Loft υπνοδωμάτιο: φωτεινές ιδέες για το σχεδιασμό (25 φωτογραφίες)

Κάνοντας υπνοδωμάτια σε στιλ σοφίτας έχει γίνει δημοφιλής και πάλι. Αυτό το πρωτότυπο στυλ προέρχεται από την Αμερική, όπου οι πρώτοι να προσαρμόσουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις για τη στέγαση. Η σοφίτα συνδυάζει χώρο, τοίχους χωρίς φινίρισμα, σανίδες δαπέδου, δοκάρια και δομές μηχανικής. Παρά την εξωτερικά ακατοίκητη θέα, το υπνοδωμάτιο loft μπορεί να είναι πολύ βολικό, άνετο και άνετο. Εάν σκέφτεστε με όλες τις λεπτομέρειες, ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο στο στυλ σοφίτας θα γίνει ένα μέρος όπου μπορείτε να περάσετε το χρόνο μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Κρεβάτι με τέσσερα αφίσα στην κρεβατοκάμαρα

Λευκή κρεβατοκάμαρα σοφίτα

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού στο στυλ σοφίτας για την κρεβατοκάμαρα

Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου στο στυλ σοφίτας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Μπορείτε να πάρετε μια ενιαία σύνθεση μόνο εάν συμμορφώνεστε με τους κανόνες της σχεδίασης δωματίων σε αυτό το στυλ. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Βιομηχανικά χαρακτηριστικά. Το εσωτερικό θα πρέπει να περιλαμβάνει μπαταρίες από χονδρόκοκκο χυτοσίδηρο, σκυρόδεμα, τοιχοποιία και μηχανικές κατασκευές. Τα πλαστά στοιχεία φαίνονται επίσης κατάλληλα και προσθέτουν εκφραστικότητα και πολυπλοκότητα στο εσωτερικό.
  • Χώρος και ελευθερία. Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου στο σαλόνι είναι αρκετά δύσκολο να οργανωθεί σε ένα μικρό χώρο. Απαιτείται ανοικτό σχέδιο χωρίς διαχωρισμό σε δωμάτια. Η κρεβατοκάμαρα με σοφίτα με εκτεθειμένες δοκούς και οροφές φαίνεται πρωτότυπη.
  • Η επιλογή των επίπλων. Έπιπλα για το υπνοδωμάτιο στο πατάρι μπορεί να είναι μοντέρνα και αντίκες. Ο συνδυασμός παλαιών και νέων επίπλων φαίνεται καλύτερα. Για παράδειγμα, μια μαζική δερμάτινη καρέκλα πηγαίνει καλά με ένα σύγχρονο γυάλινο τραπέζι.
  • Μεγάλα παράθυρα. Τα υπνοδωμάτια του σοφίτα πρέπει να είναι ευρύχωρα και φωτεινά, επομένως τα παράθυρα πρέπει να είναι μεγάλα και ημιτελή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ελαφρύ και χωρίς βάρη τούλι.
  • Δεύτερος όροφος. Το υπνοδωμάτιο σε στιλ σοφίτας μπορεί να βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Μια καλή λύση θα ήταν να τοποθετήσετε ένα υπνοδωμάτιο στη σοφίτα στο στυλ σοφίτας. Υψηλή οροφή, εκτεθειμένα δοκάρια και κεκλιμένη οροφή είναι τα κύρια στοιχεία αυτού του σχεδιασμού.
  • Ασυνήθιστα στοιχεία σχεδιασμού. Το εσωτερικό του υπνοδωματίου στο σαλόνι πρέπει να είναι διακοσμημένο με μη τυποποιημένα αντικείμενα. Αυτό μπορεί να είναι φωτιστικά σώματα ασυνήθιστου σχήματος και χρώματος, οθωμανοί και δεξιώσεις φωτεινών χρωμάτων με πριτσίνια ή απροσδόκητες εκτυπώσεις, αφίσες και γκράφιτι. Το λευκό υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο με κομψό πολυέλαιο, αυθεντικά βάζα και γλυπτά δαπέδου, στοιχεία με έθνικ στυλ, καθώς και ξύλινα έπιπλα με γυαλί.

Για να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο στο πατάρι, πρέπει να ακολουθείτε όλες τις συστάσεις και τους κανόνες, να χρησιμοποιείτε φωτεινά χρώματα και συνδυασμούς, καθώς και να δοκιμάζετε συνδυασμούς κλασικών και μοντέρνων επίπλων.

Σκυρόδεμα τοίχους σε ένα υπνοδωμάτιο σοφίτα

Μεγάλη κρεβατοκάμαρα σοφίτας

Κανόνες για τη δημιουργία κρεβατοκάμαρας

Ένας από τους κανόνες για τη δημιουργία στυλ σοφίτας στο εσωτερικό είναι η έλλειψη διακόσμησης στους τοίχους. Για να μην παραβιάσετε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να αφήσετε μόνο τον κεντρικό τοίχο στην αρχική του μορφή, χρησιμοποιώντας λευκό τούβλο ή σκυρόδεμα γι 'αυτό. Είναι δίπλα σε αυτό το τείχος που μπορείτε να βάλετε μια κουκέτα. Οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με σκληρό σοβά. Αυτή η επιλογή σχεδιασμού θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αίσθηση έλλειψης επισκευής στο δωμάτιο.

Μην ξεχάσετε έναν από τους βασικούς κανόνες αυτού του στυλ - χώρο και πολύ φως, ώστε τα παράθυρα θα πρέπει να γίνουν μεγάλα χωρίς τεράστιες κουρτίνες και περσίδες.Ως έσχατη λύση, χρησιμοποιήστε το ελαφρύ τούλι στα πλάγια για να δημιουργήσετε ένα αίσθημα ελαφρότητας.

Οι χοντροειδείς δοκοί στην οροφή και τα ανοιχτά συστήματα επικοινωνίας είναι επίσης υποχρεωτικό στοιχείο, επομένως το ανώτατο όριο καλύπτεται συνήθως με ξύλινες σανίδες ή βαμμένο με ελαφριά βαφή. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακόμη και ένα μικρό υπνοδωμάτιο στο στυλ σοφίτας θα φαίνεται ευρύχωρο και φωτεινό.

Μαύρο έπιπλα σοφίτας στο υπνοδωμάτιο

Δωμάτιο κρεβατοκάμαρα υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου στυλ σοφίτας

Προσοχή στα μικρά πράγματα

Το σαλόνι σε στιλ σοφίτας περιλαμβάνει συχνά ξύλινα, δερμάτινα και γυάλινα στοιχεία, χοντροειδείς δοκούς, τούβλα, παλιές αφίσες και ανοιχτές επικοινωνίες. Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα στοιχεία για να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα θα είναι προβληματική.

Γκρίζο υπνοδωμάτιο

Εσωτερική σοφίτα στο υπνοδωμάτιο

Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο κύριο στοιχείο της κρεβατοκάμαρας - το κρεβάτι. Για να τονίσετε τον χώρο ύπνου, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε απέναντι από τον κεντρικό τοίχο χωρίς διακοσμητική διακόσμηση. Συνιστάται να επιλέξετε ένα κρεβάτι στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων με τον κεντρικό τοίχο. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάψετε το τούβλο σε γαλάζιο ή μπεζ χρώμα και να επιλέξετε ένα κρεβάτι για αυτή τη σκιά.

Υπνοδωμάτιο στο σαλόνι στο σπίτι

Υπνοδωμάτιο στυλ σοφίτα εσωτερικό

Η οροφή μπορεί να αφεθεί χωρίς βαφή ή μπορείτε να το βάψετε με ελαφριά βαφή για να ταιριάζει με το χρώμα του κρεβατιού. Να είστε βέβαιος να προσθέσετε στο εσωτερικό και άλλα κομμάτια των επίπλων. Μια δερμάτινη πολυθρόνα, ένας παλιός ανεμιστήρας, μαλακά σκαμπό με πριτσίνια θα προσθέσουν μια εκλεπτυσμένη αρμονία στο δωμάτιο.

Το στυλ σοφίτας για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου υποδηλώνει ότι το κρεβάτι πρέπει να αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του σχεδίου, ενώ το υπόλοιπο των επίπλων, τα διακοσμητικά στοιχεία και τα τολμηρά τελειώματα θα συμπληρώνουν το εσωτερικό και θα το τελειώνουν.

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα

Κατά την επιλογή των επίπλων, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν πολλά στην κρεβατοκάμαρα στυλ σοφίτα, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε όχι μόνο κομψά, αλλά και λειτουργικά εσωτερικά αντικείμενα. Το κύριο στοιχείο είναι το κρεβάτι. Θα πρέπει να είναι μεγάλο, άνετο και κατασκευασμένο σε σκληρό στυλ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κρεβάτι από μέταλλο ή ξύλο.

Τούβλο τοίχο στο υπνοδωμάτιο σοφίτα

Καφέ κρεβατοκάμαρα

Σε ένα από τα τείχη μπορείτε να βάλετε ένα τεράστιο ντουλάπι που θα περιέχει όλα όσα χρειάζεστε. Μπορεί να είναι κλειστή ή ανοιχτή. Για να μην δημιουργηθεί μια αίσθηση συγκρούσεων επίπλων, το ντουλάπι μπορεί να καλυφθεί έτσι ώστε να συγχωνεύεται με τον τοίχο.

Δάπεδο από σοφίτα

Κρεβατοκάμαρα

Υπάρχουν απλοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας σε στιλ σοφίτας:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα σε μοντέρνο στυλ, καθώς και vintage στοιχεία. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός παλιού συρταριού, μεταλλικών ράφια για εργαλεία και ενός τεράστιου ξύλινου κρεβατιού σε λευκό ή μπεζ χρώμα θα φανεί εξαιρετικό.
  • Το ντουλάπι θα πρέπει να τοποθετείται κοντά σε έναν από τους τοίχους, και το υπόλοιπο των επίπλων δεν πρέπει να τοποθετείται γύρω από την περίμετρο του δωματίου, αλλά πιο κοντά στο κέντρο του.
  • Είναι προτιμότερο να προτιμάτε όχι τα κλειστά κομοδίνα και τα ράφια, αλλά σε μια ποικιλία ανοικτών κατασκευών.
  • Για τη διακόσμηση του δωματίου είναι καλό να χρησιμοποιείτε καθρέφτες σε τεράστια ξύλινα ή μεταλλικά πλαίσια, αφίσες, χύτευση γύψου και ζωγραφική σε γύψο.

Μια πρωτότυπη λύση, ειδικά αν η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στη σοφίτα, είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική πλατφόρμα κάτω από το κρεβάτι. Μπορεί να είναι σύντομη, επικαλυμμένη με ύφασμα ή ξύλο.

Υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα σε σοφίτα

Υπνοδωμάτιο σοφίτα σοφίτα

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας

Το εσωτερικό του στυλ σοφίτας επιλέγεται συνήθως από δημιουργικούς και έκτακτους ανθρώπους, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε ένα υπνοδωμάτιο με ένα γραφείο ή ακόμα και ένα μπάνιο. Έτσι, η ποικιλία λύσεων για ένα τέτοιο εσωτερικό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την τέλεια λύση για κάθε άτομο.

Μεγάλα παράθυρα στην κρεβατοκάμαρα

Κρεβάτι παλέτας στην κρεβατοκάμαρα

Φωτισμός

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον φωτισμό της κρεβατοκάμαρας. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να υπάρχει περίσσεια φυσικού και τεχνητού φωτισμού, οπότε ακόμη και ένας πολύ μεγάλος πολυέλαιος στο κέντρο του δωματίου δεν θα είναι αρκετός. Ο ίδιος ο πολυέλαιος θα πρέπει να είναι ασυνήθιστος. Μπορεί να είναι μια κατασκευή από μέταλλο ή ξύλο, καθώς και αρκετές χονδροειδείς αποχρώσεις. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε τους βολβούς χωρίς αποχρώσεις.

Πίνακας στην κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι

Ξηροί τοίχοι στο υπνοδωμάτιο του σοφίτα

Εκτός από τον κεντρικό πολυέλαιο, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί φωτισμός χώρου. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε λαμπτήρες στο πάτωμα και στο πάτωμα, καθώς και να τοποθετήσετε απλίκες κοντά στο κρεβάτι.Τα μεγάλα παράθυρα χωρίς μαζικές κουρτίνες πρέπει να δίνουν φυσικό φως.

Ξύλινη οροφή στην κρεβατοκάμαρα

Ροζ έπιπλα κρεβατοκάμαρας σε σοφίτα

Το υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα είναι μια πρωτότυπη λύση για τους θαρραλέους και τους έκτακτους ανθρώπους. Η χρήση πρωτότυπων ιδεών, καθώς και ασυνήθιστων αντικειμένων επίπλων και εσωτερικού χώρου, θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ένα μοναδικό χώρο χαλάρωσης, που θα αντικατοπτρίζει πλήρως την ατομικότητα ενός ατόμου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)