DIY σχεδιασμό τουαλέτας και μπάνιου

Το μπάνιο σε κάθε διαμέρισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πράγματι, χάρη σ 'αυτήν παίρνουμε μια επιβάρυνση ζωντάνια τα πρωινά, και το βράδυ χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε από μια σκληρή μέρα εργασίας. Και όταν πρόκειται για επισκευές, ειδικά εάν το κάνετε μόνοι σας, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου εσωτερικού χώρου. Πράγματι, χάρη σε αυτόν, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε ένα όμορφο και άνετο μπάνιο, αλλά και λειτουργικό.

Εσωτερικό μπάνιο

Αλλά για να κάνετε ένα πραγματικό έργο τέχνης από το μπάνιο σας, πρέπει να εξετάσετε πολλά σημαντικά σημεία. Πράγματι, χάρη σε έναν πολύπλοκο συνδυασμό όλων των λεπτομερειών, δημιουργείται μια ενιαία εικόνα ολόκληρου του εσωτερικού. Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της επισκευής.

Μωβ μοβ

Τι πρέπει να ξέρετε

Πρώτα απ 'όλα, ας μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα, βάσει των οποίων θα γίνει η επισκευή του μπάνιου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους εξοπλίζουν τα πάντα με τα χέρια τους. Έτσι, τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε στο μέλλον την άνεση, την ομορφιά και τη λειτουργικότητα του μπάνιου σας:

  • Η επιλογή του στυλ.
  • Η επιλογή των χρωμάτων.
  • Η διάταξη του δωματίου.
  • Επιλογή υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Επιλογή υλικών φινιρίσματος.
  • Δημιουργία εσωτερικού σχεδιασμού.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι μόνο με μια σωστή προσέγγιση σε κάθε ένα από τα παραπάνω σημεία μπορείτε να κάνετε αυτό που ονειρεύεστε μόνο τώρα. Πράγματι, όταν δημιουργείτε ένα εσωτερικό, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντικό, κάθε μικρό πράγμα, και ακριβώς οφείλεται σε αυτές ότι η αρμονία και η ενότητα του ολόκληρου του μπάνιου δημιουργείται. Έτσι μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο εάν θέλετε το αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο αξιόπιστο και ανθεκτικό, αλλά και να σας ευχαριστώ καθημερινά.

Το μπάνιο είναι ροζ

Επιλογή στυλ

Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ επισκευές πριν ή προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα καλό εσωτερικό, τότε θα πρέπει να αρχίσετε επιλέγοντας το μελλοντικό στυλ του μπάνιου και το χρώμα του σχήματος. Μετά από όλα, όλα αυτά καθορίζουν τη διάθεση που θα λάβετε ενώ βρίσκεστε στο μπάνιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε το πρώτο βήμα με απόλυτη σοβαρότητα.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με μια πλήρη στυλιζαρίσματος του δωματίου. Εξάλλου, ακριβώς αυτή η προσέγγιση θα εξασφαλίσει την πληρέστερη δημιουργία της ατμόσφαιρας και δεν έχει σημασία το στυλ που επιλέγετε. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτού του είδους θα απαιτήσει πιο ολοκληρωμένη ανατροφοδότηση από εσάς, ειδικά αν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας.

Το μπάνιο είναι πράσινο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι το μοντέρνο στυλ. Οι σωστές μορφές επίπλων και αξεσουάρ συνδυάζονται τέλεια με απαλές γραμμές, που δημιουργούν ένα συνοπτικό και εκλεπτυσμένο εσωτερικό. Το χρωματικό σχήμα είναι λίγο μπερδεμένο, δεν χρησιμοποιούνται λαμπρά και προκλητικά χρώματα. Ωστόσο, η ποικιλία των χρωμάτων είναι αρκετά διαφορετική. Το γυαλί και το χρώμιο χρησιμοποιούνται ως υλικά, πράγμα που δίνει μια ορισμένη νεωτερικότητα στη ρύθμιση. Η διακόσμηση χρησιμοποιείται στο ελάχιστο, επειδή η κύρια έμφαση δίνεται στη δημιουργία χώρου και ελαφριάς στο δωμάτιο. Σε γενικές γραμμές, αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για πολλούς και ο καθένας μπορεί να το δημιουργήσει.

Το μπάνιο είναι καφέ

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής στα μπάνια και το ύφος του μινιμαλισμού. Το όνομα εδώ μιλάει από μόνο του - πρέπει να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο έπιπλο, αξεσουάρ και άλλα πράγματα. Μετά από όλα, το κύριο καθήκον αυτού του στυλ είναι να κάνει το μπάνιο σας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο έχει, ευρύχωρο και ταυτόχρονα λειτουργικό. Το κύριο χρώμα αυτού του στυλ είναι λευκό, επειδή ακριβώς οφείλεται σε αυτό που μπορείτε να επιτύχετε μια οπτική αύξηση του χώρου.Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως πρόσθετα χρώματα και μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις είναι η χρήση μαύρου χρώματος. Πράγματι, λόγω του αντικρουόμενου παιχνιδιού του, ειδικά όταν πρόκειται για είδη διακόσμησης και διάφορα αξεσουάρ, το μαύρο κερδίζει με πολλούς τρόπους. Τα υλικά φινιρίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους, αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Αυτό το στυλ χρησιμοποιείται συνήθως στα μικρά μπάνια.

Μπάνιο ασπρόμαυρο

Λοιπόν, για τους θαυμαστές των εξαιρετικών επιλογών, το κλασικό στιλ είναι τέλειο. Ο τέλειος συνδυασμός γείσων, τοιχογραφιών και ζωγραφικής, σε συνδυασμό με εξελιγμένο σχεδιασμό, το κλασικό στυλ είναι ιδανικό για όσους αγαπούν την πολυτέλεια. Είναι ιδανικό για χρήση φυσικών υλικών, αλλά εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει, τότε μπορεί να γίνει απομίμηση ξύλου και μαρμάρου. Οι λύσεις χρώματος, συνήθως, χρησιμοποιούν φως. Για παράδειγμα, ελαφριές αποχρώσεις πορτοκαλί, μπεζ ή λευκού θα ταιριάζουν απόλυτα στη συνολική εικόνα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε όλα τα αξεσουάρ μπάνιου ως διακόσμηση, αν οι βρύσες είναι χάλκινα, αν είναι καθρέφτες, τότε σε μεγάλα τυποποιημένα πλαίσια.

Το μπάνιο είναι όμορφο

Επιλογή χρωμάτων

Το επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η επιλογή των χρωμάτων για το μπάνιο σας. Και πρέπει να το λάβετε αυτό λιγότερο σοβαρά. Μετά από όλα, είναι χρώμα που μας δίνει οπτικές αισθήσεις, αλλά ποιες ακριβώς εξαρτώνται από το ίδιο το χρώμα. Τα φωτεινά και πολύχρωμα χρώματα σας βοηθούν να ξυπνήσετε καλύτερα το πρωί και να χρεώνεστε με καλή διάθεση και ενέργεια για όλη την ημέρα. Αλλά οι ήρεμοι και ήπιοι συνδυασμοί χρωμάτων επιτρέπουν, αντίθετα, να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Το μπάνιο είναι πρασινωπό

Εάν αποφασίσετε να διαμορφώσετε το δωμάτιο, τότε το κύριο χρώμα, καθώς και τα πρόσθετα, πρέπει να επιλέγονται με βάση το τι σας επιτρέπει το στυλ. Δεν αξίζει να απομακρυνθούμε από αυτό για χάρη των προτιμήσεών σας, η αρμονία ολόκληρου του σχεδιασμού και του εσωτερικού μπορεί να διαταραχθεί. Αλλά δεν χρειάζεται να φοβάστε μικρά πειράματα.

Αν μιλάμε για μια ελεύθερη επιλογή χρώματος, τότε όλα είναι χτισμένα εδώ, πρώτα απ 'όλα, στις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σας. Απλά γνωρίζετε τα γενικά σημεία κατά την επιλογή ενός χρώματος. Για παράδειγμα, οι φωτεινές αποχρώσεις αυξάνουν οπτικά τον ελεύθερο χώρο, γι 'αυτό και θα χρησιμοποιηθούν βέλτιστα σε μικρούς χώρους. Κατά συνέπεια, τα σκούρα χρώματα, αντίθετα, μειώνουν την οπτική ελευθερία.

Το μπάνιο είναι κοκκινωπό

Τα πιο συνηθισμένα σχέδια χρωμάτων για ένα μπάνιο είναι μπλε και πράσινο. Μετά από όλα, είναι, πρώτα απ 'όλα, συνδέονται με τη φρεσκάδα, τη φύση και την καθαρότητα. Και αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει ευνοϊκά τη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου.

Το κλασικό λευκό χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στα μπάνια, ως πρωτεύον χρώμα. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται διάφορες αποχρώσεις του λευκού, απομακρύνοντας έτσι την αίσθηση του κενού και του κρύου στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι το κλασικό λευκό χρώμα συνδυάζεται ιδανικά με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, χρησιμοποιούνται κυρίως ως πρόσθετο χρώμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί είναι ιδανικό για όσους δεν ξυπνούν το πρωί. Ένας συνδυασμός λευκού και ροζ, αντίθετα, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα.

Μπάνιο με ξύλινο πάτωμα

Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τη χρήση του μαύρου. Ως κύριο χρώμα, το μαύρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συνδυασμό με το λευκό. Επιπλέον, το μαύρο χρώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατηγορηματικά σε μικρά δωμάτια λόγω των μεγάλων ψυχολογικών του ιδιοτήτων. Ωστόσο, το μαύρο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, είναι ένα από τα χρώματα που σχετίζονται με την πολυτέλεια και τον πλούτο.

Στυλιζαρισμένο μπάνιο

Σχέδιο ορόφου

Αφού αποφασίσετε για το στυλ και το χρώμα του μπάνιου σας, είναι καιρός να σχεδιάσετε το δωμάτιο. Αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους κάνουν τις ίδιες τις επισκευές.Μετά από όλα, είναι εδώ ότι το ζήτημα του πώς το μπάνιο σας θα φροντίσει μετά την επισκευή είναι επιλυθεί.

Κορυφή μπάνιο

Το κύριο καθήκον είναι η σωστή διάταξη όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των επίπλων. Είναι καλό αν το μέγεθος του μπάνιου σας είναι αρκετά μεγάλο. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να επιλυθούν πολλά σημαντικά σημεία.

Πρώτα απ 'όλα, είναι μια επιλογή ανάμεσα σε ένα κλασικό μπάνιο και ένα ντους. Πραγματοποιώντας μεγάλες επισκευές, πολλοί από εμάς κάνουν καρδινάλιες αλλαγές στο γνωστό ντιζάιν μπάνιο. Και αν θέλετε να κάνετε το μερίδιό σας αλλαγής, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε μια επιλογή. Εάν επιθυμείτε να βρεθείτε στο μπάνιο μετά από δουλειά, τότε δεν έχει νόημα να το αλλάξετε σε ντους. Αλλά η αλλαγή του κλασικού μοντέλου σε ένα μοντέρνο, ακόμα και λειτουργικό μπάνιο είναι σίγουρα απαραίτητη. Και αν προτιμάτε να κάνετε ντους, τότε μόνο ένα ντους θα είναι η ιδανική σας έξοδος.

Είναι σαφές ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά αυτή η επιλογή πρέπει να γίνει στο στάδιο του σχεδιασμού, επειδή οι διαστάσεις του μπάνιου και του ντους είναι πολύ διαφορετικές. Ναι, και οι επιλογές εγκατάστασης σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικές.

Μπάνιο με χωρίσματα από γυαλί

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα ενός πλυντηρίου. Μετά από όλα, είναι συχνά εγκατεστημένο στο μπάνιο. Εν πάση περιπτώσει, είναι απαραίτητο να επιδιώκεται η συμπαγεια και η οικονομία, επειδή ο ελεύθερος χώρος σε κάθε μπάνιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Μην ξεχνάτε την καλωδίωση όλων των απαραίτητων επικοινωνιών, ειδικά εάν κάνετε την επισκευή μόνοι σας. Συγκεκριμένα, πρέπει να κρυφτούν έξω από το εσωτερικό που δημιουργείται. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει τον εκ των προτέρων εξοπλισμό ειδικών θέσεων που κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια.

Το μπάνιο είναι φωτεινό

Επιλογή υδραυλικών εγκαταστάσεων

Νωρίτερα, θα πρέπει να έχετε ήδη επιλέξει ανάμεσα σε ένα κοινό μπάνιο και ένα ντους. Έτσι τώρα θα επικεντρωθούμε σε όλες τις περιπλοκές της επιλογής ειδικών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Και είναι απαραίτητο όχι μόνο να τα γνωρίσουμε, αλλά και να εφαρμόσουμε αυτές τις γνώσεις στην πράξη:

  • Αξιοπιστία
  • Λειτουργικότητα
  • Σχεδιασμός.

Μπάνιο μπεζ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε οποιοδήποτε υδραυλικό σύστημα είναι η αξιοπιστία του. Εξάλλου, κάθε άτομο που ξεκίνησε επισκευές, πρώτα απ 'όλα, ενδιαφέρεται για την ανθεκτικότητα της δημιουργούμενης κατάστασης. Φυσικά, τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, όσον αφορά την αξιοπιστία, είναι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά. Αλλά δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή στο ακρυλικό, επειδή δεν είναι μόνο ένα σύγχρονο υλικό, αλλά και ελαφρύ και αξιόπιστο.

Το μπάνιο είναι μπλε

Στη συνέχεια, αξίζει να μεριμνά για τη λειτουργικότητα όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Πράγματι, οι νέες ευκαιρίες σε ένα οικείο δωμάτιο φέρνουν τα δικά τους συγκεκριμένα χρώματα. Ειδικότερα, εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα κλασικό μπάνιο, τότε εξετάστε διάφορες επιλογές. Πράγματι, η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να τον εξοπλίζετε με πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως υδρομασάζ, αρωματοθεραπεία, οπίσθιο φωτισμό και πολλά άλλα.

Λοιπόν, το τελευταίο, αλλά από αυτό δεν είναι λιγότερο βασικό σημείο είναι ο σχεδιασμός των αποκτηθέντων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το κυριότερο είναι ότι όλα συνδυάζονται αρμονικά με το μελλοντικό σας σχέδιο. Ειδικά αν δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο στυλ στο μπάνιο. Και μην ξεχνάτε ότι ολόκληρο το σύνολο των υδραυλικών εγκαταστάσεων - μπανιέρα, λεκάνη τουαλέτας και νεροχύτη, πρέπει να είναι ενωμένα.

Κομψό μπάνιο

Επιλογή υλικών φινιρίσματος

Υλικά φινιρίσματος στο μπάνιο επηρεάζουν δύο σημαντικά πράγματα - αντοχή και ομορφιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να τα επιλέγουμε με σύνεση. Βλέπετε, είναι καλύτερο να κάνουμε μια καλή επισκευή μια φορά από το να ασχοληθούμε συνεχώς και να το αναδιαμορφώνουμε αργότερα. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, η επιλογή των υλικών εξαρτάται από το ύφος του δωματίου. Αλλά αν δεν υπάρχουν περιορισμοί, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους γενικούς κανόνες.

Ορθογώνια τουαλέτα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ποιότητα των ίδιων των υλικών. Κάθε μπάνιο είναι το πιο βρεγμένο δωμάτιο στο διαμέρισμα και γι 'αυτό τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Η ιδανική επιλογή, φυσικά, είναι η χρήση φυσικών υλικών.Μετά από όλα, θα είναι όχι μόνο αξιόπιστο, αλλά και όμορφο.

Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να πάτε με τον απλό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια. Ο μεγάλος ανταγωνισμός των κατασκευαστών έκανε την επιλογή των πλακιδίων απλά τεράστια, και η παραλαβή του δεν θα ήταν δύσκολη. Και ανάλογα με το εσωτερικό που δημιουργείτε, επιλέξτε χρώμα και μέγεθος.

Τουαλέτα πορτοκαλί

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία που προστατεύει από την υγρασία. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά πρωτότυπο και μοναδικό εσωτερικό σχέδιο. Επιπλέον, χωρίς καμία απώλεια ποιότητας.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα υλικό φινιρίσματος είναι η ομορφιά του. Δηλαδή, πώς ταιριάζει στο σχέδιο που δημιουργείτε. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για το ίδιο το υλικό, αλλά και για το χρώμα του. Ακολουθήστε το προηγούμενο σχέδιο και θυμηθείτε ότι ένα καλό εσωτερικό είναι καλό σε όλα, ειδικά στις λεπτομέρειες.

Kafkl στο μπάνιο

Δημιουργία εσωτερικού σχεδιασμού

Στην πραγματικότητα, ως τέτοιο, το εσωτερικό στο μπάνιο σας έχει ήδη δημιουργηθεί. Πράγματι, με κάθε προηγούμενο βήμα, επιλέξαμε και δημιουργήσαμε, εισήγαμε ορισμένα χαρακτηριστικά σε αυτό. Και τώρα υπάρχει η τελευταία αφή που θα κάνει το εσωτερικό σας πιο πλήρες, φωτεινό και αρμονικό.

Λουλούδια στο μπάνιο

Λοιπόν, θα είναι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, για τη διακόσμηση του δωματίου. Μετά από όλα, μέσω της χρήσης διάφορων διακοσμητικών εμφανίζεται η ένδειξη στο εσωτερικό. Ειδικά αν αυτή η διακόσμηση είναι κατασκευασμένη από τον εαυτό σας. Επιπλέον, δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε κάποιο ιδιαίτερο στυλ ή τακτοποιείτε τα πάντα όπως επιθυμεί η καρδιά σας, αλλά η διακόσμηση στο μπάνιο πρέπει να είναι. Ακόμα κι αν παίρνουμε το ύφος του μινιμαλισμού, η ουσία του οποίου μειώνεται σε συμπαγές και λειτουργικό, τότε μόνο εις βάρος ενός, αλλά φωτεινού αντικειμένου διακόσμησης, το δωμάτιο μεταμορφώνεται.

Ροζ εσωτερικό μπάνιο

Ανάλογα με τα υλικά φινιρίσματος και το επιλεγμένο σχέδιο χρωμάτων, επιλέγεται ξεχωριστή διακόσμηση. Εάν το μπάνιο σας είναι διακοσμημένο σε κλασικό στιλ, τότε θα χρησιμοποιηθούν ως κύριο διακοσμητικό υλικό διάφορα έργα ζωγραφικής και μεγάλοι καθρέφτες. Αν χρησιμοποιείτε οικολογικό ύφος ή απλό συνδυασμό πράσινου και μπλε τόνου, τότε η ιδανική λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τα φυτά ως ντεκόρ. Σε ένα ύφος παρόμοιο με το hi-tech, η κύρια έμφαση μπορεί να δοθεί στη διακόσμηση των τεχνητών φωτιστικών στοιχείων.

Το χρωματικό σχέδιο της διακόσμησης χρησιμοποιείται συχνότερα διαφορετικά από ό, τι στο ίδιο το δωμάτιο. Τα φωτεινά και πολύχρωμα χρώματα επιτρέπουν στο σκηνικό να ξεχωρίζει. Έτσι, υπογραμμίζοντας την πολυπλοκότητα του κύριου εσωτερικού σας χώρου. Για παράδειγμα, εάν το κύριο χρώμα που χρησιμοποιείτε είναι μπεζ, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια πορτοκαλί διακόσμηση.

Τουαλέτα διακόσμηση

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)