Πώς να επιλέξετε μια πόρτα στο μπάνιο (20 φωτογραφίες)

Η αντικατάσταση μιας πόρτας στο μπάνιο προϋποθέτει τη συνεκτίμηση πολλών παραμέτρων που συχνά ξεχνιούνται κατά την εγκατάσταση τυποποιημένων εσωτερικών θυρών. Η πόρτα στο μπάνιο πρέπει να είναι αξιόπιστη, κλιματιζόμενη, κατασκευασμένη από υλικό που να μην έχει υγρασία. Επιλέγουμε εσωτερικές πόρτες σύμφωνα με μια διαφορετική αρχή, το κύριο πράγμα είναι ότι η πόρτα έχει ένα όμορφο χρώμα, έχει μια ελκυστική εμφάνιση.

Γυάλινη πόρτα με μοτίβο στο μπάνιο

Τώρα τα καταστήματα έχουν μια μεγάλη ποικιλία από πόρτες για το μπάνιο, και η αγορά μιας πόρτας στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν είναι πρόβλημα.

Μπορείτε να επιλέξετε τις πόρτες από MDF, μασίφ ξύλο, πλαστικοποιημένο, επένδυση με καπλαμά, μεταλλικά πλαστικά, γυάλινες πόρτες, γυαλιστερό, αρθρωτό, αρθρωτό, καθρέφτη, κουπέ - και αυτό δεν είναι όλες οι ποικιλίες.

Συνδυασμένη λευκή πόρτα μπάνιου

Εκτός από το υλικό, όταν επιλέγετε μια πόρτα για μπάνιο, αξίζει να εξετάσετε το χρώμα: σκούρο ή λευκό, με διακόσμηση, με ή χωρίς διακοσμητικό, μοντέρνο ή κλασικό, γυαλιστερό ή ματ. Ποια λαβή είναι καλύτερα να ορίσετε, το οποίο είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ντεκόρ για το μπάνιο σας - όλα εξαρτώνται από το εσωτερικό του ίδιου του μπάνιου.

Όταν επιλέγετε σύγχρονες πόρτες του μπάνιου, πρέπει να ξέρετε σαφώς ότι η υψηλή υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζουν σημαντικά την κατάσταση της πόρτας. Συνιστάται να επιλέξετε μια πόρτα με φινίρισμα από υλικό ανθεκτικό στην υγρασία.

Ας δούμε ποιες πόρτες είναι κατάλληλες για το μπάνιο.

Καθρέφτης πόρτας μπάνιου

Σχετικά με τις στερεές πόρτες

Οι πόρτες στο μπάνιο από ένα στερεό μασίφ δρυός είναι πολύ ανθεκτικές εάν είναι βερνικωμένες σε διάφορα στρώματα. Η βελανιδιά, φυσικά, είναι πολύ ισχυρή και καλή υλικό, αλλά είναι πολύ ακριβό. Επομένως, εάν εξετάζετε αποκλειστικά τις επιλογές του προϋπολογισμού, είναι προτιμότερο να παραλείψετε τη δρυς. Ένας εναλλακτικός τρόπος για να αγοράσετε πόρτες από πεύκο.

Ξύλινες πόρτες χωρούν κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε σχέδιο. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο ελαφρύ wenge όσο και σκούρο wenge. Αν επιλέξετε ξύλο, σε κάθε περίπτωση, θα σας κρατήσει πολύ καιρό, επειδή έχει αξιοπρεπή απόδοση.

Ξύλινη πόρτα μπάνιου

Οι ξύλινες πόρτες είναι μια πολύ συγκεκριμένη λύση, δεδομένου ότι το καθαρό ξύλο δεν του αρέσει η υψηλή υγρασία, ο ατμός και οποιαδήποτε επαφή με το νερό. Εξαιτίας αυτού, το ξύλο γίνεται άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν αδιάβροχες φυλές που θα διαρκέσουν ένα χρόνο και θα ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Στερεά μπεζ ξύλινη πόρτα στο μπάνιο

Σχετικά με τις λαμιναρισμένες πόρτες

Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν η εγκατάσταση μιας πλαστικοποιημένης πόρτας. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα άκρα της πλαστικοποιημένης πόρτας καλύπτονται με ταινία PVC και όχι με ειδικό χαρτί. Σε αυτή την περίπτωση, η μελαμίνη δεν ξεφλουδίζει στα άκρα της πόρτας.

Το δομικό στοιχείο είναι ικανό να μιμείται κυριολεκτικά οποιαδήποτε δομή και επίσης οι πολυστρωματικές πόρτες είναι τέλεια πλενόμενες. Οι πόρτες με τέτοιες τεχνητές καπλαμάδες έχουν αποδεκτό κόστος.

Καφέ πόρτα λουτρού από καουτσούκ

Καφέ πόρτα με γυαλί στο μπάνιο

Σχετικά με πλαστικές πόρτες

Οι πλαστικές πόρτες για το μπάνιο είναι ανθεκτικές στην υψηλή υγρασία, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και μάλλον ελαφρές - ιδανικές, οπότε αν παραμείνετε σε αυτό, δεν θα χάσετε.

Το μόνο μείον των πλαστικών πορτών είναι ότι συνήθως οι πλαστικές πόρτες γίνονται μόνο σε λευκό, και αυτό μπορεί να μην ταιριάζει στο σχέδιο του μπάνιου σας.

Πλαστική πόρτα μπάνιου

Επίσης στην αγορά υπάρχουν πτυσσόμενες πλαστικές πόρτες, συνήθως αποκαλούμενες "ακορντεόνες", αλλά μια πόρτα ακορντεόν στο μπάνιο δεν είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή τα καταστήματά μας προσφέρουν την αγορά χαμηλής ποιότητας φθηνά αναλόγων και η αγορά πραγματικής πόρτας υψηλής ποιότητας αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αναζητήσετε υψηλής ποιότητας "αρμονική", το κόστος, φυσικά, θα είναι υψηλό, αλλά η πόρτα θα αποδειχθεί εύκολη και θα κινηθεί χωρίς προσπάθεια.

Πλαστική πόρτα ακορντεόν στο μπάνιο

Σχετικά με τις επικαλυμμένες με PVC πόρτες

Οι πόρτες για μπάνια με επίστρωση από PVC προστατεύουν τέλεια τις πόρτες από εξωτερικούς παράγοντες, όπως μικρές γρατζουνιές και πιτσιλιές.Οι πόρτες με επίστρωση από PVC είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, επειδή η επίστρωση PVC μιμείται μια ξύλινη υφή και μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Το κόστος των θυρών με επίστρωση από PVC είναι χαμηλό, και μοιάζουν αρκετά αξιοπρεπείς.

PVC πόρτα στο μπάνιο

Μαύρη πόρτα με επίστρωση PVC και γυαλί στο μπάνιο

Σχετικά με τις πόρτες γυαλιού

Οι γυάλινες πόρτες στο μπάνιο είναι σε αυξανόμενη ζήτηση. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Οι γυάλινες πόρτες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, για παράδειγμα, εξαιρετική αντοχή στο νερό, χαμηλό πάχος, υψηλή αντοχή και απεριόριστες διακοσμητικές δυνατότητες. Η γυάλινη πόρτα δεν θα χάσει την εμφάνισή της.

Γυάλινη πόρτα στο μπάνιο

Οι γυάλινες πόρτες είναι διαφορετικές: καθρέφτες, παγωμένες, συρόμενες, ταλαντευόμενες, με μοναδικό σχεδιασμό - η επιλογή είναι δική σας.

Η διαφάνεια των γυάλινων θυρών είναι το μόνο μειονέκτημα, αλλά αυτό μπορεί επίσης να διορθωθεί. Έτσι ώστε το γυαλί δεν είναι διαφανές και δεν ενοχλεί τους ιδιοκτήτες, καθώς και για να κάνει την πόρτα όμορφη, κάνουν το χρωματισμό ή ματ, εφαρμόζει διακόσμηση: μοτίβα ή βιτρό. Οι γυάλινες πόρτες θα γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του μπάνιου σας. Υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές επιλογές, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να βρείτε μια εικόνα ή υφή που ταιριάζει με το σχεδιασμό του μπάνιου σας.

Γυάλινη συρόμενη πόρτα στο μπάνιο

Ποιο θα πρέπει να είναι το πλάτος της πόρτας;

Οι πόρτες για το μπάνιο και την τουαλέτα είναι συνήθως 60 εκατοστά πλάτος. Αλλά πριν βγάλετε μια σύγχρονη πόρτα, είναι καλύτερο να συγκρίνετε τα μεγέθη. Μετρήστε τις πόρτες με ένα μέτρο ταινιών. Κατά τη μέτρηση, να θυμάστε ότι στο μπάνιο έβαλαν ένα πλαίσιο πόρτας με ένα μικρό κατώφλι.

Γυάλινη συρόμενη πόρτα

Βουρτσισμένη συρόμενη πόρτα μπάνιου

Σχετικά με συρόμενες πόρτες μπάνιου

Οι συρόμενες πόρτες μπάνιου έχουν μεγάλη ζήτηση. Οι θύρες του διαμερίσματος έχουν πολλά πλεονεκτήματα, δεν ανοίγουν ευρύτατα, αλλά κινούνται λίγο προς την πλευρά, για παράδειγμα, όπως στις συρόμενες ντουλάπες. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο και την τουαλέτα, θα συμπληρώσουν τέλεια το εσωτερικό και θα φαίνονται αρκετά αισθητικά ευχάριστες. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι συρόμενες πόρτες για το μπάνιο δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, όπως συμβαίνει με τις πόρτες ταλάντευσης.

Κίτρινη συρόμενη πόρτα μπάνιου

Μαύρη συρόμενη πόρτα μπάνιου

Σχετικά με το σχεδιασμό

Όταν επιλέγετε μια πόρτα για ένα μπάνιο, ένας ιδιαίτερος ρόλος παίζει ο σχεδιασμός της πόρτας, αφού τα χαρακτηριστικά του ανοίγματος και του κλεισίματος εξαρτώνται από αυτό. Υπάρχουν διάφορες επιλογές:

  • Οι ασπίδες είναι μια δομή που είναι κλειστή στις δύο πλευρές των φύλλων MDF, μέσα στο οποίο είναι γεμάτο με χαρτόνι. Μια τέτοια πόρτα δεν θα παραμορφωθεί.
  • Επένδυση - πλαίσιο, πάνελ και μεσαίοι αγρότες (ξύλινα τεμάχια που συνήθως τράβηκαν στο πλαίσιο). Μια τέτοια πόρτα δεν θα ανταποκρίνεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
  • Συρτάρια - κατακόρυφα μπλοκ που συνδέονται με εγκάρσιες ράβδους. Τέτοια σχέδια είναι διάσημα για τα διαφορετικά σχέδια τους, καθώς μπορούν να ενσωματώσουν γυάλινα κομμάτια και να κάνουν ένα μοναδικό σχέδιο.
  • Τα χαλύβδινα τεμάχια είναι μια κατασκευή κατασκευασμένη από μεγάλο γυαλί πλαισιωμένο από χυτά ράφια. Τέτοιες πόρτες έχουν κομψή σχεδίαση, αλλά μόνωση χαμηλού θορύβου.

Μαύρη πόρτα τουαλέτας

Συνιστάται να επιλέξετε ένα χρώμα βάσει του χρώματος του μπάνιου σας, το χρώμα των πλακιδίων, μπανιέρα, κ.λπ. Οι γυάλινες κατασκευές θα συνδυάζονται τέλεια με κάθε ξύλινη εσωτερική εμφάνιση, σε αρμονία με το μπάνιο σε αποχρώσεις μπεζ και άμμου. Οι πόρτες PVC μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε χρώμα, λόγω των χαρακτηριστικών του υλικού. Ξύλινο από λευκό βελονιά ή σκούρο wenge.

Γυαλισμένη πόρτα του μπάνιου

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές πόρτες για μπάνια, εσείς ο ίδιος πρέπει να επιλέξετε υψηλής ποιότητας υλικό και κατάλληλο σχέδιο για τον εαυτό σας και το εσωτερικό σας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πάρει πόρτες από την υγρασία για το μπάνιο, θα διαρκέσουν περισσότερο.

Κλασική πόρτα μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)