Φωτεινό εσωτερικό για ένα λευκό μπάνιο (54 φωτογραφίες)

Δεδομένης της πλούσιας παλέτα σύγχρονων υλικών φινιρίσματος, ένα λευκό μπάνιο μπορεί να φαίνεται σαν μια ασυνήθιστη λύση. Μην ξεγελιέστε από την φαινομενική φωτοηλεκτρονικότητα της απόχρωσης: οι φυσικοί έχουν αποδείξει σε εμάς ότι όλο το φάσμα χρωμάτων συγχωνεύεται με το λευκό.

Το λευκό φάσμα είναι αρχικά περίπλοκο, τόσο πολλοί το αντιλαμβάνονται ασαφώς: πιέζει κάποιον και συνεργάζεται με αποστειρωμένο θησαυροφυλάκιο, άλλοι - μεταφέρει μια αίσθηση καθαρότητας και απεριόριστη ευρυχωρία.

Λευκό μπάνιο 2019

Λευκό μπάνιο με έντονες προεκτάσεις

Λευκό μπεζ μπάνιο

Λευκό μπάνιο με μαύρο πάτωμα

Ρετρό ασπρόμαυρο μπάνιο

Μπάνιο σε λευκό: συστάσεις για ένα επιτυχημένο εσωτερικό

Για να δημιουργήσετε σαφείς προτιμήσεις στυλ και να δημιουργήσετε μια αρμονική ατμόσφαιρα αξίζει να ακούσετε τις συστάσεις των ειδικών:

 • Εκτός από το καθαρό λευκό, για να αποθηκεύσετε τον επιθυμητό τόνο του δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα, μπλε και μπεζ, κρέμα, ανοιχτό γκρι λύσεις.
 • Οποιεσδήποτε χρωματικές πινελιές μπορούν να απαλλαγούν από την ερεθιστική επίδραση της λευκότητας. Για παράδειγμα, η μονοτονία μπορεί να αραιώνεται επωφελώς με πετσέτες, πιάτα σαπουνιού και κατόχους βούρτσας που διατηρούνται σε μία μόνο παλέτα.
 • Διαφορετικά υλικά διακόσμησης θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη μονοτονία και τη θαμπάδα ενός φωτεινού μπάνιου. Συγκεκριμένα, ένας συνδυασμός διακοσμητικού ανθεκτικού στην υγρασία γύψου και λευκού κάπρου ή κεραμικής μίμησης πέτρας και μαρμάρου μπορεί να αποτελέσει μια win-win λύση για τη διακόσμηση τοίχων.
 • Επίσης στη διακόσμηση των επιφανειών του μπάνιου αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα μωσαϊκό: η μικρή μωσαϊκή τοιχοποιία κοντά στο ντους ή το λουτρό είναι εγγυημένη για να προσελκύσει το μάτι.
 • Κατά την αραίωση της μονοτονίας, οι λεπτομέρειες πάντα βοηθούν, για παράδειγμα, μια φωτεινή κάθετη ή οριζόντια πλακιδωτή λωρίδα, φτιαγμένη σε έντονο χρώμα, το περίγραμμα ενός λαμπτήρα τοίχου, του μπάνιου ή του καθρέφτη.
 • Για να στερήσει το δωμάτιο από το πνεύμα της στειρότητας, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα σκούρο καφέ, σκούρο μπλε ή μαύρο πάτωμα κατά τη διάρκεια της επισκευής.

Το μπάνιο σε λευκό χρειάζεται πολύ φως, σε τέτοια δωμάτια παρέχουν πολυάριθμα φωτιστικά και λάμπες, πολυελαίους. Η λευκότητα παίρνει αμέσως τη γκάμα του φωτισμού: από μια δροσερή μπλε ακτινοβολία, η επιφάνεια αποκτά μια μπλε απόχρωση, από κίτρινο φως - κιτρινωπό.

Ως έμφαση μπορεί να είναι οι συσκευές και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, σε αντίθεση χρώματα. Ένας τέτοιος μη τυποποιημένος σχεδιασμός θα κοστίσει μια αρκετά δεκάρα, αφού ο εξαιρετικός σχεδιασμός του μπάνιου, του νεροχύτη και τουαλέτας θα κοστίσει περισσότερο.

Λευκό μπάνιο με μαύρο πάγκο

Λευκό μπάνιο με έπιπλα wenge

Μαύρο και άσπρο λουτρό

Λευκό μπάνιο κλασικό

Σχεδιασμός λευκού μπάνιου: Επιλογές κεραμιδιών

Δεδομένου ότι ένα λευκό μπάνιο υπονοεί μια πληθώρα φωτός, συνιστάται να επιλέξετε ένα υλικό με γυαλιστερό φινίρισμα για φινίρισμα επιφάνειας. Μεταξύ των σύγχρονων επιλογών επένδυσης για χώρους με υψηλή υγρασία, το κεραμίδι ξεχωρίζει. Επιπλέον, τα προϊόντα που είναι αντίθετα από άποψη αντοχής στις περιβαλλοντικές επιρροές μπορούν να εναρμονιστούν αρμονικά με τις εσωτερικές λύσεις. Κεραμικό πλακάκι για το μπάνιο παρέχει μια ποικιλία από υφές και παλέτες χρωμάτων, χρησιμοποιείται με επιτυχία στην ενσωμάτωση των πρωτότυπων ιδεών σχεδιασμού.

Σε μια μοντέρνα έκδοση, ένα λευκό μπάνιο σχεδιάζεται συνδυάζοντας γυαλιστερά πλακάκια με ανάγλυφο γυψομάρμαρο, πάνελ τοίχου ή ακόμα και ταπετσαρία. Παραδοσιακά, τα πλακάκια χρησιμοποιούνται στην περιοχή του ντους, κοντά στον νιπτήρα και στην μπανιέρα, η υπόλοιπη επιφάνεια έχει τελειώσει με βινυλινές ζωγραφιές, πλαστικό ή ξύλο ειδικής επεξεργασίας.

Λευκό μπάνιο με ξύλο

Λευκό μπάνιο με ξύλινα έπιπλα

Σχεδιασμός λευκού μπάνιου

Λευκό μπάνιο στο σπίτι

Λευκό μπάνιο με ντους

Χαρακτηριστικά της χρήσης πλακιδίων:

 • στο σχεδιασμό ενός συμπαγούς λουτρών στο Χρουστσόφ, προτιμώνται μεσαίου μεγέθους κεραμίδια.
 • λευκό κεραμίδι για το μπάνιο, που οριζόντια ή διαγώνια, σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά το χώρο?
 • ένας ανεπιτυχής συνδυασμός πλακιδίων διαφορετικών αποχρώσεων είναι γεμάτος με ανεπιθύμητο αποτέλεσμα με τη μορφή οπτικής ελάττωσης της περιοχής.
 • Για να δώσει εκφραστικότητα σε ένα απλό λευκό τοίχο, χρησιμοποιείται ένας πίνακας τύπου διακόσμησης. Σε αυτή την περίπτωση, τα 2/3 των τοίχων κατασκευάζονται με συνηθισμένα πλακάκια και τα 1/3 είναι διακοσμημένα με κεραμίδια.

Κατά την τοποθέτηση ευρύχωρων δωματίων, είναι εύκολο να τοποθετήσετε τον χώρο χρησιμοποιώντας πλακάκια διαφορετικών υφασμάτων. Για παράδειγμα, η περιοχή του ντους διακρίνεται από μαρμάρινα πλακάκια · μεγάλα γυαλιστερά λευκά μοντέλα χρησιμοποιούνται για την επένδυση του υπόλοιπου καμβά.

Λευκό κεραμικό μπάνιο

Λευκό εσωτερικό μπάνιο

Λευκό μπάνιο με τεχνητή πέτρα

Λευκό μπάνιο με πέτρινα πλακάκια

Λευκό μωσαϊκό στο μπάνιο

Οι τοίχοι από μωσαϊκό είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για ένα εσωτερικό μπάνιο. Η σύνθεση μπορεί να είναι τυχαία διάταξη θραυσμάτων σε διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού ή που εκτελούνται με τη μορφή μιας εικόνας ή σχεδίου. Μια αποτελεσματική τεχνική θα είναι να τελειώσει το μωσαϊκό μόνο μέρος της επιφάνειας του τοίχου. Μια συνεχής επίστρωση μικρών τεμαχίων συμβάλλει σε μια οπτική μείωση του χώρου, η οποία είναι ιδιαίτερα μειονεκτική όταν οργανώνουμε μικρούς χώρους. Το πολύχρωμο ψηφιδωτό πάτωμα είναι επίσης σημαντικό, με το μπάνιο σε λευκούς τόνους δεν φαίνεται πολύ αυστηρό, αλλά κομψό.

Λευκό μπάνιο σε στυλ χώρας

Λευκό μπάνιο με κεραμοσκεπή από πορσελάνη

Λευκό και καφέ λουτρό

Λευκή σοφίτα μπάνιο

Το λευκό μπάνιο είναι μικρό

Λευκά έπιπλα μπάνιου

Στο σχεδιασμό του λευκού τουαλέτα, τα έπιπλα παρόμοιας παλέτας είναι σχετικά, με ιδιαίτερη προσοχή στη μεταβλητότητα των χρωμάτων:

 • ελκυστική σύνθεση κρέμονται ντουλάπια και ντουλάπια σε ανοιχτό μπεζ τόνους σε λευκό τοίχο?
 • ένα λευκό ντουλάπι μπάνιου με γυαλισμένες γυάλινες πόρτες φαίνεται εντυπωσιακό σε συνδυασμό με το μωσαϊκό στο πάτωμα.
 • ένα λευκό στήθος από άβαφο ξύλο σε ένα σύμφωνο ντουέτο με πλαίσιο καθρέφτη προσελκύει το μάτι και δίνει εκφραστικότητα και άνεση στο εσωτερικό.
 • ένας λευκός πάγκος στο μπάνιο συμπληρώνει τέλεια τα έπιπλα χρώματος.

Το ελάχιστο σύνολο επίπλων για το μπάνιο αποτελείται από ένα κρεμαστό ντουλάπι και ένα ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη. Για ευρύχωρα δωμάτια υγιεινής, επιλέξτε μια ντουλάπα με ράφια για πετσέτες, μπουρνούζια και άλλα αξεσουάρ, ένα καλάθι για πλυντήρια, ένα συρτάρι, ένα παγκάκι ή μια καρέκλα.

Λευκό μπάνιο με έπιπλα

Art Nouveau λευκό μπάνιο

Λευκό μπάνιο με μωσαϊκό

Λευκό μαρμάρινο μπάνιο

Δημοφιλείς συνδυασμοί χρωμάτων σε μια λευκή μπανιέρα

Για να δίνουν στο λευκό εσωτερικό ένα συγκεκριμένο δυναμισμό, οι σχεδιαστές προτείνουν να χρησιμοποιηθούν ενδιαφέρουσες συνθέσεις χρωμάτων.

Μαύρο και άσπρο λουτρό: μια μυστηριώδης αντίθεση

Η μαύρη παλέτα στο σχεδιασμό του χώρου υγιεινής εφαρμόζεται σε δοσολογία, η βέλτιστη αναλογία χρωμάτων αντίθεσης είναι 20:80:

 • η κλασική λύση είναι μια στενή οριζόντια γραμμή σε έναν λευκό τοίχο για να ταιριάζει με το πλακόστρωτο δάπεδο με μαύρο.
 • για να αυξήσετε οπτικά το χώρο και να αυξήσετε την οροφή, χρησιμοποιήστε σπάνιες κάθετες λωρίδες μαύρων πλακιδίων σε λευκό τοίχο.
 • ένα ωραίο ασπρόμαυρο ψηφιδωτό στο πάτωμα ή ένα κεραμίδι σε μια σύνθεση σκακιού θα εναρμονιστεί αρμονικά στο εσωτερικό ενός λευκού λουτρού. Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον το δάπεδο σε ασπρόμαυρες λωρίδες.

Λευκό μπάνιο με ανάγλυφα πλακάκια

Λευκό μπάνιο σε στυλ ρετρό

Ροζ και λευκό μπάνιο

Λευκό και γκρι λουτρό

Λευκό μπάνιο με εξαγωνικά πλακάκια

Κατά την τοποθέτηση της επιφάνειας του δαπέδου επιτρέπονται τα έντονα πειράματα με χρωματικούς τόνους. Στους τοίχους των συμπαγών δωματίων, είναι καλύτερο να μην διακινδυνεύσετε με την ισορροπία των χρωμάτων που είναι σε αντίθεση, αρκεί να χαράξετε το περίγραμμα υδραυλικών ή επίπλων με μαύρα πλακάκια ή να εκτελέσετε ένα μικρό σχέδιο σε μια επιλεγμένη περιοχή. Στο σχεδιασμό ευρύχωρων δωματίων σε έναν από τους τοίχους μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μωσαϊκό δίχρωμο. Μια άλλη επιλογή σχεδιασμού - ένας τοίχος αποτελείται από γυαλιστερά μαύρα πλακάκια, τα άλλα τρία χρησιμοποιούν λευκά ματ πλακίδια.Αν αποφασίσετε να οριοθετήσετε τον χώρο, επισημάνετε το ντους με μαύρο κεραμικό, κόψτε τα υπόλοιπα επίπεδα με λευκά πλακάκια.

Το μαύρο και άσπρο στυλ διατηρείται σε έπιπλα και σε υδραυλικά. Επιπλέον, ο λευκός εξοπλισμός φαίνεται εντυπωσιακός στο φόντο του τείχους με γυαλιστερό τελείωμα σε μαύρο χρώμα. Πολύ επιτυχημένος συνδυασμός μαύρων επίπλων με καθρέφτη ή γυάλινη επιφάνεια. Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε λευκές βρύσες για το μπάνιο με εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Λευκό μπάνιο με μια θέση

Στερεό λευκό μπάνιο

Λευκό μπάνιο με περιποίηση

Λευκό μπάνιο με κεραμίδια

Λευκό μπάνιο με νεροχύτη

Ένας κλασικός συνδυασμός στο μπάνιο: ένα ντουέτο από λευκό και μπλε

Είναι καλύτερα να δημιουργήσετε ένα θαλάσσιο θέμα σε ένα λευκό εσωτερικό με 2-3 αποχρώσεις του μπλε:

 • κεραμίδι σκούρο μπλε κλίμακα με λευκό εμποτισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση του δαπέδου?
 • ένα ψηφιδωτό δάπεδο από διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ευκολίας, αραιώνοντας την αυστηρή συνοπτικότητα στο σχεδιασμό ενός λευκού μπάνιου?
 • ένας από τους τοίχους σε ένα συμπαγές λευκό μπάνιο στο Χρουστσόφ είναι καλά διακοσμημένο με ένα μοτίβο φωτεινών μπλε πλακιδίων σε ανοιχτό γκρι φόντο.
 • μπλε αξεσουάρ μπάνιου σε λευκό θα βοηθήσει να υποστηρίξει ένα ναυτικό θέμα στο εσωτερικό.

Στη διακόσμηση του μπάνιου κερδίζουν συνδυασμοί λευκών ειδών υγιεινής και έπιπλα σε μπλε γυαλάδα ή με επίστρωση καθρέφτη / γυαλιού.

Λευκό μπάνιο με μπλε τοίχους

Λευκό και μπλε γυαλιστερό μπάνιο

Λευκό και μπλε πλακόστρωτο μπάνιο

Λευκό και μπλε μωσαϊκό μπάνιο στο πάτωμα

Λευκή και μπλε ανατολίτικη μπανιέρα

Μπλε και άσπρο λουτρό

Λευκό μπάνιο με μαύρες βρύσες

Άσπρο-πράσινο εσωτερικό

Ο συνδυασμός του λευκού με του πράσινου παρέχει ένα καλό ψυχολογικό υπόβαθρο. Μια ζουμερή παλέτα χόρτων γεμίζει το ζεστό λευκό κρύο, οι απαλές αποχρώσεις προσδίδουν φρεσκάδα και ο σκούρος πράσινος τόνος της σίγασης σε συνδυασμό με το λευκό δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας.

Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον δύο αποχρώσεις πράσινου στο σχεδιασμό του μπάνιου για να αραιώσετε σωστά την τοπική λευκότητα στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, η επιλεγμένη περιοχή είναι διακοσμημένη με φωτεινά κεραμίδια, και η άκρη πραγματοποιείται από ένα μοντέλο σε σκούρα χρώματα. Η διαδοχή του λευκού και του πράσινου αναγνωρίζεται ως ο πιο επιτυχημένος συνδυασμός εσωτερικών χώρων. Ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο το λευκό φινίρισμα χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό της οροφής, διαφορετικά μπορείτε να πειραματιστείτε με ασφάλεια, ακόμη και η αναλογία του λευκού προς το πράσινο 50:50 είναι κατάλληλη:

 • στο ντεκόρ των τειχών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μωσαϊκό δίχρωμο.
 • νικηφόρο φινίρισμα με τη μορφή λευκού κεραμιδιού με πράσινο μοτίβο ή πράσινου κεραμιδιού με λευκό μοτίβο.
 • ο πράσινος πίνακας φαίνεται άψογα σε ολόκληρο τον τοίχο σε λευκό φόντο.
 • τα ανοιχτό πράσινα πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς με ένα πλαστικό φύλλο σκούρου χρώματος, συνδυασμοί με διακοσμητικό γύψο ή με ταπετσαρία από υγρασία είναι επίσης καλές.

Ανάμεσα στα διάφορα χρώματα και στυλ στο μπάνιο, όπως παραδέχονται οι δημιουργοί των μοντέρνων εσωτερικών χώρων, ένας ιδιαίτερα λεπτός συνδυασμός είναι η τοποθέτηση πράσινων επίπλων ή ειδών υγιεινής σε ένα λακωνικό λευκό τοίχο. Ωστόσο, εάν σε μερικά χρόνια θέλετε να αλλάξετε τη χρωματική διακόσμηση, οι καινοτομίες θα συνεπάγονται πρόσθετο κόστος, αφού η αποσυναρμολόγηση και η επακόλουθη εγκατάσταση του νεροχύτη, της μπανιέρας ή τουαλέτας θα κοστίσει πολύ περισσότερο από την αγορά ενός νέου γραφείου ή κομοδίνου.

Λευκό-πράσινο avant-garde μπάνιο

Λευκό-πράσινο μπάνιο με ντους

Λευκό-πράσινο μπάνιο ταπετσαρίας

Λευκό Λάδι Ελιάς

Λευκό-πράσινο μπάνιο

Ο πιο "ασφαλής" τρόπος για την εισαγωγή πράσινων χαρτονομισμάτων στη ζώνη υγιεινής μπορεί να είναι ασήμαντα. Ειδικότερα, μια ρόμπα του χρώματος του καταπράσινου γρασιδιού, μια χαρούμενη ριγέ μουστάρδα και κουρτίνα από ασβέστη ή πετσέτες μιας κλίμακας ελιάς θα ζωντανεύουν αισθητά τη λευκότητα του χώρου. Εάν θέλετε λίγο περισσότερη φυσικότητα στο εσωτερικό, μπορείτε να διακοσμήσετε το ράφι με μια μικρή κατσαρόλα με φυτό εσωτερικού χώρου που δεν απαιτεί άφθονο ηλιακό φως.

Λευκό μπάνιο σε μοντέρνο στιλ

Λευκό μπάνιο με γύψο

Λευκή τραβερτίνη μπανιέρα

Λευκό μπάνιο με βάθρο

Λευκό και κίτρινο λουτρό

Έτσι ώστε το μπάνιο σε λευκούς τόνους να μην φαίνεται απρόσωπη και βαρετή, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε σωστά το ζήτημα του σχεδιασμού του δωματίου. Σχεδιάζοντας προσεκτικά τις λεπτομέρειες και αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα αυτού του χρώματος, μπορείτε να πάρετε ένα ενδιαφέρον εσωτερικό που θα εκπλήξει ευχάριστα όλα τα μέλη της οικογένειας.Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)