Μεγάλοι εσωτερικοί χώροι μπάνιου

Ο σχεδιασμός ενός μεγάλου μπάνιου είναι ένα απίστευτα συναρπαστικό έργο! Ευρύχωρα μπάνια βρίσκονται τώρα όχι μόνο σε ιδιωτικά σπίτια και εξοχικές κατοικίες, αλλά και σε μοντέρνα διαμερίσματα. Μια μεγάλη περιοχή σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διάφορα πειράματα και να δείτε όλη τη φαντασία σας!

Μεγάλο σχεδιασμό μπάνιου

Εάν στο εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου είναι απαραίτητο να συμπιεστεί λογικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τότε στο εσωτερικό ενός μεγάλου λουτρού - το κυριότερο είναι η εργονομική τοποθέτηση διαφόρων υδραυλικών εγκαταστάσεων και επίπλων.

Τα κύρια σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου μελέτης για ένα ευρύχωρο μπάνιο:

  • χρώματα και στυλ.
  • ένα σύνολο υδραυλικών εγκαταστάσεων?
  • τοποθέτηση υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • ποσότητα και διάταξη επίπλων.
  • τοποθέτηση ειδών οικιακής χρήσης.

Σχεδιασμός μπάνιου

Στυλ και χρώμα του μεγάλου μπάνιου

Η ομορφιά των ευρύχωρων λουτρών είναι η απουσία περιορισμών στο στυλ του εσωτερικού. Ένας μεγάλος χώρος θα σας βοηθήσει να φέρετε τον λακωνικό μινιμαλισμό και τα περίπλοκα μπαρόκ στοιχεία στο σπίτι σας.

Μεγάλο εσωτερικό μπάνιο

Η ποικιλία των διαθέσιμων χρωμάτων επίσης δεν σταματά να εκπλήσσει. Αν προτιμάτε τα ανοιχτά χρώματα για μικρά δωμάτια, τότε στο εσωτερικό ενός μεγάλου μπάνιου μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις πλούσιες βαθιές αποχρώσεις που σας αρέσουν.

Αλλά μην το παρακάνετε με ποικιλία - δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 4 κύρια χρώματα στο εσωτερικό, διαφορετικά θα φαίνεται άγευστο.

Τα κύρια στοιχεία ενός μεγάλου μπάνιου

Εάν έχετε ένα μεγάλο μπάνιο, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα πιο διαφορετικό σύνολο υδραυλικών εγκαταστάσεων απ 'ό, τι σε ένα μικρό μπάνιο, όπου πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα μπάνιο και ένα ντους λόγω έλλειψης χώρου δαπέδου. Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύνολο τζακούζι ή μίνι πισίνα, ντους, τουαλέτα, μπιντέ και νιπτήρα. Συχνά στο εσωτερικό των μεγάλων λουτρών χρησιμοποιούνται διπλοί νεροχύτες.

Μεγάλο μπάνιο

Ένα μεγάλο μπάνιο για τη μέγιστη ευχαρίστηση στις διαδικασίες ύδρευσης μπορεί να συμπληρωθεί με επικαλυμμένα έπιπλα και άλλα εξαρτήματα: ένα μαλακό μπωλ, μια άνετη πολυθρόνα ή ακόμα και έναν ευρύχωρο καναπέ!

Μεγάλο σχεδιασμό μπάνιου

Η επιλογή του κύριου στοιχείου - μπανιέρα, τζακούζι ή πισίνα - δεν περιορίζεται από τίποτα και ανοίγει χώρο για φαντασία. Μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα για μια οικιακή πισίνα ή ένα πολυτελές λουτρό ποδιών. Ένα τέτοιο στοιχείο δεν είναι μόνο λειτουργικής αξίας, αλλά και το ίδιο είναι το θέμα της διακόσμησης.

Μεγάλο μπάνιο

Θέση Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

Οι φίλοι που κάθονται στο πλάι του μπάνιου μπορούν να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις επιλογές των δεξαμενών που είναι ενσωματωμένες στο βάθρο. Εκτός από μια τέτοια ανύψωση σχεδιασμού, μπορείτε να κάνετε μαγευτικά βήματα που θα είναι βολικό να χρησιμοποιηθούν και να δούμε υπέροχα στο εσωτερικό.

Υδραυλικά σε ένα μεγάλο μπάνιο

Ο χώρος των διαδικασιών χαλάρωσης και νερού μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στο μεγάλο μπάνιο ή ακόμα και να μετατραπεί σε κεντρικό αντικείμενο της σύνθεσης. Στην περίπτωση αυτή, οι αρχικές μπανιέρες και οι δεξαμενές σχεδιαστών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν την προσοχή, φαίνονται πιο αρμονικές.

Εάν, εκτός από την μπανιέρα, υπάρχει καμπίνα ντους, τότε μπορείτε να το τοποθετήσετε δίπλα ή στο άλλο άκρο του δωματίου, καθώς και να κάνετε κάποια τοποθέτηση και να το διαχωρίσετε οπτικά από την μπανιέρα. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα ντους χωρίς παλέτες, που χτίστηκαν αρχικά στο εσωτερικό με την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων συστημάτων αμέσως στο πάτωμα και στους τοίχους.Συχνά, τέτοια ντους με μεγάλες πόρτες κατασκευασμένες από διαφανές ή χρωματισμένο γυαλί δημιουργούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον.

Υδραυλικά σε ένα μεγάλο μπάνιο

Κατά κανόνα, προσπαθούν να χωρίσουν το μπολ τουαλέτας και το μπιντέ από τις υπόλοιπες ζώνες και στοιχεία, αν και αυτό δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από ένα συμβολικό διαμέρισμα, ακόμη και από διαφανές γυαλί. Με την ευκαιρία, η επιλογή αυτού του τύπου υδραυλικών μπορεί επίσης να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση. Για παράδειγμα, για ένα σύγχρονο εσωτερικό μπάνιο, τα μοντέλα με μια κρυφή δεξαμενή ανεπαίσθητα ενσωματωμένη στον τοίχο θα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά για ρετρό σχεδιασμό, αντίθετα, αξίζει να αναζητήσετε μια τουαλέτα με μια αξιοσημείωτη δεξαμενή τοίχου.

Θέση υδραυλικών εγκαταστάσεων σε ένα μεγάλο μπάνιο

Επιλογή επίπλων και αξεσουάρ

Το εσωτερικό ενός μεγάλου μπάνιου είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς έπιπλα! Σε έναν τέτοιο χώρο, η επιλογή είναι απεριόριστη: από τα ελάχιστα ντουλάπια και τα ράφια δίπλα στο νιπτήρα έως το σύνολο με ντουλάπια, ένα σύστημα αποθήκευσης και ένα σύνολο από επικαλυμμένα έπιπλα για χαλάρωση.

Μεγάλο εσωτερικό μπάνιο

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες επιφάνειες ντουλαπιών ή αφθονία από κομψές ξύλινες προσόψεις - ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το σχεδιασμό του μπάνιου. Το κύριο πράγμα είναι ότι το σύστημα αποθήκευσης στο μπάνιο θα πρέπει να είναι άνετο και να περιέχει όλα όσα χρειάζεστε: αξεσουάρ μπάνιου, σεντόνια, διάφορα καλλυντικά και άλλα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε διαδικασίες νερού.

Στο εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενεργά αυτά τα μικρά αντικείμενα ως ράφια μανεκέν αντί για γάντζους και κρεμάστρες. Τέτοιες προσθήκες μπορούν να φέρουν μια "συστροφή" στη συνολική διάθεση του δωματίου.

Τα μοντέρνα έπιπλα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, επομένως είναι εύκολο να βρείτε μια επιλογή κατάλληλη για ένα μπάνιο με υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες. Ως ταπετσαρία για τα επικαλυμμένα έπιπλα, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο υδρο-δέρμα, σχεδιασμένο για τέτοιες ακραίες συνθήκες. Ή, αρχικές λύσεις σχεδιασμού, όπως η τοποθέτηση ενός σετ από ψάθινα έπιπλα, θα το κάνουν.

Μεγάλο σχεδιασμό μπάνιου

Προσοχή στα μικροπράγματα των νοικοκυριών

Κατά το στάδιο του σχεδιασμού, ο σχεδιασμός ενός μεγάλου μπάνιου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ανάγκη να τοποθετούνται οποιεσδήποτε οικιακές προμήθειες στο ίδιο δωμάτιο.

Έχει νόημα να διαχωρίζετε οπτικά το χώρο οικιακής χρήσης από το υπόλοιπο δωμάτιο με χωρίσματα ή να ενσωματώσετε, για παράδειγμα, όλα τα απαιτούμενα ράφια και στοιχεία στο περίβλημα. Έτσι, το συνολικό ύφος μιας πολυτελείας μπανιέρα δεν θα επηρεαστεί από μούσκεμα ή βρώμικο κουρέλι.

Μεγάλο εσωτερικό σχεδιασμό μπάνιου

Όλα είναι στα χέρια σας!

Ένα μεγάλο μπάνιο προσφέρει απίστευτες ευκαιρίες για το σχεδιασμό, έτσι πειραματίζεται με τη διάταξη των στοιχείων, προσθέστε αποχρώσεις στο εσωτερικό και να οργανώσει έπιπλα! Το ευρύχωρο μπάνιο σας επιτρέπει να πετύχετε πολλά!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)