μίξερ Cascade

Λειτουργία καταρράκτες με καταρράκτη

Τις περισσότερες φορές, οι μίξερ cascade εγκαθίστανται σε συμβατικές μπανιέρες και μπανιέρες με υδρομασάζ. Τοποθετούνται στον τοίχο δίπλα στο μπάνιο σε ένα περίπτερο ή τοποθετούνται στην πλευρά του λουτρού. Συχνά, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, το στόμιο τοποθετείται στην κεφαλή του κεφαλιού, έτσι ώστε το νερό να ρίχνει πάνω στο κεφάλι. Οι μπανιέρες με τζακούζι είναι άμεσα εξοπλισμένες με μια βρύση μπανιέρας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάξετε και να εγκαταστήσετε τα υδραυλικά εξαρτήματα που αναδιπλώνονται αργότερα.

Χυτοπρεσαριστό μίξερ με οπίσθιο φωτισμό

Γυάλινο Cascade Mixer

Και για τους νεροχύτες, υπάρχουν διάφορες επιλογές τοποθέτησης: ο μίκτης είναι τοποθετημένος σε έναν τοίχο, στην επιφάνεια του νεροχύτη ή στον πάγκο του νεροχύτη. Εδώ η αποφασιστική επιρροή ασκείται από την επιλογή του τύπου του νιπτήρα.

Συχνά, βρύσες αυτού του τύπου είναι εγκατεστημένες και ενσωματωμένες σε κάθετες πλάκες. Ο μίξερ τοίχου δεν μπορεί να διακριθεί από άλλα πλακίδια στον πίνακα - στην εμφάνιση είναι μια κεκλιμένη πλάκα, στη μέση του οποίου γίνεται μια σχισμή.

Ανοίγουμε το μίξερ, ο καταρράκτης ζωντανεύει. Τα υλικά για αυτήν την αόρατο χρήση είναι φυσικά. Δεν υπάρχουν απομιμήσεις, αλλά οι διακοσμήσεις για ένα τέτοιο μπάνιο και ο σχεδιασμός του ίδιου του μίκτη θα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους. Συχνά χρησιμοποιούνται τεχνητά και φυσικά κρύσταλλα για διακόσμηση.

Τοίχος αναμίκτης καταρράκτη

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα

Αυτή η λειτουργία είναι απλή, αρκετά εφικτή. Παρά την εξωτερική πολυπλοκότητα, ο αναδευτήρας cascade είναι απλά σχεδιασμένος. Η έλλειψη εκκεντρικών καθιστά την εγκατάσταση εύκολη και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Μέθοδος συναρμολόγησης και βασικά βήματα εγκατάστασης.

Σκούρο μπρούτζινο καταρράκτη

Τρύπες σήμανσης και διάτρησης για εγκατάσταση

Μια απλή αλλά υπεύθυνη λειτουργία. Το κυριότερο είναι να επισημάνετε με ακρίβεια τα σημεία σύνδεσης και να τραβάτε τρυπάνια με διάμετρο ελαφρώς μικρότερη από τους πείρους. Πριν από τη διάτρηση, ελέγξτε ξανά τη σωστή διάταξη και θέση κάθε μέρους του μίξερ. Μετά από όλους τους ελέγχους, μπορείτε να ξεκινήσετε τη γεώτρηση.

Τοποθέτηση του μίκτη σε σειρά στο μπανιέρα

Το έργο αυτό δεν θα προκαλέσει επίσης δυσκολίες. Αλλά για να μην σέρνετε κάτω από την μπανιέρα μετά τον καθορισμό του καταρράκτη, συνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες νερού στη συσκευή πριν την σταθεροποιήσετε. Καταρχάς, σφίγγουμε τους σωλήνες χωρίς στρεβλώσεις. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα κλειδί ή ένα ρυθμιζόμενο κλειδί για να σφίξετε τα παξιμάδια. Δεν είναι απαραίτητο να τραβάτε πολύ, ελαστικά παρεμβύσματα παρέχουν καλή στεγανότητα της σύνδεσης. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μίξερ στη θέση του και στερεώστε το με ένα παξιμάδι. Θα πρέπει επίσης να έχει ελαστικό δακτύλιο.

Cascade μίξερ στο μπάνιο

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου νερού

Οι σωλήνες πρέπει επίσης να στερεωθούν εδώ, αλλά υπάρχουν και άλλα. Δύο για την παροχή ζεστού και κρύου νερού, ένα τρίτο για τη σύνδεση ενός εύκαμπτου σωλήνα ντους (αν υπάρχει) και ενός άλλου για σύνδεση με ένα στόμιο.

Συνδέουμε τον προσαρμογέα στην τρύπα του σωλήνα ντους - ένα σωλήνα μικρής διαμέτρου, στο τέλος του οποίου υπάρχει μια βελόνα για το μίξερ. Στο άλλο άκρο, κόβεται ένα νήμα για σύνδεση με σωλήνα νερού μισής ίντσας. Έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις τρύπες, τοποθετούμε τη συσκευή ελέγχου στην τρύπα μας και την στερεώνουμε με τη βοήθεια ενός παξιμαδιού στερέωσης. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε προστατευτικά παρεμβύσματα και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, συνδέουμε με τον καταρράκτη.

Μικτή μπανιέρα με κατακλυσμό

Σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα ντους

Ένα διακοσμητικό ακροφύσιο τοποθετείται σε αυτό - ένας σωλήνας με γαλβανική επικάλυψη. Υπάρχει ένα σπείρωμα στο ένα άκρο και ένα παξιμάδι με ένα παρέμβυσμα στο άλλο. Η λειτουργία είναι ίδια με την προηγούμενη. Εισάγουμε μέσα στην τρύπα την πλευρά όπου βρίσκεται το νήμα, το δόλωμα και σφίξτε το παξιμάδι πρόσδεσης. Πριν από αυτό, μην ξεχνάτε τα ελαστικά παρεμβύσματα.

Κατόπιν πραγματοποιούμε έναν εύκαμπτο σωλήνα ντους στο ακροφύσιο, συνδέστε τον με τη μονάδα ελέγχου. Σε ένα προηγουμένως περιστρεφόμενο βαρέλι με σπείρωμα μισής ίντσας τοποθετούμε ένα παξιμάδι σύνδεσης με ένα παρέμβυσμα. Σφίγουμε όλες τις αρθρώσεις, ελέγξτε τη σύνδεση. Ξεκινάμε τον εύκαμπτο σωλήνα στην τρύπα.Για τον καλύτερο και ταχύτερο καθαρισμό της τρύπας, το βάρος θα πρέπει να αναδιαταχθεί αρκετές φορές κατά μήκος του σωλήνα, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα.

Όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, προχωρούμε στην εγκατάσταση του καταρράκτη στο σύστημα ύδρευσης του κτιρίου.

Αναμικτήρας καταρράκτη

Σύνδεση με σωλήνες νερού

Μετά τις προηγούμενες εργασίες, αυτή η εργασία δεν θα προκαλέσει δυσκολίες. Γνωρίζουμε ήδη δύο ακραία ανοίγματα: σημεία σύνδεσης ζεστού και κρύου νερού. Το κύριο πράγμα δεν είναι να τους ανταλλάξουμε. Αλλά εάν συμβεί μια τέτοια καταστροφή, περιστρέψτε τους εύκαμπτους σωλήνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμηθείτε ότι ο κάτω σωλήνας νερού είναι μια παροχή κρύου νερού.

Υψηλός αναδευτήρας

Χρησιμοποιώντας τα ήδη γνωστά παξιμάδια σύνδεσης με παρεμβύσματα, συνδέουμε τον αναμικτήρα. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια. Το κύριο θέμα εδώ δεν είναι να σύρετε έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Τα καρύδια σπάζουν εύκολα όταν σφίγγονται. Είναι καλύτερα να σφίξετε ξανά τα παξιμάδια μετά από λίγο. Το λάστιχο σφίγγει και σφίγγει ελαφρά το περικόχλιο. Μετά την εκκίνηση του συστήματος, ελέγξουμε τις διαρροές. Θεωρητικά, δεν πρέπει να είναι, αλλά αν διαρρέει νερό, σφίγγουμε λίγο το παξιμάδι. Μετά από αυτό, ελέγξουμε και πάλι και απολαύστε το σκατά της άνοιξης.

Πράσινο αναμικτήριο με οπίσθιο φωτισμό

Κατά την αγορά βρύσες, φροντίστε να δώσετε προσοχή στους τύπους σύνδεσης και το υλικό των σωλήνων για σύνδεση. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε βρύσες για το μπάνιο, εξοπλισμένες με άκαμπτες σωληνώσεις με παξιμάδια. Μόλις εγκατασταθεί, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για διαρροή νερού. Αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε πιστοποιημένους εύκαμπτους σωλήνες από τον κατασκευαστή της βρύσης του μπάνιου. Η εγκατάσταση θα είναι ακόμα πιο εύκολη.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)