Μαύρη οροφή στο εσωτερικό (20 φωτογραφίες): σχεδιασμός και θεαματικοί συνδυασμοί

Ο γοητευτικός σχεδιασμός που δίνει τις σημειώσεις της ατμόσφαιρας στο σπίτι της ειρήνης και της άνεσης είναι ένα όνειρο πολλών ανθρώπων. Οι καλλυντικές ή μεγάλες επισκευές μας στοιχειώνουν σε όλη τη ζωή. Συχνά, δημιουργείται ένα δύσκολο ερώτημα για ένα άτομο - να σκεφτεί και να αναπτύξει ένα στυλ στο διαμέρισμά του ή στο εξοχικό του.

Μαύρη οροφή στην κουζίνα με νησί

Οι κοινές και χρονοβόρες επιλογές, για παράδειγμα, η ταπετσαρία των βαρετών χρωμάτων στο διάδρομο, χάνουν σταδιακά τη συνάφεια και τη συνάφεια τους. Αντικαθίστανται από τολμηρές και αξέχαστες αποφάσεις σχεδιασμού. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σήμερα είναι ένα κομψό μαύρο ανώτατο όριο σε ένα διαμέρισμα ή άλλο χώρο διαβίωσης.

Μαύρο χρώμα: συμβουλές από ψυχολόγους

Οι σκούρες αποχρώσεις χαρακτηρίζονται από υψηλό κορεσμό και όλο το βάθος κατανάλωσης. Το μαύρο χρώμα στο δωμάτιο λειτουργεί ως ένα είδος σύμβολο της ζωτικότητας, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και άνεση.

Η επιλογή της οποίας μαύρης οροφής θα πρέπει να προσεγγιστεί πολύ προσεκτικά λόγω προσωπικής μισαλλοδοξίας ή ορισμένων στερεοτύπων που γίνονται αποδεκτά στην κοινωνία. Μια τέτοια σκιά σε ένα δωμάτιο ρίχνει μια ιδιαίτερη πρόκληση σε ένα άτομο, τον καθοδηγεί για αποφασιστικές αλλαγές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα των μαύρων τόνων στο εσωτερικό του σαλόνι, διάδρομο, μπάνιο και άλλες κατοικίες εγκαταστάσεις είναι καθαρά ατομική.

Ασπρόμαυρη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Βάζουμε το ανώτατο όριο σε μαύρο χρώμα: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και πλεονεκτήματα

Η μαύρη οροφή στο εσωτερικό επιλέγεται από τολμηρές και ανεξάρτητες προσωπικότητες που έχουν ένα επίμονο χαρακτήρα και σταθερή στάση. Αλλά, πριν ξεκινήσετε μια επισκευή, θυμηθείτε ότι οι σκοτεινές οροφές έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν οπτικά αντικείμενα πιο κοντά. Επομένως, συνιστάται να τοποθετείτε επιφάνειες τέτοιων αποχρώσεων μόνο σε ένα δωμάτιο με υψηλό επίπεδο οροφών.

Μαύρη οροφή σε μια άσπρη μπανιέρα

Χρήσιμα γεγονότα σχετικά με τα ανώτατα όρια χρώματος της νύχτας:

 1. Το μαύρο χρώμα συνδυάζεται τέλεια με λουλουδένιες εκτυπώσεις και ζωντανές, ζωντανές αποχρώσεις - κίτρινο, πορτοκαλί, κλπ. Ένας τέτοιος συνδυασμός χρωμάτων θα δώσει μια προβολή ενός πραγματικού αστικού ουρανού ή ενός γαλαξία στο διάδρομο ή την αίθουσα.
 2. Ο συνδυασμός αντιθέτων - λευκό και μαύρο - αποτελεί ένα πολυτελές σχεδιασμό διαμερισμάτων. Και οι προσκεκλημένοι επισκέπτες θα πείσουν και πάλι για την ορθότητα της αισθητικής γεύσης του ιδιοκτήτη.
 3. Το μαύρο χρώμα δεν απορροφά το φυσικό φως, αλλά του δίνει μια αύρα μυστηρίου.
 4. Η μαύρη μαύρη οροφή θα ενισχύσει το πανοραμικό αποτέλεσμα αρκετές φορές.
 5. Οι σκοτεινές αποχρώσεις απαιτούν κατηγορηματική απόρριψη των παραδοσιακών κουρτινών. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με επιλογές ρολού στο σαλόνι ή στο διάδρομο.
 6. Η μαύρη γυαλιστερή οροφή τέντωμα έχει ως αποτέλεσμα την αντανάκλαση αντικειμένων (κατοπτρική ιδιότητα).
 7. Αν αποφασίσετε να μαλακώσετε λίγο το χρώμα στο δωμάτιο, οι λαμπτήρες (πολυέλαιοι, λάμπες δαπέδου και απλίκες) θα έρθουν στη διάσωση.

Μαύρη οροφή με δοκάρια στο καθιστικό

Η μαύρη ψευδοροφή ταιριάζει στις απαιτήσεις μιας ποικιλίας σύγχρονων στυλ:

 • αστικοποίηση - τα χρώματα στο δωμάτιο είναι ως επί το πλείστον γκρίζα, μια στυλιστική προσθήκη με στοιχεία μιας μεγάλης πόλης είναι ευπρόσδεκτη (αποσπάσματα εφημερίδων, φωτογραφίες, καθημερινές λεπτομέρειες)?
 • hi-tech - υψηλή λειτουργικότητα σε οποιοδήποτε δωμάτιο (στο καθιστικό, τουαλέτα, διάδρομο)?
 • μινιμαλισμός - το αναμενόμενο αποτέλεσμα μπορεί να βελτιωθεί από τον απενεργοποιημένο οπίσθιο φωτισμό.
 • εθνοτικές επιλογές - πλήρωση του εσωτερικού με γνωστά στοιχεία εθνικοτήτων (κόκκινη διακόσμηση, διακόσμηση με μοτίβο)?
 • Art Deco - Σχεδιάστε σε ζωντανό ζωντανό χρώμα.

Ένα σκούρο φόντο είναι μια κερδοφόρα επιλογή και ένας ευρύς χώρος για την εκδήλωση φαντασίας όταν διακοσμείται σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στην τουαλέτα, στο διάδρομο, στην αίθουσα κ.λπ.

Μαύρη γυαλιστερή οροφή στην κουζίνα

Μαύρη οροφή με προβολείς στο μπάνιο

Μαύρη οροφή σε ένα άνετο υπνοδωμάτιο

Μαύρο γυαλιστερό οροφή σε φωτεινό υπνοδωμάτιο

Μαύρη οροφή στην τραπεζαρία

Μαύρη ματ οροφή στην κουζίνα

Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό των χώρων

Η πιο κοινή λύση είναι μια μαύρη οροφή στην κουζίνα, στο σαλόνι, στο μπάνιο ή στο διάδρομο. Το στυλ του σπιτιού με σκοτεινούς τόνους θα τονίσει τη σοβαρότητα και δεν θα αποσπά την προσοχή από το μάτι με μια περίσσεια διαφόρων χρωμάτων.

Διαφορετικές λύσεις για σαλόνια:

 1. Μπάνιο διακόσμηση. Ένας τολμηρός συνδυασμός κόκκινου και μαύρου θα γεμίσει το σχέδιο με φωτεινές νότες και θα το θέσει σε μια αποφασιστική διάθεση.
 2. Μια πιθανή επιλογή για το διάδρομο - καλωσορίζουμε τους επισκέπτες με μια χαρούμενη διάθεση. Λευκό κατώτερο τμήμα της οροφής κουκέτα, καθρέφτες στους τοίχους και η απουσία χαλιού στο πάτωμα.
 3. Ελκυστικό σαλόνι. Κόκκινο φινίρισμα για μερικές λεπτομέρειες με κορεσμένα χρώματα οροφής.
 4. Σχεδιασμός για άλλα δωμάτια. Στο διάδρομο, τουαλέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο με μια βουτιά του λευκού ή του κόκκινου (επιλογή του ιδιοκτήτη). Ο μινιμαλισμός σε αυτά τα δωμάτια είναι ευπρόσδεκτος.

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να διακοσμήσετε και να δώσετε φρέσκες νότες στο εσωτερικό κάθε διαμερίσματος με φωτεινό και κατάλληλο μοτίβο.

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Στρώσεις δομών οροφής

Οι πολυεπίπεδες κατασκευές θα μπορούν να τονίζουν και να τονίζουν την ομορφιά και το μυστήριο της μαύρης οροφής. Μια μαύρη γυαλιστερή οροφή δύο επιπέδων θα γεμίσει το εσωτερικό με νέα χρώματα και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα προσωπικό σχέδιο. Μια καλή λύση για θαρραλέα άτομα είναι η αντίθετη μαύρη οροφή (σχεδίαση ενός από τα επίπεδα σε ελαφρύ τόνο). Αυτή η επιλογή προσελκύει το μάτι και αφήνει ένα σημάδι στη μνήμη.

Δύο επίπεδα ασπρόμαυρη οροφή στο σαλόνι

Οι οροφές δύο επιπέδων θα είναι το επίκεντρο του σχεδιασμού με τον επιδέξιο συνδυασμό διαφόρων χρωμάτων και εκτυπώσεων στο δωμάτιο. Η επιφάνεια της οροφής θα φαίνεται περίεργη και δαπανηρή όταν εφαρμόζει florid σχέδια σε αυτό χρησιμοποιώντας ψηφιακή εκτύπωση.

Το μαύρο χρώμα είναι κατάλληλο για το φινίρισμα οποιουδήποτε δωματίου: αλλάζοντας το συνηθισμένο σχέδιο στο διάδρομο, μπάνιο, τουαλέτα, σαλόνι. Τα κύρια πλεονεκτήματα των τεντωμένων οροφών αυτού του χρώματος είναι η προσιτή τιμή και η ευκολία λειτουργίας τους.

Έτσι, η μαύρη οροφή στο εσωτερικό, εκτός από την ελκυστική εμφάνιση, έχει σημαντική πρακτική σημασία. Οι αναρτημένες επιφάνειες οροφής είναι αξιόπιστες και ανθεκτικές χωρίς ελαττώματα. Επιπλέον, φροντίδα για τέτοιες κατασκευές είναι αρκετά απλή - ο απαραίτητος υγρός καθαρισμός στο δωμάτιο δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Επίπεδη μαύρη οροφή

Δύο επίπεδα ασπρόμαυρη οροφή στο εσωτερικό

Μαύρη οροφή στην τραπεζαρία

Μαύρη οροφή και τοίχοι σε ένα δωμάτιο έφηβος

Μαύρο και άσπρο όμορφο ταβάνι στο υπνοδωμάτιο

Όμορφη μαύρη οροφή με άφθονο φωτισμό στο μπάνιο

Μαύρη οροφή και τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Μαύρο ματ ανώτατο όριο στο σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)