Cornice στο μπάνιο: τι να επιλέξετε, τι να εξετάσει

Κομμάτια για μπάνιο - κάτι απαραίτητο ανεξάρτητα από το σύνολο της επιφάνειας ή το εσωτερικό του σπιτιού. Μια ειδική κουρτίνα για προστασία από πιτσίλισμα νερού μπορεί να βρεθεί ακόμα και όταν έχουν τοποθετηθεί ντους. Και για τις επιλογές με ένα κλασικό μπάνιο, μια τέτοια κουρτίνα είναι απλά απαραίτητη - αλλιώς, οι επισκευές, στο σπίτι και στους γείτονες στον κάτω όροφο, θα πρέπει να γίνουν τακτικά. Μετά από κάθε σοβαρή πλημμύρα.

Έτοιμο γείσο στο μπάνιο

Τυπική έκδοση

Έτσι, για άνετη και ασφαλή χρήση του μπάνιου χρειάζεστε κουρτίνα. Με τη σειρά του, για να το κρεμάσετε, απαιτεί ένα γείσο.

Στοιχεία γείσο για μπάνιο

Παραδοσιακά κουρτινόξυλα, φυσικά, δεν θα λειτουργήσουν. Μετά από όλα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που χωράει σε περιορισμένο χώρο και θα είναι ανθεκτικό στην υψηλή υγρασία. Τα πλαστά μεταλλικά προϊόντα είναι υπερβολικά ογκώδη και ευάλωτα από την άποψη αυτή.

Αλλά τι προσφέρεται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σε ένα άτομο που αναζητά μια ράβδο κουρτινών για ένα μπάνιο; Ένας πλαστικός τηλεσκοπικός σωλήνας, ο οποίος υποτίθεται ότι πρέπει να τοποθετείται συχνότερα με δύο τρόπους.

Η πρώτη επιλογή είναι ένα διαχωριστικό μεταξύ δύο τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, η ράβδος κρατιέται λόγω του γεγονότος ότι τα δύο άκρα έρχονται σε επαφή με μια μονολιθική επιφάνεια.

Μεταλλική ράβδος στο μπάνιο

Η δεύτερη έκδοση, λιγότερο κοινή - εγκατάσταση με βεντούζες. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το ίδιο στήριγμα διαχωριστικό, που συμπληρώνεται με βεντούζες, που ουσιαστικά εκτελούν διακοσμητικές λειτουργίες.

Οι βεντούζες είναι υπερβολικά αναξιόπιστες ώστε να έχουν σημαντικό βάρος για να υπολογίζουν στη μακροχρόνια και αξιόπιστη χρήση τους.

Πλαστικά τηλεσκοπικά στεφάνια για μπάνιο

Προφίλ αλουμινίου - αξιόπιστο, ευδιάκριτο, δημιουργικό

Αλλά οι πλαστικές ολισθαίνουσες ράβδους δεν είναι η μόνη επιλογή για την τοποθέτηση κουρτινών από υγρασία. Μια εναλλακτική λύση μπορεί να είναι ένα γείσο βασισμένο σε προφίλ αλουμινίου. Εξετάστε τις διαφορές του από μια συρόμενη πλαστική βάση:

Αλουμινίου στεφάνες σε ένα μπάνιο

  • Εμφάνιση Το προφίλ αλουμινίου έχει μια πιο αισθητική και αντιπροσωπευτική εμφάνιση από ένα πλαστικό προϊόν. Το πλαστικό αντιλαμβάνεται φυσικά οι περισσότεροι αγοραστές ως χαρακτηριστικό ενός φτηνού, κυριολεκτικά και εικονιστικά, εσωτερικό. Κανείς δεν έχει ακυρώσει την ευελιξία του λευκού. Συνδυάζεται με οποιεσδήποτε χρωματικές αποχρώσεις των τοίχων, οροφής, υδραυλικών εγκαταστάσεων και ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς στο μπάνιο.
  • Επιλογές τοποθεσίας. Ένας πλαστικός σωλήνας συνδέεται μόνο μεταξύ δύο τοίχων. Και η μεταλλική δομή μπορεί να εγκατασταθεί τόσο μεταξύ αντίθετων τοίχων όσο και στην οροφή. Φανταστείτε μια πιο περίπλοκη περίπτωση: τη γωνιακή διάταξη του λουτρού. Σε αυτή την περίπτωση, η συρόμενη βάση δεν είναι κατάλληλη και το μοντέλο προφίλ για το μπάνιο είναι επίσης δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, η συλλογή OLEKSDECO έχει ένα προφίλ ευέλικτο γείσο "Ai". Μια εγκατάσταση οροφής είναι διαθέσιμη γι 'αυτόν και η δυνατότητα να δώσει στο προφίλ διάφορες στροφές. Αυτό θα σας επιτρέψει να αισθητικά και ποιοτικά να σχεδιάσετε μια γωνιακή μπανιέρα με κουρτίνες.
  • Κόστος. Κατά μέσο όρο, οι πλαστικοί σωλήνες είναι φθηνότεροι από τα μεταλλικά προφίλ. Ωστόσο, οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί. Πρώτον, η διαφορά τιμής δεν είναι κρίσιμη: κατά μέσο όρο, το «όφελος» από την αγορά συρόμενης δομής PVC δεν υπερβαίνει το 50%. Δεύτερον, ας μην ξεχνάμε ότι το πλαστικό εξακολουθεί να μην είναι τόσο ανθεκτικό όσο φαίνεται σε μερικούς. Οι επιθετικές περιβαλλοντικές συνθήκες (αλλαγές θερμοκρασίας, υγρασία) επηρεάζουν δυσμενώς το πλαστικό. Θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά αυτά τα προϊόντα - έτσι ώστε στο τέλος, μια πιο ανθεκτική κατασκευή από αλουμίνιο θα είναι μια κερδοφόρα αγορά.
  • Αξιοπιστία στερέωσης. Σε αυτό το θέμα, ο καταναλωτής θα πρέπει να επιλέξει τι είναι πιο σημαντικό γι 'αυτόν.Από τη μία πλευρά της κλίμακας - εγκατάσταση χωρίς γεώτρηση τοίχων και οροφών. Από αυτή την άποψη, η τηλεσκοπική ράβδος έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα χρειαστεί να γυρίσετε τίποτα, όλες οι επιφάνειες θα παραμείνουν άθικτες. Από την άλλη πλευρά είναι η αξιοπιστία της εγκατάστασης ενός γείσου. Το στήριγμα διαχωριστή απαιτεί τη συστηματική σύσφιξη των κινούμενων τμημάτων του σωλήνα. Χωρίς αυτό, ο "σφιγκτήρας" του μπαρ θα εξασθενίσει αργά ή γρήγορα και θα πέσει. Το σύστημα προφίλ είναι πολύ πιο ασφαλές: είναι σταθερά τοποθετημένο σε μεταλλικούς βραχίονες με τη βοήθεια υλικού.

Αλουμίνιο Κορνίζα Μεγέθη για μπάνιο

Ο κατάλογος OLEXDECO θα σας επιτρέψει να αγοράσετε την καλύτερη ράβδο κουρτινών για το μπάνιο, καθώς και να επιλέξετε οποιεσδήποτε επιλογές διακόσμησης παραθύρων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)