Μπάνιο ντεκόρ (50 φωτογραφίες): όμορφα δείγματα εσωτερικής διακόσμησης

Το μπάνιο είναι ο τόπος που επισκεπτόμαστε το πρωί και μετά από μια εργάσιμη μέρα. Ως εκ τούτου, θέλω το μπάνιο να είναι ευχάριστο και άνετο. Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι είναι αδύνατο να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση σε ένα μικρό δωμάτιο. Όλα τα πιο εξελιγμένα στυλ, καθώς και οι συνδυασμοί τους, είναι διαθέσιμα για επισκευή. Απλά πρέπει να συνδέσετε τη φαντασία σας και να διακοσμήσετε, αποκαλύπτοντας νέα ταλέντα στον εαυτό σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να σώσετε.

Λευκή και γκρι μπανιέρα με ελάχιστη διακόσμηση

Τρεις κανόνες για διακόσμηση μπάνιου:

 • Λειτουργικότητα Είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι προτεραιότητες, οι οποίες είναι πιο σημαντικές: υδραυλικά ή έπιπλα. Κάποιος θέλει να βάλει ένα μπάνιο, δημιουργώντας έτσι μια πραγματική όαση για χαλάρωση στο δωμάτιο. Ή ίσως το δωμάτιο είναι τόσο μικρό που το πλυντήριο δεν μπορεί να χωρέσει, για να μην αναφέρουμε τον συνδυασμό της τουαλέτας και του μπάνιου.
 • Στυλ Για να θεωρήσετε ότι το μικρό μπάνιο στη γωνία του διαμερίσματος δεν φέρει φορτίο στυλ στο διαμέρισμα είναι λάθος. Ένα ζεστό και όμορφο μπάνιο θα είναι για τη χαρά σας και για το φθόνο των επισκεπτών. Ως εκ τούτου, αξίζει να αποφασιστεί το στυλ πριν από τον υπολογισμό του προϋπολογισμού. Το στυλ του μπάνιου δεν πρέπει να διαφέρει από το εσωτερικό του διαμερίσματος.
 • Ασφάλεια και πρακτικότητα. Η διακόσμηση δεν είναι μόνο η ομορφιά, αλλά και η πρακτικότητα. Ένα χιονάτο μπάνιο θα φανεί εντυπωσιακό και οι αιχμηρές γωνίες και τα ψηλά ράφια δεν θα είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Κόκκινες πετσέτες σε μια λευκή και μπλε μπανιέρα

Μπεζ μπάνιο

Επιλογές διακόσμησης μπάνιου με καθρέφτες

Διακόσμηση του μπάνιου με κεριά και σακούρα

Υλικά

Ο σχεδιασμός του μπάνιου ξεκινά με τη διακόσμηση τεσσάρων τοίχων, οροφής και δαπέδου. Αλλά δεδομένου ότι η επιλογή των υλικών φινιρίσματος είναι μεγάλη, αξίζει να διαλέξετε το καλύτερο. Τα καταστήματα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Το κεραμίδι είναι το ίδιο υλικό που δεν μπορούσαν να κάνουν χωρίς τα σοβιετικά μπάνια. Αλλά τώρα δεν είναι κατώτερη από τα μοντέρνα φινιρίσματα. Πρώτα απ 'όλα, λόγω της αντοχής στην υγρασία. Η αξιοζήλευτη ανθεκτικότητα θέτει επίσης το κεραμίδι στην πρώτη θέση.

Καφέ και γκρίζα ξύλινα κεραμίδια στο μπάνιο

Δεν υπάρχουν περιορισμοί για το μοντέρνο στυλ. Μπορεί να είναι τα πιο ζωντανά χρώματα και οι απρόσμενες αποφάσεις στυλ, αλλά στο αγγλικό στυλ πιο συγκρατημένα παραδείγματα. Το πάτωμα μπορεί να διακοσμηθεί με μαύρα και άσπρα πλακάκια, θα πρέπει να εξαιρεθούν επιπλέον αντικείμενα, συμπληρώνοντας την επισκευή εγκαθιστώντας ένα λευκό λουτρό ή ντους, πόρτες, οι οποίες μπορούν επίσης να είναι αδιαφανείς. Ο μινιμαλισμός είναι διάσημος λόγω της έλλειψης επίπλων και απλών επιφανειών του πάνελ τοίχου.

Γυαλί με εκτύπωση φωτογραφιών στο μπάνιο

Τα φυσικά υλικά απολαμβάνουν ένα καθορισμένο πλεονέκτημα: πέτρα, μπαμπού και φελλό. Το φινίρισμα ξύλου επίσης δεν θεωρείται περιττό. Η καινοτομία των τεχνολογιών επιτρέπει την εξυπηρέτηση αυτού του υλικού για πολλά χρόνια. Στον πίνακα, μερικές φορές εφαρμόζεται σχέδιο τοίχου, σχηματίζοντας έτσι ένα γραφικό πάνελ.

Μωσαϊκό και λευκά πλακάκια στο μπάνιο

Το υψηλό κόστος δεν είναι κατώτερο από το μωσαϊκό. Για να διακοσμήσετε τους τοίχους στο μπάνιο με ψηφιδωτά ή ψηφιδωτά πλακάκια είναι μια ακριβή, αλλά όμορφη ευχαρίστηση. Μια καλή εναλλακτική λύση θα ήταν το κονίαμα τέχνης, μια τέτοια διακοσμητική λύση θα είναι φθηνότερη. Τα αυτοκόλλητα εφαρμόζονται όχι μόνο στους τοίχους, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για τη διακόσμηση των οροφών, που εφαρμόζονται σε countertops, μπανιέρα και ακόμη και μια τουαλέτα, και οποιαδήποτε δείγματα μπορούν να βρεθούν στο κατάστημα.

Μπλε μωσαϊκά πλακάκια και πλακάκια σε μπάνιο ναυτικού στυλ

Μπεζ, λευκό και μαύρο χρώμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Μαύρο και άσπρο μπάνιο τοίχου από τούβλα

Μωσαϊκό σε μπλε αποχρώσεις σε λευκό μπάνιο

Μπεζ και καφέ μωσαϊκό σε μπεζ μπεζ.

Χρυσή διακόσμηση τοίχων μπάνιου

Φωτεινό κίτρινο τοίχο στο μπάνιο

Μωσαϊκό λουλουδιών στο μπάνιο

Διακόσμηση ενός μικρού μπάνιου. Υδραυλικά

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια διακόσμηση λουτρών χωρίς υδραυλικά. Το κύριο πράγμα είναι να είναι όχι μόνο όμορφο, αλλά και βολικό. Οι σωλήνες δεν πρέπει να είναι ορατοί, οι κόγχες τοίχων δεν πρέπει επίσης να είναι εμφανείς. Αρχικά, το ερώτημα θα προκύψει με τη διαίρεση ή το συνδυασμό του μπάνιου.Ο συνδυασμός της τουαλέτας κάνει το μπάνιο άνετο για ένα άτομο, αλλά όχι για μια μεγάλη οικογένεια.

Ασημένια υδραυλικά στο μπάνιο

Εάν εξετάσουμε ένα μεγάλο μπάνιο, τότε τα κύρια είδη υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι ένα μπάνιο, ένα πλυντήριο, μια τουαλέτα και μια ντουλάπα. Ένα μπάνιο μπορεί να είναι είτε ωοειδές είτε τετράγωνο. Τα δημοφιλή υλικά είναι ακρυλικά και πλαστικά, ενώ πιο εκλεπτυσμένα είναι το μάρμαρο και ο χαλαζίας. Εάν το μπάνιο είναι μικρό, τότε πρέπει να κάνετε με ένα ντους. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να παίξετε με το χρώμα και την υφή των θυρών καμπίνας. Οι πόρτες, ως σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία, μπορούν να κατασκευαστούν από έγχρωμο γυαλί ή πλαστικό.

Ασημένια υδραυλικά στο εσωτερικό

Οι νεροχύτες μπορούν να τοποθετηθούν ξεχωριστά, μπορούν να χτιστούν σε πάγκους ή πάτωμα, τα σχήματα τους είναι επίσης διαφορετικά από το μπολ μέχρι το στύπωμα. Το δημοφιλέστερο νεροχύτη είναι κεραμικό. Η κεραμική έκδοση είναι επίσης κατάλληλη για την τουαλέτα, μαζί με μάρμαρο και φαγεντιανή. Οι βασικοί κανόνες για τη διακόσμηση ενός μικρού μπάνιου μοιάζουν με αυτό:

 • Αντικατάσταση του μπάνιου με ντους.
 • Αποφύγετε τη συσσώρευση επίπλων και τη διανομή με ντουλάπια ή πλυντήριο ρούχων.
 • Η φωτεινή διάταξη των πλαισίων θα συμβάλει στην αύξηση του χώρου, στην περίπτωση αυτή, όχι και χωρίς ψηφιδωτά γυαλιού. Ένα μικρό μοτίβο επίσης μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο.
 • Εξαιρούνται τα περιττά στοιχεία για να αποφευχθεί η συσσώρευση του χώρου.
 • Καθρέπτες Μια καλή ιδέα σε αυτή την περίπτωση είναι οι μεγάλοι καθρέφτες πάνω από τον νεροχύτη.
 • Ο σωστός φωτισμός. Ο τοίχος και ο ενσωματωμένος λαμπτήρας θα βοηθήσουν στην περίπτωση αυτή, αλλά όσο περισσότερες πηγές φωτός τόσο περισσότερο θα φαίνεται το δωμάτιο. Μια ενδιαφέρουσα λύση για το εσωτερικό είναι ένα πάνελ με εικόνα του ηλιόλουστου ορίζοντα ή των αποστάσεων της θάλασσας.
 • Σκεφτείτε το τεχνικό στοιχείο. Οι σωληνώσεις δεν πρέπει να είναι ορατές, εγκαθίστανται είτε σε κόγχες τοίχων, είτε είναι κρυμμένες καθόλου.

Σύγχρονα κομψά υδραυλικά στο μπάνιο

Όμορφα υδραυλικά στο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο λουτρό

Μαύρο και άσπρο πλακάκια στο μπάνιο

Μπάνιο με θαλάσσια διακόσμηση

Χρυσά υδραυλικά σε μια ασπρόμαυρη μπανιέρα

Γλάστρες διακόσμηση μπάνιου

Χρυσά υδραυλικά σε ένα λευκό και καφέ μπάνιο

Μαύρο υδραυλικά σε μια καφετιά και άσπρη μπανιέρα

Χρώματα μπάνιου

Κάνοντας ένα μπάνιο διακόσμηση με τα χέρια σας δεν είναι τόσο δύσκολο, αν φανταστείτε το χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Το χρώμα χαίρεται το πρωί και ηρεμεί το βράδυ, οπότε αν το μπάνιο δεν έχει παράθυρο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ζεστά χρώματα. Το φυσικό φως από το παράθυρο κάνει το δωμάτιο μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο, αλλά εάν το παράθυρο παραμένει ακόμα, μπορείτε να σταματήσετε σε ψυχρούς τόνους.

Γκρι σε μπλε και λευκά πλακάκια στο μπάνιο

Αλλά αξίζει να αγνοήσετε τα υδραυλικά. Το χρώμα του μπορεί να είναι όχι μόνο λευκό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο σε αρμονία με το συνολικό σχέδιο. Και πώς μπορεί να είναι για εσάς να αποφασίσετε:

 1. Πράσινοι. Το πράσινο είναι μια όμορφη επιλογή που συνιστούν οι ψυχολόγοι. Το οικολογικό στυλ στο εσωτερικό θα φέρει πάντα χαρά και ευχαρίστηση. Υδραυλικά, μπορείτε να επιλέξετε τα λευκά ή μπεζ χρώματα, αλλά με το μέταλλο πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μια μεγάλη ιδέα για ένα πράσινο μπάνιο είναι τα ζωντανά φυτά.
 2. Μπλε Μπορείτε να νιώσετε την ανάσα της θάλασσας κάθε φορά που μπείτε στο μπάνιο, διακοσμημένο μπλε ή μπλε. Αυτή η σκιά χαλαρώνει και καταπραΰνει. Αλλά η κρύα σκιά πρέπει να αραιώνεται με ελαφρούς τόνους, καθώς και χρυσό, ξύλο ή πορτοκάλι. Μια καλή ιδέα είναι να συνδυάσετε το μπλε και το λευκό.
 3. Το κόκκινο χρώμα είναι το χρώμα της ενέργειας, που σημαίνει ότι σε ένα τέτοιο μπάνιο θα αισθανθείτε πάντα χαρούμενος. Είναι καλύτερο εάν η έμφαση δίνεται στο χρώμα των countertops και ντουλαπιών. Είναι καλύτερα να αραίωση κόκκινο με ασπρόμαυρο ή ασήμι χρώμα, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε την επίδραση της "συμπίεσης" και να δώσετε στο δωμάτιο μια τελική εμφάνιση.

Μπεζ πέτρα στο φινίρισμα του μπάνιου

Φυσική πέτρα με σχέδια στο μπάνιο

Μιντ Λευκό Μπάνιο

Καφέ μπεζ μπάνιο

Λευκό μωβ μπάνιο

Μαύρο και άσπρο κομψό μπάνιο

Καφέ και λευκό εσωτερικό μπάνιο

Ασπρόμαυρο μικρό μπάνιο

Ασπρόμαυρο μπάνιο με χωρίσματα από γυαλί

Τυρκουάζ λευκό μπάνιο

Κομψό ασπρόμαυρο μπάνιο

Μπλε και άσπρο δημιουργικό μπάνιο

Κλωστοϋφαντουργία

Τα υφάσματα στο μπάνιο χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν το χρωματικό σχέδιο του δωματίου, και θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό, ή να αντιπαραβάλλονται σίγουρα με αυτό. Οι κουρτίνες από πετσέτες είναι κάτι παρελθόν, οπότε είναι καλύτερο να παραμείνετε στο εμποτισμένο ύφασμα και να βάλετε ένα μαλακό στρώμα κάτω από τα πόδια σας. Πετσέτες του ίδιου χρώματος μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα σωρό σε ένα ράφι - αυτή η διάταξη θα δημιουργήσει επιπλέον άνεση.

Κόκκινο, γκρι και λευκό υφάσματα στο μπάνιο

Ρωμαϊκές κουρτίνες με μοτίβο στο μπάνιο

Όμορφες πετσέτες στο μπάνιο

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία στο μπάνιο

Λευκό και μπλε υφάσματα στο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο ταπετσαρία με ένα μικρό σχέδιο στο μπάνιο

Art Deco Γκρι και λευκό μπάνιο

Ασπρόμαυρες ζωγραφιές μπάνιου

Θαλασσινό ντεκόρ στο μπάνιο

Κρέμα ελιάς

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)