Οροφή σε στιλ σοφίτας: απλή, κομψή και πολύ βίαιη (29 φωτογραφίες)

Ακατέργαστες δοκοί, μεταλλικοί σωλήνες, τοιχοποιία, σκυρόδεμα - συνηθίζουμε να κρύβουμε όλα αυτά στην οροφή κάτω από γυψοσανίδα και τεντωμένο καμβά, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να χωρέσουν στο εσωτερικό και ακόμη και να τα διακοσμήσουν.

Δοκοί στην οροφή στο στυλ σοφίτας

Λευκή οροφή με σοφίτα

Το στιλ σοφίτας επινοήθηκε στις ΗΠΑ. Τον περασμένο αιώνα, πολλοί Αμερικανοί άρχισαν να αγοράζουν τα κτίρια πρώην εργοστασίων και εργοστασίων και να τα μετατρέπουν σε κατοικίες. Στα τεράστια εργαστήρια με ψηλά ταβάνια, στα οποία χρησιμοποιούσαν τα μηχανοκίνητα εργαλεία, ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί ένα κλασικό εσωτερικό και οι νέοι ιδιοκτήτες άφηναν τα πάντα όπως ήταν. Δεν κρύβουν δοκάρια, σωλήνες και καλώδια στην οροφή, δεν κόλλησαν το τούβλο με ταπετσαρία.

Σκεπή από σκυρόδεμα με σοφίτα

Μαύρη οροφή σοφίτας

Στην αρχή φαινόταν άγρια, αλλά τότε πολλοί εκτιμούσαν αυτό το στυλ και έγιναν δημοφιλείς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Αν σας αρέσει το στυλ σοφίτας, μπορείτε, με κάποια προσπάθεια, να το κάνετε ολόκληρο το διαμέρισμα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ανώτατο όριο αυτού του έργου, διότι αν κάνετε τους τοίχους στο στυλ σοφίτας και αφήνετε το κεραμίδι αφρού στην οροφή, το εσωτερικό θα φαίνεται ημιτελές.

Ξύλινη οροφή με σοφίτα

Ξύλινα δοκάρια στην οροφή στο πατάρι

Σημαντικές λεπτομέρειες

Μια οροφή σε στιλ σοφίτας θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε μερικές απλές απαιτήσεις. Η επιφάνεια της οροφής πρέπει να είναι κομμένη στο ελάχιστο. Αν είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, ξύλο ή σκυρόδεμα, αφήστε το στην αρχική του μορφή. Το δέντρο μπορεί να εμποτιστεί με ειδική επεξεργασία παρασίτων και να επικαλυφθεί με άχρωμο βερνίκι. Ένα ιδιαίτερο κομψό τέτοιου εσωτερικού είναι ένα γκρίζο οροφή από σκυρόδεμα. Όσο περισσότερη τραχύτητα και μικρές ανομοιόμορφες τρύπες, τόσο το καλύτερο.

Οροφή στυλ σοφίτας

Οροφή σε σοφίτα

Αρχικά, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, οι οποίες μετατράπηκαν σε κατοικίες, υπήρχαν δοκάρια κάτω από το ανώτατο όριο που στήριζαν τις οροφές. Αυτή η λεπτομέρεια πήγε σε μια μοντέρνα σοφίτα. Αν θέλετε το εσωτερικό να λειτουργήσει πραγματικά, θα χρειαστεί να φτιάξετε δοκούς στο στυλ σοφίτας.

Οποιεσδήποτε επικοινωνίες στην κουζίνα σε στυλ σοφίτας και σε άλλα δωμάτια δεν πρέπει να κρύβονται, αλλά πρέπει να τις τελειοποιήσετε. Συνήθως, ένα σημαντικό τμήμα της καλωδίωσης περνάει από την οροφή. Αφήστε τα καλώδια, αλλά τα προσαρτήστε στην επιφάνεια με τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων. Τα μαύρα σύρματα που έχουν σχήμα τετραγώνου πάνω στην οροφή του σκυροδέματος θα φαίνονται κομψά. Οι ακανόνιστοι σκουριασμένοι αγωγοί αέρα μπορούν να αντικατασταθούν με λαμπερά χαλύβδινα και επίσης να τους αφήσουμε να τρέξουν κάτω από την οροφή.

Οι λαμπτήρες και οι πολυέλαιοι σε τέτοια δωμάτια είναι κρεμασμένοι στην οροφή σε διάφορα σημεία. Αλλά πρέπει να επιλέξετε φωτισμό στο στυλ του μινιμαλισμού από χάλυβα και γυαλί. Επίσης στην οροφή τα συνηθισμένα μαύρα φυσίγγια με βολβοί θα φαίνονται κατάλληλα.

Στρώμα κόντρα πλακέ στην οροφή

Στο σαλόνι οροφής με σοφίτα

Loft ως στυλ περιλαμβάνει την παρουσία τεράστιων ελεύθερων χώρων χωρίς τοίχους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν η οροφή είναι κατάλληλα διακοσμημένη. Με τη βοήθεια διαφόρων επιχρισμάτων, ο χώρος στο διαμέρισμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ζώνες. Για παράδειγμα, αφήστε το σκυρόδεμα πάνω από το σαλόνι, να φτιάξετε τέντες στο πάτωμα πάνω από το κρεβάτι και να συνεχίσετε την τοιχοποιία πάνω από την κουζίνα και το τραπέζι, που θα ανέβει από τον τοίχο.

Ωστόσο, θυμηθείτε, αυτές είναι απλές ευχές. Εάν το τσιμεντένιο ανώτατο όριο θα σας καταπιέσει, ασβέστε το ή ραβδί στην επένδυση. Θα πρέπει να είστε άνετοι στο διαμέρισμα, έτσι ώστε μια πολύ επιθετική σοφίτα μπορεί να μαλακώσει λίγο.

Σοφίτα οροφής τούβλο στυλ

Ένδειξη χρωμάτων

Πριν ξεκινήσετε τις επισκευές, αξίζει να εκτιμήσετε αν θα είναι άνετο να βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο σε αυτό το ύφος. Το γεγονός είναι ότι ο σχεδιασμός οροφής σοφίτας στυλ είναι ιδανικά εκτελείται σε πολύ ήρεμα χρώματα. Η παλέτα χρωμάτων αυτού του στυλ περιλαμβάνει:

  • μαύρο
  • γκρι
  • λευκό
  • μέταλλο?
  • τούβλο.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να είστε σε ένα τόσο ζοφερό εσωτερικό, αλλά σας αρέσει η ιδέα μιας σοφίτας, προσθέστε φωτεινές λεπτομέρειες στο εσωτερικό. Μέρος της οροφής μπορεί να βαφτεί με έντονο χρώμα ή να γίνει με ένα μεγάλο μονοφωνικό μοτίβο. Φωτεινοί άξονες μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο το εσωτερικό: υφάσματα, έπιπλα, φωτεινές εικόνες στους τοίχους.

Τοιχοποιία στην οροφή στο εσωτερικό του σοφίτα

Διακοσμητικά σχέδια οροφής σοφίτας

Οροφές σχεδιασμού οροφής

Για τη διακόσμηση μιας οροφής σοφίτας στυλ:

  • επένδυση ·
  • βαφή με βάση το νερό.
  • τεντωμένο ύφασμα;
  • μέταλλο
  • σκληρό σοβά.

Σήμερα, σχεδόν κάθε εταιρεία μπορεί να παραγγείλει τέντες τέντωμα στο στυλ πατάρι. Αυτή είναι η επιλογή όταν η τσιμεντοκονία φαίνεται τόσο άσχημη που δεν θέλετε να την αφήσετε σε αυτή τη μορφή στο εσωτερικό. Πρέπει να παραγγείλετε ένα ύφασμα stretch, το οποίο σε χρώμα θα μιμείται μέταλλο ή σκυρόδεμα. Μπορείτε να πάρετε ένα ματ καμβά ή με μια ελαφριά λάμψη. Τότε το δωμάτιο θα είναι ακόμη περισσότερο σαν ένα εργοστασιακό δωμάτιο.

Οροφή στην κουζίνα σοφίτας

Οροφή στυλ σοφίτας

Το ανώτατο όριο σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή μόνο στην κουζίνα μπορεί να είναι επενδεδυμένο με clapboard. Ανάλογα με τις προτιμήσεις, είναι επικαλυμμένο με βερνίκι ή λευκό χρώμα. Για να δημιουργήσετε ένα ανώτατο όριο με μια "ιστορία", κάθε πίνακας μπορεί να παλαιωθεί με γυαλόχαρτο. Η ξύλινη οροφή θα φαίνεται υψηλότερη αν οι σανίδες δεν είναι κοντά, αλλά μετά από μια μικρή απόσταση. Έτσι το δωμάτιο θα έχει ακόμα περισσότερο αέρα.

Κάτω από την επένδυση μπορείτε να βάλετε μεγάλες ακτίνες που έχουν βαφεί σε ένα αντίθεση χρώμα. Οι δοκοί στην οροφή του σοφίτα δεν πρέπει να συγχωνεύονται με την επιφάνεια. Όσο καλύτερα ξεχωρίζουν, το δωμάτιο φαίνεται πιο ευρύχωρο. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση κουζινών και υπνοδωματίων.

Και εδώ, όλα είναι ξεχωριστά. Εάν η οροφή είναι πολύ χαμηλή στο δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να φτιάχνετε δοκάρια που να το μειώνουν οπτικά κατά 10-15 cm. Στην περίπτωση αυτή, αρκεί να λεύσετε την οροφή, υπογραμμίζοντας την ανομοιογενή υφή της επιφάνειας και δημιουργώντας τοίχους και δάπεδα στο στυλ σοφίτας.

Σοφίτα σοφίτα οροφή οροφή

Ταπετσαρία με στυλ σοφίτας

Κάνοντας την οροφή τον εαυτό σας

Στην ιδανική περίπτωση, οι επαγγελματίες σχεδιαστές πρέπει να ασχολούνται με τη δημιουργία του εσωτερικού χώρου, αλλά εάν δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσετε για τις υπηρεσίες τους, μπορείτε να φτιάξετε μια πατάρι με τα δικά σας χέρια. Για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον εσωτερικό, θα είναι αρκετό για να απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση στην οροφή. Ακριβώς πάρτε μια σπάτουλα και να απαλλαγούμε από ασβέστη, ταπετσαρία, πλακάκια αφρού και άλλα επιχρίσματα. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια μέχρι να είναι ορατό το γυμνό σκυρόδεμα.

Ταπετσαρία οροφής με σοφίτα

Σκεπή από σκυρόδεμα με σοφίτα

Ανώτατο όριο στέγης

Ίσως η οροφή από σκυρόδεμα να μην είναι ιδανική. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια υλικών φινιρίσματος θα είναι απαραίτητο να γίνει πιο εμφανές. Καλύψτε τρύπες που είναι πολύ μεγάλες και καλύψτε με τσιμεντοκονίαμα. Δεν χρειάζεται να το κάνετε τέλειο - όσο περισσότερο τα εγκεφαλικά επεισόδια, τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι το ανώτατο όριο. Εάν δεν υπάρχει χρόνος για να ολοκληρώσετε όλα αυτά τα έργα, παραγγείλετε γκρι τέντες.

Αν θέλετε να σχεδιάσετε μια κουζίνα στο στυλ σοφίτας, καλύψτε την οροφή με δοκούς. Όλοι δεν ξέρουν πώς να τις κάνουν, και πολλοί πηγαίνουν για αυτούς σε ένα κατάστημα υλικού. Στην πραγματικότητα, οι δοκοί μπορούν να κατασκευαστούν από συνηθισμένο γυψοσανίδα. Είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο, και να το καλύψουμε με φύλλα γυψοσανίδας. Στη συνέχεια, το GKL είναι ζωγραφισμένο έτσι ώστε η επιφάνεια να μοιάζει με δέντρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μαύρο ή γκρι χρώμα. Οι δοκοί αυτού του χρώματος βρίσκονται επίσης σε βιομηχανικούς χώρους.

Γκρι σοφίτα οροφής

Πλέγμα οροφής σοφίτας

Κοίλη σοφίτα οροφής

Η επένδυση της οροφής με ένα δαγκάνα θα πάρει επίσης πολύ χρόνο. Πρώτα προετοιμάστε το δέντρο. Πρέπει να λειανθεί και να λερωθεί. Για να επιτευχθεί η επίδραση της αρχαιότητας, οι σανίδες μπορούν να καλυφθούν με σκοτεινή βαφή και στη συνέχεια να είναι πιο ανοιχτοί και να περπατήσουν καλά πάνω τους με τραχιά γυαλόχαρτο. Τότε θα φανεί ότι αυτό το ανώτατο όριο είναι αρκετές δεκαετίες και έχει ζωγραφιστεί πολλές φορές.

Τακούνι στυλ σοφίτα στο υπνοδωμάτιο

Γυάλινη οροφή με σοφίτα

Το στυλ σοφίτας χαρακτηρίζεται από τη χρήση άλλων ξύλινων κατασκευών. Αν υπάρχει τοιχοποιία στην οροφή, μπορεί να βαφτεί και ένα μεγάλο ξύλινο πλέγμα βαμμένο στο ίδιο χρώμα μπορεί να συνδεθεί σε ολόκληρη την περιοχή. Σε οποιαδήποτε δοκάρια και οροφές, μπορείτε να τοποθετήσετε επιπλέον εσωτερικά αντικείμενα: λαμπτήρες, κουρτίνες, πίνακες ζωγραφικής και πολλά άλλα.Τότε δεν θα είναι απλά μια ξεχωριστή οροφή σοφίτας, αλλά ένας πολύπλοκος χώρος τέχνης.

Στόκος στην οροφή στο στυλ σοφίτας

Σοφίτα θολωτή οροφή

Αν το τσιμεντένιο ανώτατο όριο φαίνεται πολύ βαρετό και δεν υπάρχει χρόνος για να το διακοσμήσετε, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα απλό μονοπάτι. Κρεμάστε κάτω από αυτό ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα καλυμμένο με γυαλιστερό μεταλλικό. Μπορείτε να κλείσετε τους σωλήνες με το ίδιο πλέγμα, να βγάζετε τους λαμπτήρες έξω από αυτό. Με μια λέξη, απολύτως κάθε υλικό που φαίνεται βαρετό και αδιάφορο μπορεί εύκολα να ταιριάζει στο εσωτερικό μιας σοφίτας και να το διακοσμήσει.

Σοφίτα οροφή στυλ στο μπάνιο

Υψηλή οροφή σοφίτας

Το στυλ σοφίτα μόνο με την πρώτη ματιά φαίνεται βαρετό και ασκητικό, αλλά αν επιλέξετε τα σωστά χρώματα και υλικά, αραιώστε γκρι και μαύρο με φωτεινά χρώματα, σε ένα δωμάτιο με τέτοιο ανώτατο όριο θα είναι τόσο άνετο όσο σε ένα εσωτερικό στο στιλ της Προβηγκίας ή οτιδήποτε άλλο. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του στυλ είναι ότι τα απλούστερα έργα μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και χωρίς ειδική εκπαίδευση. Δοκιμάστε, επινοήστε, συνδυάστε διαφορετικά υλικά και το στυλ σοφίτας, που εφευρέθηκε πριν από πολλά χρόνια στο εξωτερικό, θα μεταμορφώσει το διαμέρισμά σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)