Πόρτες στο μπάνιο: σχεδιαστικές παραλλαγές (27 φωτογραφίες)

Επιλέγοντας την πόρτα στο μπάνιο, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τις προτιμήσεις σας στο εσωτερικό, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας. Η υψηλή υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο προϊόν, που δημιουργείται από υλικά που δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε τέτοιες συνθήκες. Παραδοσιακά, επιλέγουν πόρτες αμέσως για ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι, γι 'αυτό αξίζει να ξεκινήσετε με ένα μπάνιο και τουαλέτα. Μπορεί να αποδειχθεί ότι στις κομψές πόρτες με γυαλί wenge για το σαλόνι δεν υπάρχει κανένα ζευγάρι παρόμοιες πόρτες κατασκευασμένες από υλικά ανθεκτικά στην υγρασία. Ωστόσο, το καθήκον του πώς να επιλέξετε μια πόρτα στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν είναι δύσκολο, οι κατασκευαστές παράγουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που πληρούν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις.

Ανοιχτή πόρτα στο μπάνιο

Λευκή πόρτα μπάνιου

Τύποι πόρτες για το μπάνιο

Οι πόρτες που είναι ανθεκτικές στην υγρασία για το μπάνιο μπορούν να δημιουργηθούν από φυσικά και τεχνητά υλικά. Φυσικά, τα παραδοσιακά ξύλινα μοντέλα απέχουν πολύ από την καλύτερη επιλογή. Το ξύλο στρεβλώνει από την υψηλή υγρασία και τις αλλαγές θερμοκρασίας, στεγνώνει, αλλάζει η γεωμετρία και απαιτούνται επείγουσες επισκευές. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι μια πόρτα του μπάνιου από yew ή από μαλλί. Αυτό το ξύλο δεν φοβάται την υψηλή υγρασία, αλλά το χοντρό είναι πολύ ακριβό, και το λάκκο έχει πολύ βάρος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων προτιμούν τις κλασικές εσωτερικές πόρτες για το μπάνιο, που δημιουργήθηκαν από σύγχρονα υγιεινά υλικά.

Μαύρη πόρτα μπάνιου

Κλασσική πόρτα μπάνιου

Οι ακόλουθοι κύριοι τύποι επενδύσεων εσωτερικών θυρών είναι διαθέσιμοι στην αγορά:

  • laminate δάπεδο?
  • τεχνητό καπλαμά?
  • φυσικό καπλαμά?
  • laminate.

Όλοι αυτοί οι τύποι επίστρωσης είναι ανθεκτικοί στην υγρασία και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, γυάλινες πόρτες για τα μοντέλα ζωγραφικής μπάνιου και σμάλτου θα ανταπεξέλθουν τέλεια στην εργασία. Ποια πόρτα μπάνιου επιλέγει; Εξετάστε τα οφέλη κάθε επιλογής.

Ξύλινη πόρτα μπάνιου

Ντουζιέρα

Λαμιναρισμένες και πολυστρωματικές πόρτες μπάνιου

Οι ιδιοκτήτες τυπικών διαμερισμάτων προτιμούν να βάζουν φθηνές πόρτες στο μπάνιο και στο μπάνιο. Πράγματι, στις πόρτες του Χρουστσιόφ από μια συστοιχία wenge ή merbau θα φανεί περίεργη. Για τις επισκευές του προϋπολογισμού, η πιο κατάλληλη επιλογή θα είναι μια πλαστικοποιημένη πόρτα, η οποία μπορεί να επιλεγεί με οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα. Η επικάλυψη τέτοιων προϊόντων μπορεί να είναι από πολυστρωματικό ή πολυστρωματικό υλικό. Αυτά τα υλικά δημιουργούνται από διακοσμημένο χαρτί εμποτισμένο με βερνίκι. Οι διαφορές είναι ότι ένα συμβατικό έλασμα έχει πάχος μόνο 0,2 mm και μόνο ένα προστατευτικό στρώμα. Συνιστάται να τοποθετείτε μια πόρτα με επίστρωση αυτού του τύπου σε χώρους με υγρασία που δεν υπερβαίνει το 60%. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η έλλειψη αντοχής του ελασματοποιημένου υλικού σε μηχανική καταπόνηση. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, εμφανίζονται σκασίματα στα περβάζια, τα οποία θα είναι δύσκολο να καλυφθούν.

Το φύλλο έχει υψηλότερα χαρακτηριστικά αντοχής, καθώς αποτελείται από πολλά στρώματα χαρτιού και έχει καλύτερη προστασία. Τέτοιες πόρτες είναι κατάλληλες όχι μόνο για το μπάνιο, αλλά και το μπάνιο στο "Khrushchev" ή "Brezhnevka". Το κόστος τους είναι ελαφρώς υψηλότερο από τα μοντέλα με πολυστρωματική επίστρωση, αλλά η διάρκεια ζωής είναι πολύ μεγαλύτερη.

Υαλοπετάσματα με υφή

Χωρίς πόρτα

Πόρτα στο μπάνιο για ζωγραφική

Πόρτες από φυσικό και τεχνητό καπλαμά

Χρησιμοποιούνται φυσικές πόρτες με επένδυση από ξύλο, εάν το ξύλο που χρησιμοποιείται είναι αδιάβροχο. Αυτά τα προϊόντα φαίνονται ευγενή, αξιοσέβαστη, αλλά η πρακτικότητα πρέπει να αντισταθμίζει αυτά τα πλεονεκτήματα του υλικού. Οι σύγχρονες πόρτες από οικολογικό καπλαμά δεν έχουν λιγότερο ελκυστικό σχεδιασμό, μάλιστα μιμούνται την υφή και την υφή του φυσικού ξύλου. Επιπλέον, είναι εντελώς αδιάβροχα, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι απόλυτα ανθεκτικά στη μηχανική καταπόνηση.

Συρόμενη πόρτα στο μπάνιο

Θυρωμένη πόρτα μπάνιου

Παράγουν τεχνητές καπλαμάδες από πολυβινυλοχλωρίδιο, το πλαστικό δεν φοβάται το νερό και οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την λεπτομερή αναπαραγωγή του σχεδίου της υφής του ξύλου. Για το λόγο αυτό, οι πόρτες PVC για το μπάνιο είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά επειδή ο αγοραστής δεν περιορίζεται στην επιλογή. Μπορείτε να αγοράσετε μια αδιάβροχη πόρτα κάτω από wenge, λευκασμένη δρυς, σκούρο καρυδιά ή άλλο δημοφιλές είδος ξύλου. Οπτικά, η επίστρωση από PVC δεν διαφέρει από το φυσικό ξύλο, γι 'αυτό ονομάζεται τεχνητό καπλαμά.

Πόρτα μπάνιου στυλ σοφίτας

Παγωμένη πόρτα μπάνιου

Οι κατασκευαστές παράγουν πλαστικές πόρτες στο μπάνιο με πρόσθετα διακοσμητικά ένθετα από παγωμένο, σατέν, έγχρωμο γυαλί. Είναι δυνατή η αγορά μοντέλων με καθρέφτες, βιτρό και τζάμια, με φινίρισμα μεταξοτυπίας και διακοσμητική αποτύπωση. Οι πόρτες γίνονται με διαφορετικό στυλ, όχι μόνο οι οπαδοί των κλασικών, το μπαρόκ θα βρει ένα αξιοπρεπές μοντέλο, αλλά και hi-tech ή μοντέρνο.

Art Nouveau πόρτα μπάνιου

Κρεμαστή πόρτα του μπάνιου

Γυάλινες πόρτες

Οι γυάλινες πόρτες μπάνιου από παχύ γυαλί αυξάνονται σε δημοτικότητα. Διαθέτουν κουτί από πεύκο ή αλουμίνιο, διατίθεται με γυαλιστερό και παγωμένο γυαλί. Στη συλλογή υπάρχουν μοντέλα με επιφάνεια καθρεφτών που είναι σε θέση να παρέχουν το μέγιστο επίπεδο ιδιωτικότητας. Μια γυάλινη πόρτα στο μπάνιο που είναι διακοσμημένη με εκτύπωση φωτογραφιών μπορεί να γίνει μια εσωτερική διακόσμηση σε οποιοδήποτε στυλ. Η σειρά είναι τόσο μεγάλη ώστε το μοντέλο να επιλέγεται εύκολα για αποκλειστικά έργα. Οι πόρτες είναι πρακτικές, χαρακτηριζόμενες από υψηλή αντοχή και άνεση, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Μια σφραγίδα τοποθετείται γύρω από την περίμετρο του φύλλου, παρέχοντας την απαραίτητη στεγανότητα για το λουτρό.

Διαφανή πόρτα μπάνιου

Περιστρέψτε την πόρτα στο μπάνιο

Συρόμενη πόρτα μπάνιου

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού των θυρών μπάνιου

Οι εσωτερικές πλαστικές πόρτες για το μπάνιο και την τουαλέτα έχουν πολλές σημαντικές διαφορές. Το ύψος τους είναι παρόμοιο με τα μοντέλα που σχεδιάζονται για σαλόνια, αλλά το πλάτος είναι παραδοσιακά μικρότερο. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο παραδοσιακά μικρό μέγεθος των χώρων, αλλά και στην πρακτικότητα. Μια άλλη σημαντική απόχρωση: μια πόρτα με ένα κατώφλι είναι βέβαιο ότι θα εγκατασταθεί στο μπάνιο, το οποίο θα εξαλείψει τα ρεύματα και το σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Οι συρόμενες πόρτες στο μπάνιο και στην τουαλέτα, οι κρυφές πόρτες, τα κούνια και τα πτυσσόμενα μοντέλα είναι διαθέσιμα. Ποιες πόρτες είναι καλύτερο να επιλέξουν; Η κλασική πόρτα ταλάντωσης παρέχει το υψηλότερο επίπεδο στεγανότητας. Οι κρυφές πόρτες είναι μια πρωτότυπη λύση, αλλά τα δομικά τους στοιχεία μπορεί να μην είναι έτοιμα να αντέξουν σε υψηλή υγρασία. Μια πιο πρακτική συρόμενη πόρτα στο μπάνιο θα είναι βολική σε ένα στενό διάδρομο, δεν θα παρεμβαίνει με το πέρασμα, θα σας επιτρέψει να διακοσμήσετε το χώρο μπροστά από το μπάνιο με ένα βάζο δαπέδου ή άλλο διακοσμητικό στοιχείο.

Μοντέρνα πόρτα μπάνιου

Φουρνισμένη πόρτα μπάνιου

Γυάλινη πόρτα στο μπάνιο

Ποια πόρτα μπάνιου επιλέγει;

Ποια πόρτα, ποιο υλικό να επιλέξετε από το μπάνιο; Η παραδοσιακή λύση ήταν τα λευκά μοντέλα για ζωγραφική, τώρα η επιλογή είναι πολύ μεγαλύτερη και πολλοί θαυμαστές των στυλ αντίθεση θα προτιμούσαν τα μπεζ ταπετσαρίες wenge και όχι η λευκασμένη δρυς. Ένας σκούρος καμβάς θα ξεχωρίζει αποτελεσματικά από ένα παρόμοιο υπόβαθρο, αλλά, παρ 'όλα αυτά, η σκιά είναι θέμα γεύσης. Η πιο βέλτιστη επιλογή είναι μια πλαστική πόρτα στο μπάνιο, τέτοια μοντέλα είναι κατάλληλα για ένα διαμέρισμα της πόλης και για ένα αξιοσέβαστο αρχοντικό. Οι γυάλινες πόρτες θα είναι μια καλή επιλογή, αλλά το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο.Για τις επισκευές του προϋπολογισμού, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μοντέλα με πολυστρωματική επίστρωση, είναι πιο πρακτικό από ένα έλασμα και η διάρκεια ζωής αυτών των θυρών θα είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη.

Έγχρωμη πόρτα μπάνιου

Στενή πόρτα μπάνιου

Μοντέρνα πόρτα μπάνιου

Κατά την επιλογή των θυρών, πρέπει να έχετε κατά νου ότι το μπάνιο και η τουαλέτα είναι μικρά. Οι συνολικές διαστάσεις των προϊόντων που προορίζονται για αυτά τα δωμάτια είναι μικρότερες από αυτές των θυρών σε υπνοδωμάτιο ή καθιστικό. Οι κατασκευαστές λαμβάνουν αυτό υπόψη και εάν παράγουν μια συλλογή wenge ή κερασιού, πρέπει να προσφέρουν διάφορα μεγέθη θυρών. Επίσης, όταν αγοράζετε ένα φύλλο πόρτας, μην ξεχάσετε επιπλέον στοιχεία: κουτί, πλατφόρμα, αξεσουάρ. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα καλύμματα και στις χειρολαβές: θα πρέπει να έχουν προστατευτική επικάλυψη που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μονάδας σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Οι χειρολαβές των θυρών στο μπάνιο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με μάνδαλο ή κλειδαριά, επειδή πρόκειται για ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Πόρτα Wenge στο μπάνιο

Πόρτα μπάνιου

Κίτρινη πόρτα μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)