Πόρτες στο πατάρι - η χάρη των βιομηχανικών μορφών (23 φωτογραφίες)

Η κατεύθυνση στην αρχιτεκτονική, που ονομάζεται σοφίτα (από την αγγλική λέξη "σοφίτα" - "σοφίτα"), γεννήθηκε περίπου εβδομήντα χρόνια στις βιομηχανικές γειτονιές της Νέας Υόρκης. Αυτή τη στιγμή, λόγω του αυξανόμενου κόστους της γης που βρίσκεται στα κέντρα μεγάλων πόλεων, οι ιδιοκτήτες εργοστασίων και φυτών άρχισαν να αποσύρουν την παραγωγή τους στα περίχωρα των πόλεων, αφήνοντας άφθονα τεράστια, αλλά ακόμα και στερεά, κτίρια.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Η Βοημία ενδιαφέρθηκε για τα αχρησιμοποίητα βιομηχανικά κτίρια για τον προορισμό τους, που προσελκύστηκε από τα χαρακτηριστικά αυτών των δομών:

  • υψηλά ανώτατα όρια.
  • καλό φωτισμό.
  • χαμηλές τιμές.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Ως αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ένα πρωτότυπο στυλ διακόσμησης σπιτιού, μερικές φορές αναφέρεται ως Νέα Υόρκη, και μερικές φορές πιο σύντομα, ως σοφίτα. Αλλά μια σοφίτα δεν είναι μόνο ένα είδος εσωτερικού, είναι μάλλον ένας τρόπος ζωής στην οποία συνδυάζονται:

  • μέγιστη ευρυχωρία με καλό φωτισμό.
  • κορυφαία υλικά φινιρίσματος, ανώτερες οικιακές συσκευές και έπιπλα με αντικείμενα αντίκα?
  • γκρι, υπόλευκες αποχρώσεις με καθαρά και ζωντανά χρώματα.
  • λαμπερό χρώμιο με την εμφάνιση σκουριασμένου χάλυβα ή επιχρισμένου με πατίνα χαλκού.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Όλο αυτό το τερατώδες μίγμα, το οποίο φαίνεται ασυμβίβαστο, είναι ένα χαρακτηριστικό του στυλ σοφίτας, το οποίο συχνά αναφέρεται ως βιομηχανικό ή βιομηχανικό στυλ. Όλα είναι δυνατά εδώ. Οι λάτρεις της ζωής στο "σοφίτα" μπορούν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία στο εσωτερικό πολλά που έχουν γίνει με τη χρήση μετάλλου, πέτρας, τούβλου, γυαλιού, πολύτιμου ξύλου.

Πόρτα σοφίτας

Ταυτόχρονα, το σαλόνι μπορεί να έχει τοίχους καλυμμένους με φύλλα από χάλυβα με πριτσίνια, δοκούς οροφής που δεν καλύπτονται από επένδυση, μεγάλα παράθυρα, διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούν χαλύβδινες γωνίες, μαζικά παξιμάδια και βίδες. Επιπλέον, οι οθόνες, τα χωρίσματα και οι πόρτες διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Πόρτα σοφίτας

Ποιες πόρτες χρησιμοποιούνται καλύτερα από τους οπαδούς στυλ σοφίτας;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτός ο τρόπος εγγραφής ενός σπιτιού συνεπάγεται την ύπαρξη ενός σημαντικού χώρου μέσα του, απεριόριστου από τοίχους ή μεγάλα έπιπλα. Μόνο στήλες στήριξης μπορούν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, για να χωρίσετε το χώρο σε ζώνες, συχνά χρησιμοποιούνται συρόμενες πόρτες ή πόρτες τύπου ακορντεόν, οι οποίες μπορούν να είναι γυαλί, ξύλινα, μεταλλικά ή διακοσμημένα με πριτσίνια, στεφάνια, γραβάτες.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Οι πόρτες στο πατάρι μπορούν να κατασκευαστούν από συμπαγές ξύλο, MDF ή ακόμα και από PVC. Το κύριο πράγμα είναι ότι σε εμφάνιση πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις ενός βιομηχανικού στυλ. Οι γυάλινες πόρτες είναι επίσης στην περίπτωση αυτή μια καλή επιλογή και φαίνονται υπέροχα, αλλά, ωστόσο, για να πάνε πάντα στο μάτι, χρειάζονται συνεχή φροντίδα.

Οι μεγάλες μεταλλικές πόρτες τονίζουν τον βιομηχανικό προσανατολισμό του στυλ της Νέας Υόρκης. Αλλά η χρήση τους ως εσωτερικών χώρων δεν είναι πάντα βολική. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφρές μεταλλικές πόρτες με στοιχεία από ξύλο ή MDF, διακοσμημένα με γυάλινα ένθετα ή διακοσμητικά σφυρηλάτηση.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Με χρώμα, οι πόρτες μπορούν να είναι μαύρες, σκούρες γκρίζες, σκούρες καφέ, κόκκινο-καφέ.

Πόρτα σοφίτας

Η χρήση συρόμενων θυρών μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο.Το μειονέκτημα τους είναι το κόστος και η χαμηλή προστασία του διαχωρισμένου χώρου από τη διείσδυση ξένων ήχων και μυρωδιών, καθώς και από διαρροές θερμότητας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για να μπορεί μια τέτοια πόρτα να πάει καλά, το φύλλο της πόρτας έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να υπάρχει ένα κενό μεταξύ αυτής και του πλαισίου της πόρτας. Η χρήση θυρών τύπου διαμερίσματος με κουτί τοίχου παρέχει καλύτερη μόνωση δωματίων από παρακείμενα δωμάτια.

Πόρτα σοφίτας

Πώς μπορούν να εγκατασταθούν οι συρόμενες πόρτες;

Κατά μήκος του τείχους

Μια ράβδος είναι τοποθετημένη στον τοίχο και έχει εγκατασταθεί ένας οδηγός για να μετακινήσετε τους κυλίνδρους. Οι κύλινδροι, με τη σειρά τους, συνδέονται με το φύλλο της πόρτας στο άνω άκρο του. Για να αποφύγετε τους κραδασμούς της κάτω πόρτας, είναι τοποθετημένη μια σημαία, η οποία κινείται στην αυλάκωση του δαπέδου. Η πόρτα μαζί με τον οδηγό, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες και πρόσθετες λωρίδες. Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης συρόμενων θυρών, παρέχεται χαμηλή προστασία από τη διείσδυση οσμών, καθώς και η κακή ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Πόρτα σοφίτας

Μέσα στον τοίχο

Σε αυτή την περίπτωση, το στήριγμα κρύβεται είτε σε ψευδο τοίχο είτε σε κανονικό τοίχωμα μεταξύ των δωματίων, το οποίο είναι εύκολο να γίνει αν το τελευταίο είναι κατασκευασμένο από γυψοσανίδα και υπάρχει μια αυλάκωση με τη μορφή του γράμματος "P" σε αυτό. Μια τέτοια συρόμενη πόρτα θα πρέπει να έχει μια στοχαστική διάταξη της λαβής.

Πόρτα σοφίτας

Το άνοιγμα των θυρών, στο οποίο εισέρχονται μέσα στον τοίχο, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χώρου, προστατεύει καλά το δωμάτιο από την εξάπλωση των οσμών, τη διείσδυση ήχων, την απώλεια θερμότητας.

Πόρτα σοφίτας

Τι είναι οι συρόμενες πόρτες;

Πόρτες "βιβλίο" και "ακορντεόν"

Τέτοιες πόρτες έχουν αρκετά κινητά στοιχεία (δύο στο "βιβλίο" και περισσότερα από δύο στο "ακορντεόν"), που συνδέονται με μεντεσέδες. Στο άνω ή κάτω μέρος τους έχουν κυλίνδρους που κινούνται κατά μήκος του οδηγού. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων θυρών είναι ότι οι πόρτες τους διπλώνονται. Τέτοιες πόρτες είναι καλές να χρησιμοποιηθούν ως εσωτερικές πόρτες, και για το ντουλάπι, και για την ντουλάπα.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Coupe Πόρτες

Αυτές οι πόρτες, που κινούνται σε τροχούς και χρησιμοποιούνται ως εσωτερικές πόρτες, διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη. Αυτοί, σε αντίθεση με τις συρόμενες πόρτες για ντουλάπια, δεν είναι τόσο λεπτότεροι και βαρύτεροι, λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό τους, και διαθέτουν κλειδαριά και λαβή που διαφέρουν από παρόμοια στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις πόρτες ταλάντευσης. Τέτοιες πόρτες μπορούν να έχουν ένα ή δύο φύλλα. Κατασκευάζονται μοντέλα στα οποία παρέχεται η κίνηση του καμβά κατά μήκος του τοίχου και μέσα σε αυτό.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Πόρτες Roto

Αυτός ο τύπος πόρτας είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στις πόρτες ταλάντευσης και τις συρόμενες πόρτες. Όταν ανοίγουν, το φύλλο της πόρτας περιστρέφεται, το οποίο σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο είναι τοποθετημένο κάθετα στο άνοιγμα, αλλά μπορεί επίσης να μετακινηθεί είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά. Το άνοιγμα της ροτο-πόρτας απαιτεί πολύ μικρότερο χώρο από ό, τι εάν χρησιμοποιήθηκε ως συνηθισμένη εσωτερική πόρτα και εξασφαλίζεται καλή στεγανότητα λόγω της παρουσίας ειδικής σφραγίδας γύρω από την περίμετρό της.

Πόρτα σοφίτας

Πόρτα σοφίτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)