Verticutter: τύποι και χαρακτηριστικά εφαρμογής

Μετά την έναρξη της άνοιξης, το κάλυμμα του γκαζόν πρέπει να αποκατασταθεί. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα verticutter, το οποίο βελτιώνει τη ροή του νερού και του αέρα στις ρίζες των φυτών. Με την πάροδο του χρόνου σχηματίζεται ένα στρώμα πιλήματος πάνω στο κάλυμμα του γκαζόν, το οποίο καθιστά δύσκολη την είσοδο θρεπτικών ουσιών, υγρασίας και οξυγόνου στο χώμα. Αν αυτό δεν αποτραπεί, σχηματίζονται βρύα, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά την εμφάνιση του χλοοτάπητα. Μια τακτική διαδικασία αερισμού θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας φρέσκιας και πράσινης όψης του καλύμματος του γκαζόν. Για να επιλέξετε ένα verticutter, πρέπει να γνωρίζετε τους βασικούς τύπους και την αρχή λειτουργίας.

Αεριστήρας

Τι είναι το verticutter;

Οι φυσικές διεργασίες στο κάλυμμα του γκαζόν δημιουργούν θάμνους αποξηραμένου χόρτου, βρύα και υπολείμματα φύλλων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το στρώμα γίνεται τόσο παχύ και πυκνό ώστε εμποδίζει την είσοδο οξυγόνου, θρεπτικών ουσιών και νερού στο έδαφος. Αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να προκληθεί από την υπερβολική λίπανση του γκαζόν, γεγονός που οδηγεί σε άφθονη ανάπτυξη του χόρτου. Και όταν κόβουμε το γκαζόν, οι μικροοργανισμοί δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια ποσότητα χορτοσυλλεχθέντος χόρτου, έτσι σχηματίζεται ένα πυκνό στρώμα.

Αυτό οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του γκαζόν. Τα κύρια σημάδια είναι μια κιτρινωπή σκιά του χόρτου, η εμφάνιση προσκρούσεων και φαλακρός κηλίδες.

Αεριέρα για χορτοτάπητα

Για να βελτιωθεί η ποιότητα του γρασιδιού, είναι απαραίτητο να διεξάγεται περιοδικά αερισμός για να κορεστεί το χώμα με οξυγόνο. Προηγουμένως, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό βλήμα, το οποίο ήταν κολλημένο στο έδαφος με ένα διάστημα 50-100 cm. Ένας κατακόρυφος κόπτης για το γρασίδι σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε το έργο γρηγορότερα και καλύτερα.

Χρησιμοποιώντας ένα verticutter μπορείτε να επιτύχετε:

 • βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης του χόρτου ·
 • να αυξήσει την αντίσταση του γκαζόν στην ανεπάρκεια υγρασίας.
 • Υπερβολική υγρασία σε υγρές περιοχές του εδάφους.
 • αποτρέπουν το σχηματισμό ενός πυκνού στρώματος ξηρού γρασιδιού.
 • μείωση της πυκνότητας του εδάφους ·
 • διείσδυση της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών στις ρίζες του γρασιδιού.

Γι 'αυτό το verticutter είναι μια σημαντική τεχνική φροντίδας γκαζόν. Ωστόσο, για να γίνει η σωστή επιλογή της συσκευής, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους κύριους τύπους και τύπους συσκευών.

Τύποι κατακόρυφων

Ο απλούστερος και πιο οικονομικός τύπος συσκευής είναι ένας μηχανικός κατακόρυφος. Ωστόσο, οι συσκευές με βενζινοκινητήρα ή ηλεκτρικό κινητήρα χρησιμοποιούνται συχνότερα. Κάθε τύπος συσκευής έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Για παράδειγμα, μια verticutter βενζίνης είναι μια πιο ισχυρή συσκευή, έτσι ώστε να είναι δυνατή η γρήγορη επεξεργασία ακόμη και μεγάλων χώρων του γκαζόν. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές δεν έχουν περιορισμό στην εμβέλεια. Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πολύ πιο ήσυχα και πιο εύκολα συντηρητικά. Ωστόσο, η ακτίνα δράσης τους είναι μικρότερη και εξαρτάται από το μήκος του σχοινιού.

Verticutter βενζίνη

Οι πιο δημοφιλείς τύποι συσκευών είναι:

 • Βερντογράφος αερισμού. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με δόντια ελατηρίων, τα οποία αφαιρούν τα υπολείμματα βρύα και ξηρό γρασίδι, καθώς και χαλαρώνουν το χώμα. Κατά κανόνα παράγονται ηλεκτρικά μοντέλα.
 • Αναδευτήρες-κατακόρυφες. Οι διασκορπιστές είναι συσκευές που έχουν λεπίδες για να αφαιρέσουν ένα πυκνό στρώμα γκαζόν. Χρησιμοποιούνται επίσης για να κόψουν τις ρίζες του χλοοτάπητα για να επιταχύνουν την ανάπτυξή του. Υπάρχουν βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά μοντέλα.
 • Υπεραγωγοί-αεριστήρες. Συνδυάστε τις λειτουργίες των μηχανισμών διάτρησης και αερισμού. Τα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με δόντια ελατηρίου και λεπίδες. Τέτοιες συσκευές παράγονται συχνότερα ηλεκτρικά.

Κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά και τη συχνότητα φροντίδας του γρασιδιού.

Verticalutter μεγάλο

Κανόνες για την επιλογή ενός verticutter

Για να επιλέξετε μια συσκευή που θα εκτελέσει πλήρως τις εργασίες, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες:

 • Ισχυρή περίπτωση. Συνιστάται η θήκη verticutter να είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό αλλά ελαφρύ υλικό. Αυτό θα του επιτρέψει να υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα δεν θα τραυματίσει τα φυτά. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα σώμα κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό ή αλουμίνιο. Τα επαγγελματικά μοντέλα διαθέτουν θήκη από χάλυβα.
 • Η επιλογή του κινητήρα. Οι επαγγελματίες προτείνουν την επιλογή ενός αεριστήρα βενζίνης. Αυτά τα μοντέλα έχουν μεγαλύτερη ισχύ, οπότε όταν τα μαχαίρια και τα δόντια είναι βαθιά βυθισμένα στο χλοοτάπητα, δεν θα υπάρξει υπερφόρτωση της κίνησης. Επιπλέον, οι συσκευές βενζίνης λειτουργούν σε γκαζόν οποιουδήποτε μεγέθους λόγω της έλλειψης ανάγκης προσαρμογής στο μήκος του καλωδίου.
 • Διακοσμητές ποιότητας. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να προτιμάτε συσκευές με μύλους από ανοξείδωτο χάλυβα. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να μην μπλοκαριστούν ή να βγουν έξω κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
 • Χαρακτηριστικά του δοχείου απορριμμάτων. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα δοχείο απορριμμάτων που σας επιτρέπει να μην ανησυχείτε για βρύα και παλιό γρασίδι, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ένα verticutter. Ωστόσο, εάν είναι μικρό σε μέγεθος, πρέπει να τραβηχτεί και να αδειάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Μερικοί κατασκευαστές έχουν εξαλείψει αυτό το στοιχείο σχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, τα σκουπίδια θα πρέπει να συλλέγονται χρησιμοποιώντας μια τσουγκράνα, οπότε όταν επιλέγετε ένα verticutter, πρέπει να καταλάβετε την ανάγκη για αυτό το στοιχείο της συσκευής.
 • Ρύθμιση ύψους λαβής. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα που έχουν μια λαβή που μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει στο ύψος ενός ατόμου.

Οι ιδιοκτήτες ενός μεγάλου χλοοτάπητα ισχυρίζονται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς ένα verticutter. Ωστόσο, για να μπορεί η συσκευή να αποφέρει τα μέγιστα οφέλη και να διαρκεί πολύ καιρό, κατά την επιλογή της, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί όχι μόνο το κόστος, αλλά και οι ενδείξεις ισχύος, χαρακτηριστικά στέγασης και η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών.

Διασκορπιστής

Η επιλογή μεταξύ ηλεκτρικής και βενζινοκίνητης συσκευής

Βενζίνη ή ηλεκτρικό verticutter - το κύριο ερώτημα κατά την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου. Καθένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή.

Verticutter BOSCH

Τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού verticutter:

 • προσιτό κόστος ·
 • εύκολη φροντίδα?
 • ελαφρύ βάρος.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • οικολογική καθαριότητα.

Τέτοιες συσκευές έχουν αρκετά μειονεκτήματα. Το κύριο είναι η χαμηλή ισχύς, καθώς και μια μικρή ακτίνα χρήσης. Επιπλέον, για να εφαρμόσετε το ηλεκτρικό μοντέλο, αν δεν υπάρχει τροφοδοτικό κοντά, δεν θα λειτουργήσει.

Ένα ηλεκτρικό verticutter μπορεί να επιλεγεί εάν ο χλοοτάπητας είναι μικρός και υπάρχει πηγή ενέργειας δίπλα του. Μια τέτοια συσκευή πρακτικά δεν προκαλεί θόρυβο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς φόβο να διαταράξει τους γείτονες.

Verticutter ηλεκτρικό

Τα βασικά πλεονεκτήματα των μοντέλων βενζίνης είναι η υψηλή ισχύς και η ευρεία χρήση, αλλά και τα μοντέλα αυτά παρουσιάζουν επίσης μειονεκτήματα:

 • υψηλό επίπεδο θορύβου ·
 • υψηλή τιμή?
 • παραγωγή ατμοσφαιρικών εκπομπών ·
 • βαρέως βάρους.
 • την ανάγκη χρήσης καυσίμων ποιότητας ·
 • συνεχή έλεγχο του επιπέδου λίπανσης.

Κατά την επιλογή μεταξύ της βενζίνης και των ηλεκτρικών κατακόρυφων, πρέπει πρώτα να ληφθεί υπόψη η θέση του χλοοτάπητα, το μέγεθός του και η παρουσία ηλεκτρισμού κοντά στο γκαζόν.

Verticutter για γκαζόν

Επεξεργαστείτε ένα corral με ένα verticutter

Χρησιμοποιήστε έναν κατακόρυφο κόπτη για να επεξεργαστείτε την επίστρωση του γκαζόν δύο φορές την εποχή. Να είστε βέβαιος να πραγματοποιήσει την επεξεργασία στις αρχές της άνοιξης, όταν η σεζόν έχει μόλις αρχίσει. Στη συνέχεια εφαρμόζονται λιπάσματα.Η δεύτερη θεραπεία συνιστάται στο τέλος της σεζόν. Ο βέλτιστος χρόνος είναι 2-3 εβδομάδες πριν από τον αναμενόμενο παγετό.

Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας κατακόρυφος στη διάρκεια της σεζόν. Μια τέτοια συσκευή λειτουργεί μόνο στην επιφάνεια του χλοοτάπητα και δεν προκαλεί χρόνο στις ρίζες. Η βέλτιστη συχνότητα χρήσης είναι μία φορά κάθε 6-8 εβδομάδες.

Κανόνες για τη χρήση verticutter

Ένας αεριστήρας verticutter είναι μια συσκευή κοπής, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εργαστείτε με αυτό πολύ προσεκτικά. Η αγορά τέτοιων μηχανισμών είναι απαραίτητη μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα όπου ο πωλητής μπορεί να δώσει συμβουλές σχετικά με τους κανόνες χρήσης. Δεν θα είναι περιττό να μελετήσετε ανεξάρτητα τις οδηγίες χρήσης.

Πριν από την επεξεργασία του γκαζόν, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κατοικίδια, παιδιά ή στερεά αντικείμενα, όπως πέτρες, που θα μπορούσαν να βλάψουν τη συσκευή στην επικράτειά της. Αν χρησιμοποιείται βενζινάδικο για εργασία, τα καύσιμα πρέπει να χυθούν μακριά από τη φωτιά και έξω από το έδαφος.

Μηχανικός κατακόρυφος

Κατά την επιλογή με τον εξοπλισμό, πρέπει να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, έτσι πρέπει να φοράτε:

 • στενά κλειστά παπούτσια.
 • Ειδικά γυαλιά ασφαλείας.
 • σφιχτά ρούχα με κλειστά μανίκια και πόδια.
 • όταν χρησιμοποιείτε ένα θορυβώδες μοντέλο βενζίνης.

Εάν ο χλοοτάπητας έχει ανομοιόμορφη κεκλιμένη επιφάνεια, απαγορεύεται η μετακίνηση της συσκευής στην κλίση. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή του προϊόντος και σε σοβαρό τραυματισμό. Πρέπει επίσης να προσέχετε όταν αλλάζετε την κατεύθυνση της κίνησης της συσκευής. Αυτό ισχύει κυρίως για τα ηλεκτρικά κατακόρυφα, τα καλώδια των οποίων μπορούν να πέσουν στην περιοχή εργασίας.

Σε υγρό γρασίδι, μπορεί να γλιστρήσει ένα verticutter. Επίσης, μπορεί να προκύψουν προβλήματα όταν υπάρχουν χτυπήματα και λάκκοι στο γκαζόν, επομένως συνιστάται η εργασία να πραγματοποιείται μόνο σε ξηρή και επίπεδη επιφάνεια.

Verticalutter manual

Verticutter για τον κήπο

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά το γκαζόν, αφαιρώντας τα κλαδιά, τις κυψέλες, τις ράβδους και άλλα συντρίμμια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη συσκευή. Σε περίπτωση θαμπών λεπίδων, δεν συνιστάται η χρήση συσκευών.

Όταν χρησιμοποιείτε μοντέλα βενζίνης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο καύσιμα και λιπαντικά υψηλής ποιότητας. Αυτό θα προστατεύσει τη συσκευή από πρόωρη ζημιά. Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε τα ηλεκτρικά μοντέλα από το δίκτυο, καθώς και να καθαρίσετε τα μαχαίρια και τα δόντια από το γρασίδι, τα φύλλα και το χώμα. Το χειμώνα συνιστάται η αποθήκευση της συσκευής σε ζεστό και ξηρό μέρος ή η περιτύλιξη του μηχανισμού με ένα ζεστό πανί.

Η φροντίδα του γκαζόν είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού. Μια verticutter θα απομακρύνει τα πεθαμένα οργανικά συντρίμμια και θα αποκαταστήσει τη φρεσκάδα και την καλυμμένη εμφάνιση στο γρασίδι. Διαφορετικά, το παλιό χόρτο και η βρύα θα αποτελέσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων παρασίτων και παρασίτων.

Verticutter για φροντίδα γκαζόν

Verticutter

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)