Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. (50 φωτογραφίες): επιλογές για το σχεδιασμό και την τελική διακόσμηση του δωματίου

Τα περισσότερα από τα μπάνια στη χώρα μας, τα οποία βρίσκονται σε στάνταρ διαμερίσματα, έχουν μέγεθος δύο έως τριών, το πολύ τέσσερα μέτρα. Ως εκ τούτου, αν έχετε μπάνιο 6 τετραγωνικών μέτρων. m είναι μεγάλη τύχη. Σε αυτή την πλατεία, μπορείτε να νικήσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο, να συνειδητοποιήσετε μια ποικιλία, ακόμα και πολύ εξωφρενικές ιδέες, να εφαρμόσετε οποιοδήποτε έργο, να δημιουργήσετε το πιο ασυνήθιστο εσωτερικό - να εκφράσετε πλήρως τη φαντασία σας. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να εφαρμόσουμε σωστά και ικανοποιητικά το σχεδιασμό ενός μπάνιου μέτρησης 6 τετραγωνικών μέτρων. m

Φωτεινό μπάνιο σχεδίασης 6 τ.μ.

Μωσαϊκό στο σχεδιασμό του μπάνιου

Λευκά, μαύρα και καφέ χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Χαρακτηριστικά μπάνιου σε 6 τετραγωνικά μέτρα. m

Ποια είναι τα κύρια διακριτικά χαρακτηριστικά που μπορούμε να επισημάνουμε στα μπάνια, τα οποία καταλαμβάνουν 6 τετραγωνικά μέτρα στο διαμέρισμα; m:

 • Συνδυασμένη επιλογή. Αν το μπάνιο περιλαμβάνει τουαλέτα, τότε σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερα ιδέες που επεκτείνουν το χώρο. Ένας προσεκτικά σχεδιασμένος σχεδιασμός, ένα περίπλοκο έργο θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα όμορφο εσωτερικό.
 • Ιδιωτικό μπάνιο. Εάν είστε διπλά τυχεροί και το μπάνιο είναι τελείως ξεχωριστό από την τουαλέτα, τότε 6 τετραγωνικά μέτρα. m μπορείτε να κανονίσετε υδραυλικών εγκαταστάσεων και επίπλων, που δεν συμμορφώνονται πλέον με τους αυστηρούς κανόνες εξοικονόμησης χώρου - μια παρόμοια διάταξη επιτρέπει αυτό.
 • 6 τ.μ. μπάνιο m μπορεί να αντέξει οικονομικά να χρησιμοποιήσει αρκετά τεράστια υδραυλικά, δεν είναι ιδιαίτερα αμήχανα στην επιλογή της. Δεν χρειάζεται να είστε ικανοποιημένοι με ένα μικροσκοπικό δίσκο ντους ή να σκεφτείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα πού να κολλήσετε το καλάθι πλυντηρίου και το πλυντήριο. Ο σχεδιασμός και η εσωτερική διακόσμηση ενός τέτοιου λουτρού είναι ένας χώρος για κάθε απαραίτητο πράγμα. Επιπλέον, στην επιλογή των τελειωμάτων υπάρχουν πολλές επιλογές.

Art Deco σχεδιασμός λουτρών

Μπεζ και λευκό μπάνιο

Μπλε και άσπρο μπάνιο

Emerald λευκό μπάνιο με ντους

Ασπρόμαυρη σχεδίαση μπάνιου

Φωτεινό μπάνιο σχεδίασης 6 τ.μ.

Πράσινες προθέσεις σε μια άσπρη και γκρι μπανιέρα

Μωσαϊκό στο σχεδιασμό του μπάνιου

Ροζ και μπεζ μπάνιο

Άσπρο λουτρό με ντους

Καφέ και λευκό μπάνιο με ντους

Σχεδιασμός καφέ μπανιέρα

Τι θα χωρέσει σε 6 τετραγωνικά μέτρα. m

Ποια είδη επίπλων και υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να είναι αρκετά άνετα και δωρεάν, χωρίς να διακυβεύεται η ευκολία των ιδιοκτητών, να τοποθετήσετε σε 6 τετραγωνικά μέτρα. m:

 • Μπανιέρα - κανονική ή γωνιακή, ως επιλογή - επιλέξτε το σωστό έργο με τζακούζι.
 • Καμπίνα ντους - για να είναι η ή όχι - η επιλογή του κάθε ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Υπάρχουν άνθρωποι που, έχοντας μπάνιο, σχεδόν ποτέ δεν το χρησιμοποιούν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ένα έργο μπάνιου με ένα ντους - χώρος και χρήματα θα εξοικονομηθούν. Επιπλέον, τώρα σε πώληση μπορείτε να βρείτε ντους με ένα μικρό δίσκο στο οποίο είναι πολύ πιθανό να χύσει νερό για να αφήσει τα παιδιά βουτιά. Ο σχεδιασμός του ντους μπορεί να είναι πολύ κομψός - το εσωτερικό κερδίζει μόνο από την παρουσία του.
 • Στη συνδυασμένη έκδοση πρέπει να τοποθετηθεί σε 6 τετραγωνικά μέτρα. m και η τουαλέτα. Ένα τέτοιο έργο θα είναι πιο περίπλοκο, αλλά, εν τούτοις, το εσωτερικό του συνδυασμένου μπάνιου μπορεί να είναι αρκετά ελκυστικό.

Κομψό καφέ και λευκό μπάνιο

Μωσαϊκό στο σχεδιασμό του μπάνιου 6 τ.μ.

Ναυτικό μπάνιο

Μαύρο, λευκό και καφέ χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Μπλε και άσπρο μπάνιο

Καφέ σχεδιασμός μπάνιου

Μαύρο και άσπρο λουτρό 6 τ.μ.

Art Deco Ασπρόμαυρο μπάνιο

Όμορφη σχεδίαση μπάνιου

Τυρκουάζ λευκό μπάνιο

Πλάκες από τούβλα σε ένα φωτεινό μπάνιο

Μαύροι τοίχοι στο μπάνιο

Χρώματα και διακόσμηση

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σχεδιάσετε ένα μπάνιο 6 τετραγωνικών μέτρων; m:

 • Συχνά τώρα, ένας σχεδιασμός που αντιπαραβάλλεται χρησιμοποιείται για να σχεδιάσει ένα μπάνιο αξιοπρεπούς μεγέθους: όταν η κορυφή είναι περίπου στο μέσον του τοίχου - το φως και το κάτω μέρος - σκοτεινό. Ταυτόχρονα, οι τοίχοι και το δάπεδο είναι διακοσμημένα με παραδοσιακά πλακάκια, και μερικές φορές με ψηφιδωτά ή πλακάκια από πορσελάνη. Ένα τέτοιο έργο είναι καλό, διότι επεκτείνει οπτικά τον χώρο, κάνοντας το μπάνιο ευρύχωρο.
 • Εάν σχεδιάζετε το μπάνιο στην παραδοσιακή έκδοση - απλό, τότε μια καλή λύση θα ήταν να συμπληρώσετε το ελαφρώς βαρετό σχέδιο με φωτεινά ή ανάγλυφα ένθετα. Ένα τέτοιο έργο θα κάνει το δωμάτιο πιο ζωντανό και μοντέρνο.
 • Η διακόσμηση των τειχών με ένα κεραμίδι με ένα διακοσμητικό σχέδιο ή ένα περίγραμμα με στολίδι είναι μια εξαιρετική και συχνά συναντάται τεχνική που σας επιτρέπει να δώσετε στο μπάνιο μια κομψή και ευγενή εμφάνιση.
 • Το μαύρο και άσπρο μπάνιο είναι ένα κλασικό του είδους. Παρά το αυστηρό μονόχρωμο, υπάρχει και πού να "ξεδιπλώσει" τη φαντασία του σχεδιαστή. Επιλογές φινιρίσματος: τα μαύρα και άσπρα πλακάκια μπορούν να κλιμακωθούν, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μαύρο κάτω μέρος και μια άσπρη κορυφή, ένα μαύρο μπάνιο με λευκές λεπτομέρειες κλπ. Το κύριο πράγμα δεν είναι να κάνετε το ράντισμα λουτρών - από εναλλασσόμενες ασπρόμαυρες λωρίδες θα φορτώσετε πολύ σύντομα στα μάτια.

Φωτεινό μπάνιο

Μπάνιο διάταξη

Ζεστό φωτισμό στο εσωτερικό του μπάνιου

Μαύρο και άσπρο λουτρό 6 τ.μ.

Κόκκινο και λευκό μπάνιο

Μπλε διακόσμηση στο μπάνιο

Ασπρόμαυρη σχεδίαση μπάνιου

Σύγχρονο καφέ και λευκό μπάνιο

Φωτεινό-άσπρο, άνετο μπάνιο

Πέτρα στη διακόσμηση του μπάνιου

Λευκό και Μπλε Ελληνικό Μπάνιο

Μαύρο, λευκό και ροζ χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Συμβουλές

Μερικές χρήσιμες αποχρώσεις που θα σας βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο να σχεδιάσετε το χώρο του μπάνιου:

 • Φυσικά, ένα μπάνιο με μια αξιοπρεπή περιοχή είναι μια χαρά. Αλλά αν θέλετε να φιλοξενήσετε μερικά μαζικά αντικείμενα σε αυτό το έδαφος ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει να φροντίσετε την εργονομία ώστε να υπάρχει χώρος για ελεύθερη κίνηση. Οι κρεμαστές τουαλέτες θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο, μια μπανιέρα με ένα μη τυποποιημένο τριγωνικό σχήμα - αυτό το σχέδιο θα ταιριάζει απόλυτα στην άκρη της αίθουσας - μια εργονομική διάταξη θα σας εξοικονομήσει πολύ χώρο. Σκεφτείτε το νεροχύτη λίγο μικρότερο από το συνηθισμένο. Όπως έδειξαν οι μελέτες των ειδικών, το μέγεθος του νεροχύτη στο μπάνιο ουσιαστικά δεν επηρεάζει την "ποιότητα" των υπηρεσιών που παρέχει, ούτε ο εξωτερικός σχεδιασμός και το εσωτερικό δεν υποφέρουν. Μέσα από μια τέτοια στοχαστική εξοικονόμηση στο χώρο του μπάνιου σε 6 τετραγωνικά μέτρα. m ταιριάζει επίσης τέλεια και ένα πλυντήριο ρούχων και ένα ντουλάπι για οικιακές χημικές ουσίες και προϊόντα υγιεινής και ακόμη και ένα καλάθι πλυντηρίου.
 • Μεγάλη συμβουλή - προτού προγραμματίσετε τις επισκευές, αγοράζετε υδραυλικές εγκαταστάσεις και έπιπλα στο μπάνιο, αρχικά μελετήστε όλα τα είδη σχεδίων σχεδίασης που σήμερα εκπροσωπούνται ευρέως στο Διαδίκτυο. Διάφορες επιλογές σχεδιασμού για ένα μπάνιο 6 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να σας οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες σκέψεις και να προτείνουν εξαιρετικές ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε το εσωτερικό.
 • 6 τ.μ. μπάνιο m σας επιτρέπει να κάνετε αυτό το δωμάτιο ένα πραγματικό σχέδιο "αριστούργημα". Μπορείτε ακόμη να κρεμάσετε έναν πραγματικό πολυέλαιο οροφής, να διακοσμήσετε τον καθρέφτη στον τοίχο με κομψό κηροπήγιο και επίσης να διακοσμήσετε το δωμάτιο με άλλες πρωτότυπες μεθόδους. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες, καθώς και τα κατάλληλα πλακάκια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, θα κάνουν το εσωτερικό ενός απλού λουτρού πολυτελές.
 • Σκεφτείτε προσεκτικά - πώς όλα θα βρίσκονται στο μπάνιο. Μετρήστε τις παραμέτρους της, υπολογίστε με ακρίβεια - πώς θα μετακινηθείτε γύρω από το μπάνιο όταν όλα τα έπιπλα και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις εμφανίζονται στις θέσεις τους. Είναι σημαντικό ότι τίποτα δεν παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση - έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να προσκρούσει σε αιχμηρές γωνίες και προεξέχοντα στοιχεία - ένα τέτοιο εσωτερικό θα προκαλεί μόνο ενόχληση.
 • Όσο για το φωτισμό, οι σχεδιαστές προτείνουν τη δημιουργία ενός φωτισμού πολλαπλών επιπέδων για ένα μεσαίο μπάνιο - τουλάχιστον έτσι ώστε να υπάρχουν 2 επίπεδα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας κεντρικός λαμπτήρας οροφής και ένα πλέγμα στις πλευρές του καθρέφτη. Εάν θέλετε να προσθέσετε μαλακό διάχυτο φως στο έργο του μπάνιου σας, τοποθετήστε ένα προβολέα κοντά στο πάτωμα γύρω από την περίμετρο του μπάνιου.
 • Εάν θέλετε το μπάνιο σας να γίνει οπτικά μεγαλύτερο, αγοράστε μερικά ντουλάπια τοίχου με καθρέφτες. Θα διαδραματίσουν έναν λειτουργικό ρόλο ως αποθήκη για σημαντικές λεπτομέρειες, ενώ ένα σχέδιο καθρέφτη θα διπλασιάσει οπτικά το μπάνιο.
 • Η χρήση γυάλινων ράφια, countertops από ανθεκτικό σκληρυμένο γυαλί, θα δώσει την ευελιξία και την ελαφρότητα του δωματίου, θα τα επεκτείνει οπτικά, θα κάνει περισσότερα. Αυτό το σχέδιο δημιουργεί ένα "αβίαστο" εσωτερικό που θα μετατρέψει το μπάνιο σε ένα κομψό και όμορφο δωμάτιο.
 • Όσο για το ανώτατο όριο, οι επιλογές κρέμονται για τη διακόσμηση μιας τέτοιας μπανιέρας είναι η καλύτερη λύση. Μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε σχέδιο, να φαίνονται υπέροχα, να δώσουν πληρότητα στο δωμάτιο, να φανούν ακριβά και ευγενή.
 • Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ διακόσμηση όταν διακοσμείτε το μπάνιο. Διαφορετικά, θα υπάρξει ένα αίσθημα συμφόρησης, και το δωμάτιο θα γίνει οπτικά μικρότερο. Επιπλέον, όλα τα διακοσμητικά στοιχεία δεν πρέπει να είναι τεράστια και ογκώδη. Καλύτερα - μικρά ή μεσαία - ώστε το σχεδιασμό του μπάνιου σας να γίνει πραγματικά στοχαστικό και κομψό.
 • Ένα σχέδιο με διαγώνιο μοτίβο στους τοίχους θα κάνει το μπάνιο ευρύτερο, και ένα οριζόντιο θα επιμηκύνει το δωμάτιο, αλλά θα κάνει πιο squat.

Όμορφος σχεδιασμός ενός φωτεινού μπάνιου

Πέτρινα και ξύλινα πλακάκια στο σχεδιασμό του μπάνιου

Γκρίζο λευκό μπάνιο

Μπεζ πλακάκια στο μπάνιο με ντους

Ξύλινα πλαίσια στο εσωτερικό του μπάνιου

Κομψό art deco λουτρών

Λευκό κρεμώδες μπάνιο

Μπεζ και λευκό μπάνιο

Μπεζ, μαύρο και wenge στο εσωτερικό του μπάνιου

Μπλε και άσπρο μπάνιο

Καφέ και λευκό μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)