Το εσωτερικό της πορτοκαλί κρεβατοκάμαρας (35 φωτογραφίες): καλά παραδείγματα σχεδιασμού

Το πορτοκαλί χρώμα στο εσωτερικό είναι μια πηγή ζεστασιάς, ζωντάνια και χαρούμενη διάθεση. Φαίνεται ότι ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας δεν πρέπει να προβλέπει τέτοια γκάμα, επειδή αυτό το δωμάτιο προορίζεται για χαλάρωση. Αλλά με τη σωστή επιλογή αποχρώσεων, συνδυασμός επίπλων και διακόσμησης, η πορτοκαλί κρεβατοκάμαρα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις αισθητικές και φυσιολογικές ανάγκες: για να εξομαλύνει την κούραση μετά από μια εργάσιμη μέρα, δημιουργεί μια ρομαντική διάθεση το βράδυ, δίνουν μια φωτεινή φόρτιση σφριγηλότητας μετά την ξυπνήστε.

Πορτοκαλί και λευκό υπνοδωμάτιο

Πορτοκαλί και λευκό παιδικό δωμάτιο

Πορτοκαλί τοίχο στο υπνοδωμάτιο

Κανόνες για τη χρήση πορτοκαλιού στο υπνοδωμάτιο

Η υπόθεση ότι το πορτοκαλί χρώμα είναι κάτι φωτεινό και εορταστικό δεν θα είναι απολύτως αληθές. Έχει πολλές αποχρώσεις: σκοτεινό και ελαφρύ, πιασάρικο και παστέλ, διάφανο και βελούδινο. Ακόμα και τα φωτεινά κίτρινα-πορτοκαλί χρώματα θα είναι κατάλληλα και αρμονικά στην κρεβατοκάμαρα, αν τηρήσετε τις συστάσεις που μοιράζονται οι σχεδιαστές:

 • Ήρεμες πορτοκαλί αποχρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως το γενικό υπόβαθρο της κρεβατοκάμαρας. Η σχεδίαση φαίνεται ωφέλιμη, όπου η ταπετσαρία, οι κουρτίνες και η διακόσμηση σχεδιάζονται σε μια ενιαία γκάμα μεταβατικών χρωμάτων: από την κίτρινη-πορτοκαλί έως την καφέ-σοκολάτα.
 • Το λαμπερό πορτοκαλί χρησιμοποιείται καλύτερα κατά τμήματα. Ας είναι ταπετσαρία στο κεφάλι του κρεβατιού, ντεκόρ, κουρτίνες ή χαλιά.
 • Οι κορεσμένες αποχρώσεις είναι ακατάλληλες στο εσωτερικό των μικρών δωματίων, καθώς κρύβουν οπτικά τον ελεύθερο χώρο.
 • Η ιδιότητα "μείωση" του χώρου θα είναι χρήσιμη για την οπτική διόρθωση των μακρών στενών χώρων, αν χρησιμοποιείτε φωτεινό χρώμα στις στενές πλευρές του δωματίου και ουδέτερες ζεστές αποχρώσεις σε πλάτος.
 • Το πιο δικαιολογημένο είναι η χρήση πορτοκαλί αποχρώσεων σε ένα δωμάτιο που έχει έλλειψη φυσικού φωτός: στα δωμάτια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά.

Υπνοδωμάτιο κρέμα πορτοκαλιού με μαύρο κρεβάτι

Ο υπερκορεσμός του χώρου διαβίωσης με τα φωτεινά χρώματα είναι ανεπιθύμητος για τους ευφυείς ανθρώπους με γρήγορους ρυθμούς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το αγαπημένο σας χρώμα. Στο εσωτερικό υπάρχει πάντα μια θέση για λαμπερά στοιχεία σχεδιασμού, αν αραιώνεται με αποχρώσεις ουδέτερου χρώματος.

Πορτοκαλί κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση

Μπεζ πορτοκαλί υπνοδωμάτιο

Πορτοκαλί τοίχους και κρεβατοκάμαρες

Πορτοκαλί κλωστοϋφαντουργίας σε παιδικό δωμάτιο

Πορτοκαλί και λευκό υπνοδωμάτιο

Πορτοκαλί πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο

Πορτοκαλί-κίτρινα έπιπλα στο νηπιαγωγείο

Όροφοι, οροφές, τοίχοι, έπιπλα ή διακόσμηση - επιλογές χρωμάτων

Μια πορτοκαλί κρεβατοκάμαρα δεν μπορεί να έχει ένα πιασάρικο κορεσμένο χρώμα από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο, διαφορετικά η ανάπαυση σε αυτό θα είναι δύσκολη. Πώς είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε το πορτοκαλί φάσμα έτσι ώστε να μην έχει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα και να φέρει αισθητική ευχαρίστηση;

Οι τοίχοι. Τα πορτοκαλί ταπετσαρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων, αν έχουν αποχρώσεις του πορτοκαλί και συμπληρώνονται από διακριτικά σχέδια. Δεν πρέπει να αρνηθεί κανείς ένα μονόχρωμο λαμπερό χρώμα, αλλά η ταπετσαρία πρέπει να κολληθεί έτσι ώστε από μια κουκέτα να μην έχουν θέα. Ο τοίχος στην κορυφή του κρεβατιού είναι ο πλέον κατάλληλος για αυτό.

Πορτοκαλί τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Τα ανώτατα όρια. Τα σύγχρονα υλικά φινιρίσματος σας επιτρέπουν να εκτελέσετε οποιοδήποτε σχέδιο της οροφής, συμπεριλαμβανομένων πολύχρωμων. Μια απλή γυαλιστερή οροφή στο εσωτερικό θα βοηθήσει να διορθωθεί το χαμηλό ύψος του δωματίου, αλλά δεν πρέπει να είναι εντελώς πορτοκαλί, έτσι ώστε να μην έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Επιτρέπονται μικρά ένθετα αντίθεσης, σχεδίασης.

Λευκή-πορτοκαλί οροφή στην κρεβατοκάμαρα

Φύλο. Το πορτοκαλί δάπεδο στο διαμέρισμα δεν χρειάζεται να έχει καθαρό ανοιχτό χρώμα.Στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, ζεστές ξύλινες καφέ-ροδακινί αποχρώσεις του δαπέδου και ένα μικρό αφράτο χαλί με κίτρινο χρώμα θα φαίνονται υπέροχα.

Πορτοκαλί χαλιά στην κρεβατοκάμαρα

Εάν ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας προβλέπει την εγκατάσταση πορτοκαλί επίπλων, τότε οι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή είναι καλύτερα να διατηρούνται σε ουδέτερο χρώμα, διαφορετικά θα προκύψει υπερβολική φωτεινότητα.

Διακόσμηση. Τα στοιχεία διακόσμησης φέρνουν μια ιδιαίτερη γοητεία στο εσωτερικό, αλλά μην το παρακάνετε με διακοσμήσεις σε ένα ενιαίο χρωματικό σχέδιο. Αφήστε το εσωτερικό να έχει μια ποικιλία χρωμάτων, και τότε θα είναι αρμονική.

Πορτοκαλί μαξιλάρια στην κρεβατοκάμαρα

Πορτοκαλί κρεβατοκάμαρα

Πορτοκαλί-μπλε φως παιδιά

Πορτοκαλί-καφέ παιδιά

Πορτοκαλί-καφέ υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα

Συνδυασμένα χρώματα για το πορτοκαλί υπνοδωμάτιο

Ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων θα είναι συναφείς στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας ώστε να μην μετατραπεί σε ένα άγευστο σύνολο διαφορετικών αντικειμένων; Η ανάπτυξη του σχεδιασμού της κρεβατοκάμαρας, με την επιλογή πρόσθετου χρώματος θα πρέπει να λειτουργήσει.

 • Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ένα μεγάλο συμπλήρωμα σε ένα πορτοκαλί υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στιλ.
 • Το λευκό πηγαίνει καλά με πορτοκαλί, αλλά έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει τη φωτεινότητα και την αντίθεση στο εσωτερικό που δεν είναι αρκετά κατάλληλο για ένα υπνοδωμάτιο. Επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται όχι καθαρά χρώματα, αλλά οι αποχρώσεις τους: λευκή-κρέμα, αλάβαστρο, το χρώμα του ψημένου γάλακτος, ελεφαντόδοντο.
 • Μοιάζει υπέροχα μπλε σε ένα ντουέτο με πορτοκαλί χρώμα. Αλλά, όπως και με το λευκό, αυτός ο συνδυασμός έχει υπερβολική αντίθεση. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε ένα φάσμα από αποχρώσεις: κίτρινο-πορτοκαλί και γαλαζοπράσινο, βερίκοκο και τυρκουάζ, μέλι και ανοιχτό μοβ.
 • Οι νόστιμοι συνδυασμοί δημιουργούν μια σειρά από πορτοκαλί και πράσινο, αλλά η φωτεινότητα των αποχρώσεων πρέπει επίσης να ρυθμιστεί, απορρίπτοντας καθαρά χρώματα υπέρ μιας πιο ήρεμης γκάμας ελιάς, φιστικιού.
 • Γκρίζοι τόνοι δημιουργούν στο πορτοκαλί εσωτερικό την ηρεμία που είναι απαραίτητη για την κρεβατοκάμαρα.

Υπνοδωμάτιο μπλε πορτοκαλί

Λευκά-πορτοκαλί παιδιά

Πορτοκαλί-πράσινο τόνους στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Λευκές-πορτοκαλί κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Πορτοκαλί-ιώδες έπιπλα στο νηπιαγωγείο

Πορτοκαλί-κίτρινα παιδιά

Γκρι κρεβατοκάμαρα

Όμορφο πορτοκαλί και λευκό παιδικό δωμάτιο

Orange διάθεση για μια άνετη διαμονή

Ο επαγγελματικός σχεδιασμός δωματίου βασίζεται σε τέσσερα βασικά χρώματα. Για την κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να περιορίσετε τον εαυτό σας σε δύο αποχρώσεις για τη συνολική σχεδίαση του δωματίου και να προσθέσετε δύο ακόμη μικρές χρωματικές κηλίδες. Οι παρακάτω συνδυασμοί διακόσμησης και διακόσμησης θα φαίνονται καλά:

 • Μια παράσταση ταπετσαρίας σε πορτοκαλί και πράσινο (φιστίκι, ελιά, κλπ.), Καφέ-μπεζ κουρτίνες, υφάσματα σε λευκά κρέμα και σοκολάτα.
 • Λευκοί κρέμονται τοίχοι με πορτοκαλί μοτίβο, καφέ-μπεζ ύφασμα, κίτρινο-πορτοκαλί κουρτίνες.
 • Γκρι-μπλε τοίχοι με την προσθήκη πορτοκαλί ένθετα, καφέ-μπεζ υφάσματα, κουρτίνες σε λευκό και μπλε αποχρώσεις.
 • Κίτρινο-πορτοκαλί ταπετσαρίες, κουρτίνες και κλωστοϋφαντουργικές αποχρώσεις άμμο-κρέμα.
 • Τείχη με πορτοκαλί-μαύρο μοτίβο (μόνο στην κορυφή του κρεβατιού), ταπετσαρία με ουδέτερη απόχρωση, κουρτίνες σε κίτρινο-πορτοκαλί απόχρωση, υφάσματα σε γκρι-μαύρο-πορτοκαλί αποχρώσεις.
 • Ταπετσαρία σίγαση πορτοκαλί σκιά, κουρτίνες από τερακότα, μπεζ και καφέ υφάσματα.
 • Μαλακές ταπετσαρίες ροδάκινου, κουρτίνες σοκολάτας, υφάσματα σε κρέμα και ανοικτές καφέ αποχρώσεις.

Πορτοκαλί τοίχο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Ο σχεδιασμός της πορτοκαλί κρεβατοκάμαρας δεν μπορεί να περιοριστεί στη χρήση μιας σειράς αποχρώσεων, εάν ο φωτισμός είναι σωστά οργανωμένος. Το υποτονικό φως καλύπτει την υπερβολική φωτεινότητα. Και το βράδυ η κατάσταση σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και το πρωί γεμίζει με ενέργεια και σθένος.

Πορτοκαλί κουρτίνες, πολυθρόνα και καναπές στο υπνοδωμάτιο

Γκρι, πορτοκαλί και λευκά χρώματα στο εσωτερικό της παιδικής κρεβατοκάμαρας

Κομψό υπνοδωμάτιο μαύρο και πορτοκαλί

Πορτοκαλί, λευκά και τυρκουάζ χρώματα στο εσωτερικό της παιδικής κρεβατοκάμαρας

Πορτοκαλί προφορά στην κρεβατοκάμαρα

Πορτοκαλί τόνους σε μια ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Καφέ, πορτοκαλί και λευκά χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)