Παιδικό δωμάτιο στο στιλ της Προβηγκίας: πώς να δημιουργήσει έναν εραστή των πεδίων λεβάντας (58 φωτογραφίες)

Σύμφωνα με στατιστικές, επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν ζει σε χωριά, αλλά σε πόλεις. Η ζωή στις μεγαλουπόλεις είναι κουραστική και πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται, τουλάχιστον περιστασιακά, να ζήσουν μια ζωή στο χωριό. Γνωρίζοντας πολλές επιθυμίες, οι σύγχρονοι σχεδιαστές υιοθέτησαν το ύφος της προαστιακής αρχιτεκτονικής, το οποίο ονομάζεται "χώρα", δηλαδή "ρουστίκ". Το στυλ της χώρας, με τη σειρά του, χωρίζεται σε πολλούς τύπους, τα ονόματα των οποίων εξαρτώνται από τη χώρα και την εποχή.

Κρεβατοκάμαρα δωμάτιο Provence

Δωμάτιο με παιδιά από την Προβηγκία

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ προβηγκίας μπεζ

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ της Προβηγκίας λευκό

Το παιδικό δωμάτιο στο στυλ της Προβηγκίας είναι μεγάλο

Κρεβατοκάμαρα δωμάτιο Provence Style

Παιδικό δωμάτιο σε χρώματα της Προβηγκίας

Η Προβηγκία είναι ένα κομμάτι της Γαλλίας που αναπαράγεται στο σπίτι ενός κατοίκου μιας μητρόπολης. Η λέξη "Προβηγκία" μιλά σαφώς για τον εαυτό της - ένα επαρχιακό γαλλικό στυλ. Αυτό είναι το ύφος του ήλιου, της θάλασσας και του μαγευτικού τοπίου. Η ζεστασιά, η γοητεία και τα λαμπερά χρώματα του ρουστικού στυλ φέρνουν τον κάτοχο της πόλης πιο κοντά στη φύση και τις λαϊκές παραδόσεις.

Δωμάτιο για παιδιά με Floral Wallpaper της Προβηγκίας

Δωμάτιο για παιδιά με λουλούδια στην Προβηγκία

Παιδικό δωμάτιο στο στιλ της διακόσμησης Provence

Διακόσμηση για παιδιά σε στυλ της Προβηγκίας

Ρουστίκ δωμάτιο για παιδιά

Παιδικό δωμάτιο με ξύλινη προέλευση

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ Προβηγκίας για ένα κορίτσι

Δωμάτιο με παιδικό κρεβάτι στην Προβηγκία με καναπέ-κρεβάτι

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου στο στυλ της Προβηγκίας

Γιατί είναι ένα παιδικό δωμάτιο με στιλ της Προβηγκίας;

Η Provence είναι ένα από τα πιο κατάλληλα στυλ για το σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου. Το φυτώριο σε αυτό το στυλ είναι ευαίσθητοι συνδυασμοί χρωμάτων, φυσικά υλικά και ευχάριστες υφές.

Το στυλ Provence για παιδιά είναι καλό, επειδή μπορεί να πλαισιωθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Η πρώτη επιλογή είναι τα ήρεμα, διακριτικά χρώματα εσωτερικών χώρων, που συμπληρώνονται με φωτεινό προφορά. Και η δεύτερη επιλογή, αντίθετη από την πρώτη, όταν οι ήρεμες και διακριτικές λύσεις χρώματος εισάγονται στον φωτεινό σχεδιασμό του δωματίου: ελαφριά ταπετσαρία επικαλυμμένων επίπλων, παστέλ χρώματα ντουλαπιών και συρταριέρες.

Παιδικό δωμάτιο στο στυλ provence στο σπίτι

Δωμάτιο για παιδιά δύο ετών

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ της Προβηγκίας μοβ

Δωμάτιο παιδιών γαλλικού στυλ

Παιδικό δωμάτιο με έπιπλα από την Προβηγκία

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ μπλε της Προβηγκίας

Δωμάτιο εσωτερικού χώρου δωματίων στην Προβηγκία

Πώς να δημιουργήσετε ένα στυλ Provence στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου;

Για να αναδημιουργήσετε το provence του χωριού στο νηπιαγωγείο, πρέπει να γνωρίζετε ακόμα τους βασικούς κανόνες του στυλ.

 • Το χρωματικό σχήμα του στυλ υποδηλώνει μαλακά, και μερικές φορές ακόμη και "ηλικιωμένα" χρώματα. Τα λευκά, μπεζ, ανοιχτό μπλε, ροζ, λιλά και παστέλ χρώματα μπορούν (σε μικρές ποσότητες) να συνδυαστούν με φωτεινά χρώματα όπως το μπλε, το κίτρινο, το πράσινο.
 • Οι κουρτίνες πρέπει επίσης να είναι ελαφρές, ελαφριές και διαφανείς για να συμβάλλουν στο ελαφρύ ρουστίκ στυλ.
 • Έπιπλα στο βρεφικό σταθμό είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικά. Τα έπιπλα γραφείου πρέπει να έχουν πολλές πόρτες, συρτάρια και ράφια. Τα τραπέζια, οι καρέκλες και οι καρέκλες δεν θα συμπληρώνουν μόνο το ύφος, αλλά θα είναι και ασφαλέστερα για το παιδί λόγω της ελαφρότητάς του και της έλλειψης αιχμηρών γωνιών.
 • Είναι καλύτερο να φτιάξετε τα δάπεδα στο φυτώριο φυσικού υλικού σε μια ελαφριά παλέτα και να τα καλύψετε με απλά στρώματα ή με φυτικές και ανθισμένες εκτυπώσεις.
 • Λουλούδια στο περβάζι και κρεμασμένα σε γλάστρες συμπληρώνουν το στυλ και ανανεώνουν το δωμάτιο.
 • Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για παιδιά με στυλ Provence χρησιμοποιούνται καλύτερα σε μαλακό και παστέλ χρώματα. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα θα πρέπει να φέρουν τελειώματα από κρόσσια, κεντήματα, δαντέλες.
 • Πολλά παιχνίδια, χρήσιμα μικρά πράγματα και απλά μπιχλιμπίδια διαφοροποιούν το εσωτερικό του παιδικού δωματίου και φέρνουν την αίσθηση της χαράς και της αφέλειας σε αυτό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια ποικιλία από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για ένα παιδικό δωμάτιο στο στυλ της Προβηγκίας - μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, κρεβάτι, κουβέρτες, πρέπει να είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από φυσικά υλικά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις με ένα απλό (floral, ριγμένο, καρό) σχέδιο.

Country Style Δωμάτιο Παιδιών

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας με έργα ζωγραφικής

Παιδικό δωμάτιο στο στυλ της Προβηγκίας σε ένα κλουβί

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας με συρταριέρα

Δωμάτιο με παιδιά από την Προβηγκία με κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο

Δωμάτιο με παιδιά στην αίθουσα Provence με χαλί

Δωμάτιο με παιδιά στην αίθουσα Provence με χαλί

Έπιπλα παιδικού δωματίου σε στιλ της Προβηγκίας

Σήμερα σε καταστήματα επίπλων μπορείτε να επιλέξετε ένα παιδικό σετ με στυλ Provence, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα έπιπλα για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας. Μπορεί να περιλαμβάνει παιδικό κρεβάτι, κομοδίνα, παιδική ντουλάπα, καναπέδες για παιδιά και καρέκλες. Ένα χαρακτηριστικό του στυλ είναι ότι τα παιδικά έπιπλα είναι βολικά για παιδιά και εφήβους. Ντουλάπια, συρταριέρες, κομοδίνα που έχουν πολλά συρτάρια, κόγχες και ράφια είναι κατάλληλα για την αποθήκευση παιχνιδιών και για την αποθήκευση των απαραίτητων για τους εφήβους πράξεων. Αυτά είναι βιβλία και εγχειρίδια, εκπαιδευτικά είδη και διάφοροι εξοπλισμοί.

Για τους εφήβους, ένα αρθρωτό νηπιαγωγείο σε γαλλικό ρουστίκ ύφος είναι πιο κατάλληλο. Πράγματι, οι έφηβοι είναι πολύ απαιτητικοί για το χώρο στο δωμάτιό τους και την αγάπη τους για να οργανώσουν τα έπιπλα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Στο δωμάτιό τους, αντί για ένα κρεβάτι, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν καναπέ για παιδιά που έχει τις λειτουργίες ενός μετασχηματιστή. Σε αυτόν τον καναπέ δεν μπορείτε μόνο να κοιμηθείτε, αλλά και να συνομιλήσετε με φίλους.

Δωμάτιο με παιδιά από την Προβηγκία με πολυθρόνα

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας για ένα αγόρι

Το παιδικό δωμάτιο στο στυλ της Προβηγκίας είναι μικρό

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ Προβηγκίας για ένα μικρό παιδί

Παιδικό δωμάτιο στο στυλ της Προβηγκίας για το μωρό

Ένα παιδικό υπνοδωμάτιο στο ίδιο στυλ για τα νεογέννητα θα είναι μια ιδανική λύση, διότι ένα ελαφρύ και γαλήνιο σχέδιο είναι το καλύτερο για το μωρό. Οι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει ειδικά ένα σύνολο επίπλων για το μικρότερο, το οποίο περιλαμβάνει ένα παχνί ή λίκνο, μεταβαλλόμενο τραπέζι, συρταριέρα, κομοδίνο, τραπέζι τροφοδοσίας. Το έγχρωμο σχέδιο των παιδικών επίπλων για νεογέννητα έχει σχεδιαστεί για να ηρεμήσει το μωρό και ταυτόχρονα να γεμίσει το εσωτερικό του παιδικού δωματίου με γαλλική ηρεμία.

Τα έπιπλα παιδιών στο στυλ της Προβηγκίας μπορεί να συνεπάγονται την ύπαρξη πλαστών στοιχείων για να δώσουν στα έπιπλα μια παλιά εμφάνιση και ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε έπιπλα για τον παιδικό σταθμό, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την ηλικία και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Ένα ενεργό παιδί, μετά από να παίζει πάρα πολύ, μπορεί να τραυματιστεί τυχαία, αλλά στην αίθουσα μεγαλύτερων παιδιών και εφήβων, κομψή και εύκολη σφυρηλάτηση στο κεφαλάρι, στο ράφι ή στους λαμπτήρες μπορεί να κάνει ένα ιδιαίτερο αγροτικό χρώμα στο εσωτερικό του δωματίου.

Προβηγκιακό σοφίτα παιδικό δωμάτιο

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας με συμπαγή έπιπλα

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας με έπιπλα

Δωμάτιο με παιδιά στην ταράτσα της Προβηγκίας

Δωμάτιο με παιδιά για παιδιά στην Προβηγκία

Διαθέτει πρότυπη παιδική ηλικία για κορίτσια

Το φυτώριο για το κορίτσι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά τόσο στο χρώμα του δωματίου όσο και στις λεπτομέρειες. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του δωματίου ενός κοριτσιού στο στυλ της Προβηγκίας είναι η παρουσία τέτοιων στοιχείων:

 • θόλος πάνω από το κρεβάτι?
 • φως, φως με βολάν, κουρτίνες λουλουδιών?
 • ένα όμορφο πέπλο πλαισιωμένο με δαντέλα.
 • φωτεινά μαξιλάρια λουλουδιών?
 • τοίχους διακοσμημένα με σκαλισμένα κορνίζες φωτογραφιών.
 • μαλακά παιχνίδια και αγαλματίδια στο στιλ της Προβηγκίας, διακοσμητικά πτηνά και γλάστρες με φρέσκα λουλούδια.
 • ένας πολυέλαιος με μίνι αποχρώσεις λουλουδιών.
 • ελαφρά καλάθια ψάθινα για παιχνίδια.

Το γαλλικό νηπιαγωγείο για κορίτσια είναι ένας χώρος για πραγματικές πριγκίπισσες και ως εκ τούτου το εσωτερικό σε λευκό-ροζ, φιστίκι και λεπτή παστέλ χρώματα θα είναι η τέλεια λύση.

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ provence σε παστέλ χρώματα

Δωμάτιο με παιδιά με ψάθινα έπιπλα

Παιδικό δωμάτιο για έφηβους σε στυλ Provence

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας ριγέ

Δωμάτιο με παιδιά από την Προβηγκία με τέντωμα

Δωμάτιο με παιδιά με πριγκίπισσες

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας για ετεροφυλόφιλα παιδιά

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας λαξευμένο

Παιδικό δωμάτιο σε στυλ ροζ της Προβηγκίας

Χαρακτηριστικά ενός παιδικού σταθμού για αγόρια

Το στυλ Provence για ένα αγόρι δεν είναι μόνο ανοιχτόχρωμα έπιπλα και μια ορισμένη διακόσμηση, αλλά και η εσωτερική κατάσταση του παιδιού. Επειδή αυτό το ύφος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά για εκτέλεση στο εσωτερικό του δωματίου για το αγόρι.

 • Τα πιο συνηθισμένα χρώματα για εσωτερική διακόσμηση είναι κρέμα, λευκό, ανοιχτό μπλε, πράσινο.
 • Η εκτύπωση που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση είναι πιο συχνά το μπιζέλι, ένα κλουβί, ένα floral στολίδι, εικόνες πουλιών και ζώων.
 • Το δάπεδο και η οροφή πρέπει να είναι σε έντονα χρώματα. Οι τοίχοι μπορούν να επενδυθούν με επένδυση ή ξύλινη επένδυση.
 • Κρεμαστά και λευκά έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα σε ένα δωμάτιο εφηβικού αγόρι. Συγκεκριμένα, ένας λευκός καναπές γωνίας, ο οποίος μπορεί να συμπληρωθεί με ένα φανό δαπέδου στο στιλ της Προβηγκίας.
 • Τα σφυρηλατημένα στοιχεία θα είναι επίσης χαρακτηριστικό του χώρου για το αγόρι.
 • Οι κουρτίνες και τα δάπεδα (χαλί) είναι καλύτερα αριστερά.
 • Τα έπιπλα των αγοριών είναι πιο ήσυχα και πιο κρύα, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία και τα αξεσουάρ πληρούν τη λειτουργία της «φωτεινότητας» ενός δωματίου και έχουν φωτεινότερα και θερμότερα χρωματικά σχήματα.
 • Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με κορνίζες φωτογραφιών και διακοσμητικές πλάκες με σκηνές κυνηγιού και αλιείας.

Δεν είναι όλα τα αγόρια ενεργά και ανήσυχα, και το στυλ της Προβηγκίας είναι για το στοχαστικό και περίεργο.

Παιδικό δωμάτιο στο γαλλικό στιλ της Προβηγκίας

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας με γκρι χρώμα

Shabby Chic Παιδικό Δωμάτιο

Παιδικό δωμάτιο με κουρτίνες σε στιλ Προβηγκίας

Παιδικό δωμάτιο με γραφείο Provence

Παιδικό δωμάτιο στο στιλ της Προβηγκίας φωτεινό

Παιδικό δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας με υφάσματα

Παιδικό δωμάτιο σε πράσινο στιλ της Προβηγκίας

Δωμάτιο με παιδιά στον καθρέφτη

Ξεχωριστά, πρέπει να πούμε για τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης του παιδικού δωματίου. Στο στυλ της Προβηγκίας, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε τραχιά διακόσμηση τοίχων, πέτρα ή τούβλα σε παιδικά δωμάτια. Τα υλικά για τη διακόσμηση του νηπιαγωγείου πρέπει να επιλέγονται φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή. Μία από τις δημιουργικές λύσεις σε αυτό το στυλ θα μπορούσε να είναι η διακόσμηση των τοίχων με ζωγραφισμένο στο χέρι. Τα ζωικά και φυτικά μοτίβα είναι μια μοναδική και ρομαντική διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου με στυλ Provence.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)