Εσωτερικό μπάνιο: πώς να διατηρήσετε στυλ σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους (58 φωτογραφίες)

Το όμορφο εσωτερικό του μπάνιου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο βολικό, λειτουργικό και χρήσιμο. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στη δημιουργία ενός αρμονικού σχεδιασμού: διακόσμηση, χρώμα, έπιπλα, υδραυλικά.

Γκρίζο εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό μπάνιο στο σαλέ

Καθαρό εσωτερικό κομψό μπάνιο

Στεγανό εσωτερικό μπάνιο

Υλικά διακόσμησης

Το κεραμικό πλακίδιο ήταν και παραμένει το πιο αξιόπιστο υλικό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της: ανθεκτικότητα, ευελιξία (μπορεί να μιμηθεί την υφή του ξύλου, πέτρα), προσιτή τιμή, ευκολία φροντίδας, μεγάλη ποικιλία. Είναι εύκολο να επιλέξετε προϊόντα ειδικά για δάπεδα ή τοίχους. Πολλοί κατασκευαστές κάνουν σύνολα όπου ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του μπάνιου επιλέγεται ειδικά. Μια από τις μοντέρνες σύγχρονες λύσεις έχει γίνει μωσαϊκό στο εσωτερικό του μπάνιου.

Δωμάτιο εσωτερικού χώρου αντίκες

Μπεζ εσωτερικό μπάνιο

Λευκό εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό ενός μπάνιου με βιοαέριο

Κατά την επιλογή υλικών για διακόσμηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πάνελ τοίχων, τα οποία είναι φτηνά και δεν απαιτούν ειδική προετοιμασία τοίχων. Πιο συχνά, τα πάνελ επιλέγονται για το φινίρισμα της οροφής, αν και υπάρχουν πολλές επιλογές για κομψή διακόσμηση τοίχων.

Έπιπλα μπάνιου εσωτερικού

Μινιμαλιστικό στυλ εσωτερικό μπάνιο

Art Nouveau εσωτερικό μπάνιο

Μονόχρωμο εσωτερικό μπάνιο

Φέτος, η χρήση φυσικών υλικών στο μπάνιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Για επένδυση τοίχων και δαπέδων, χρησιμοποιούνται ξύλα επεξεργασμένα με ειδικά υλικά, πέτρα, ηφαιστειακές κατασκευές και κρύσταλλα.

Το εσωτερικό του μπάνιου είναι μεγάλο

Εσωτερικό μπάνιο με μαύρα έπιπλα

Κλασικό εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό μπάνιο με διακόσμηση

Ρουστίκ εσωτερικό μπάνιο

Χρώμα

Κατά τη διακόσμηση, είναι σημαντικό να καθορίσετε το χρωματικό υπόβαθρο του δωματίου, καθώς δημιουργεί μια εντύπωση για το περιβάλλον. Μην ξεχάσετε επίσης το κύριο χαρακτηριστικό των αποχρώσεων - να επεκτείνετε οπτικά ή να μειώσετε το χώρο.

Πράσινο εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό μπάνιο με καθρέφτη

Κίτρινο εσωτερικό μπάνιο

Χρυσό εσωτερικό μπάνιο

Πιστεύεται ευρέως ότι το λευκό χρώμα στο εσωτερικό είναι το καλύτερο για διακόσμηση. Το εσωτερικό μιας λευκής μπανιέρας φαίνεται βαρετό. Ωστόσο, πολύ σκούρες αποχρώσεις είναι καταθλιπτικές.

Σύγχρονο εσωτερικό μπάνιο

Μεσογειακό στυλ εσωτερικό μπάνιο

Γωνιακό εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό μπάνιο στο μπάνιο

Oriental εσωτερικό μπάνιο στυλ

Η πιο κατάλληλη χρήση των ακόλουθων αποχρώσεων: μπλε, ανοιχτό πράσινο, ελεφαντόδοντο, άμμο. Η επικρατούσα απόχρωση θεωρείται βασική. Το εσωτερικό του μπάνιου στο Khrushchev μπορεί να σχεδιαστεί με βάση δύο αποχρώσεις. Τα χρώματα μπορούν να είναι κοντά στους τόνους (μπλε και κυανό, άμμο και ανοιχτό καφέ).

Μωσαϊκό εσωτερικό μπάνιο

Μαρμάρινο εσωτερικό μπάνιο

Το εσωτερικό του μπάνιου είναι μικρό

Νεοκλασικό σαλόνι εσωτερικού χώρου

Εσωτερικό εσωτερικό μπάνιο

Το εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου φαίνεται καλό με μια αντίθεση μαλακών αποχρώσεων. Εάν θέλετε σίγουρα πολύχρωμους τόνους, τότε μπορούν να διακοσμηθούν με τη μορφή διακοσμητικών στοιχείων - στενές οριζόντιες / κάθετες λωρίδες, περιγράμματα, μεμονωμένα ένθετα. Σε μπάνια με διακοσμητικά τελειώματα, συνιστάται η τοποθέτηση υδραυλικών εγκαταστάσεων μόνο σε λευκό.

Πρέπει να θυμόμαστε την ικανότητα των αποχρώσεων να δίνουν στο δωμάτιο μια διάθεση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εστιάσετε μόνο στις προσωπικές προτιμήσεις:

 • ανοικτό κίτρινο, ανοιχτό πράσινο, απαλό γκρι δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.
 • οι κορεσμένες αποχρώσεις του μπλε, του χαλκού, των κοραλλιών δίνουν στην ατμόσφαιρα μια ζοφερή ματιά.
 • Ασημί, λεβάντα ή μπλε ουρανό προσθέτουν οπτικά δωμάτιο στο δωμάτιο.

Επιλέγοντας μια παλέτα χρωμάτων για ένα μεγάλο δωμάτιο, μπορείτε να δείξετε τη μέγιστη φαντασία και ακόμη και με το σχεδιασμό των συμπαγών δωματίων δεν μπορείτε να ξεχάσετε τη σημασία της οπτικής επέκτασης του χώρου επιλέγοντας τις σωστές αποχρώσεις.

Ξύλινο εσωτερικό μπάνιο

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου μπάνιου

Το εσωτερικό του μπάνιου στο σπίτι

Εσωτερικό μπάνιο με ντους

Η επιλογή των επίπλων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων

Σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα αν επιλέξετε τα σωστά έπιπλα και υδραυλικά, καθώς και σωστά τοποθετήστε τα.

Έπιπλα

Δημιουργώντας το εσωτερικό του μπάνιου και της τουαλέτας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιοχή του δωματίου, οι ανάγκες των κατοίκων. Για την άνετη αποθήκευση πολλών πετσετών, ντουλαπιών και ντουλαπιών είναι κατάλληλα.Η καλύτερη επιλογή είναι οι γωνιακοί πίνακες. Για μικρά είδη υγιεινής, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε καθρέφτες με καθρέφτες πάνω από τους νεροχύτες.

Εσωτερικό μπάνιο με διακόσμηση

Εσωτερικό μπάνιο με πάνελ

Παρκέ εσωτερικό μπάνιο

Παστέλ έγχρωμο εσωτερικό μπάνιο

Μια εξαιρετική προσφορά ορισμένων κατασκευαστών είναι τα σετ επίπλων με είδη υγιεινής (νιπτήρες). Σε μερικούς μακρινούς πάγκους, γίνεται μια κοπή νιπτήρα στο πλάι και γίνεται εφικτή η τοποθέτηση συρταριών για ρούχα κάτω από τον καμβά ή η τοποθέτηση ενός πλυντηρίου. Μια καλή ιδέα είναι ένα κρεμαστό ντουλάπι στο μπάνιο με ένα πλυντήριο ρούχων.

Εσωτερικό λουτρού ψαροκόκαλο

Εσωτερικό μπάνιο εσωτερικού χώρου

Εσωτερικό μπάνιο

Τεχνητή πέτρα εσωτερικό μπάνιο

Πέτρινο εσωτερικό μπάνιο με μπανιέρα

Υδραυλικά

Έτσι ώστε το δωμάτιο να μην γίνει αποθήκη υδραυλικών εγκαταστάσεων, πρέπει να είστε υπεύθυνοι για την επιλογή των μοντέλων:

 • μια μικρή ορθογώνια μπανιέρα (μήκους έως 150 cm), ένα γωνιακό μοντέλο ή ένα καθιστικό τοποθετείται σε ένα μικρό δωμάτιο.
 • η καμπίνα ντους είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο μπάνιο. Μια συμβιβαστική επιλογή είναι ένα μοντέλο με ψηλές πλευρές, στο οποίο μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα τα παιδιά σας ή να κάνετε μπάνιο ενώ κάθεστε.
 • όταν επιλέγετε ένα νιπτήρα, δεν είναι πάντα ορθολογικό να εγκαταστήσετε το μικρότερο μοντέλο, δεδομένου ότι όταν πλένετε τα χέρια σας, το σπρέι θα πετάξει σε όλο το δωμάτιο.
 • μια εξαιρετική επιλογή είναι η εγκατάσταση γωνιακού νιπτήρα - η ζώνη "νεκρού" ενεργοποιείται και το μοντέλο μπορεί να επιλεγεί σε ένα καλό μέγεθος. Το μειονέκτημα είναι ότι η διάταξη όχι όλων των δωματίων επιτρέπει τη γωνιακή εγκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
 • Η συμπαγής τουαλέτα δαπέδου είναι το πιο κοινό μοντέλο. Υπάρχουν επίσης ανασταλεί μοντέλα στην αγορά που υποδηλώνουν μια κρυφή θέση δεξαμενής. Αυτή η επιλογή είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί σε ευρύχωρα δωμάτια ή σε μικρά δωμάτια με κόγχες.

Καφέ εσωτερικό μπάνιο

Το εσωτερικό του μπάνιου είναι μικρό

Αττικό μπάνιο στο εσωτερικό

Εσωτερικό μπάνιο με πλυντήριο ρούχων

Ξύλινο εσωτερικό μπάνιο

Στα περισσότερα διαμερίσματα, τα μπάνια είναι μέτρια σε μέγεθος. Τις περισσότερες φορές, μια μικρή τουαλέτα χωρίζεται από το μπάνιο. Σε αυτά τα διαμερίσματα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την περιοχή του μπάνιου συνδυάζοντας δωμάτια. Είναι αδύνατο να προσθέσετε πολλά έπιπλα σε τέτοια δωμάτια, αλλά το πρόβλημα μιας μικρής τουαλέτας στο διαμέρισμα θα λυθεί.

Το πρόβλημα των μικρών χώρων επιλύεται με την ορθολογική τοποθέτηση των αντικειμένων και την εγκατάσταση των πραγμάτων με πρόσθετες λειτουργίες. Ένα ντους είναι τοποθετημένο αντί για ξεχωριστή μπανιέρα και ντους. Χρησιμοποιείται ένα μοντέλο τουαλέτας με λειτουργία μπιντέ.

Εσωτερικό μπάνιο με τζάκι

Εσωτερικό εσωτερικό μπάνιο στυλ

Πορσελάνη κεραμίδι εσωτερικό μπάνιο

Αποικιακό σαλόνι εσωτερικού χώρου

Εσωτερικό μπάνιο

Το στυλ του μπάνιου και τουαλέτας μπορεί να είναι διαφορετικό. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε μικρά δωμάτια των 4 τετραγωνικών μέτρων, ο σχεδιασμός ορισμένων στυλ φαίνεται καλύτερα.

 • Το μοντέρνο εσωτερικό του μπάνιου περιλαμβάνει την ύπαρξη παραδοσιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων και επίπλων. Οι φρέσκες εικόνες δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ελάχιστη διακόσμηση και συνδυασμό υλικών φινιρίσματος (πέτρινο δάπεδο και κεραμικό στον τοίχο, τοίχους από σκυρόδεμα και ξύλινα πλαίσια). Η εγκατάσταση ξύλινων επίπλων προσφέρει άνεση και ηρεμία στο δωμάτιο. Ο γυάλινος νεροχύτης φαίνεται υπέροχος και ουσιαστικά "διαλύεται" στο διάστημα. Τα αναρτημένα υδραυλικά σχέδια υπογραμμίζουν με κομψότητα το εσωτερικό του μπάνιου σε ένα μοντέρνο στυλ.
 • Το θαλάσσιο ύφος διαμορφώνεται από το θέμα της θάλασσας. Το καθολικό χρώμα για το εσωτερικό είναι μπλε και όλες οι αποχρώσεις του. Για να δημιουργήσετε μια φυσική αντίθεση, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε υδραυλικά σε λευκό. Η χρήση διακοσμητικών φωτεινών στοιχείων θα δώσει τον σχεδιασμό της δυναμικής του δωματίου. Κατά τη διακόσμηση τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένθετα κεραμιδιών σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα. Τα μωσαϊκά ένθετα με τη μορφή των ζωγραφιών φαίνονται ελκυστικά. Το θαλάσσιο εσωτερικό του μπάνιου με καμπίνα ντους υπογραμμίζεται από λαμπτήρες και καθρέφτες, διακοσμημένους με τη μορφή αστεριών, θύρες.
 • Χάρη στο στυλ μινιμαλισμού, ακόμα και σε ένα συμπαγές δωμάτιο μπορείτε να δημιουργήσετε την εμφάνιση του χώρου. Το απλό εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου δημιουργείται με απλές και απλές φόρμες. Οι πιο συνηθισμένες αποχρώσεις είναι λευκό, μαύρο, γκρι, άμμος. Το εσωτερικό του μπάνιου σε λευκό είναι ευπρόσδεκτο, αλλά ο συνδυασμός των κατάλληλων τόνων δίνει επίσης το δωμάτιο μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Ο βασικός κανόνας αυτού του στυλ είναι η παρουσία στο σχεδιασμό όχι περισσότερο από τρία χρώματα (ιδανικά δύο). Τα καφέ έπιπλα φαίνονται υπέροχα σε ένα μπεζ μπάνιο.Όλα τα υδραυλικά (λεκάνες τουαλέτας, μπάνιο με ντους, βρύσες) διαφέρουν σε γωνιακά σχήματα, ακόμη και γραμμές.
 • Το κλασικό εσωτερικό του μπάνιου είναι ιδανικό για μεγάλες εκτάσεις. Είναι ένας μεγάλος χώρος που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας. Λόγω της κεντρικής θέσης της μπανιέρας και της χρήσης φυσικών υλικών στη διακόσμηση, το δωμάτιο δείχνει κομψότητα και πολυτέλεια.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι υπάρχουν πολλές ιδέες για τη διακόσμηση του μπάνιου. Το κύριο πράγμα κατά την επιλογή του σωστού είναι να καθοδηγείται από τις διαστάσεις του δωματίου, τις τεχνικές δυνατότητες και τις προτιμήσεις σας.

Εσωτερικό μπάνιο στο μπάνιο

Υπνοδωμάτιο εσωτερικού χώρου

Εσωτερικό μπάνιο με νεροχύτη

Ρετρό στυλ εσωτερικό μπάνιο

Ξύλινο στυλ ρουστίκ στυλ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)