Εσωτερικό ενός μπάνιου με παράθυρο: ασυνήθιστες επιλογές για την οργάνωση του χώρου

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του μπάνιου δίνεται πάντα μεγάλη σημασία, ειδικά όταν υπάρχει ένα παράθυρο σε αυτό. Πράγματι, χάρη στο παράθυρο, οι δυνατότητες του δημιουργημένου χώρου γίνονται αρκετές φορές ευρύτερες. Ωστόσο, πολλοί προσπαθούν να απαλλαγούν από την παρουσία ενός παραθύρου στο μπάνιο για τον απλό λόγο ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτό. Και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας όλες τις περιπλοκές δημιουργίας του εσωτερικού οποιουδήποτε μπάνιου με παράθυρο.

Μπάνιο με παράθυρο

Θαλάσσια ευκαιρία

Οι εσωτερικοί χώροι σε ένα μπάνιο με παράθυρο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και το πιο σημαντικό είναι η πλήρης απουσία των μειονεκτημάτων. Επομένως, εάν γίνετε ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός παραθύρου στο μπάνιο σας - μην βιαστείτε να το καθαρίσετε. Ένα παράθυρο στο μπάνιο είναι αρκετά σπάνιο και έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  1. Φυσικό φως. Η παρουσία φυσικού φωτός στο μπάνιο είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Μετά από όλα, επηρεάζει θετικά τις δυνατότητες όλων των άλλων εξαρτημάτων.
  2. Οπτική επέκταση του χώρου. Το μπάνιο, πιο συχνά, είναι ένα από τα μικρότερα δωμάτια στο διαμέρισμα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να επεκταθεί ο χώρος, αλλά και να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του χώρου. Είναι χάρη στην παρουσία ενός παραθύρου ότι είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί αυτό, και όταν χρησιμοποιείτε ένα βέλτιστα επιλεγμένο εσωτερικό, έναν συνδυασμό φωτός και καθρεφτών, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ισχυρότερο.
  3. Μεγάλη επιλογή εσωτερικών λύσεων. Δημιουργώντας ένα εσωτερικό μπάνιο είναι ένα πράγμα, και είναι ένα άλλο πράγμα όταν το μπάνιο σας είναι εξοπλισμένο με ένα παράθυρο. Αυτό οφείλεται σε αυτό ότι υπάρχει μια σημαντική αύξηση των επιλογών για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου.
  4. Μοναδικός σχεδιασμός και διακόσμηση. Χάρη στην παρουσία ενός παραθύρου, γίνεται δυνατή η χρήση όχι μόνο ενός μοναδικού σχεδίου, αλλά και ενός πρόσθετου ντεκόρ για το μπάνιο. Ο καλός σχεδιασμός θα σας ευχαριστήσει σε καθημερινή βάση.
  5. Θετικές ψυχολογικές επιπτώσεις. Η παρουσία φυσικού φωτός σε χώρο που προορίζεται για χαλάρωση επηρεάζει θετικά τη συναισθηματική διάθεση ενός ατόμου. Και αν, όταν κάνετε μπάνιο, μπορείτε να σκεφτείτε τον ουρανό και τα σύννεφα, τότε οι διακοπές σας θα είναι πιο πλήρεις και παραγωγικές.
  6. Λειτουργικότητα Εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο μπάνιο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Επιπλέον, μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ατμό σε εύθετο χρόνο, πράγμα που θα επηρεάσει θετικά τη μακροζωία του μπάνιου σας.

Παράθυρο στο μπάνιο

Παραλλαγή σχεδιασμού ενός μπάνιου με παράθυρο

Διαφορετικές παραλλαγές

Στα μικρά σοβιετικά διαμερίσματα, οι περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε μόνο ένα μικρό παράθυρο που βρίσκεται στην κορυφή του τείχους. Ωστόσο, μην σταματήσετε εκεί. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επιλογών. Και αν σχεδιάζετε το δικό σας μπάνιο, τότε έχετε μια ευρεία επιλογή.

Σχεδιασμός μπάνιου με παράθυρο

Η πιο κοινή επιλογή είναι τα κλασικά ορθογώνια παράθυρα και η ιδιωτική τους έκδοση - τετράγωνο. Φυσικά, η πιο όμορφη επιλογή είναι ένα πλήρες παράθυρο, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα τα μπάνια που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό. Αυτή η επιλογή παρέχει όχι μόνο το μέγιστο φυσικό φως, αλλά και σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε την οπτική επέκταση του χώρου. Άλλες επιλογές για την τοποθέτηση κλασικών παραθύρων είναι παρόμοιες μεταξύ τους. Οι διαφορές αφορούν μόνο τον αριθμό των παραθύρων, το μέγεθος και τη θέση τους. Υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης και αρκετά μικρά παράθυρα.

Συχνά χρησιμοποιήστε τοξωτά παράθυρα.Σε αυτή την περίπτωση, σε σύγκριση με τα κλασικά ορθογώνια παράθυρα, υπάρχει ένα πρωτότυπο σχέδιο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πιο εξελιγμένο εσωτερικό. Τις περισσότερες φορές, εγκαθιστούν ένα τοξοειδές παράθυρο που δημιουργεί πρωτοτυπία και ακρίβεια του μπάνιου.

Μπάνιο με παράθυρο

Μια από τις πιο μοντέρνες επιλογές είναι τα οβάλ και τα στρογγυλά παράθυρα. Όπως συμβαίνει με τα κλασικά ορθογώνια παράθυρα, υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου, ανάλογα με τον αριθμό των παραθύρων, το μέγεθος και τη θέση τους. Τέτοια παράθυρα όχι μόνο τονίζουν τη δημιουργικότητα της επιλεγμένης λύσης σχεδιασμού, αλλά δημιουργούν επίσης ένα μοναδικό εσωτερικό για το μπάνιο σας.

Παράθυρο στο μπάνιο

Όλες οι παραπάνω επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο στο κλασικό μπάνιο. Εάν η θέση του μπάνιου επιτρέπει, μπορείτε να εγκαταστήσετε φεγγίτες οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους. Οι λάτρεις του ρομαντισμού σίγουρα θα προτιμούσαν αυτήν την επιλογή, χάρη στη δυνατότητα να θαυμάσετε τον νυχτερινό ουρανό.

Μπάνιο διάταξη

Το επόμενο βήμα είναι ο σχεδιασμός του μπάνιου. Υπάρχουν πολλές επιλογές προγραμματισμού, αλλά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες:

  • Μέγεθος, σχήμα και αριθμός παραθύρων.
  • Η παρουσία ενός λουτρού ή ντους.
  • Συμβατότητα με το μπάνιο.
  • Η παρουσία ή απουσία ενός πλυντηρίου.

Συχνά, ένα πλυντήριο είναι εγκατεστημένο στην κουζίνα ή αλλού, το οποίο επηρεάζει θετικά τον ελεύθερο χώρο του μπάνιου. Ένα συνδυασμένο μπάνιο με τουαλέτα, στις περισσότερες περιπτώσεις, συμβάλλει επίσης στην επέκταση του χώρου ενός τόσο σημαντικού δωματίου. Αλλά πολλά εξαρτώνται από την παρουσία μπανιέρα ή ντους. Εάν έχετε μπανιέρα εγκατεστημένο, είναι λογικό να το τοποθετήσετε στο ίδιο το παράθυρο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάρετε επιπλέον οπτική ευχαρίστηση όταν κάνετε μπάνιο. Σε περίπτωση ντους, το εσωτερικό με παράθυρο θα χρησιμεύσει μόνο ως πηγή φυσικού φωτισμού και διακόσμησης.

Παράθυρο στο μπάνιο

Στυλ

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του μπάνιου όχι μόνο δίνει αισθητική ομορφιά, αλλά συμβάλλει και σε μια πιο πλήρη χαλάρωση κατά τη διάρκεια των διαδικασιών του νερού. Υπάρχουν πολλά στυλ σχεδιασμού και στο μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα - από τον μινιμαλισμό μέχρι το μπαρόκ. Το κύριο πράγμα είναι ότι το μπάνιο σας συνδυάζεται αρμονικά με το υπόλοιπο διαμέρισμα.

Εσωτερικό μπάνιο με παράθυρο

Η επιλογή του στυλ και του χρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να παρατηρήσετε την ενότητα του στυλ του ίδιου του μπάνιου, αλλά και ολόκληρου του διαμερίσματος στο σύνολό του. Κατά την επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στις δικές σας επιθυμίες, επειδή το βασικό καθήκον του χρώματος είναι να μεταφέρετε μια συγκεκριμένη διάθεση. Ένας αρμονικός συνδυασμός εσωτερικών χώρων με παράθυρο θα κάνει το μπάνιο σας φωτεινό και φωτεινό.

Μινιμαλισμός

Ίσως το απλούστερο και πιο περίπλοκο ύφος είναι ο μινιμαλισμός. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να επικεντρωθεί σε ένα ελάχιστο αντικειμένων και τμημάτων, αλλά και στη λειτουργικότητά τους. Η παλέτα χρωμάτων αυτού του στυλ χαρακτηρίζεται πιο συχνά από το μαύρο, το λευκό και το γκρι χρώμα και το συνδυασμό τους. Ωστόσο, μπορεί να γίνει εξαίρεση, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν συνιστάται η χρήση περισσότερων από τριών διαφορετικών αποχρώσεων. Μην ξεχάσετε τη διακόσμηση, στην περίπτωσή μας, αρκεί ένα, το πολύ δύο, αλλά αρκετά φωτεινά και αξιοπρόσεκτα αντικείμενα.

Μπάνιο με μινιμαλιστικό στιλ με παράθυρο

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διακόσμηση σε αυτό το ύφος, όλα τα λειτουργικά πράγματα γίνονται αυτόματα αντικείμενο προσοχής. Κατά συνέπεια, πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά, επειδή κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Για παράδειγμα, βρύσες, με το στυλ του μινιμαλισμού, ακόμη και είναι σε θέση να ρυθμίσουν τον τόνο για ολόκληρο το εσωτερικό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε γωνιακές, αυστηρές φόρμες στο σχεδιασμό και αποφύγετε τους στρογγυλεμένους συνδυασμούς.

Παράθυρο στον μινιμαλισμό του μπάνιου

Όταν διακοσμούν τα παράθυρα στο μπάνιο με το στυλ του μινιμαλισμού, οι τυφλοί συνήθως χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, αν είστε θαυμαστής των κλασικών κουρτίνες, αξίζει να επιλέξετε αυστηρές απλές επιλογές που ταιριάζουν επίσης στο γενικό εσωτερικό του μπάνιου.

Κλασικό στυλ

Ένα από τα πιο κοινά και ταυτόχρονα πρωτότυπα στυλ είναι το κλασικό στιλ. Ο επιπολασμός των παλαιών τελειωμάτων, η πολυτέλεια και η ευδιάκριτη διακόσμηση κάνουν αυτό το design ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά. Επιπλέον, για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο στυλ δεν είναι δύσκολο, απλώς ακολουθήστε ορισμένα κριτήρια.

Κλασικό μπάνιο με παράθυρο

Για διακόσμηση, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε είτε φυσικά υλικά είτε τα υποκατάστατά τους. Και το ξύλο και η πέτρα, για παράδειγμα, το μάρμαρο, είναι τέλεια. Χρησιμοποιήστε συνεχή σχέδια χρωμάτων. Ένας συνδυασμός καφέ και μπεζ χρώματα είναι καλός. Αλλά δεν πρέπει να περιορίζεται σε αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αντίκα χρώματα και το εσωτερικό. Κατά τη διακόσμηση του μπάνιου, παρατηρήστε τη συνοπτικότητα και τη συμμετρία, αυτά είναι σημαντικά στοιχεία του κλασσικού στυλ.

Το λειτουργικό στοιχείο του μπάνιου θα πρέπει επίσης να είναι τυποποιημένο. Χρησιμοποιήστε ειδικά επιλεγμένες βρύσες με απομίμηση χαλκού ή χαλκού. Εάν χρησιμοποιείτε μπάνιο, αξίζει τον κόπο να επιλέξετε ξεχωριστά για το κλασικό στιλ. Οι μαρμάρινες μπανιέρες είναι καλές, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομιμήσεις ακρυλικών.

Κλασικό παράθυρο μπάνιου

Η ιδανική λύση για την οροφή είναι η χρήση πλαισίων καθρέφτη. Αυτά όχι μόνο θα αυξήσουν οπτικά το μέγεθος του μπάνιου σας, αλλά και λόγω της παρουσίας ενός παραθύρου θα το κάνει πιο φωτεινό και πιο φωτισμένο. Η οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών δεν είναι λιγότερο δημοφιλής, το κύριο πλεονέκτημα του οποίου είναι μια μεγάλη ποικιλία και άριστη στολισμό του μπάνιου σας. Ένα απλό στόκο είναι επίσης κατάλληλο.

Ένα παράθυρο με κλασικό στυλ παίζει το ρόλο της διακόσμησης και όχι της λειτουργικής υπαγωγής, επομένως, όταν δημιουργείται το σχέδιο, επιτρέπεται μια πλήρης πτήση της φαντασίας του σχεδιαστή. Εστίαση στο εσωτερικό σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)