DIY Tile Toilets: Οδηγός βήμα προς βήμα

Το μπάνιο σε οποιοδήποτε διαμέρισμα είναι ένα πολύ επισκέψιμο μέρος, οπότε θα πρέπει επίσης να φαίνεται υπέροχα. Η διακόσμηση κεραμιδιών της τουαλέτας απαιτεί μέγιστη πρακτικότητα, διότι ακόμη και μια μικρή απόκλιση με την επιλεγμένη στυλτική κατεύθυνση στο διαμέρισμα θα τραβήξει αμέσως το βλέμμα σας. Τα κατάλληλα επιλεγμένα και τοποθετημένα πλακάκια στην τουαλέτα είναι η πιο κατάλληλη και δημοφιλής λύση, η οποία εγγυάται επισκευές υψηλής ποιότητας. Μια τουαλέτα πλακιδίων με κεραμικά πλακίδια θα φανεί όμορφη, αλλά είναι σημαντικό να γίνει η εργασία σωστά. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει σημαντική διαφορά όταν εργάζεστε στο μπάνιο και την τουαλέτα. Γι 'αυτό, πριν ξεκινήσετε την εργασία, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τον κατάλογο των απαραίτητων εργασιών για την τοποθέτηση κεραμιδιών.

Ολοκλήρωση κεραμιδιών

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Όπως και στο μπάνιο, εργασίες πλακιδίων, πρώτα απ 'όλα, απαιτεί προπαρασκευαστικές εργασίες: πρέπει να προετοιμάσετε τους τοίχους και το πάτωμα. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξεκινήσετε από το πάτωμα, επειδή στο μπάνιο, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου, υπάρχουν σωληνώσεις σωληνώσεων. Αυτό σημαίνει ότι η τουαλέτα υπόκειται σε υψηλή υγρασία. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σκεφτείτε τη στεγανοποίηση. Με αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε όλη τη δουλειά. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τοίχους. Εάν επισκευάζετε ένα παλιό θεμέλιο, οι τοίχοι συνήθως καλύπτονται με χρώματα λαδιού. Δεν συνιστάται να κολλήσετε κεραμίδια σε αυτό. Όλα τα ασβέστη και τα παλιά χρώματα θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Εάν ξεκινήσετε μια ταυτόχρονη επισκευή στην τουαλέτα και στο μπάνιο, τότε η εργασία μπορεί να συνδυαστεί. Για να αφαιρέσετε το χρώμα, το ασβέστιο και ενδεχομένως τα κεραμίδια στην τουαλέτα και στο μπάνιο, θα χρειαστείτε ένα μικρό κασκόλ, ένα μαχαίρι και ένα νερό. Όλες οι σκονισμένες και βρώμικες εργασίες τόσο στην τουαλέτα όσο και στο μπάνιο εκτελούνται πρώτα. Μόνο μετά την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας μπορείτε να αρχίσετε να τελειώνετε. Όλες οι επιφάνειες εργασίας της τουαλέτας και του μπάνιου, οι οποίες θα έχουν τελειώσει με κεραμικά πλακίδια, πρέπει πρώτα να χυθούν με χώμα και να στεγνώσουν.

Φινίρισμα πλακιδίων

Επιλογή πλακιδίων

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά κατά την επιλογή πλακιδίων μεταξύ της τουαλέτας και του μπάνιου. Εάν πριν από αυτό είχε μπάνιο τελειώσει, τότε είναι σκόπιμο να αφήσετε όλες τις κλίμακες και το χρώμα των κεραμιδιών στο μπάνιο. Δηλαδή, η επιλογή κεραμικών πλακιδίων για την τουαλέτα θα είναι η ίδια όπως και στο μπάνιο. Το υλικό πρέπει να αγοράζεται εκ των προτέρων και με μικρό περιθώριο έτσι ώστε το εσωτερικό και ο σχεδιασμός της τουαλέτας να μην υποφέρουν από έλλειψη υλικού. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες καταστάσεις - τα κεραμίδια του επίκτητου σχεδίου στο κατάστημα μόλις τέλος και τα παρόμοια. Είναι επιθυμητό το εσωτερικό και ο σχεδιασμός του μπάνιου και τουαλέτας να είναι το ίδιο, αυτό θα λύσει μερικά προβλήματα ταυτόχρονα.

Ολοκλήρωση τουαλέτας με κεραμικά πλακίδια

Εργαλεία και υλικά

Η επισκευή της τουαλέτας απαιτεί τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Ευέλικτο επίπεδο.
 • Ικανότητα για λύση.
 • Δύο μέτρα ξύλινο πηχάκι.
 • Χωρητικότητα κόλλας πλακιδίων.
 • Κόφτης πλακιδίων ή κανονικός κοπτήρας γυαλιού διαμαντιών.
 • Κορδόνια.
 • Ρουλέτα.
 • Φτυάρι ή συνηθισμένη σπάτουλα.
 • Ένας ειδικός μίκτης ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακροφύσιο για ένα τρυπάνι.
 • Επίπεδο κτιρίου.
 • Hatchet ή ένα μικρό σφυρί για να εφαρμόσετε εγκοπές.
 • Διασταυρώσεις έτσι ώστε οι ραφές των πλακιδίων να είναι ίδιες σε πλάτος και ομοιόμορφο.
 • Καθαρίστε το κουρέλι.

Ο κατάλογος αυτός, ο οποίος είναι απαραίτητος για την πραγματοποίηση επισκευών στο μπάνιο, μπορεί να συμπληρωθεί. Αλλά η παρουσία αυτών των εργαλείων θα σας επιτρέψει να κάνετε ένα όμορφο σχέδιο του δωματίου, και η τοποθέτηση κεραμιδιών θα είναι υψηλής ποιότητας και άνετα.

Φινίρισμα στολίδι

Πλακάκια και χρώματα

Ανάλογα με το σχεδιασμό και το εσωτερικό χώρο που θέλετε να λάβετε, επιλέγεται το τιμολόγιο και το χρώμα ενός κεραμιδιού. Τις περισσότερες φορές, γυαλί και κεραμικά πλακίδια και ψηφιδωτά βρίσκονται στα καταστήματα. Η "κεραμική" είναι η πιο κοινή, καθώς χαρακτηρίζεται από την αντίσταση στην υγρασία και την τιμή. Το πλεονέκτημα του ψηφιδωτού είναι ένα όμορφο σχέδιο, μια ποικιλία ζωγραφικών έργων και σχεδίων. Το πλεονέκτημα των γυάλινων πλακιδίων είναι η αντίσταση στις χημικές ουσίες των νοικοκυριών και η οπτική εμφάνιση.

 Πλακάκια

Το ανοιχτό χρώμα του κεραμιδιού είναι τέλειο αν το εσωτερικό του χώρου έχει περιορισμένο χώρο. Το ανοιχτό χρώμα του κεραμιδιού θα κάνει το εσωτερικό πιο ευρύχωρο. Το χρώμα του δαπέδου μπορεί να είναι μαύρο, το οποίο θα δώσει βάθος και θα αυξήσει οπτικά την ένταση του δωματίου. Ως κεραμίδι που χρησιμοποιείται στο πάτωμα, πρέπει να επιλέξετε ένα κεραμίδι με μια μη ομαλή τραχιά επιφάνεια, έτσι ώστε να μην υπάρχει ολίσθηση όταν περπατάτε.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στο πάτωμα

Η επισκευή αρχίζει με το πάτωμα. Το εσωτερικό της τουαλέτας διαθέτει τεχνικά τέσσερις τοίχους. Κατά την τοποθέτηση πλακιδίων, δεν είναι διασυνδεδεμένα. Στο έργο για το μπάνιο, για να πάρει ένα όμορφο σχέδιο, θα πάρει πολλά διακοσμητικά κεραμιδιών. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η μικρή περιοχή του μπάνιου, η οποία θα επηρεάσει την επισκευή - η ταχύτητα της εργασίας θα είναι μικρή.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στο πάτωμα

Αν υποθέσουμε ότι το εσωτερικό θα παραμείνει με την τουαλέτα που έχει ήδη εγκατασταθεί, τότε θα είναι απαραίτητο να γίνουν περικοπές στα ψηφιδωτά πλακάκια για να παρακάμψει ομαλά την τουαλέτα.

 1. Σημειώστε το μέσο της αίθουσας για να πάρετε την κεντρική γραμμή της ραφής.
 2. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να κολλάμε ολόκληρο το κεραμίδι από την πόρτα, πηγαίνοντας στον απέναντι τοίχο. Ως αποτέλεσμα, το κλάδεμα θα αποκλίνει ομοιόμορφα στις πλευρές, κρύβοντας πίσω από την τουαλέτα. Σε αυτή την περίπτωση, το κεραμίδι θα έχει ένα αισθητικό χρώμα και σχέδιο, σχεδόν χωρίς σχίσιμο.
 3. Κατά τη λειτουργία, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το επίπεδο κατασκευής για να παρακολουθείτε συνεχώς το οριζόντιο ύψος.
 4. Αν το εσωτερικό της τουαλέτας έχει ανομοιογενές πάτωμα με διαφορές, τότε πριν τοποθετήσετε τα κεραμίδια θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια στρώση. Αν οι διαφορές είναι μικρές, τότε τα αυτοεπιπεδούμενα μείγματα είναι επαρκή.
 5. Το χάσμα μεταξύ των κεραμιδιών για να κάνουν ένα όμορφο χρώμα και το σχεδιασμό της τουαλέτας θα πρέπει να είναι περίπου 2 mm. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με τη χρήση ειδικών πλαστικών σταυρών.
 6. Μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων στο πάτωμα, πρέπει να δώσετε μερικές ημέρες για να στεγνώσει και μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στο πάτωμα

Τοποθέτηση κεραμιδιών στους τοίχους

 1. Για να πάρετε ένα όμορφο σχέδιο της τουαλέτας και ένα ομοιόμορφο χρώμα της εικόνας, αρχίζουμε να βάζουμε αυστηρά από την πόρτα και από τους πλευρικούς τοίχους. Υπάρχει μια κατάσταση, θα δούμε το κεραμίδι, που αντιμετωπίζει την πόρτα. Ως αποτέλεσμα, όλα τα τελειώματα θα κατευθύνονται προς τον μπροστινό τοίχο.
 2. Ξεκινάμε την επισκευή των τοίχων βάζοντας ένα ολόκληρο κεραμίδι στο πάτωμα, αφού το πάτωμα είναι ήδη επίπεδο και μπορείτε να το τοποθετήσετε στους τοίχους κατευθείαν από αυτό. Αρχίζουμε να κολλάμε την πρώτη σειρά στον απέναντι τοίχο, αφήνοντας την πόρτα. Κατά τη διαδικασία, δεν πρέπει να ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο, ελέγχοντας τα κατακόρυφα και οριζόντια επίπεδα κατά μήκος του άνω άκρου του κεραμιδιού.
 3. Εδώ, ο σχεδιασμός γίνεται επίσης χρησιμοποιώντας σταυρούς.
 4. Ανυψώνοντας τη σειρά με τη σειρά, φτάνουμε στην πλαϊνή οροφή της πόρτας. Είναι σημαντικό να μειωθεί η ραφή του πλακιδίου με τα πλευρικά τοιχώματα. Στον τοίχο, επιλέξτε το τέλος του κεραμιδιού και στην πόρτα προσαρμόζουμε την σιδηροτροχιά ακριβώς οριζόντια, που θα είναι ο πυθμένας του κεραμιδιού πάνω από την πόρτα. Αν πάρετε ένα κούμπωμα που πηγαίνει στο πλαίσιο της πόρτας, τότε κόψτε το επόμενο ολόκληρο πλακάκι. Κόβουμε μόνο αφού στεγνώσει ολόκληρο το κεραμίδι. Κολλήστε το πλακίδιο που έχει καλυφθεί κατά μήκος της κλίσης της εγκατεστημένης σιδηροτροχιάς.
 5. Ο ακραίος τοίχος μπορεί να τελειώσει από την κεντρική ραφή, αποκλίνωντας στις πλευρές, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη επιλογή - πηγαίνετε στον ανερχόμενο, ξεκινώντας από μια ελεύθερη γωνία. Δεδομένου ότι ο κατακόρυφος θα κλείσει από κάτι, το κλάδεμα θα κρύψει. Ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός θα είναι πιο όμορφος και πιο οικονομικός.
 6. Μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων στους τοίχους, θα πρέπει να περιμένετε λίγες μέρες για να στεγνώσει.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στον τοίχο

Διακοσμητικά διακοσμητικά τοίχου πλακιδίων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)