Πάγκος εργασίας: κομψές επιλογές για οποιαδήποτε κουζίνα (23 φωτογραφίες)

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πάγκο από αξιόπιστα υλικά που θα σας κρατήσουν για πολλά χρόνια, τότε το κεραμίδι θα είναι η καλύτερη λύση. Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο που κανείς άλλος δεν θα έχει, επειδή ένας πάγκος πλακιδίων δημιουργεί την επίδραση μιας ακριβής και κομψής επιφάνειας πέτρας. Ακριβώς τέτοιες επιφάνειες ήταν σε παλιές ελίτ σπίτια.

Πάγκος πλακιδίων

Πάγκος πλακιδίων

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των countertops κεραμιδιών

Συνήθως, κεραμικά ή πέτρινα πλακάκια χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση μιας επιφάνειας εργασίας κουζίνας, αλλά ποια επιλογή είναι καλύτερη; Για τη σωστή απόφαση, πρέπει να γνωρίζετε τις αποχρώσεις του κάθε υλικού.

 Πάγκος πλακιδίων

Πάγκος πλακιδίων

Οι πέτρινες πάγκοι κατασκευάζονται συνήθως από μάρμαρο ή γρανίτη. Οι ραφές είναι μικρές ώστε να μπορούν να καλυφθούν.

Πάγκος πλακιδίων

Για να δημιουργήσετε την επιφάνεια της επιφάνειας της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια. Ωστόσο, συνιστάται να δώσετε προσοχή στο πλακωμένο υλικό, καθώς έχει μια πιο νευρώδη δομή.

Πάγκος πλακιδίων

Πώς είναι η διαδικασία τοποθέτησης των πλακιδίων countertop;

Η τοποθέτηση κεραμιδιών στον πάγκο είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Η οπίσθια πλευρά του κεραμιδιού καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα του παρασκευασμένου διαλύματος και στη συνέχεια το κεραμίδι εφαρμόζεται στην επιφάνεια και κολλάται στον πάγκο. Όλα είναι πολύ απλά. Επιπλέον, τέτοια πλακίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας ποδιάς.

Πάγκος πλακιδίων

Το πέτρινο πλακίδιο θα είναι περίπου 2 φορές ακριβότερο από το κεραμικό, αλλά θα διαρκεί και περισσότερο και πιο αξιόπιστα. Το υλικό πλακιδίων είναι επίσης κατάλληλο για λουτρά ή διάδρομους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός countertop από κεραμίδια;

Έχει πολλά σοβαρά πλεονεκτήματα. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η ανθεκτικότητα. Η επισκευή στην κουζίνα γίνεται συνήθως σπάνια και κοστίζει πολλά χρήματα, οπότε είναι σημαντικό ο πάγκος και τα έπιπλα να είναι υψηλής ποιότητας και να μην χαλάσουν κατά τη λειτουργία.

Πάγκος πλακιδίων

Πάγκος πλακιδίων

Επίσης, εάν επιλέξετε έναν πάγκο από κεραμίδια, τότε έχετε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε ανεξάρτητα το σχεδιασμό του. Μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό που θέλετε και η κουζίνα σας θα είναι ξεχωριστή και ξεχωριστή, επειδή είναι πολύ ωραίο να χρησιμοποιήσετε αυτό που δημιουργείται μόνοι σας.

Τα πλακάκια είναι ανθεκτικά σε γρατζουνιές και χαμηλή μηχανική καταπόνηση. Ωστόσο, μην είστε πολύ αποφεύγοντας τις πινακίδες και άλλα χαρακτηριστικά της κουζίνας. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να αποθηκεύσετε το προϊόν όσο το δυνατόν περισσότερο στην αρχική του μορφή.

Πάγκος πλακιδίων

Η φροντίδα για έναν τέτοιο πάγκο δεν είναι επίσης δύσκολη. Το υλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία και είναι εύκολο να καθαριστεί με ένα κανονικό υγρό πανί.

Πάγκος πλακιδίων

Η κορυφή κεραμιδιών είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό και δεν εκπέμπει ουσίες επιβλαβείς για την υγεία σας.

Πάγκος πλακιδίων

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα για τα countertops πλακιδίων;

Φαίνεται ότι αυτό το υλικό είναι τέλειο σε όλα, και ουσιαστικά είναι. Το μόνο μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί ότι οι ραφές μεταξύ των πλακιδίων είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν, ή μάλλον αυτή η διαδικασία διαρκεί αρκετό χρόνο. Για να διασφαλίσετε ότι αυτό το ζήτημα δεν σας ενοχλεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είναι απαραίτητο να κάνετε στεγανές αρθρώσεις κατά την εγκατάσταση και να χρησιμοποιήσετε ενέματα υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, η διαδικασία καθαρισμού δεν θα σας προκαλέσει οποιαδήποτε αναστάτωση.Διαφορετικά, είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής επιλογή για την κουζίνα.

Πάγκος πλακιδίων

Χαρακτηριστικά των countertops κουζίνα πλακιδίων

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για να δώσουν προσοχή στην τοποθέτηση κεραμιδιών σε πάγκο είναι η επιλογή του κεραμιδιού και ενέματα για αυτό. Όταν επιλέγετε μια λύση, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο κόστος και το εμπορικό σήμα, αλλά και στα διακριτικά χαρακτηριστικά. Η λύση πρέπει να είναι ανθεκτική στα βακτήρια, καθώς και στα προϊόντα καθαρισμού.

Πάγκος πλακιδίων

Ποια είναι η καλύτερη για την έγχυση;

  • Το τσιμεντοειδές κονίαμα χρησιμοποιείται ενεργά για την εργασία με ραφές πλάτους μεγαλύτερου των 12 mm.
  • Το κονίαμα τσιμέντου χρησιμοποιείται για την επεξεργασία αρμών με πλάτος όχι μεγαλύτερο από 12 mm.
  • Μοντέρνο διάλυμα υγρού "Fusion Pro". Αυτή η επιλογή θεωρείται ως η βέλτιστη για την εγκατάσταση κεραμικών πλακιδίων. Περιέχει ειδικά αντιβακτηριακά σωματίδια και δεν λερώνει το προϊόν.

Πάγκος πλακιδίων

Πώς να φροντίσετε μια επιφάνεια πλακιδίων;

Φυσικά, όταν επιλέγετε ένα υλικό, θα πρέπει να δώσετε αμέσως προσοχή στα χαρακτηριστικά της φροντίδας για αυτό. Αφού χρησιμοποιείτε την κουζίνα όλη την ώρα, είναι σημαντικό ο καθαρισμός της επιφάνειας να μην δημιουργεί δυσκολίες και αρνητικά συναισθήματα. Ο πάγκος από κεραμίδια στην κουζίνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είναι αρκετά ανεπιτήδευτο. Ακριβώς κάθε μέρα μετά την εργασία στην κουζίνα, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Εάν η ρύπανση είναι δυνατή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, τότε η λεκέ θα φύγει γρήγορα.

Πάγκος πλακιδίων

Εάν χρησιμοποιήσατε την εγκατάσταση κατά την εγκατάσταση, η οποία αντιδρά στις χημικές ουσίες, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον καθαρισμό και να μην χρησιμοποιείτε επιθετικά απορρυπαντικά, διότι εξαιτίας αυτών μπορείτε να χαλάσετε την επιφάνεια των πάγκων που είναι επενδεδυμένες με κεραμικά πλακίδια.

Πάγκος πλακιδίων

Εάν η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από κεραμίδια, τότε η στεγανοποίηση δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο πράγμα που πρέπει να καλυφθεί με σφραγιστικό είναι οι αρθρώσεις. Αν έχετε πλακάκια στην κουζίνα, τότε απαιτείται ετήσια επεξεργασία της επιφάνειας του πάγκου με στεγανωτικό.

Πάγκος πλακιδίων

Αν προτιμάτε τα κεραμικά πλακίδια, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείτε. Αυτό το υλικό είναι επίσης ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Για τέτοιους πάγκους, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικές βάσεις για ζεστά πιάτα έτσι ώστε να διατηρείται η αρχική εμφάνιση για πολλά χρόνια λειτουργίας.

Πάγκος πλακιδίων

Πόσα χρόνια θα διαρκέσει;

Για την παραγωγή κεραμικών πλακιδίων, χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά, για παράδειγμα, πυρίμαχος πηλός, έτσι ώστε οι πάγκοι είναι απολύτως αβλαβείς τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Εάν η επιφάνεια του κεραμιδιού έχει σωστά και επακριβώς ληφθεί μέριμνα, τότε θα σας εξυπηρετήσει για περισσότερο από ένα έτος ή ακόμα και 10 χρόνια.

Πάγκος πλακιδίων

Χαρακτηριστικά της επιλογής πλακιδίων για την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας

Τα τζάμια κεραμικά είναι μια καλή επιλογή. Δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και τη ρύπανση. Είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν απορροφά την υγρασία. Μια επιφάνεια εργασίας κουζίνας από κεραμικά πλακίδια αυτού του τύπου θα συμπληρώσει το εσωτερικό σχεδιασμό σας και θα σας ευχαριστήσει με την ιδανική εμφάνιση. Ωστόσο, το υλικό έχει χαμηλό κόστος σε σύγκριση με την πολυλειτουργικότητα.

Ένας ψηφιδωτός πάγκος θα φαίνεται πολύ όμορφος και κομψός. Ένα τέτοιο tabletop θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε το δικό σας ατομικό και πρωτότυπο σχέδιο. Μπορείτε να συνδυάσετε αποχρώσεις και να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια.

Πάγκος πλακιδίων

Πάγκος πλακιδίων

Πού χρησιμοποιείται η κορυφή κεραμιδιών;

Το κεραμικό πλακίδιο είναι ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο υλικό, γι 'αυτό και οι πάγκοι που κατασκευάζονται από αυτόν χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς. Είναι ιδανικό όχι μόνο για την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας, αλλά και για το μπάνιο, το τραπέζι ή το περβάζι παραθύρων. Το φινίρισμα στο μπάνιο και στην κουζίνα γίνεται συχνά από το ίδιο κεραμίδι.

Πάγκος πλακιδίων

Ένα πάγκο κουζίνας από πλακάκια είναι ένα αξιόπιστο και όμορφο στοιχείο. Θα τονίσει την αξιοπρέπεια του εσωτερικού σας και θα το συμπληρώσει με νέα χρώματα. Επίσης στην κουζίνα μπορούν να κατασκευαστούν πλακάκια και μια ποδιά, η οποία μπορεί να είναι συνέχεια του σχεδίου του πάγκου. Έτσι δημιουργείτε το δικό σας σχέδιο που θα σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)