Μαύρο και άσπρο λουτρό: κομψό και τολμηρό (60 φωτογραφίες)

Στο εσωτερικό του μπάνιου, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική, αλλά πριν επιλέξετε υδραυλικά και έπιπλα, πρέπει να προσδιορίσετε το ακριβές χρωματικό σχέδιο. Συνέβη έτσι ώστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι σχεδιαστές τους σχεδίασαν σε παστέλ, φωτεινά χρώματα. Σήμερα προσφέρουν να απομακρυνθούν από το οικείο και να επιλέξουν μια ασπρόμαυρη παλέτα για το μπάνιο. Είναι τολμηρό, αλλά πολύ κομψό και εκλεπτυσμένο.

Μαύρα αξεσουάρ σε μια άσπρη μπανιέρα

Μαύρο άγγελος σε μια άσπρη μπανιέρα

Ασπρόμαυρο μπάνιο με μπαλκόνι

Ασπρόμαυρο κλασικό μπάνιο

Ασπρόμαυρη διακόσμηση μπάνιου

Ebony στη διακόσμηση του μπάνιου

Ασπρόμαυρο μπάνιο με ξύλινα έπιπλα

Επιλέγοντας ένα εσωτερικό στυλ

Ένα ασπρόμαυρο μπάνιο θα είναι άνετο μόνο αν τα χρώματα συνδυάζονται σωστά και τα έπιπλα και τα αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί με το ίδιο στυλ. Εάν υπάρχει πάρα πολύ μαύρο, το δωμάτιο θα αποδειχθεί ζοφερή και δεν θα είναι το καλύτερο μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση.

Ένα ασπρόμαυρο μπάνιο μπορεί να κατασκευαστεί μόνο σε διάφορα στυλ:

  • κλασικό?
  • vintage
  • Art Deco
  • Art Nouveau;
  • hi-tech.

Εάν αυτές οι οδηγίες είναι κοντά σας, τότε η ιδέα να τελειώσει το μπάνιο σε ασπρόμαυρο μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία. Αν σας αρέσει η Provence ή το οικολογικό στυλ, τότε είναι καλύτερα να μείνετε σε παστέλ ή μπεζ σκιές.

Μαύρο και άσπρο μπάνιο στο σπίτι

Μαύρες πόρτες σε ένα λευκό μπάνιο

Μαύρο και άσπρο λουτρό ψαροκόκαλου

Μαύρο και άσπρο υφή με υφή

Ασπρόμαυρο μπάνιο με γεωμετρικά κεραμίδια

Ο σωστός συνδυασμός αποχρώσεων του μαύρου και του λευκού επιτρέπει στο μπάνιο να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση. Σε αυτό το δωμάτιο αρχίζουμε και τελειώνουμε την ημέρα μας, οπότε δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλά φωτεινά χρώματα που θα ενοχλήσουν. Το μπάνιο σε μαύρο και άσπρο χρώμα φαίνεται πολύ κομψό και κομψό.

Το ύφος υψηλής τεχνολογίας χαρακτηρίζεται από λεπτομερή μινιμαλισμό και την αυστηρότητα των γεωμετρικών σχημάτων. Έπιπλα για ένα τέτοιο μπάνιο δεν πρέπει να έχουν καμπύλες - μόνο αιχμηρές γωνίες. Όλα τα αξεσουάρ πρέπει να κρύβονται πίσω από τις προσόψεις των ντουλαπιών. Το δάπεδο της υψηλής τεχνολογίας του μπάνιου μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ασπρόμαυρου σκακιέρας.

Ο σχεδιασμός του μαύρου και του λευκού μπάνιου στο στυλ art deco μπορεί να είναι πομπώδης και καλλιτεχνικός. Τα έπιπλα και η μπανιέρα πρέπει να στέκονται σε καμπύλα χρυσά πόδια, οι βρύσες και οι γάντζοι πετσετών να έχουν ένα πρωτότυπο σχήμα. Ένας μεγάλος καθρέφτης σε ένα χρυσό πλαίσιο και ένας ογκώδης πολυεστέρας από χαλκό διακοσμημένα με κρυστάλλινες αναρτήσεις ταιριάζουν στο ασπρόμαυρο εσωτερικό του μπάνιου.

Το ασπρόμαυρο εσωτερικό του μπάνιου του Art Nouveau είναι πιο ήρεμο και συγκρατημένο. Υπάρχουν πιο ομαλές γραμμές και δεν υπάρχουν καθαρές γωνίες. Για παράδειγμα, το ίδιο το λουτρό μπορεί να έχει τη μορφή ωοειδούς και δεν πρέπει να στέκεται στον τοίχο, αλλά στο κέντρο του δωματίου. Στους τοίχους και τα αξεσουάρ σε ένα τέτοιο μπάνιο, μπορεί να εφαρμοστεί ένα απλό floral ή γεωμετρικό μοτίβο. Παράθυρο γυαλιού με τη μορφή ενός ασπρόμαυρου βιτρώ παράθυρο θα χωράει επίσης σε αυτό το εσωτερικό.

Ασπρόμαυρο μπάνιο με γυαλιστερά τοιχώματα.

Βιομηχανικό στυλ ασπρόμαυρο μπάνιο

Ασπρόμαυρο εσωτερικό μπάνιο

Ο σχεδιασμός μιας ασπρόμαυρης μπανιέρας σε στυλ vintage περιλαμβάνει την παρουσία εσωτερικών αντικειμένων από το παρελθόν και το παρόν. Το κάτω τμήμα του τοίχου μπορεί να είναι επικαλυμμένο με μαύρα ξύλινα πλαίσια και το ανώτερο ζωγραφισμένο λευκό - αυτό το είδος διακόσμησης ήταν δημοφιλές στις αρχές του περασμένου αιώνα. Και στο φόντο των απλών τοίχων, μια σύγχρονη μαύρη μπανιέρα και βρύσες από χάλυβα με μπλε οπίσθιο φωτισμό θα φαίνονται ακόμη πιο πρωτότυπες. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε vintage καρέ.

Μαύρα έπιπλα wenge στο μπάνιο

Μαύρο ενέματα και λευκό κεραμίδι στο μπάνιο

Ασπρόμαυρο μπάνιο με καθρέφτη

Το μαύρο και άσπρο μπάνιο είναι μεγάλο

Εκείνοι που δεν είναι έτοιμοι να πειραματιστούν με στυλ μπορούν να μείνουν στο κλασικό εσωτερικό. Τα μαύρα και λευκά πλακάκια τοποθετούνται στο πάτωμα και στους τοίχους σε διάφορους συνδυασμούς, εγκαθίστανται σύγχρονα υδραυλικά, επιλέγονται έπιπλα απλού σχεδιασμού. Και μόνο με μερικά είδη διακόσμησης στο μπάνιο τοποθετούνται προτομές.Γλάστρες με τεχνητά φυτά, ένα ποτήρι για βούρτσες και ένα πιάτο σαπουνιών, πετσέτες, χαλάκι μπάνιου - όλα αυτά μπορούν να είναι φωτεινά, κορεσμένα χρώματα. Φωτεινά στίγματα θα φαίνονται καλά στο μπάνιο σε μαύρο και άσπρο.

Μαύρο και άσπρο κεραμίδι

Μαύρη πέτρα πλακάκια σε μια άσπρη μπανιέρα

Ασπρόμαυρο μπάνιο με τζάκι

Ασπρόμαυρο κεραμίδι από πορσελάνη

Μαύρο και άσπρο μαρμάρινο κεραμιδάκι

Μαύρο και άσπρο πλακόστρωτο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο λουτρό μπάνιου

Διακοσμήστε ένα μικρό μπάνιο

Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, μην αρνηθείτε τον εαυτό σας την ευχαρίστηση να το οργανώσετε σε ένα από τα μοντέρνα στυλ. Το μπάνιο στο Χρουστσόφ μπορεί επίσης να γίνει ασπρόμαυρο. Για να εφαρμόσετε με επιτυχία αυτήν την ιδέα, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες.

Αττικό μαύρο και άσπρο λουτρό

Ασπρόμαυρο μπάνιο με σκούρα έπιπλα

Θα πρέπει να υπάρχουν μόνο ελαφρά επιχρίσματα στο δάπεδο, στους τοίχους και στην οροφή. Οι λευκοί τοίχοι στο μπάνιο διευρύνουν οπτικά το χώρο και κάνουν το δωμάτιο ευρύχωρο, γεμάτο με αέρα. Εάν είναι απαραίτητο, στο μπάνιο του Χρουστσόφ, η οροφή μπορεί να αυξηθεί οπτικά. Για να γίνει αυτό, τα ασπρόμαυρα κεραμίδια τοποθετούνται με τη μορφή κάθετων λωρίδων στους τοίχους. Σε ένα τέτοιο μπάνιο πρέπει να τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη. Οι μαύρες λωρίδες ή ένας τοίχος δεν θα πρέπει να αντανακλώνται στον καθρέφτη, διαφορετικά το δωμάτιο θα φαίνεται στενότερο.

Art Nouveau μαύρο και άσπρο

Μπάνιο σε μονόχρωμη σχεδίαση

Μαύρο μάρμαρο στο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο πλακάκια δαπέδου στο μπάνιο

Ασπρόμαυρο μικρό μπάνιο

Το πάτωμα του μπάνιου μπορεί να είναι απλό. Μπορείτε να βάλετε ένα λευκό κεραμίδι, και πάνω του - ένα μαύρο χαλί. Το δάπεδο μοιάζει με μια αρχική σκακιέρα, αλλά σε ένα μικρό μπάνιο δεν θα είναι απλά ορατή. Έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται πολύ βαρετό, μπορεί να διακοσμηθεί με λευκά αγγεία με φρέσκα λουλούδια ή διαφανείς τράπεζες γεμάτες με κοχύλια και αστερίες.

Νεοκλασικό ασπρόμαυρο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο πλακάκια σε μια θέση του μπάνιου

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία στο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο διακοσμητικό μπάνιο

Ιδέες για ευρύχωρα δωμάτια

Με την πρώτη ματιά, τα μεγάλα μπάνια είναι πολύ πιο εύκολα σχεδιασμένα, επειδή εδώ μπορείτε να συνδυάσετε αρκετές υφές και να επιλέξετε αρχική διακόσμηση. Κατά τη διακόσμηση ευρύχωρων λουτρών, ο σχεδιαστής έχει ένα άλλο καθήκον - να τα κάνει άνετα. Μια περίσσεια λευκών πλακιδίων στο μεγάλο μπάνιο το κάνει να μοιάζει με νοσοκομείο.

Στα μπάνια στο ύφος της hi-tech, μοντέρνα ή vintage, μπορείτε να κάνετε έναν τοίχο από τούβλα, ζωγραφισμένο στο χέρι με άσπρη βαφή. Για τους τοίχους, ένα κεραμίδι σε λευκό είναι επίσης κατάλληλο, αλλά έτσι ώστε το εσωτερικό δεν φαίνεται πολύ βαρετό, ελαφρύ τοίχους μπορεί να κλαπεί με ένα μαύρο floral ή γεωμετρικά στολίδι. Η οροφή σε ένα μεγάλο μπάνιο θα πρέπει να είναι φωτεινή. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα από τα μέρη του μαύρο, αλλά για ένα τέτοιο εσωτερικό πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τον φωτισμό.

Μαύρα πάνελ σε μια άσπρη μπανιέρα

Ασπρόμαυρο πλακάκι συνονθύλευμα

Μαύρο χώρισμα σε μια άσπρη μπανιέρα

Ασπρόμαυρο κεραμίδι με μοτίβο.

Μαύρα μαρμάρινα πλακάκια στο μπάνιο

Ένα μαύρο πάτωμα που μιμείται φυσική πέτρα ταιριάζει τέλεια στο λευκό εσωτερικό του μπάνιου. Το πάτωμα θα φαίνεται καλό με τη μορφή σκακιού, τα στοιχεία στα οποία βρίσκονται διαγώνια. Τα τοιχώματα των τοίχων σε ένα τέτοιο μπάνιο μπορεί να είναι καρό. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να αρχίσουν να ενοχλούν, οπότε για τα σύνορα είναι καλύτερα να επιλέξετε πλακάκια του ίδιου χρώματος: ασημί ή γκρι - θα διακοσμήσει τέλεια το περιορισμένο ασπρόμαυρο εσωτερικό.

Η κουρτίνα για το μπάνιο μπορεί να είναι μονοφωνική, αλλά είναι καλύτερα αν υπάρχουν κάθετα περίπλοκα στολίδια σε αυτό. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε ένα λευκό χαλί με ένα υψηλό σωρό και περιθώρια. Η μπανιέρα και ο νεροχύτης μπορούν να είναι μαργαριτάρια ή γαλακτοκομικά, ή μπορείτε να επιλέξετε μαύρα υδραυλικά.

Μαύρο πλακάκι στο πάτωμα του μπάνιου

Μαύρο και άσπρο λουστρίνι

Ασπρόμαυρες λωρίδες στο μπάνιο

Ασπρόμαυρο μεταμοντέρνο μπάνιο

Συστάσεις σχεδίασης

Σε ένα ευρύχωρο μπάνιο σε μαύρο και άσπρο, σε ορισμένες περιοχές μπορούν να εγκατασταθούν λαμπτήρες και φωτιστικά που παρέχουν ένα υποτονικό θερμό φως. Για μικρά δωμάτια αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη. Κάθε γωνιά θα πρέπει να φωτίζεται σε αυτά, λόγω της οποίας το μπάνιο θα φαίνεται πιο ευρύχωρο.

Μαύρη οροφή σε μια άσπρη μπανιέρα

Ρετρό ασπρόμαυρο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο διακοσμημένο μπάνιο

Ασπρόμαυρο μπάνιο με ροζ πινελιές

Μαύρο και άσπρο λουτρό σκακιέρας

Εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου σε ποιο λόγο πρέπει να υπάρχει στο εσωτερικό αυτών των δύο χρωμάτων. Στο σχεδιασμό ενός μικρού δωματίου πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λευκό και αντίστροφα. Στο Χρουστσόφ, μπορείτε να κάνετε μπάνιο σε λευκό στυλ, και αφήστε μαύρο μόνο ένα χαλί, μια κουρτίνα, πιάτα σαπουνιού, ένα ποτήρι για βούρτσες και πετσέτες. Μην ξεχνάτε ότι οι ασπρόμαυροι εσωτερικοί χώροι δεν χρειάζεται να είναι υπερφορτωμένοι με διακοσμητικά στοιχεία. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα μεγάλο τυρκουάζ ή κόκκινο αγγείο από το να τοποθετήσετε δώδεκα ειδώλια ή κεριά σε ένα ποτήρι σε ένα ράφι. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε το μέτρο της χρήσης πλακιδίων με ένα στολίδι σε ένα ασπρόμαυρο εσωτερικό - θα πρέπει να είναι λίγο.

Μαύρο και άσπρο εξάγωνο μπάνιο κεραμιδιών

Ασπρόμαυρη κουρτίνα στο μπάνιο

Μαύρη βρύση σε μια άσπρη μπανιέρα

Μαύροι τοίχοι σε μια άσπρη μπανιέρα

Ο συνδυασμός ασπρόμαυρου χρώματος είναι ιδανικός για τη διακόσμηση του μπάνιου. Εάν τα χρώματα συνδυάζονται στις σωστές αναλογίες, δεν θα ενοχλούν και θα καταπνίγουν, αλλά θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να βάλετε τις σκέψεις σας στη σειρά. Πολλοί είναι λάθος να ισχυρίζονται ότι ένα ασπρόμαυρο μπάνιο μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε ένα τεράστιο διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι. Στην πραγματικότητα, ακόμη και στον Χρουστσόφ μπορείτε να φτιάξετε ένα κομψό ασπρόμαυρο μπάνιο. Το λευκό φως θα επεκτείνει το χώρο, και το μαύρο θα κάνει το εσωτερικό πιο επίσημο και κομψό. Οι μαύρες επιφάνειες έχουν μόνο ένα μειονέκτημα - όλοι οι λεκέδες και οι σταγόνες είναι ορατοί τους, γι 'αυτό πρέπει να πλένονται τακτικά.

Μαύρο και άσπρο τριγωνικό κεραμίδι στο μπάνιο

Στενό μαύρο και άσπρο λουτρό

Μαύρο και άσπρο διακοσμημένο μπάνιο

Μαύρο και λευκό κεραμίδι με μοτίβο στο μπάνιο

Μαύρη μπανιέρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)