Περιτριγυρισμένη τουαλέτα στο εσωτερικό του μπάνιου (21 φωτογραφίες)

Η ποιότητα των υδραυλικών εγκαταστάσεων εξαρτάται από την καθαριότητα και την υγιεινή στο μπάνιο. Ψάξαμε για μια λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ορισμένες εταιρείες δημιούργησαν λεκάνες τουαλέτας, η επιφάνεια των οποίων καλύφθηκε με ειδικές επιχρίσματα. Η σύνθεση της επικάλυψης προοριζόταν για την καταπολέμηση μικροοργανισμών. Αλλά αφού χρησιμοποιήθηκαν χημικά για την πλύση της τουαλέτας, η επίστρωση έχασε γρήγορα τις ιδιότητές της.

Ραπτική τουαλέτα

Ραπτική τουαλέτα

Το διάλυμα βρέθηκε το 2019. Οι προγραμματιστές εισήγαγαν επίσημα την τεχνολογία του "Rimless" ("χωρίς χείλος"). Οι δημιουργοί κατόρθωσαν να επιτύχουν υψηλές υγειονομικές βαθμολογίες υδραυλικών εγκαταστάσεων εξοπλισμένων με νέα τεχνολογία.

Ραπτική τουαλέτα

Ραπτική τουαλέτα

Ο στόχος της δημιουργίας τέτοιων μοντέλων ήταν η επιθυμία των προγραμματιστών να δημιουργήσουν λεκάνες τουαλέτας με την πιο υγιεινή επιφάνεια.

Ραπτική τουαλέτα

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Με τη σχεδίαση, μια συμβατική και απεριόριστη τουαλέτα είναι παρόμοια. Η εξωτερική διαφορά είναι μόνο απουσία ενός χείλους στο μοντέλο "Rimless". Στο τυποποιημένο μοντέλο, ο δακτύλιος ζάντας χρησιμεύει ως οδηγός για τη ροή του νερού. Σε αυτό το μέρος συσσωρεύεται η μεγαλύτερη ποσότητα βρωμιάς και μικροβίων. Λίγο καιρό μετά την έναρξη της λειτουργίας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθείται η καθαριότητα της τουαλέτας του παλιού μοντέλου. Κάτω από το δαχτυλίδι στεφάνης σχηματίζεται σκουριά, μουντζούρες.

Ραπτική τουαλέτα

Η ιδιαιτερότητα της δομής του μπορντούρας είναι η απουσία ενός χείλους. Οι προγραμματιστές λύνουν το πρόβλημα έκπλυσης σε αυτό το σχέδιο χρησιμοποιώντας την τεχνική κατευθυνόμενης ροής. Στο πίσω τοίχωμα της τουαλέτας τοποθετείται ένας διαχωριστής νερού, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με τρία κεραμικά κανάλια. Τα κανάλια ελέγχουν τους πίδακες νερού. Η έκπλυση γίνεται σε τρεις κατευθύνσεις: αριστερά και δεξιά, σε κύκλο και κάτω.

Το σύστημα αποστράγγισης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η πίεση του νερού να τροφοδοτείται με μέγιστη δύναμη. Χάρη στην κατευθυνόμενη ροή, το νερό πλένει καλά ολόκληρη την περίμετρο του μπολ, αλλά δεν εκτοξεύεται από αυτό.

Ραπτική τουαλέτα

Τα οφέλη

Μια απλή τουαλέτα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Υγιεινή κατά τη χρήση. Στο μοντέλο αυτού του τύπου, τα μικρόβια και η βρωμιά καθαρίζονται εύκολα, καθώς δεν υπάρχουν δύσκολα σημεία πρόσβασης.
 • Πρακτικότητα και απλότητα στην έξοδο. Μια τουαλέτα χωρίς στεφάνη δεν απαιτεί συχνό καθαρισμό. Η χρήση των προϊόντων καθαρισμού και το βούρτσισμα ελαχιστοποιούνται. Με το ελαφρύ σκούπισμα με ένα υγρό πανί, αφαιρούνται όλες οι ακαθαρσίες.
 • Εξοικονόμηση νερού. Για ένα απλό πλύσιμο, το συμβατικό μοντέλο διαρκεί περίπου 6 λίτρα νερού. Σε μια άψογη - 4 λίτρα. Η εξοικονόμηση νερού κατά τη λειτουργία του νέου μοντέλου είναι περίπου 30%.
 • Αισθητική εμφάνιση. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν αισθητική εμφάνιση. Μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μπολ τουαλέτας που ταιριάζει καλύτερα στο σχεδιασμό του μπάνιου.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά είναι ιδιαίτερα αλλεργιογόνα. Το λεκάνη τουαλέτας χωρίς περίβλημα καθαρίζεται πολύ λιγότερο συχνά και χωρίς μεγάλη ποσότητα επιθετικής χημείας.
 • Ευχάριστη τιμολόγηση. Το κόστος των μοντέλων Rimlss δεν διαφέρει πολύ από τα συνηθισμένα.
 • Ευκολία στη λειτουργία. Τα αναρτημένα μοντέλα παράγουν λιγότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Ραπτική τουαλέτα

Αρνητικές πλευρές

Δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις στη λειτουργία των μοντέλων χωρίς ραφή. Εξαίρεση αποτελούν οι ατομικές ατέλειες ορισμένων επιχειρήσεων. Αυτό είναι βασικά:

 • έλλειψη τουαλέτας.
 • ακατάλληλο μέγεθος μπολ.
 • λανθασμένα επιλεγμένο βάθος μπολ.

Ραπτική τουαλέτα

Ποικιλίες

Τα μοντέλα χωρίς έδρανο διατίθενται σε δύο τύπους και διαφέρουν ανάλογα με την αρχή εγκατάστασης: τουαλέτα και τοίχο κρεμασμένο χωρίς το πάτωμα.

Ραπτική τουαλέτα

Ορισμένες ποικιλίες τουαλέτας χωρίς ραφή έχουν ειδικό χώρο για τον καθαρισμό των προϊόντων. Κατά το πλύσιμο, το προϊόν είναι παγιδευμένο σε νερό και απλώνεται πάνω από την επιφάνεια που πλένεται. Τέτοιες τουαλέτες κατασκευάζονται από το VitrA. Χρησιμοποιούνται για δημόσιες τουαλέτες. Αυτό το μοντέλο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα ιατρικά ιδρύματα.

Οι toilets αυτού του τύπου έχουν ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα, το καθήκον του οποίου είναι η καταστροφή μικροβίων και βακτηριδίων. Το σύστημα έκπλυσης έχει μελετηθεί έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται διάφορα ρεύματα νερού.

Ideal Standart, Gustavsberg, Duravit, Hatria, Roca - οι καλύτερες εταιρίες που παράγουν απεριόριστες τουαλέτες, γνωστές για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Ραπτική τουαλέτα

Τουαλέτα δαπέδου

Υδραυλικά αυτού του τύπου εγκαθίστανται με έμφαση στο πάτωμα. Είναι φτιαγμένο από πορσελάνη ή πήλινα σκεύη. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει μια κάλυψη μπιντέ ή κάθισμα της δικής τους παραγωγής για αυτό το μοντέλο. Η αρχή λειτουργίας του ανελκυστήρα είναι παρόμοια με την αρχή του κλεισίματος πόρτας. Η ευκολία ενός micro lift είναι ότι το καπάκι κλείνει ομαλά και χωρίς να χτυπήσει. Η διάρκεια ζωής της δομής αυξάνεται.

Ραπτική τουαλέτα

Η χρήση κάλυψης μπιντέ έχει ένα επιπλέον επίπεδο πρακτικότητας και υγιεινής. Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν μηχανικά ή ηλεκτρονικά καλύμματα. Τα μηχανικά καλύμματα είναι καθολικά, κατάλληλα για κάθε τουαλέτα, αλλά έχουν ένα μειονέκτημα: έλλειψη θέρμανσης.

Ραπτική τουαλέτα

Ηλεκτρονικά έχουν αυξημένη άνεση. Τα φίλτρα έχουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού στην αυτόματη λειτουργία. Έχουν μόνο ένα μειονέκτημα - υψηλό κόστος.

Ραπτική τουαλέτα

Επιτοίχια λεκάνη χωρίς ραφή

Ο σχεδιασμός του κρεμαστού μοντέλου ονομάζεται επίσης υδραυλικά με εγκατάσταση. Το μοντέλο είναι νέο, και πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για τη συντήρηση, την εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων και τη λειτουργία.

Ραπτική τουαλέτα

Η εγκατάσταση για την κρεμαστή τουαλέτα είναι ένα πλαίσιο που συγκολλάται από ανθεκτικούς μεταλλικούς σωλήνες. Το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο σε τέσσερα σημεία: δύο σημεία στο πάτωμα, δύο στα επάνω μέρη της δομής. Οι άνω βάσεις τοποθετούνται σε ύψος 1 μ. 20 εκ. Η εγκατάσταση είναι στερεωμένη με βίδες (διαμέτρου 12 χιλ.). Ένα τέτοιο μπουλόνι μπορεί να υποστηρίξει το βάρος ενός ατόμου. Σε αυτό το σχέδιο, χρησιμοποιούνται δύο από αυτές. Η αξιοπιστία προσθέτει μόχλευση, η οποία διαμορφώνεται από την εγκατάσταση.

Η τουαλέτα είναι τοποθετημένη σε ύψος 35-40 cm από το δάπεδο. Το μπολ έχει απόσταση από το κεντρικό σημείο (δύναμη ώμου) από τις βίδες στο επάνω μέρος του πλαισίου 3 φορές. Αυτό μειώνει το φορτίο στη βάση 3 φορές. Το συνολικό βάρος της δομής μπορεί να αντέξει σε βάρος 500 kg.

Αν διορθώσετε σωστά την εγκατάσταση, δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του σχεδιασμού. Η δεξαμενή, εύκαμπτοι σωλήνες - όλα είναι κλειστά από πάνω με γυψοσανίδα. Φαίνεται ότι η τουαλέτα συνδέεται απλά στον τοίχο.

Ραπτική τουαλέτα

Ραπτική τουαλέτα

Συντήρηση και επισκευή τουαλέτας κρεμασμένου τοίχου

Το δεύτερο ερώτημα ανακύπτει σχετικά με τη διατήρηση μιας κρεμαστής τουαλέτας χωρίς ραφή. Πώς να αντικαταστήσετε τη δεξαμενή αποστράγγισης όταν ρέει; Πρέπει να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρη τη δομή; Οι κατασκευαστές παρέχουν εγγύηση για τους μηχανισμούς τουαλέτας έως και 10 χρόνια. Οι δεξαμενές αυτού του σχεδίου δεν έχουν ραφές, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διαρροή τους. Επιπλέον, ο σχεδιασμός είναι εφοδιασμένος με σύστημα υπερχείλισης έκτακτης ανάγκης.

Εάν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης του μηχανισμού, είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό αφαιρώντας το κουμπί αποστράγγισης. Το κουμπί του καπακιού είναι στερεωμένο πάνω στις βαλβίδες και αφαιρείται αρκετά εύκολα. Ο σχεδιασμός συνδέεται με τον πλωτήρα με ένα σπειρωτό συνδετήρα. Είναι εύκολα στριμμένα και στριμωγμένα με το χέρι.

Ραπτική τουαλέτα

Ολόκληρος ο μηχανισμός με πλωτήρα και βαλβίδα μπορεί να επισκευαστεί τραβώντας τον προς τα έξω.

Η βρύση, η οποία βρίσκεται μέσα στη δεξαμενή, έχει ένα μη κλασσικό νήμα και ένα πλαστικό "αρνί" για να εμποδίσει τη ροή του νερού. Η δουλειά του είναι να σβήσει το νερό κατά την επισκευή της δομής. Η βρύση συνδέεται με τις σωληνώσεις με κρύο νερό.

Ραπτική τουαλέτα

Μοντέλα Οφέλη

Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου τουαλέτας είναι προφανές.Στις κατασκευές δαπέδων, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο καθαρισμός γύρω από το σωλήνα δαπέδου. Η σκουπίζοντας δύσκολα μέρη δεν είναι πάντοτε δυνατή. Πρέπει να κάνετε χειροκίνητο καθαρισμό. Αυτό δεν είναι αποδεκτό στις δημόσιες τουαλέτες. Σε ένα μοντέλο που κρέμεται από μια τουαλέτα χωρίς στεφάνη, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Λόγω του γεγονότος ότι ο σχεδιασμός δεν αγγίζει το πάτωμα, ο καθαρισμός του μπάνιου είναι πολύ ευκολότερος.

Ραπτική τουαλέτα

Η δεξαμενή αποστράγγισης είναι κλειστή πίσω από το τοίχο γυψοσανίδας, κατά τη λειτουργία της, σχεδόν δεν ακούγεται θόρυβος.

Συμβουλές τουαλέτας

 • Επιλέξτε το μοντέλο που ταιριάζει ακριβώς στο μπάνιο σας. Για να γίνει αυτό, λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου, ιδιαίτερα την παροχή νερού στη δεξαμενή της επιλεγμένης συσκευής. Μια συμπαγής τουαλέτα χωρίς καρέ είναι ιδανική για μικρά δωμάτια. Η δεξαμενή συνδέεται απευθείας στο μπολ και δεν καταλαμβάνει επιπλέον χώρο.
 • να γνωρίσετε τους καταλόγους διαφόρων κατασκευαστών, να διαβάσετε σχόλια. Επιλέξτε το χρώμα των υδραυλικών για να εναρμονιστεί αρμονικά στο συνολικό εσωτερικό του μπάνιου: λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης τοίχων, το χρώμα των άλλων υδραυλικών εγκαταστάσεων?
 • προσδιορίστε την ύπαρξη πρόσθετων λειτουργιών για το επιλεγμένο μοντέλο υδραυλικών εγκαταστάσεων: ένα καπάκι-μπιντέ ή ένα μικροαντικείμενο.

Η τοποθέτηση τουαλέτας χωρίς ραφή είναι καλύτερο να εμπιστεύεται έμπειρους επαγγελματίες.

Ραπτική τουαλέτα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)