Πώς να φτιάξετε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενός δωματίου αντιμετωπίζουν μια κατάσταση όπου ο υφιστάμενος χώρος δεν επαρκεί πλέον για όλη την οικογένεια και ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει περισσότερες κατοικίες. Σε μια τέτοια κατάσταση, ένας τέτοιος σχεδιασμός κινείται ως διαχωρισμός ενός μεγάλου χώρου σε αρκετές μικρότερες θα είναι μια εξαιρετική λύση. Έτσι, με τη βοήθεια διαφόρων στατικών και κινητών χωρισμάτων, ένα διαμέρισμα ενός δωματίου μετατρέπεται σε μια σύγχρονη κατοικία δύο δωματίων.

Διαιρέστε σε δύο δωμάτια

Εναρμόνιση ανακαίνισης

Έτσι, αποφασίστηκε να μετατρέψει ένα διαμέρισμα σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων. Το πρώτο σας βήμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι να επιλέξετε μια επιλογή διαχωρισμού. Εάν η διαδικασία αναδιαμόρφωσης συνεπάγεται την κατεδάφιση των φέροντων τοίχων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την επαρχία ή την πόλη για να συμφωνήσετε για τους όρους και τη διαδικασία ανασυγκρότησης. Η όλη διαδικασία λήψης άδειας θα διαρκέσει περίπου 1,5 μήνες.

Η νομική ευθύνη για μη συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις και μη εξουσιοδοτημένη κατεδάφιση των τειχών θα οδηγήσει σε πρόστιμο. Το μέγεθός του δεν είναι τόσο αισθητή - από 2 έως 2,5 χιλιάδες, αλλά μπορούν να προστεθούν δαπάνες για την αποκατάσταση της αρχικής κατάστασης του διαμερίσματος - στην αρχική odnushka. Ως εκ τούτου, αξίζει να νομιμοποιήσουμε τη διάταξη εγκαίρως.

Βασικές επιλογές αναδιαμόρφωσης

Διαχωρισμός γυψοσανίδας

Ένας από τους ευκολότερους και πιο προσιτούς τρόπους για την ανοικοδόμηση odnushka είναι η κατασκευή ενός διαμερίσματος από γυψοσανίδας στην επιλεγμένη θέση σας. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου τοίχου είναι αρκετά απλή: τα φύλλα γυψοσανίδας συναρμολογούνται σε μεταλλικούς οδηγούς που είναι στερεωμένοι στον τοίχο, μέσα στους οποίους τοποθετούνται ηλεκτρικά καλώδια και ηχομονωτικά υλικά. Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι ιδανική και έχει αμφότερα τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα των τοίχων γυψοσανίδας:

 • τη σύντομη διάρκεια και την απλότητα της διαδικασίας εγκατάστασης.
 • δεν χρειάζεται τεμαχισμό τοίχων για καλωδίωση.
 • η διαδικασία είναι αρκετά καθαρή και δεν αφήνει τη βρωμιά και τα υπολείμματα.
 • ελάχιστα οικονομικά και φυσικά έξοδα ·
 • τα χωρίσματα δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία πριν από την ολοκλήρωση.
 • θετικά χαρακτηριστικά αντοχής στη φωτιά του υλικού.

Μειονεκτήματα των χωρισμάτων γυψοσανίδας:

 • το υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή ευθραυστότητα, σε σύγκριση με τους τοίχους από συμπαγές ξύλο και τούβλα έχει ανεπαρκή αντοχή - δεν μπορείτε να κρεμάσετε βαριά ντουλάπια και ράφια σε έναν τέτοιο τοίχο, μπορεί να αντέξει μόνο μια εικόνα, ένα διακοσμητικό ράφι βάρους μέχρι 15 κιλά.
 • η γυψοσανίδα δεν είναι επαρκώς ανθεκτική στην υγρασία, επομένως, σε περίπτωση σοβαρής πλημμύρας από τους γείτονές σας από πάνω, η δομή θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

Διαχωρισμός γυψοσανίδας

Χρησιμοποιήστε για την τοποθέτηση ζωνών σε ντουλάπια και ράφια

Οι συρόμενες ντουλάπες χρησιμοποιούνται με επιτυχία για τον διαχωρισμό του χώρου σε odnushka. Οι κατασκευαστές προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό μεγεθών και διαμορφώσεων αυτού του έπιπλα. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς. Τα πλεονεκτήματα αυτού του διαχωρισμού είναι ότι το διαμέρισμα έχει δύο λειτουργίες - μετατρέπει ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε διαμέρισμα δύο δωματίων και είναι μια αποθήκη για ρούχα και διάφορα οικιακά αντικείμενα.Αυτά τα ερμάρια είναι χτισμένα με μέγιστο ύψος "μέχρι την οροφή" και επομένως έχουν αρκετό χώρο για να φιλοξενήσουν όλα τα πράγματα σας, εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη στο σπίτι.

Μια επιλογή τοποθέτησης διαμερίσματος ενός δωματίου μπορεί να είναι η κατασκευή ραφιών σε όλο το δωμάτιο, που θα μετατρέψει το διαμέρισμά σας σε κομμάτι kopeck. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τέτοιες περιπτώσεις, όταν είναι απαραίτητο να οριοθετηθεί ο χώρος για έναν μισθωτή ή για ένα μικρό παιδί που δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Οι κατασκευές ραφιών μπορούν να κλείσουν και να ανοίξουν κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη. Αυτή η διαίρεση του χώρου αφήνει χώρο για τη διείσδυση του φυσικού φωτός και στα δύο δωμάτια και δίνει μια αίσθηση ελαφριάς.

Ανακατασκευή επηρεάζοντας την κουζίνα

Είναι δυνατόν να μετατρέψετε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου τύπου Χρουστσόφ σε ένα μικρό διαμέρισμα με παράθυρο σε κάθε δωμάτιο, κατεδαφίζοντας το τείχος της κουζίνας και συνδυάζοντάς το με το δωμάτιο. Με τη μετέπειτα κατασκευή του χωρίσματος, αποκτώνται δύο φωτεινά δωμάτια με φυσικό φως: σαλόνι με κουζίνα και άνετο υπνοδωμάτιο με παράθυρο. Επίσης ένα πλεονέκτημα μιας τέτοιας λύσης είναι αυτό. ότι ο τοίχος που χωρίζει την κουζίνα από την κύρια αίθουσα του Χρουστσόφ δεν φέρει και δεν θα χρειαστεί να αποκτήσετε άδειες για την κατεδάφισή του.

Λύσεις φωτισμού για ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα ενός δωματίου, όταν διαιρείτε το δωμάτιο σε δύο δωμάτια, θα πρέπει να επιλέξετε σε ποια ζώνη θα είναι το παράθυρο. Δεδομένου ότι η κατασκευή ενός τοίχου σε odnushka κατά μήκος του δωματίου, και το τμήμα παράθυρο σε δύο μέρη δεν θα εξετάσουμε καθόλου αισθητικά ευχάριστο, και θα μετατρέψει τα συντονίσιμα δωμάτια σε δύο μεγάλους διαδρόμους, θα πρέπει να κάνετε ένα εγκάρσιο διαμέρισμα. Δηλαδή, ένα δωμάτιο θα χάσει την πηγή του φυσικού φωτός. Εντούτοις, η οπτική μαλάκυνση της έλλειψης παραθύρου είναι δυνατή με διάφορες τεχνικές σχεδιασμού:

 • εγκατάσταση ενός ψεύτικου παραθύρου.
 • αντί για το παράθυρο που λείπει, μπορείτε να κρεμάσετε μια φωτεινή, εντυπωσιακή εικόνα ή ταπετσαρία μικρού μεγέθους.
 • απέναντι από την είσοδο σε ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να κρεμάσετε έναν καθρέφτη και να τοποθετήσετε τα αντικείμενα με μια ανακλαστική επιφάνεια, όταν το φως διεισδύσει τουλάχιστον λίγο στο δωμάτιο, θα είναι διάσπαρτα με τη βοήθεια των αντανακλάσεων.
 • μια στατική φωτεινή πηγή σε ένα μόνο αντίγραφο θα δώσει στον χώρο ένα φαινόμενο σπηλαίου. Αντικαταστήστε το με μερικούς μαλακούς, φωτιστικούς, επιτραπέζιους λαμπτήρες και λαμπτήρες δαπέδου.
 • Τοποθετήστε πράσινα φυτά στο δωμάτιο. Για να διατηρηθούν τα βιοτικά τους μέσα σε σκοτεινούς χώρους, υπάρχουν ειδικές συσκευές φωτισμού, το μαλακό διασκορπισμένο φως του οποίου θα προσθέσει και φυσικότητα.

Ζώνη δαπέδου

Τα παλιά διαμερίσματα με ψηλά ταβάνια, που ονομάζονται "stalinka", εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση πολυτελούς κατοικίας. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα stalin ενός δωματίου σε ένα dvushka χρησιμοποιώντας την αρχική λύση - την κατασκευή του δεύτερου ορόφου.

Στο διαμέρισμα, όπου το ύψος της οροφής φτάνει τα 4 μέτρα, ανεγείρεται μια συμπαγής κατασκευή με σκάλα. Μια τέτοια πλατφόρμα θα φιλοξενήσει με επιτυχία ένα παιδικό δωμάτιο ή ένα υπνοδωμάτιο. Ο κεντρικός χώρος του πρώτου ορόφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σαλόνι.

Υπάρχει μια μικρή απόχρωση - θα πρέπει να εγκαταστήσετε υψηλής ποιότητας αερισμό στο δωμάτιο, αφού στον δεύτερο όροφο θα είναι πάντα πολύ πιο ζεστό και λιγότερο αέρα από κάτω.
Αναμφισβήτητα, μια τέτοια απόφαση σχεδιασμού και αναδιαμόρφωση του σπιτιού θα προκαλέσει την έγκριση και τον θαυμασμό των καλεσμένων σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)