Η επιλογή των πλακιδίων για την κουζίνα: τι συμβουλεύουν οι επαγγελματίες

Ολοκλήρωση της κουζίνας δεν είναι εύκολο έργο, γιατί πρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα άνετο και ζεστό περιβάλλον, αλλά και να εξασφαλίσετε την ευκολία καθαρισμού. Κεραμικά πλακάκια για την κουζίνα θα σας επιτρέψουν να σχεδιάσετε αρχικά και όμορφα το πάτωμα, την ποδιά και τον πάγκο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε ένα κεραμίδι ανάλογα με το σκοπό του, το σχεδιασμό και το σχέδιο χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας.

Μαρμάρινα κεραμίδια για την κουζίνα

Πλακόστρωμα για την κουζίνα

Πλακάκι δαπέδου

Πλακάκια δαπέδου για την κουζίνα - ο πιο επιτυχημένος τρόπος για να τελειώσετε τα πατώματα. Παρ 'όλα αυτά, πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν το λινέλαιο. Η επιλογή υπέρ αυτού του υλικού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το κεραμίδι είναι μια κρύα επικάλυψη. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Τα πλακάκια δαπέδου σε αυτή την περίπτωση είναι τα καλύτερα κατάλληλα γι 'αυτό λόγω της υψηλής θερμικής αγωγιμότητας.

Πλακάκι ξύλο στην κουζίνα

Ένα άλλο μειονέκτημα των πλακιδίων δαπέδου κουζίνας είναι η ολισθηρή επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μη αντιολισθητικά είδη πλακιδίων, για παράδειγμα, ματ ή ραβδώσεις.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε τα πλακάκια δαπέδου για την κουζίνα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά. Το πάτωμα στην κουζίνα είναι συνεχώς εκτεθειμένο σε σημαντικό στρες. Επιπλέον, είναι γρήγορα μολυσμένο και χρειάζεται κανονικό πλύσιμο, έτσι τα κεραμίδια στο πάτωμα στην κουζίνα πρέπει να είναι ισχυρά και ανθεκτικά σε μηχανικές και χημικές βλάβες. Η επιλογή πλακιδίων εξαρτάται επίσης από τις αποφάσεις σχεδιασμού.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να ακολουθούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 • Γυαλισμένα πλακάκια για την κουζίνα δεν έχουν μόνο μια ολισθηρή επιφάνεια, αλλά απαιτούν επίσης προσεκτική και τακτική συντήρηση. Ακόμα και μικρά σημεία και συντρίμμια θα είναι ορατά σε αυτό. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη λύση είναι ματ πλακίδια δαπέδου για την κουζίνα.
 • Ματ ή ραβδωτή επιφάνεια του κεραμιδιού δίνει στο δωμάτιο μια ζεστή ατμόσφαιρα.
 • Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι μια εξαιρετική λύση για τοποθέτηση σε οποιοδήποτε στυλ.
 • Το κεραμίδι για την κουζίνα μπορεί να έχει ένα τετράγωνο, ορθογώνιο σχήμα, καθώς και να έχει τη μορφή ενός οκταγώνου ή με στρογγυλεμένες άκρες. Μπορείτε να πειραματιστείτε με σχήματα και χρώματα, καθώς και να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους επικαλύψεων.
 • Τα μικρά πλακάκια για την κουζίνα είναι ιδανικά για ένα μικρό δωμάτιο. Τα πλακάκια μωσαϊκού για την κουζίνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μικρά τεμάχια σε συνδυασμό με τα συνηθισμένα πλακάκια. Το κεραμίδι 60 είναι κατάλληλο για μεσαίες και μεγάλες κουζίνες.

Ο συνδυασμός κομψής εμφάνισης και καλής απόδοσης θα σας επιτρέψει να απολαύσετε ένα κομψό και άνετο πάτωμα στην κουζίνα για πολλά χρόνια.

Πλακάκι στην ποδιά κουζίνας

Πλακάκια κεραμιδιών

Πλακάκια τοίχου για την κουζίνα στην ποδιά - ένας πολύ καλός τρόπος για να σχεδιάσετε ένα χώρο εργασίας. Το φινίρισμα της κουζίνας με πλακάκια σας επιτρέπει να προστατεύετε τους τοίχους από πιτσιλιές νερού και λίπους, έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία και σχηματισμό αιθάλης. Και αν χρησιμοποιείτε φωτεινό γυαλί για μια ποδιά, μπορείτε να σχεδιάσετε κομψά ακόμη και την πιο μετριοπαθή κουζίνα.

Τα πλακάκια τοίχου για την κουζίνα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Ο χώρος εργασίας χρειάζεται τακτικό και λεπτομερή καθαρισμό με απορρυπαντικά, οπότε το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στις μηχανικές και χημικές επιδράσεις. Επιπλέον, δεν πρέπει να επιδεινώνεται λόγω μεταβολών θερμοκρασίας και σταθερής υγρασίας.

Γυαλιστερό πλακάκι για την κουζίνα

Οι κεραμιδόσποροι στην ποδιά της κουζίνας πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο αντοχής στις επιθετικές ουσίες.Ταυτόχρονα, η αντοχή δεν είναι τόσο σημαντική για το υλικό τοίχου, αλλά το πλακίδιο δεν πρέπει να γρατσουνιστεί και να καταστραφεί ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο υψηλής ποιότητας κουζίνας αντέχει σε συνεχή συνεχή θέρμανση.

Τα λευκά ή παστέλ πλακάκια κουζίνας είναι ιδανικά για το εσωτερικό σε κλασικό ύφος. Το κεραμίδι πρέπει να επιλεγεί ανάλογα με το χρώμα των υπόλοιπων στοιχείων του δωματίου.

Πλακάκι μωσαϊκού τοίχου

Το κεραμίδι ενός λευκού λουλουδιού είναι ιδανικό για οποιοδήποτε χρωματικό σχέδιο. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα είναι μια ποδιά που ταιριάζει σε αντίθεση με την κουζίνα. Για παράδειγμα, τα μαύρα πλακάκια με κόκκινα έπιπλα φαίνονται καλά ή συνδυασμός πράσινου και πορτοκαλιού, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο φωτεινός σχεδιασμός των πλακιδίων στην κουζίνα απαιτεί χώρο. Αυτό ισχύει και για μεγάλα και ποικίλα στολίδια. Σε μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ήρεμες αποχρώσεις.

Ένα διπλωμένο πλακίδιο με υφή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στην ποδιά. Το λίπος και η βρωμιά θα συσσωρευτούν στο ανάγλυφο της επιφάνειάς του.

Πλακάκια για την κουζίνα

Πάγκοι

Τα κεραμίδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πινάκων στην κουζίνα. Με ποιοτική δουλειά, ο πάγκος είναι τόσο όμορφος όσο η επιφάνεια είναι επενδεδυμένη με πέτρα. Ωστόσο, σε σύγκριση με πέτρα ή μάρμαρο, αυτή η επιλογή σχεδιασμού θα κοστίσει λιγότερο. Η αντοχή και η αντοχή του πάγκου θα εξαρτηθεί από τη σωστή επιλογή επίστρωσης πλακιδίων.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η φροντίδα του πάγκου θα γίνει κάπως προβληματική. Πολλές ραφές θα χρειαστούν ειδική επεξεργασία, έτσι ώστε το ενέματα να μην αλλάζει χρώμα.

Κεραμικό πλακάκι για την κουζίνα

Οι επιλογές τοποθέτησης στην κουζίνα μπορεί να διαφέρουν. Ένα καλό σχέδιο είναι ένας συνδυασμός του ίδιου διακοσμητικού κεραμιδιού στον πάγκο και στην ποδιά. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός ενιαίου χώρου που φαίνεται αρμονικό και όμορφο.

Η επιλογή των πλακιδίων για το εσωτερικό της κουζίνας

Στο εσωτερικό της κουζίνας φαινόταν κομψό και όμορφο, το κεραμίδι θα πρέπει να συνδυαστεί σε χρώμα και σχέδιο με έπιπλα, τοίχους και αξεσουάρ. Αυτό δεν σημαίνει ότι το χρώμα των στοιχείων πρέπει να ταιριάζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους επιτυχείς συνδυασμούς αντιθέσεων χρωμάτων.

Πλακάκια τούβλο για την κουζίνα

Τα πλακάκια πρέπει να συνδυαστούν στο σχεδιασμό. Για παράδειγμα, τα ξύλινα πλακάκια δεν θα χωρέσουν την κουζίνα Art Nouveau, καθώς και τα φωτεινά ψηφιδωτά πλακάκια για την κουζίνα στο κλασικό στυλ.

Για την κλασική κουζίνα, οι ήρεμοι ήχοι είναι κατάλληλοι, και για ένα δωμάτιο σε μοντέρνο στιλ - ένα φωτεινό διακοσμητικό κεραμίδι με ένα ασυνήθιστο στολίδι.

Είδη πλακιδίων για την κουζίνα

Η τοποθέτηση κεραμιδιών στην κουζίνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια επιφάνεια εργασίας και πάτωμα, οπότε πρέπει να δώσετε προσοχή στις τάσεις της μόδας στη διακόσμηση των τοίχων και του δαπέδου της κουζίνας:

 • Πλακάκια κάτω από το δέντρο. Η καλύτερη επιλογή για δάπεδα. Μεγάλο πλακάκι με ξύλο απομίμησης συνδυάζεται τέλεια με οποιεσδήποτε μορφές στο εσωτερικό, φαίνεται αξιοσέβαστη και κομψή.
 • Πλακάκια με τούβλα για την κουζίνα. Χρησιμοποιείται για ιταλικό ή μεσογειακό ύφος. Πλάκες από τούβλα δημιουργούν μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα. Τέτοιου είδους κεραμίδια μπορούν να διακοσμήσουν ορισμένα μέρη της κουζίνας, να κάνουν φωτεινούς τόνους ή να τα χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάσουν έναν ενιαίο τοίχο.
 • Πλακάκι κάτω από την πέτρα. Ο σχεδιασμός του δαπέδου στην κουζίνα μπορεί να γίνει με πλακάκια δαπέδου. Θα είναι μια μεγάλη προσθήκη σε ξύλινα έπιπλα και σφυρήλατο σίδερο στοιχεία.
 • Απομιμήσεις δέρματος. Για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και πλούτου. Μπορεί να είναι απομίμηση του δέρματος ενός φιδιού, ζέβρας ή τίγρης, το οποίο θα ταιριάζει στο εσωτερικό της Αφρικής.
 • Πλακάκι PVC. Ισχυρό και ανθεκτικό πλακίδιο PVC χρησιμοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το πλακίδιο PVC εμποδίζει τη μούχλα και το μούχλα. Επιπλέον, το πλακίδιο PVC σας επιτρέπει να δείτε φαντασία χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα και μοτίβα. Σε μια μοντέρνα κουζίνα, μπορείτε να σχεδιάσετε πλακάκια από PVC σε μοτίβο σκακιέρας. Φωτιστικά πλακάκια δαπέδου - η καλύτερη λύση για τους λάτρεις σύγχρονων και ταυτόχρονα προσιτών υλικών.
 • Γυαλί για την κουζίνα. Ένας πρωτότυπος τρόπος για να διακοσμήσετε τους τοίχους και το πάτωμα.Αυτό μπορεί να είναι ένας συνδυασμός γυαλιστερού και παγωμένου γυαλιού, πλακιδίων με μοτίβο ή απλών διαφανών υλικών. Εάν πρέπει να πάρετε ένα λεπτό και ταυτόχρονα φωτεινό στολίδι - συνδυάζουμε διαφανή πλακάκια και κεραμίδια, μέσα στα οποία υπάρχουν βότσαλα, κοχύλια ή τρισδιάστατα μοτίβα.
 • Textured πλακάκι. Τα ελαφριά κεραμίδια με περίπλοκες υφές σταματούν το υλικό με αποκλειστικό τρόπο για να διακοσμήσουν τους τοίχους. Εάν θέλετε να έχετε λιγότερα κυρτά μέρη στο πλακάκι, μπορείτε να επιλέξετε ένα υλικό που θα συνδυάζει ματ πλακίδια με γυαλιστερό μοτίβο.
 • Μωσαϊκό κεραμίδι. Εξαιρετικά πλακάκια στο στιλ της Προβηγκίας, τα οποία μπορεί να είναι είτε απλά είτε με σχέδια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κλασικό στυλ, συνδυάζοντας μαύρο, λευκό και παστέλ χρώματα.

Κατά την επιλογή των υλικών, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το κόστος τους, αλλά και το χρώμα, η υφή, το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά του κεραμιδιού.

Μεταλλικό πλακίδιο για την κουζίνα

Μωσαϊκό για την κουζίνα

Τοποθέτηση πλακιδίων

Για να έχετε μια ισχυρή, όμορφη και ανθεκτική επιφάνεια, πρέπει να ξέρετε πώς να τοποθετήσετε πλακάκια στην κουζίνα. Εάν καταλαβαίνετε πώς να τοποθετήσετε σωστά τα κεραμίδια, μπορείτε εύκολα να κάνετε όλη την εργασία μόνοι σας.

Πλακάκια δαπέδου για την κουζίνα

Πλακάκι κουζίνας

Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμάσετε την επιφάνεια καθαρίζοντάς την από την παλιά επίστρωση και να την ισοπεδώσετε. Μετά από αυτό, πρέπει να εφαρμοστεί ειδική κόλλα στην επιφάνεια. Τοποθετούμε το πρώτο κεραμίδι και βάλτε το με ένα καουτσούκ. Μετά από αυτό βάζει όλα τα πλακάκια με τη σειρά του. Η διάταξη των πλακιδίων πρέπει να είναι απόλυτα λεία. Για να ελέγξετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρακα. Παραμένει μόνο να ξεφορτωθούν οι ραφές.

Γυαλί κεραμίδι για την κουζίνα

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε όχι μόνο πώς να τοποθετήσετε τα κεραμίδια στην κουζίνα, αλλά και πώς να επιλέξετε το σωστό υλικό. Όλα τα στοιχεία της κουζίνας θα πρέπει να συνδυάζονται με στυλ και χρώμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)