Μπανιέρα από χυτοσίδηρο: χαριτωμένη ανθεκτικότητα (24 φωτογραφίες)

Οι μπανιέρες από χυτοσίδηρο μπορούν να θεωρηθούν κλασσικές, αφού χρησιμοποιήθηκαν πολύ πριν εμφανιστούν τα χάλυβα και τα ακρυλικά προϊόντα. Τα σύγχρονα υλικά αντικατέστησαν σε μεγάλο βαθμό τον χυτοσίδηρο στην αγορά του εξοπλισμού υγιεινής. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι το ελαφρύ βάρος και η ποικιλία σχημάτων. Παρά το γεγονός αυτό, το λουτρό από χυτοσίδηρο εξακολουθεί να μην χάνει τη σημασία του. Με σωστή εγκατάσταση και σωστή φροντίδα, τα προϊόντα έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια χρήσης.

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο με ξύλινη επένδυση

Μπάνιο από μαύρο χυτοσίδηρο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αγοράσουν μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο για το σπίτι τους θα πρέπει να γνωρίσουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού. Τα προϊόντα είναι αρκετά ακριβά και δεν αγοράζονται για ένα χρόνο, επομένως τα χαρακτηριστικά τους έχουν μεγάλη σημασία. Πλεονεκτήματα του λουτρού από χυτοσίδηρο:

 • Ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι από καιρό γνωστά και έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο στην πράξη. Τα προϊόντα δεν φοβούνται τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Διατήρηση της θερμότητας. Εάν ρίχνετε ζεστό νερό σε ένα τέτοιο λουτρό, θα κρυώσει πολύ πιο αργά σε σύγκριση με ακρυλικά ανάλογα.
 • Ανθεκτικότητα. Τα παχιά σταθερά τοιχώματα των προϊόντων δεν λυγίζουν και δεν χάνουν σχήμα κατά τη λειτουργία. Η αλλαγή θέσης ή η καθίζηση δεν είναι ιδιόμορφη για το χυτοσίδηρο. Οι μπανιέρες δεν χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη.
 • Λευκότητα και ελκυστική λάμψη. Επιτυγχάνεται με ειδική επίστρωση ανθεκτική στη διάβρωση. Η αρχική εμφάνιση παραμένει αμετάβλητη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εσωτερική επιφάνεια, εμαγιέ, είναι λεία και ομοιόμορφη, δεν γρατζουνίζει και δεν χάνει τη λάμψη της.
 • Ευκολία φροντίδας. Η επικάλυψη δεν πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς, καθώς απωθεί τις ακαθαρσίες και ανέχεται τον καθαρισμό με απορρυπαντικά.
 • Υψηλά ποσοστά ηχομόνωσης. Αν κάποιος πάει σε ντους ή τραβήξει νερό, δεν ακούγεται σχεδόν κανένας ήχος.
 • Η διάρκεια ζωής των προϊόντων δεν περιορίζεται. Η σωστή φροντίδα είναι το κλειδί για τη μακροζωία τους.
 • Πολλά μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρακτικές προσθήκες: χειρολαβές, υδρομασάζ, υποβραχιόνια κ.λπ.

Μπανιέρα από μαντέμι στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού

Σίδερο λουτρού με σμάλτο

Μαζί με τα πλεονεκτήματα, αξίζει να εξεταστούν τα μειονεκτήματα του λουτρού από χυτοσίδηρο:

 • Πολύ βάρος. Είναι τουλάχιστον 120 κιλά. Η παράδοση από το κατάστημα, καθώς και η εγκατάσταση δεν είναι πλήρης χωρίς τη χρήση φυσικής δύναμης. Για να ολοκληρώσετε το έργο, είναι απαραίτητο να προσλάβετε μισθωτές και αυτό θα απαιτήσει πρόσθετα οικονομικά έξοδα.
 • Υψηλό κόστος. Μια εμαγιέ μπανιέρα χυτοσιδήρου από έναν γνωστό κατασκευαστή, που περιλαμβάνεται στη βαθμολογία δημοτικότητας, θα είναι πολύ πιο ακριβό σε σύγκριση με άλλα μοντέλα. Μπορείτε να επιλέξετε τη φθηνότερη επιλογή, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα των προϊόντων θα είναι υπό αμφισβήτηση.
 • Μόνο τυπικοί τύποι προϊόντων κατασκευάζονται από χυτοσίδηρο. Ανεμιστήρες σύγχρονων στυλ και πρωτότυπες μορφές, κατά πάσα πιθανότητα, μια τέτοια λύση δεν θα λειτουργήσει. Η ποικιλία βαρύνει τις κλασσικές λύσεις.
 • Μια μπανιέρα χυτοσιδήρου σε ένα διαμέρισμα μπορεί να εγκατασταθεί μόνο παρουσία πατωμάτων σκυροδέματος, δεδομένου ότι η μάζα μιας τέτοιας μπανιέρας γεμάτη με νερό, μαζί με ένα άτομο είναι περίπου 700 κιλά.

Τα υπέρ και τα κατά θα πρέπει σίγουρα να ληφθούν υπόψη πριν από την αγορά. Τα μειονεκτήματα είναι πολύ λιγότερα πλεονεκτήματα και το πρώτο δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό.

Χυτοσίδηρος Μπλε Τζάκι

Χυτοσίδηρο κόκκινο λουτρό

Τεχνικές προδιαγραφές

Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες συστάσεις για το πώς να επιλέξετε μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο. Πρώτον, αξίζει να εμπιστευτείτε μόνο αξιόπιστες μάρκες που περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση των κατασκευαστών μπανιέρων από χυτοσίδηρο. Δεύτερον, το προϊόν που σας αρέσει πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά.

Σμάλτο ποιότητας

Ένα καλό προϊόν δεν πρέπει να έχει τα ακόλουθα ελαττώματα:

 • ρωγμές ·
 • απολέπιση;
 • τσιπς.
 • ανώμαλο πάχος επίστρωσης.
 • μουντζούρες.
 • περιοχές που διαφέρουν στο χρώμα.

Το σμάλτο με ιδιότητες αντοχής στο χτύπημα χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Το αποδεκτό πάχος της επίστρωσης είναι από 1 έως 1,2 mm. Εάν εντοπιστεί τουλάχιστον ένα από τα ελαττώματα που αναφέρονται, είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την απόκτηση.

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο

Art Nouveau μπανιέρα από χυτοσίδηρο

Άρχισαν να σμάλτα υδραυλικά, έτσι ώστε ο εξοπλισμός να ανέχεται επαρκώς τον καθαρισμό με χημικά. Οι ελαττωματικές περιοχές κατά τη λειτουργία θα αυξηθούν. Τα τσιπ και οι ρωγμές σκουραίνονται και αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ένα σημάδι ενός καλού λουτρού θα είναι ένα γυαλιστερό, ομοιόμορφα εφαρμοσμένο σμάλτο. Λόγω της πολυπλοκότητας της επεξεργασίας του υλικού, είναι επιτρεπτή μια ελαφρά παραμόρφωση της επικάλυψης.

Όμορφες μπανιέρες από χυτοσίδηρο έχουν πάντα ένα τυποποιημένο χρώμα της εσωτερικής επιφάνειας - αυτοί είναι μπεζ και λευκοί τόνοι, καθώς και μια γαλαζωπή απόχρωση.

Χυτοσίδηρο ροζ λουτρό

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο με ασημένια πόδια

Ποιότητα υλικού

Το βέλτιστο πάχος τοιχώματος είναι 5 mm. Η οπτική αξιολόγηση του χυτοσιδήρου μπορεί να βρίσκεται στο εξωτερικό του προϊόντος. Δεν πρέπει να έχει φυσαλίδες, τσιπς, λακκούβες ή υπερβολική τραχύτητα επιφανείας. Εάν οι τοίχοι καλύπτονται με χρώματα σε σκόνη, αυτό αποτελεί πρόσθετη προστασία έναντι αρνητικών παραγόντων. Οι χρωστικές ενώσεις δίνουν στα μοντέλα μια ελκυστική εμφάνιση.

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο στο εσωτερικό του σοφίτα

Αττική μπανιέρα σιδήρου

Η επιλογή μιας μπανιέρας χυτοσιδήρου εξαρτάται επίσης από το βάθος του προϊόντος, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους λάτρεις της άνεσης. Το πρότυπο θεωρείται ένας δείκτης 32 cm, αλλά συχνά υπάρχει βάθος 40-46 cm. Είναι ιδιαίτερα βολικό να εμπλακούμε σε διαδικασίες νερού σε βαθιά λουτρά.

Μπανιέρα από μαντέμι σε ξύλινη βάση

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο τύπου Provence

Μπανιέρα με μαντεμένια μόνωση

Το κόστος του προϊόντος και η ποιότητα των πρόσθετων στοιχείων για την εγκατάσταση είναι μεγάλης σημασίας. Για εργασίες εγκατάστασης, τα εξαρτήματα χαμηλής ποιότητας δεν είναι κατάλληλα. Χαμηλή τιμή - μια ευκαιρία να σκεφτούμε αν η αγορά είναι τόσο καλή, αν θα ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Τούβλα μωσαϊκού από χυτοσίδηρο

Χυτοσίδηρος δαπέδου

Ποικιλίες μοντέλων

Οι μπανιέρες από μαντέμι στο εσωτερικό φαίνονται ασυνήθιστες και πρωτότυπες. Είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε εξοπλισμό για ένα ήδη δημιουργημένο σχέδιο δωματίου από το να το προσαρμόσετε για ένα εγκατεστημένο προϊόν. Αυτός ο κανόνας θα είναι χρήσιμος για τους καταναλωτές.

Στο ερώτημα ποιο λουτρό από χυτοσίδηρο να επιλέξει, πολλά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του αγοραστή. Διαφορετικοί τύποι μοντέλων έχουν τα πλεονεκτήματά τους.

Μπάνιο από χυτοσίδηρο

Υποκριτική με την ελκυστική εμφάνιση τους. Στην μπανιέρα, που στέκεται στα κομψά διακοσμητικά πόδια, κάποιος θέλει να κολυμπήσει. Οι περισσότεροι οργανικά βλέπουν σε ευρύχωρα δωμάτια με μεγάλο ελεύθερο χώρο.

Ενσωματωμένες μπανιέρες

Είναι πιο εξοικειωμένοι μοντέλο, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Τα τοιχώματα του προϊόντος και όλες οι επικοινωνίες κρύβονται πίσω από μια ειδική οθόνη ή διακοσμητικό γύψο.

Λουτρό χυτοσίδηρου πορτοκαλί

Οι μορφές των μοντέλων δεν είναι πολύ διαφορετικές, αλλά μεταξύ αυτών μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή. Οι κανονικές ορθογώνιες ή ωοειδείς μπανιέρες συνδυάζονται καλά με άλλα είδη υγιεινής, επομένως περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση των πιο δημοφιλών τύπων. Οι στρογγυλές και φασολικές επιλογές, καθώς και οι τετράγωνες μπανιέρες, είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για το εσωτερικό.

Τα χρώματα των προϊόντων μπορεί να είναι απολύτως κάθε είδους. Αν το μοντέρνο μπάνιο απαιτεί μαύρα υδραυλικά, θα βρείτε ένα. Αν θέλετε φωτεινότητα και χαρούμενα χρώματα, δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό.

Χρησιμοποιείται μπανιέρα από μαντέμι τοίχου ή γωνίας ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης.

Σίδερο λουτρό οβάλ

Βολικά πρόσθετα

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές βελτιώνουν διαρκώς τα προϊόντα τους, συμπληρώνοντάς τους με πρακτικές καινοτομίες.Οι μπανιέρες από μαντέμι με το προσκέφαλο σίγουρα θα προσελκύσουν ανθρώπους που τους αρέσει να ζυμώνουν με ζεστό νερό. Η παρουσία ειδικών πάνελ, εσοχών, μπράτσων, μπανιέρας από χυτοσίδηρο με λαβές και εσοχές για σαπούνια και προϊόντα φροντίδας - όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη άνεση. Φυσικά, η διαθεσιμότητα αυτών των παροχών θα επηρεάσει το κόστος του μοντέλου.

Μπανιέρα από μαντέμι με διακοσμητικά πάνελ

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο με προσκέφαλο

Δημοφιλείς κατασκευαστές

Αφού μελετήσετε τα πλεονεκτήματα και το κόστος των προϊόντων, υπολογίζοντας ποια μπανιέρα από χυτοσίδηρο είναι καλύτερο να αγοράσετε για ένα σπίτι, θα πρέπει να επιλέξετε ένα γνωστό εμπορικό σήμα. Εξετάστε την αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει τους καλύτερους κατασκευαστές μπανιέρα από χυτοσίδηρο:

 • Jacob Defalon. Η γαλλική εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά επειδή προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η άνεση και η αρχική εμφάνιση αποτελούν τις κύριες ιδιότητες των προϊόντων.
 • Roca. Ισπανική μάρκα που ειδικεύεται στην παραγωγή εξοπλισμού υγιεινής. Όποια και αν είναι τα προϊόντα που αγοράζετε, θα έχουν πάντα υψηλή απόδοση.
 • "Universal" και το εργοστάσιο Kirov. Οι εγχώριοι κατασκευαστές προσφέρουν πιο οικονομικά αποδοτικά προϊόντα.

Ποιο λουτρό είναι καλύτερο να επιλέξει; Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τις υλικές δυνατότητες του καταναλωτή. Τα μοντέλα από χυτοσίδηρο έχουν πολλά πλεονεκτήματα, διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνονται εμφανή. Είναι σημαντικό ο αγοραστής να επιλέξει το προϊόν, εστιάζοντας στις συστάσεις των ειδικών, τότε η αγορά δεν θα τον απογοητεύσει.

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο

Βικτωριανή μπανιέρα χυτοσιδήρου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)