Τελειώνοντας ένα μπάνιο με πάνελ: χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Η σύγχρονη αγορά των δομικών υλικών είναι γεμάτη με μια ποικιλία υλικών φινιρίσματος για το σχεδιασμό του μπάνιου: από κλασικές ταπετσαρίες χαρτιού μέχρι φυσικά υλικά φινιρίσματος. Ωστόσο, ορισμένες επιλογές δεν είναι κατάλληλες λόγω των φυσικών ιδιοτήτων τους, ενώ μερικές απλώς δεν είναι προσιτές.

Μεγάλη τουαλέτα

Ωστόσο, μεταξύ της γενικής ποικιλίας των τελειωμάτων, υπάρχουν αρκετά ευέλικτες επιλογές που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν με τα χέρια σας. Πρόκειται για τη χρήση διαφορετικών πάνελ στην τουαλέτα του διαμερίσματός σας. Συνδυάζοντας την αξιοπιστία του σχεδιασμού, την οικονομική αποτελεσματικότητα και την ποιοτική απόδοση, τα πάνελ γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τύποι φινιρίσματος.

Η διαδικασία εγκατάστασης πάνελ δεν είναι επίσης δύσκολη. Αρκεί να κατανοήσουμε την ίδια την τεχνική σχεδιασμού. Και μετά, χάρη στη μεγάλη ποικιλία των πάνελ που χρησιμοποιούνται και το χρώμα τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα και το πιο μοναδικό εσωτερικό σχέδιο.

Τουαλέτα μπλε

Κριτήρια επιλογής πίνακα πλήκτρων

Τις περισσότερες φορές, pvc ή ξύλινα πάνελ χρησιμοποιούνται για την επισκευή του δωματίου τουαλέτας. Αυτή η επιλογή των υλικών οφείλεται στα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

  • Αντοχή στην υγρασία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο χώρος τουαλέτας είναι μάλλον υγρός και κρύος, αντίστοιχα, έτσι ώστε το υλικό που χρησιμοποιείται να μην αρχίσει να επιδεινώνεται πριν από την εποχή του, πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτές οι παράμετροι. Επιπλέον, λόγω της αντοχής των πάνελ στην υγρασία, θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να πραγματοποιήσετε υγρό καθαρισμό του δωματίου χωρίς πολλές δυσκολίες.
  • Αξιοπιστία Οποιαδήποτε επισκευή δεν αποσκοπεί μόνο σε μια σοβαρή αλλαγή σκηνικού, αλλά και στην αντοχή του, και όσο καλύτερα χρησιμοποιείται το υλικό, τόσο περισσότερο θα σας εξυπηρετήσει. Τα πάνελ για την τουαλέτα έχουν μεταξύ των χαρακτηριστικών τους δείκτες υψηλής ποιότητας των υλικών από τους οποίους κατασκευάζονται, γεγονός που με τη σειρά τους εξασφαλίζει τη δύναμή και την αξιοπιστία τους.
  • Ομορφιά Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, την αισθητική ομορφιά του εσωτερικού σας σχεδιασμού. Συμφωνώ, είναι πολύ πιο ευχάριστο να είσαι σε μια ζεστή ατμόσφαιρα που σου αρέσει. Η ποικιλία των χρωμάτων, των υφασμάτων και των υφασμάτων, καθώς και η δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών, εγγυάται τη δυνατότητα δημιουργίας της απαραίτητης ατμόσφαιρας.

Λευκή τουαλέτα

Η τουαλέτα είναι ζεστή

Τύποι πάνελ που χρησιμοποιούνται

Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία πάνελ που χρησιμοποιούνται. Κάθε είδος έχει τα υπέρ και τα κατά. Ας δούμε τις πιο βασικές επιλογές και τα χαρακτηριστικά τους.

Ξύλο τουαλέτα

Μία από τις οικονομικότερες επιλογές είναι η χρήση πλακών PVC. Επιπλέον, είναι πάνελ από PVC που έχουν πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης αντοχής τους στην υγρασία. Επιπλέον, τα πάνελ PVC είναι αρκετά ελαφριά, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία επισκευής και αυξάνει την αξιοπιστία του. Η ποικιλία των χρωμάτων αυτών των πινακίδων δεν γνωρίζει κανένα όριο, επιπλέον, είναι πάνω τους ότι μπορείτε να τοποθετήσετε σχέδια και φωτογραφίες.

Μια εξίσου δημοφιλής επιλογή είναι οι πίνακες MDF. Φυσικά, για πολλά τέτοια υλικά μπορεί να προκαλέσει δυσπιστία, λόγω της αστάθειας τους στην υγρασία. Ωστόσο, σήμερα μπορείτε εύκολα να βρείτε πάνελ με ειδικές εμποτισμό. Αλλά λόγω του πάχους του, τα πάνελ MDF αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.

Οι φίλοι των εξαιρετικών λύσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυσικά υλικά. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το πάνελ από κλασικό ξύλο. Ωστόσο, εκτός από τη φυσική ομορφιά, την ευγένεια και την αξιοπιστία του, το δέντρο έχει αρκετά μειονεκτήματα.Για παράδειγμα, όταν η υγρασία και η θερμοκρασία κυμαίνονται, το δέντρο μπορεί να περιοριστεί ή, αντίθετα, να επεκταθεί.

Φως τουαλέτας

Τοποθέτηση σε πίνακα

Μετά την επιλογή των πάνελ για την τελική τουαλέτα, μπορείτε να προχωρήσετε στην άμεση εγκατάσταση τους. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη διαδικασία, αλλά είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις πολλές φαινομενικά ασήμαντες αποχρώσεις.

Φτιάξτε τουαλέτα

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το πλαίσιο, στο οποίο θα τοποθετηθούν στο μέλλον οι πίνακες. Το πλαίσιο συναρμολογείται από συνηθισμένες ράβδους με διάμετρο 20 με 40 mm. Πρέπει να στερεώνονται στους τοίχους σε απόσταση 40 mm από το δάπεδο και την οροφή. Οι υπόλοιπες ράβδοι πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση 50 cm το ένα από το άλλο.

Μπορείτε να κάνετε χωρίς να δημιουργήσετε ένα κιβώτιο, αλλά τότε οι τοίχοι σας θα πρέπει να είναι απόλυτα ομαλοί. Διαφορετικά, το σχέδιο δεν θα διαρκέσει πολύ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διορθώσετε τους πίνακες στο κιβώτιο. Το πιο δημοφιλές από αυτά είναι η χρήση ειδικών kleimers. Κρατούν τέλεια τα πάνελ και, το πιο σημαντικό, δεν παρεμβαίνουν στην επέκτασή τους από τις επιπτώσεις της υγρασίας, αν επιλέξετε πάνελ από ξύλο.

Ένας ευκολότερος τρόπος για να στερεώσετε τα πλαίσια είναι να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένες βίδες. Η επιλογή είναι λίγο απλούστερη, αλλά σε αντίθεση με τα Kleimers, οι βίδες αυτοεπιπεδώματος δεν θα δώσουν τη δυνατότητα επέκτασης των πλαισίων.

Τοίχωμα πάνελ

Διακοσμήστε στην αίθουσα τουαλέτας

Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τη χρήση διακόσμησης στην τουαλέτα. Για κάποιο λόγο, είναι συνηθισμένο να δίνουμε λίγη προσοχή σε αυτό το ζήτημα. Ίσως αυτό συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το μικρό μέγεθος του δωματίου. Ωστόσο, είναι ακόμα αναγκαίο, αν και σε μια συγκεκριμένη μορφή.

Ξύλινο μπάνιο

Ανάλογα με το εσωτερικό της τουαλέτας που δημιουργείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό ντεκόρ. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση ζωγραφικής σε κλασικό ή παρόμοιο στυλ. Μπορείτε να πάρετε με περισσότερες επιλογές διακόσμησης του προϋπολογισμού. Για παράδειγμα, η επιλογή ειδικών τυποποιημένων προϊόντων περιποίησης.

Αν μιλάμε για πάνελ, τότε σε ορισμένες περιπτώσεις διάφορα αυτοκόλλητα βινυλίου θα φαίνονται καλά ως διακόσμηση. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε ένα δωμάτιο παρόμοιο με ένα μπάνιο. Πράγματι, στην ουσία, αυτά τα δύο δωμάτια είναι παρόμοια, και μερικές φορές συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι, η χρήση ενός ενιαίου στυλ στο σχεδιασμό του μπάνιου και της τουαλέτας είναι ακόμη ευπρόσδεκτη.

Τουαλέτα μικρό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)