Σχεδιασμός ντους χωρίς παλέτα: πρακτικό και κομψό (53 φωτογραφίες)

Για να εξοικονομηθεί χώρος και να γίνει ο σχεδιασμός του μπάνιου πιο εργονομικός και λειτουργικός, όλο και περισσότερο τώρα ένα σχέδιο όπως το ντους χωρίς δίσκο έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό ρέει κατευθείαν στο πάτωμα του μπάνιου και αποστραγγίζεται μέσω της αποχέτευσης. Μια τέτοια συσκευή μιας καμπίνας ντους έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - ας μιλήσουμε για όλα τα χαρακτηριστικά του άρθρου.

Μπάνιο ντους χωρίς ντους

Σχεδιασμός δίσκου ντους τύπου ντους αντίκες

Λευκό σχεδιασμό ντους χωρίς τηγάνι

Σκυρόδεμα τοίχου ντους χωρίς δίσκο στάγδην

Ντους χωρίς παλέτα με ξύλινο πάτωμα

Χαρακτηριστικά

Τις περισσότερες φορές, μια τέτοια καμπίνα διαθέτει ειδικό φράκτη που προστατεύει το μπάνιο από το σπρέι. Συνήθως αυτό το φράχτη είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό γυαλί - διαφανές ή παγωμένο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι καλός, διότι δεν γεμίζει το δωμάτιο, κάνει το χώρο φωτισμό, χωρίς βαρύτητα, ευάερο - μια εξαιρετική διέξοδο για μικρά μπάνια. Μερικές φορές ο φράκτης έχει επίσης συρόμενες πόρτες, γεγονός που καθιστά την καμπίνα ντους ακόμη πιο βολική.

Γυάλινο ντους χωρίς δίσκο στο μπάνιο

Ντους σχεδιασμός ντους

Σχεδιασμός ντους χωρίς παλέτα στο σπίτι

Μια καμπίνα ντους χωρίς παλέτα μπορεί να έχει διάφορες λειτουργικές συσκευές. Έτσι, μπορεί να εξοπλιστεί με ρίγες, κάτοπτρα, καθρέφτες, φώτα και ακόμα και πτυσσόμενα καθίσματα. Όλος ο "πλούτος" σας επιτρέπει να εξοπλίσετε την καμπίνα ακριβώς όπως εσείς χρειάζεστε. Οι συρόμενες πόρτες και κουρτίνες θα σας βοηθήσουν να καταστήσετε τη συσκευή πιο εργονομική.

Σύγχρονη ντους χωρίς ντους

Το νερό σε ένα τέτοιο ντους ρέει στο πάτωμα μέσα από ένα ειδικά εξοπλισμένο διάδρομο. Είναι απαραίτητο να κάνετε μια συγκεκριμένη κλίση του δαπέδου έτσι ώστε να μην συσσωρεύονται λάσπες νερού στην επιφάνεια του δαπέδου, αλλά αφήστε μέσα από μια αποχέτευση στο αποχετευτικό δίκτυο.

Ντους χωρίς ντους με γυάλινο χώρισμα στο μπάνιο

Ντους χωρίς ντους σε μπεζ μπανιέρα

Πλεονεκτήματα

Χάρη σε ένα ντους χωρίς δίσκο, το μπάνιο παίρνει μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Ο σχεδιασμός είναι ελαφρύτερος και πιο μοντέρνος. Και οι συρόμενες πόρτες ή κουρτίνες στο κιγκλίδωμα μπορούν να κάνουν ακόμα πιο λειτουργικό το χώρο της καμπίνας.

Η τοποθέτηση μιας καμπίνας χωρίς παλέτα είναι κατάλληλη από πλευράς συντήρησης. Οι ερωμένες δεν χρειάζεται πλέον να καθαρίζουν την παλέτα με διαφορετικές σκόνες και πηκτές.

Ντους χωρίς ντους με τζάμια στο μπάνιο

Η απουσία παλέτας εξοικονομεί χώρο. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το ντους για λίγο, το κεραμίδι στο πάτωμα κάτω γίνεται εντελώς στεγνό και όλο το χώρο του μπάνιου γίνεται αντιληπτό ως σύνολο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός φαίνεται πολύ σύγχρονος και σχετικός.

Η αντοχή μιας καμπίνας ντους που δεν έχει δίσκο είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που έχει ο ίδιος δίσκος - ακόμα κι αν είναι φτιαγμένη από ακρυλικό ή μάρμαρο υψηλής ποιότητας.

Ντους χωρίς αφρό με χωρίσματα από γυαλί στο μπάνιο

Ντους χωρίς βότσαλα με πάτωμα με βότσαλα

Μπάνιο ντους χωρίς ντους

Πέτρινο πλακάκι ντους χωρίς παλέτα

Ντους χωρίς δίσκο

Ένα ντους χωρίς παλέτα στο διαμέρισμα είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Δεν θα χρειαστεί να ξεπεράσουν το φράγμα - ένα μικρό γυάλινο φράχτη δεν θα προκαλέσει εμπόδια.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά μπάνια. Αυτός ο σχεδιασμός βοηθά στην εκλεπτυσμένη και κομψή σχεδίαση του χώρου. Το κύριο πράγμα είναι να κάνετε μια κλίση και μια καλή αποστράγγιση, και συρόμενες γυάλινες πόρτες θα συμπληρώσουν ένα όμορφο κομψό σχέδιο.

Μωσαϊκό ντους στο μπάνιο

Η παρουσία καμπίνας ντους χωρίς παλέτα δημιουργεί ένα ενδιαφέρον σχέδιο στο μπάνιο - πρωτότυπο και ασυνήθιστο. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση τέτοιων ντους δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένη, μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες του σπιτιού σας. Αρχικές συρόμενες πόρτες, γυάλινες κουρτίνες ή άλλες περιφράξεις θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα μπάνιο με την τελευταία λέξη της μόδας.

Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου ντους είναι ότι λόγω της έλλειψης ενός δίσκου υπάρχουν λιγότερα κενά και τυχόν αποχετεύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερο κατάλληλες θέσεις για πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων. Κατά συνέπεια, το μπάνιο σας θα γίνει καθαρότερο και ασφαλέστερο.Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό - όχι λιγότερο από ένα ασφαλές περιφραγμένο περίβλημα ή μια ποιοτική αποχέτευση.

Ντους χωρίς ντους σε γκρίζα μπανιέρα

Ντους με κεραμίδια χωρίς παλέτα

Μπεζ σχεδιασμός ντους χωρίς τηγάνι

Διαμέρισμα ντους σχεδιασμού στο διαμέρισμα

Σχεδιασμός ντους χωρίς σοφίτα

Μειονεκτήματα

Μαζί με τα πλεονεκτήματα μιας καμπίνας ντους χωρίς παλέτα, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Σκεφτείτε τους επίσης.

Εσφαλμένη τοποθέτηση της δομής ή ανεπαρκής κλίση είναι δυνατή - στην περίπτωση αυτή, το νερό θα συσσωρευτεί στο πάτωμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρες των γειτόνων από κάτω, και στην εμφάνιση υγρασίας και μούχλας λόγω της σταθερής υγρασίας στο μπάνιο. Επομένως, η καλή αποστράγγιση και η σωστή κλίση είναι εξαιρετικά σημαντικά - πολύ περισσότερο από συρόμενες πόρτες ή γυάλινες κουρτίνες του τελευταίου μοντέλου.

Ντους χωρίς παλέτα με ξύλινο πάτωμα

Σχεδιασμός ντους χωρίς παλέτα στην σοφίταΔημιουργία ντους χωρίς παλέτα στη σοφίτα

Λόγω της χαμηλής ποιότητας στεγάνωσης, μπορεί να συμβεί βραχυκύκλωμα, το οποίο είναι γεμάτο με τραυματισμούς, ηλεκτροπληξία ή ακόμη πιο τραγικές συνέπειες. Το μπάνιο, λόγω της υγρασίας του, είναι ένα επικίνδυνο δωμάτιο από την άποψη της ηλεκτρικής ασφάλειας.

Εάν το σιφόνι είναι εγκατεστημένο λανθασμένα, είναι δυνατή μια δυσάρεστη οσμή από το σύστημα αποχέτευσης - το μπάνιο δεν θα είναι το πιο ευωδιαστό μέρος στο διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, η αποχέτευση πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, είναι καλύτερο να εμπιστευτεί τη συσκευή της σε επαγγελματίες.

Ντους χωρίς ντους σε μαύρη και μπεζ μπανιέρα

Μωσαϊκό στο ντους χωρίς παλέτα

Μάρμαρο με πλακάκια ντους

Νεοκλασικό ντους χωρίς ντους

Ένα ντους χωρίς δίσκο ντους σε μια θέση

Ωστόσο, όλα αυτά τα μειονεκτήματα προκύπτουν μόνο εάν η επισκευή πραγματοποιείται από ανειδίκευτους τεχνίτες. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα να εγκαταστήσετε ένα ντους χωρίς παλέτα σε μια αξιόπιστη εταιρεία ή να αναθέσετε τη συσκευή της σε επαγγελματίες υδραυλικούς.

Ντους χωρίς ντους σε ένα άνετο μπάνιο

Κομψό ντους στο κομψό μπάνιο

Ντους χωρίς διαιρέτη με διαμέρισμα

Γυάλινα χωρίσματα για ντους χωρίς παλέτα

Πλακάκι στο ντους χωρίς παλέτα

Πώς να επιλέξετε γυαλί για ένα ντους χωρίς παλέτα

Ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή καμπίνας ντους χωρίς παλέτα είναι η προστασία του από το νερό. Τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένο από γυαλί ή πλαστικό. Εξετάστε ποιοι τύποι περιφράξεων είναι προτιμότερο να δώσετε προτίμηση.

  • Παγωμένο γυαλί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε ασφαλώς να κρύψετε μέσα στην καμπίνα - και για τα νοικοκυριά θα είστε αόρατοι. Κατάλληλο αν έχετε πολλές γενιές που ζουν στην οικογένειά σας: τόσο τα παιδιά όσο και οι ηλικιωμένοι.
  • Φωσμένη. Πολύ μοντέρνα και κομψή επιλογή. Τέτοιες κουρτίνες φαίνονται κομψές, κατάλληλες για υπερσύγχρονα μπάνια.
  • Βιτρό. Πιθανώς η πιο ακριβή συσκευή περίφραξης. Δίνει στο μπάνιο μια πολυτελή εμφάνιση, φαίνεται πανέμορφη. Είναι πιο κατάλληλο εάν το μπάνιο είναι διακοσμημένο σε κλασικό ή ιστορικό ύφος - αυτοκρατορία, μπαρόκ, ροκοκό. Τα παράθυρα από βιτρό με μοντέρνους εσωτερικούς χώρους δεν συνδυάζονται.
  • Με εκτύπωση φωτογραφιών. Με αυτή την τεχνική διακόσμησης, μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε μια ζούγκλα και σε έναν καταρράκτη, ακόμα και σε ένα κουκλόσπιτο Barbie. Οι σύγχρονες δυνατότητες εκτύπωσης είναι καταπληκτικές.

Διπλό ντους χωρίς δίσκο στο μπάνιο

Ντους χωρίς ντους σε κόκκινη και μαύρη μπανιέρα

Στρογγυλό ντους χωρίς δίσκο στο μπάνιο

Άνετο ντους σε μαύρη και άσπρη μπανιέρα

Ράδιο ντους σχεδιασμού χωρίς παλέτα

Γκρι σχεδιασμός ντους χωρίς τηγάνι

Σχεδιασμός ντους χωρίς δίσκο με κάθισμα

Συμβουλές

Χρήσιμες συστάσεις για τη διευθέτηση ενός ντους χωρίς παλέτα στο διαμέρισμα.

Ως κάλυψη δαπέδου για την καμπίνα, χρησιμοποιήστε μια αντιολισθητική έκδοση του κεραμιδιού. Δεν χρησιμοποιούνται πλακάκια - το νερό θα κάνει την επιφάνεια πολύ ολισθηρή και μια επίσκεψη στο ντους θα μετατραπεί σε ανασφαλής αναζήτηση. Ένας σχεδιασμός με κεραμικά πλακίδια που έχουν επιφάνεια με υφή είναι τέλεια.

Ευρύχωρο ντους χωρίς δίσκο ντους

Σχεδιασμός ντους χωρίς παλέτα με ξύλινα πλακάκια

Σχεδιασμένο ντους χωρίς παλέτα με κεκλιμένο πάτωμα

Εγκατάσταση ντους χωρίς παλέτα μπορεί να γίνει ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν δεν θέλετε να διασχίσετε ολόκληρο το σπίτι το πρωί για να ακολουθήσετε διαδικασίες υγιεινής. Επίσης, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές ανάγκες που δυσκολεύονται να φτάσουν στο μπάνιο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η κρεβατοκάμαρα θα απαιτήσει ενισχυμένο επιπλέον αερισμό και καλή αποστράγγιση, έτσι ώστε η υγρασία να μην συσσωρεύεται. Μια ισχυρή και αξιόπιστη φράχτη με συρόμενες πόρτες ή κουρτίνες επίσης δεν θα είναι περιττή.

Ντους χωρίς δίσκο σε λευκή και μπεζ μπανιέρα

Σχεδιασμός ντους χωρίς τηγάνι με κρυφή αποχέτευση

Σχεδιασμός ντους χωρίς λεκάνη αποστράγγισης

Σχεδιασμός ντους χωρίς παλέτα με γυάλινη πόρτα

Ντους βροχής χωρίς παλέτα

Εάν θέλετε να κάνετε ένα τέτοιο ντους στο μπάνιο σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη σας όχι μόνο το σχέδιο αλλά και την αξιόπιστη στεγανοποίηση της καμπίνας. Είναι πολύ σημαντικό όταν η αποστράγγιση του νερού δεν εισέρχεται σε αγωγιμότητα θερμότητας ή άλλες επικοινωνίες στο πάτωμα - αλλιώς εσείς και οι γείτονές σας θα έχετε έναν σκληρό χρόνο.

Πριν εγκαταστήσετε ένα τέτοιο ντους στο μπάνιο, πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά αυτό το γεγονός. Ο σχεδιασμός της καμπίνας θα εξαλείψει τις ελλείψεις, θα αποτρέψει ελαττώματα και ελαττώματα, τα οποία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι επικίνδυνα.Θα είναι απαραίτητο να αυξηθεί κάπως το επίπεδο του δαπέδου, προκειμένου να οργανωθεί μια κατάλληλη κλίση, η οποία στα τυποποιημένα διαμερίσματα μπορεί να είναι προβληματική. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να παρέχετε και να κάνετε καλή αποστράγγιση.

Γυάλινο ντους χωρίς δίσκο στο μπάνιο

Σχεδιασμός γωνιακού ντους χωρίς παλέτα

Ψυχή χωρίς ντους στο μπάνιο

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση ενός χώρου ντους χωρίς παλέτα στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού, τότε για αυτό πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή αποχέτευση στο αποχετευτικό δίκτυο. Σε περίπτωση που ζείτε σε πολυώροφο κτίριο, η αποχέτευση καμπίνας πρέπει να εγκατασταθεί στο γενικό αποχετευτικό δίκτυο που διέρχεται από το σπίτι. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι ο αγωγός αποστράγγισης πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διάμετρο προκειμένου να αποφευχθεί η στασιμότητα του νερού και η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)