Μαύρες και λευκές κουρτίνες σε ένα μοντέρνο εσωτερικό (21 φωτογραφίες)

Ο συνδυασμός ασπρόμαυρων είναι ένας από τους πιο οικουμενικούς και συνηθισμένους στην καθημερινή ζωή. Ωστόσο, ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού χρησιμοποιείται περισσότερο στην προετοιμασία της ντουλάπας, στο εσωτερικό δεν μπορείτε να το βρείτε τόσο συχνά.

Χαρακτηριστικά και ποικιλίες κουρτινών

Οι μαύρες και οι λευκές κουρτίνες χρησιμοποιούνται κυρίως όταν θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο την κομψότητα και τον πλούτο. Ένα τέτοιο εσωτερικό μπορεί να φαίνεται θαμπό, θαμπό και επίσημο σε πολλούς, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορεί ακόμη και να φαίνεται πανηγυρικό και επίσημο.

Λευκές κουρτίνες με μαύρη διακόσμηση

Μαύρες και λευκές κουρτίνες ημέρας-νύχτας

Οι κουρτίνες σε ασπρόμαυρα χρώματα είναι κατάλληλες όχι μόνο για δωμάτια σχεδιασμένα με αυστηρό μινιμαλισμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διευθέτηση των χώρων και σε άλλα στυλ:

 • Hi-tech. Το εσωτερικό αυτού του στυλ χαρακτηρίζεται από αυστηρότητα, συνοπτικότητα και απλότητα. Αφού επέλεξε ένα στυλ υψηλής τεχνολογίας, προτιμήστε τις ασπρόμαυρες κουρτίνες με γεωμετρικά σχήματα.
 • Μινιμαλισμός Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση ασπρόμαυρης γκάμας σε όλα είναι χαρακτηριστική για αυτή την κατεύθυνση. Όταν επιλέγετε κουρτίνες για διακόσμηση παραθύρων σε ένα μινιμαλιστικό δωμάτιο, χρησιμοποιήστε κουρτίνες με ένα ασπρόμαυρο μοτίβο με τη μορφή λωρίδων ή κελιών.
 • Safari Οι κουρτίνες που μιμούνται το δέρμα μιας ζέβρας είναι ιδανικές για αυτό το ύφος.
 • Art Deco. Για να εξοπλίσουν ένα σαλόνι στο στυλ Art Deco, οι σχεδιαστές συνιστούν την επιλογή κουρτίνων με ένα αφηρημένο μοτίβο.
 • Νεο-μπαρόκ. Για διακόσμηση παραθύρων σε νεο-μπαρόκ στυλ, οι απλές κουρτίνες με αντιπαραβαλλόμενη μπορντούρα είναι κατάλληλες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα κουρτίνες από νήματα που ήρθαν σε μας από τις δυτικές χώρες. Αυτά τα κομψά προϊόντα στον κόσμο του σχεδιασμού είναι επίσης γνωστά ως "kiseya". Σε μεγάλα διαμερίσματα ή ευρύχωρα δωμάτια ιδιωτικών κατοικιών, κουρτίνες σε μαύρο και άσπρο μπορούν να εξυπηρετούν όχι μόνο ως κουρτίνες στα παράθυρα. Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για να χωρίσουν χώρο σε ξεχωριστές ζώνες. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα, παρά τη διαφάνεια τους, χρησιμεύουν ως ένα αξιόπιστο φράγμα για τη διείσδυση του ηλιακού φωτός στο διαμέρισμα.

Μαύρες και λευκές εθνοτικές κουρτίνες.

Δεν είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε όλα τα δωμάτια στο διαμέρισμα αποκλειστικά σε ασπρόμαυρο μέρος. Συνιστάται να τα αραιώνετε με άλλα χρώματα, καθώς μια τέτοια αντίθεση σχεδιασμού στέγασης μπορεί να είναι καταθλιπτική για την ανθρώπινη ψυχή.

Με ασπρόμαυρα χρώματα, η δημιουργία αρμονίας δεν είναι μόνο απαλές παστέλ αποχρώσεις, αλλά και χρώματα όπως ελαφριά λιλά, ανοιχτό ροζ, μπλε, ελιά, μπλε.

Μαύρες και λευκές κουρτίνες με γεωμετρικό σχέδιο.

Μαύρες και λευκές κουρτίνες στο σαλόνι.

Μαύρες και λευκές βαμβακερές κουρτίνες

Έλασης ασπρόμαυρες κουρτίνες

Εκτός από τις κλωστοϋφαντουργικές κουρτίνες, τα ασπρόμαυρα ρολά, γνωστά ως "Zebra" ή "Day and Night", είναι επίσης δημοφιλή. Στην εμφάνισή τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν από τους συνηθισμένους λευκούς τυφλούς, αλλά η αρχή είναι τελείως διαφορετική. Οι δομές ρολών είναι κατασκευασμένες από οριζόντιες λωρίδες από ύφασμα του ίδιου πλάτους σε μαύρο και άσπρο, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους.

Μαύρο και άσπρο τούλι

Λευκές κουρτίνες με μαύρο μοτίβο

Μαύρες και λευκές κουρτίνες στο μπάνιο

Ο σχεδιασμός του καθιστικού ή του υπνοδωματίου μοιάζει ενδιαφέρον όταν οι ράμπες συμπληρώνονται από ένα λεπτό λευκό τούλι και πυκνές αντιπαραβαλλόμενες κουρτίνες. Αυτή η τεχνική σχεδιασμού σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά το χώρο του δωματίου και να αυξήσετε το ύψος της οροφής.

Το δωμάτιο που χρησιμοποιεί τα ρολά ημέρας και νύχτας και τις κάθετες αντίθετες ταπετσαρίες στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο.Αυτή η ιδέα είναι κατάλληλη για το εσωτερικό του καθιστικού και τη μελέτη.

Μαύρο και άσπρο Ελέγξτε Κουρτίνες

Μαύρες και λευκές ριγέ κουρτίνες.

Μαύρες και λευκές ριγέ κουρτίνες.

Κομψές ιδέες για το σαλόνι

Οι μαύρες και οι λευκές κουρτίνες χρησιμοποιούνται συχνότερα στο σαλόνι σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού. Η επιλογή ενός τέτοιου συνδυασμού για κουρτίνες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται η ισότητα των αναλογιών αυτών των δύο χρωμάτων, μία από τις οποίες θα πρέπει να κυριαρχεί. Το λευκό ή μαύρο χρώμα θα κυριαρχεί στο δωμάτιο - η επιλογή είναι δική σας. Το τούλι σε τέτοιες κουρτίνες πρέπει να είναι λευκό.

Οι ακόλουθες επιλογές κουρτίνας είναι κατάλληλες στο σαλόνι:

 • κλασικές κουρτίνες από γάντι.
 • Ρωμαϊκές κουρτίνες.
 • κάθετες περσίδες.

Θα δώσουν τη δυναμική του σαλονιού και την έκφραση. Στην αίθουσα σε τέτοιες κουρτίνες, είναι καλύτερο να παραλάβετε έπιπλα απλών γεωμετρικών σχημάτων και χρωμάτων εσωτερικών αντικειμένων. Για να δώσετε στο σαλόνι κομψότητα και σεβασμό, επιλέξτε πολυστρωματικά προϊόντα από φυσικό μετάξι, κουρτίνες με pickups και lambrequins.

Ασπρόμαυρες κουρτίνες

Ασπρόμαυρες κουρτίνες εκτύπωσης

Μαύρο και άσπρο floral κουρτίνες

Σχέδιο υπνοδωματίου

Εάν θέλετε να δείτε την κρεβατοκάμαρά σας σε λευκό στυλ, αλλά θέλετε να κάνετε μερικές φωτεινές λεπτομέρειες, κρεμάστε ασπρόμαυρες κουρτίνες με ένα κύριο χρώμα φωτισμού στα παράθυρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι λευκές κουρτίνες με μεγάλα μαύρα λουλούδια ή απλά προϊόντα με σκούρα αντιπαραβαλλόμενη μπορντούρα θα φαίνονται όμορφα.

Στο σαλόνι υπάρχουν κατάλληλες επιλογές για ασπρόμαυρες κουρτίνες:

 • Ρωμαϊκή
 • έλασης ·
 • Κινέζικα
 • Ιαπωνικά
 • κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια.

Το εσωτερικό μπορεί να συμπληρωθεί με ένα κάλυμμα κρεβατιού ή κλινοσκεπάσματα με το ίδιο χρώμα.

Ο συνδυασμός κουρτίνες νύχτας και ημέρας θα γίνει μια κομψή και μοντέρνα λύση στη διακόσμηση των παραθύρων της κρεβατοκάμαρας. Ως μια κουρτίνα ημέρας, το ελαφρύ λευκό τούλι είναι κατάλληλο για παράθυρα · το βράδυ, είναι καλύτερο να κλείνετε τα παράθυρα με μαύρες πυκνές κουρτίνες με λευκό μοτίβο.

Μαύρες και λευκές κουρτίνες με σχέδια

Ασπρόμαυρες ρολά

Ασπρόμαυρες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κουζίνα εσωτερικό

Για την κουζίνα, οι λευκές ρωμαϊκές κουρτίνες είναι οι πλέον κατάλληλες. Μπορούν να κατασκευαστούν από ύφασμα ή μπαμπού. Για την τραπεζαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, αλλά για την περιοχή που προορίζεται για μαγείρεμα, θα πρέπει να επιλέξετε κουρτίνες από μπαμπού.

Εάν η κουζίνα είναι μικρό σε μέγεθος, λευκό θα πρέπει να επικρατήσει στο σχεδιασμό των κουρτινών, έτσι ώστε το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ευρύχωρο. Το μαύρο και άσπρο κλουβί είναι μια καλή επιλογή για μια μοντέρνα κουζίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες κουζίνας στο ίδιο χρώμα.

Οι κουρτίνες σε μαύρο και άσπρο, όταν επιλεγούν σωστά, μπορεί να είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για δωμάτια σε πολλά στυλ. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε αντίθεση με τα χρώματα θα τονίσουν άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

Ασπρόμαυρες κουρτίνες στη βεράντα

Ασπρόμαυρες κουρτίνες σε ψηλό παράθυρο.

Μαύρες και λευκές κουρτίνες της Ιαπωνίας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)