Διαχωριστικά ντους: μια ποικιλία υλικών και σχεδίων (22 φωτογραφίες)

Για να αποθηκεύσετε τα ελλείποντα centimes στο μπάνιο ή για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο σχέδιο, τα χωρίσματα γυαλιού επιλέγονται συχνά για εγκατάσταση. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε διαχωριστικά ντους από πλαστικό. Όλοι τους, ανεξάρτητα από το υλικό, έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τον χώρο από το πιτσίλισμα του νερού, την πιο ντροπαλή (και για τις μεγάλες οικογένειες) - να κρύβουν τον κολυμβητή και ταυτόχρονα να δημιουργούν ένα αρμονικό εσωτερικό.

Οθόνη ντους από αλουμίνιο

Ντουζιέρα στο κλασικό εσωτερικό του μπάνιου

Για τη δημιουργία διαμερισμάτων χρησιμοποιήστε διαφορετικά υλικά:

 • επίπεδη γυαλί.
 • γυαλί μπλοκ?
 • πολυανθρακικό;
 • πλεξιγκλάς.

Τα χωρίσματα επιλέγονται ανάλογα με το σχεδιασμό του μπάνιου και τις οικονομικές δυνατότητες. Δημιουργικό και μοντέρνο για να εγκαταλείψει τα πρότυπα εργοστασιακά ντους.

Για να δημιουργήσετε ένα ντους χωρίς παλέτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι πραγματικά εξοπλισμένο με υδραυλική σκάλα.

Βιτρίνα από νιπτήρα

Ντους στο μπάνιο ενός ξύλινου σπιτιού

Γυάλινα χωρίσματα ντους

Τα γυάλινα χωρίσματα ντους μπορούν ιδανικά να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Λόγω της φυσικής ακαμψίας του, τα γυάλινα χωρίσματα δεν απαιτούν ένα πλαίσιο, φέρνοντας ελαφρότητα και ευελιξία στο μπάνιο. Ιδιαίτερα αισθητικά ευχάριστο βλέπουν στο ντους χωρίς δίσκο. Σε αυτήν την περίπτωση, κάτω από το πάτωμα (για να στραγγίξει το νερό) είναι τοποθετημένο ένα ειδικό διάδρομο και κεραμικά πλακίδια που βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια (βεβαιωθείτε ότι όταν υγρό δεν γλιστράει). Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε διαχωριστικά χωρίσματα ντους.

Υφαντική οθόνη ντους

Καταπληκτική οθόνη ντους

Για λόγους ασφαλείας, τα χωρίσματα από ντους από γυαλί είναι κατασκευασμένα από γυαλί. Περνώντας μια ειδική επεξεργασία, αυτό το γυαλί γίνεται ιδιαίτερα ανθεκτικό. Ακόμη και αν συγκρούεται, χωρίζεται σε θραύσματα με αμβλύ άκρα που δεν μπορούν να κοπούν. Επίσης, για ειδική αντοχή, τα χωρίσματα είναι κατασκευασμένα από τριπλό (κολλημένα σε δύο στρώματα από γυαλί, και μεταξύ τους μια μεμβράνη ελασματοποίησης με ορισμένες ιδιότητες).

Ντουζιέρα

Art νουβό ντους οθόνη

Η ευελιξία των ντουζ με ένα γυάλινο χώρισμα επιτυγχάνεται με την ικανότητα επεξεργασίας γυαλιού σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις. Η επιφάνεια τους μπορεί να γίνει ματ (ακόμη και ρύθμιση της διαφάνειας), εφαρμόστε την εικόνα χρησιμοποιώντας αμμοβολή ή επικόλληση με μια ειδική ταινία.

Επιπλέον, τα χωρίσματα ντους από γυαλί κατασκευάζονται όχι μόνο από φύλλα γυαλιού, αλλά και από γυάλινες πλάκες. Εάν απαιτείται πλήρης τοίχος σε ένα ντους χωρίς παλέτα, τότε τα χωρίσματα από γυάλινες πλάκες θα το κάνουν καλά. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για υγρούς χώρους, αντέχουν στις θερμοκρασιακές διαφορές από -40 ° C έως + 50 ° C. Ηχομόνωση, είναι παρόμοια με έναν τοίχο από τούβλα, και επίσης πυρίμαχο.

Γυαλί μπλοκ είναι εύκολο να φροντίσουν, να αφήσει σε πολύ φως, και μόνο σιλουέτες χωρίς λεπτομέρειες είναι ορατές μέσω αυτών. Για να αντικαταστήσετε ένα κατεστραμμένο δομικό στοιχείο γυαλιού, μην αποσυναρμολογήσετε ολόκληρο τον τοίχο. Είναι ουσιαστικά ένα κοίλο τετράγωνο γυάλινο τούβλο. Λόγω των ιδιοτήτων τους, τα τεμάχια γυαλιού δημιουργούν ένα τεράστιο εύρος για φαντασία.

Μωσαϊκή οθόνη ντους

Οθόνη ντους από πλεξιγκλάς

Πλαστικά χωρίσματα ντους

Εάν χρειάζονται μόνο περσίδες στο μπάνιο με ντους ή εάν οι οικονομικές δυνατότητες είναι κάπως περιορισμένες, μπορείτε να αρνηθείτε το γυαλί. Η πιο οικονομική επιλογή - πλαστικά χωρίσματα ντους. Το πλαστικό περιλαμβάνει πλέξιγκλας (ακρυλικό γυαλί) και πολυανθρακικό. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν, χωρίς να χάσουν την αισθητική, να κάνουν μια επιλογή προς όφελός τους:

 • Διαθεσιμότητα οικονομικά.
 • Ελαφρύ βάρος.
 • Η ευελιξία του υλικού, που διευρύνει τις δυνατότητες σχεδίασης στο μπάνιο.
 • Αντοχή που δεν είναι κατώτερη από το γυαλί.
 • Αισθητική έκκληση - φαίνονται μοντέρνα.

Διαχωριστικό ντους από μπλοκ από αφρώδες σκυρόδεμα

Οθόνη ντους πλακιδίων

Τα χωρίσματα ντους από πλαστικό θα φαίνονται τέλεια σε τέτοιες εσωτερικές στυλ:

 • Σκανδιναβική
 • μινιμαλισμός;
 • πατάρι;
 • σύντηξη.

Επιπλέον, το πλαστικό είναι ένα καθολικό υλικό, μπορεί να διακοσμηθεί όπως επιθυμείτε. Για παράδειγμα, εφαρμόστε την εκτύπωση φωτογραφιών, κάντε ματ, εφαρμόστε μια εικόνα, επιλέξτε ένα χρώμα. Ορισμένοι τύποι πλαστικών διαφέρουν από το γυαλί μόνο με την αφή.

Τα πλαστικά χωρίσματα είναι ιδανικά για μπάνιο με ντους, αντικαθιστώντας τις τυπικές κουρτίνες. Για γωνιακό ντους ή χωρίς παλέτα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μοντέλα wireframe.

Πολυκαρβονική οθόνη ντους

Η χάρη στο εσωτερικό μπορεί να προσθέσει στρογγυλεμένες λεπτομέρειες. Τα χωρίσματα από πλεξιγκλάς μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν αυτόν τον στόχο. Το πλεονέκτημα του ακρυλικού γυαλιού είναι ακριβώς η δυνατότητα δημιουργίας οποιασδήποτε μορφής, είναι ελαφρύτερο σε βάρος από το γυαλί με συγκόλληση (που απλοποιεί την εγκατάσταση). Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τη δημιουργία ντους ανθεκτικών στην υγρασία. Προκειμένου τα χωρίσματα πλεξιγκλάς να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • Για τη φροντίδα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουσίες που περιέχουν αλκοόλ, η ακετόνη είναι επίσης επιβλαβής για ακρυλικό γυαλί.
 • Το Plexiglass δεν είναι ανθεκτικό σε πυρκαγιά, σε αντίθεση με το γυαλί που έχει σκληρύνει.
 • Έχει σχεδόν την ίδια ευθραυστότητα με τα συνηθισμένα γυαλιά.

Κατά την επιλογή ενός διαμερίσματος από πλεξιγκλάς, πρέπει να σταθμίσετε σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.

Ημικυκλική οθόνη ντους

Διαφανή οθόνη ντους

Ραδιόφωνο ντους

Κεφαλές ντους από πολυανθρακικό

Το πολυανθρακικό έχει γίνει ένα δημοφιλές οικοδομικό υλικό σε πολλές περιοχές. Τα χωρίσματα ντους πολυανθρακικού είναι κατάλληλα για δημόσιους χώρους (SPA-σαλόνια, πισίνες, γυμναστήρια) και εξοχικές κατοικίες, καθώς και για την αντικατάσταση των κλασικών κουρτινών για το μπάνιο με ντους. Για αυτό επιλέγεται κυτταρικός πολυανθρακικός με πάχος 8-16 mm. Έχει μια ποικιλία χρωμάτων και τη δυνατότητα να δημιουργήσει οποιαδήποτε μορφή διαμερισμάτων. Αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το ελαφρύ βάρος και η ελαστικότητα σας επιτρέπουν να αντιμετωπίζετε ανεξάρτητα την εγκατάσταση.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Το πολυανθρακικό δεν απαιτεί υψηλό επαγγελματισμό.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Η αντοχή σε μηχανική καταπόνηση είναι ισχυρότερη από το γυαλί.
 • Ευελιξία αρκετά για να δημιουργήσετε στρογγυλεμένες σιλουέτες.
 • Πυρασφάλεια. Δεν είναι εύφλεκτο και δεν υποστηρίζει την καύση.
 • Καλή ηχομόνωση επιτυγχάνεται λόγω της κυψελοειδούς δομής.
 • Ένας από τους καλύτερους μονωτήρες θερμότητας που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας μικροκλίμα στο ντους.
 • Μακροζωία. Το πολυανθρακικό δεν χάνει την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Τιμή Είναι ένα από τα πιο φθηνά υλικά.

Ντουζιέρα με μοτίβο

Γυάλινη οθόνη ντουζιέρας

Γυάλινη επιφάνεια ντουζιέρας

Τα χωρίσματα από πολυανθρακικό δομικά έχουν διαφορετικές επιλογές:

 • Σταθερή Τοποθετημένο στα δάπεδα, παρέχει καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Κινητό Είναι εύκολο να εγκατασταθούν, είναι δυνατόν να μετακινηθείτε σε ένα νέο μέρος.
 • Μεταμορφώσιμη. Τμήματα του διαμερίσματος κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
 • Συρόμενη. Τα πολυανθρακικά φύλλα κινούνται κατά μήκος των οδηγών κατά μήκος του άλλου.

Επίσης διαχωριστικά χωρίσματα από πολυκαρμπονικό ντους διαφέρουν σε παρουσία προφίλ στερέωσης. Μπορούν να εγκατασταθούν με και χωρίς πλαίσιο. Για να εξοπλίσετε ένα ντους χωρίς παλέτα, είναι απαραίτητο να σφραγίσετε αρμούς στο πάτωμα καλά.

Θωρακισμένη οθόνη ντους από γυαλί

Πλαστική οθόνη ντους

Μινιμαλιστική οθόνη ντους

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να επιλέξετε διαχωριστικά ντους για το μπάνιο, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Πρέπει να είναι ασφαλείς και να φέρνουν την αισθητική ευχαρίστηση στους ιδιοκτήτες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)