Εγκατάσταση παραπετασμάτων παραθύρου: επιλογή υλικού, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Όταν οι ιδιοκτήτες εξοπλίζουν το σπίτι τους, θέλω κάθε στοιχείο να ανταποκρίνεται σε ορισμένα χαρακτηριστικά: υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία, πρακτικότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά η εμφάνιση δεν είναι λιγότερο σημαντική. Ένα από τα σημαντικά στάδια της ρύθμισης είναι η τοποθέτηση περβάζων παραθύρων. Τώρα η αγορά προσφέρει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία υλικών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις υψηλότερες απαιτήσεις. Ωστόσο, κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά και να ακολουθήσετε τους κανόνες που θα βοηθήσουν στην ασφαλή λειτουργία.

Εγκατάσταση παραθύρου στο μπαλκόνι

Χαρακτηριστικά και συστάσεις

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, πρέπει να έχετε κατά νου ότι το περβάζι παραθύρου είναι εκείνο το στοιχείο που προσφέρεται για μηχανική καταπόνηση, τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας, της υγρασίας, του ηλιακού φωτός. Ταυτόχρονα, πρέπει να ασκεί προστατευτικές λειτουργίες και να μην χάνει την αισθητική του εμφάνιση. Και αν βρεθεί το κατάλληλο υλικό που μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις, το κύριο βήμα είναι η εγκατάσταση.

Εγκαθιστώντας ένα μαύρο περβάζι παραθύρου

Επιλογή υλικού

Αν προτιμάτε το υλικό PVC, οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξοικονομήσουν λόγω του χαμηλού κόστους, αλλά αυτή η εξοικονόμηση έχει τα μειονεκτήματά της. Τέτοια περβάζια παραθύρων είναι εύκολα ευαίσθητα σε μηχανική καταπόνηση, και οι γρατζουνιές παραμένουν στην επιφάνεια, εκτός από το ότι δεν είναι ανθεκτικές στη θερμότητα. Μια βελτιωμένη έκδοση - με ακρυλική επικάλυψη, είναι ανθεκτική στη θερμότητα και αυτή η επίστρωση είναι ανθεκτική στα λειαντικά.

Εγκατάσταση πλαστικού περβάζι παραθύρου

Εγκατάσταση παραθύρου PVC παραθύρου

Όταν επιλέγετε μια φυσική πέτρα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να υπολογίζουν σε υλικά υψηλής ποιότητας. Το υλικό αυτό ανήκει σε υψηλή κατηγορία τιμών, αλλά είναι εύκολα ευαίσθητο σε μηχανική καταπόνηση.

Εγκατάσταση ξύλινου παραθύρου

Στην περίπτωση τεχνητής πέτρας, θα υπάρξει επίσης ένα υψηλό κόστος, επιπλέον, μια τέτοια επιφάνεια είναι εύκολα κατεστραμμένο και γρατσουνιές παραμένουν σε αυτό. Επίσης ένα αρνητικό είναι το γεγονός ότι το υλικό είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες.

Τέτοιο υλικό όπως το ξύλο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, κατάλληλο για κάθε εσωτερικό χώρο και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις, να προετοιμάσει το κύριο υλικό για την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση ενός ευρύτατου περβάζι παραθύρου

Υπάρχουν γενικές συστάσεις που πρέπει να τηρούνται, ανεξάρτητα από το υλικό που επιλέγεται:

 • Φροντίστε να φροντίσετε το υδρορροή μέσω του οποίου θα εκκενωθεί το νερό. Για να γίνει αυτό, εγκαθίσταται ένα δάκρυ, το βάθος του οποίου πρέπει να είναι μέχρι 20 mm. Τοποθετείται στην άκρη του περβάζι παραθύρου, η απόσταση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 mm (από την άκρη).
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια, η τελική εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά την προετοιμασία των βυθιζόμενων βυσμάτων.
 • Όταν το παλιό περβάζι παραθύρου είναι αποσυναρμολογημένο, στις πλευρικές πλαγιές είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ολόκληρη τη λύση στον τοίχο και να τον καθαρίσετε από ακαθαρσίες.
 • Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο καμβάς πρέπει να εισέρχεται ελαφρά στον τοίχο, για τον οποίο κόβονται οι υποδοχές.
 • Πρέπει να θυμόμαστε ότι η υγρασία μπορεί να συλλεχθεί στο παράθυρο λόγω της συμπύκνωσης, έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει προς το ψυγείο · κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την κλίση μέχρι 5 mm.
 • Όλα τα κενά πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αφρό.

Εκτός από τις γενικές συστάσεις, κάθε υλικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά εγκατάστασης που πρέπει να τηρούνται.

Εγκατάσταση παραπετάσματος γρανίτη

Πλαστικά

Κατά την εγκατάσταση ενός πλαστικού περβάζι παραθύρου, το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τις γενικές συστάσεις. Το μόνο πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή στην προετοιμασία, εάν η εγκατάσταση του περβάζι παραθύρου PVC περιλαμβάνει πριόνισμα του υλικού.Μην πιέζετε το υλικό σκληρά, κόψτε το όσο το δυνατόν προσεκτικά για να αποφύγετε τα τσιπ.

 1. Μετά την αποσυναρμολόγηση του παλαιού παραθύρου, πρέπει να απαλλαγείτε από τα συντρίμμια, να καθαρίζετε προσεκτικά την επιφάνεια εργασίας.
 2. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των φάρων και το επίπεδο ένα νέο περβάζι παραθύρων έχει οριστεί. Έτσι ώστε η υγρασία που εμφανίζεται από το συμπύκνωμα να μην παραμένει στο εγκατεστημένο περβάζι παραθύρου, είναι ελαφρώς κεκλιμένη κατά περίπου 5 mm.
 3. Όλος ο ελεύθερος χώρος γεμίζει εύκολα με αφρό. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί ακρίβεια και υπολογισμό, καθώς το πλεόνασμα είναι εύκολο να κοπεί με ένα μαχαίρι.
 4. Τα άκρα του παραθύρου πρέπει να προστατεύονται με βύσματα.

Το περβάζι παραθύρου που πρόκειται να εγκατασταθεί μπορεί να στερεωθεί με κόλλα, κονίαμα ή βίδες, αλλά πρέπει να είναι σε μηχανικά στηρίγματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης ο ζεστός αέρας πρέπει να ανεβαίνει χωρίς προβλήματα προς τα πάνω σε πλαστικά παράθυρα και πλαγιές. Γι 'αυτό, η προεξοχή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 mm. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το μήκος του περβάζι παραθύρου, δεν πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος του παραθύρου περισσότερο από 20 cm.

Εγκατάσταση περβάζι παραθύρου

Ρύθμιση στενού πλαισίου παραθύρου

Εγκατάσταση παραθύρου από τεχνητή πέτρα

Δέντρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση ενός ξύλινου περβάζι παραθύρων με τα χέρια σας είναι μια μάλλον επίπονη και περίπλοκη διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα η τοποθέτηση ξύλινων παραθύρων είναι πολύ δημοφιλής, επειδή το υλικό αυτό είναι αρκετά πρακτικό, φιλικό προς το περιβάλλον και έχει όμορφη εμφάνιση. Φυσικά, η τοποθέτηση ενός περβάζι παραθύρου σε ένα ξύλινο σπίτι είναι πιο δημοφιλές, αυτό αντιστοιχεί στο εσωτερικό, και με σωστή εγκατάσταση εγγυάται μια μακρά και αξιόπιστη διάρκεια ζωής.

 1. Πριν από την εγκατάσταση, θα πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά το υλικό. Δεν πρέπει να έχει κόμπους ή ελαττώματα. Η πλάκα πρέπει να λειανθεί και να γυαλιστεί σε κάθε πλευρά.
 2. Στην κάτω πλευρά πρέπει να εφαρμόσετε ένα αντισηπτικό που θα προστατεύει τον καμβά κατά τη λειτουργία από μούχλα και μύκητες.
 3. Πρέπει να φροντίσετε τα υδρορροές, κόβονται στο κάτω μέρος του σκάφους, με πλάτος από 7 έως 9 mm και βάθος 5 mm.
 4. Όταν η σόμπα είναι έτοιμη για εγκατάσταση, κόβεται στο επιθυμητό μέγεθος. Σχετικές διαστάσεις: το μήκος υπερβαίνει το πλάτος του παραθύρου από 10 έως 15 cm, η προεξοχή προς τα μέσα είναι μικρότερη από το πλάτος του παραθύρου από 5 έως 8 cm.
 5. Το επόμενο στάδιο της εργασίας εξαρτάται από την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί η πλάκα. Αν αυτό είναι ένα δέντρο, τότε αρκεί να την αντιμετωπίσουμε με ένα αντισηπτικό. Όταν οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τούβλο ή πέτρα, το ασβεστοκονίαμα θα είναι απαραίτητο για την εργασία.
 6. Στη συνέχεια, η σανίδα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα τέταρτο του ξύλου (κάτω μέρος) του κουτιού, μετά από το οποίο πρέπει να στερεωθεί στο κουτί. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συνηθισμένα μακρά καρφιά, τα καπέλα πρέπει να τεμαχιστούν.
 7. Όταν η επιφάνεια στην οποία έχει τοποθετηθεί ο καμβάς δεν είναι αρκετή και έχει διαφορές, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικές σφήνες, οι οποίες στερεώνονται με μια λύση.
 8. Μετά την εγκατάσταση της σόμπας, πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως την περίσσεια διαλύματος.
 9. Όλα τα κενά και τα κενά γεμίζουν με αφρό.

Αν μιλάμε για το ποια σειρά είναι καλύτερο να επιλέξει, τότε πιο συχνά χρησιμοποιούνται δρυός, οξιά, πεύκο ή λειχήνες.

Εγκατάσταση περβάζι από πέτρα

Γρανίτης

Εάν η τοποθέτηση παραπετάσματος από γρανίτη συμβαίνει αμέσως μετά την αντικατάσταση των παραθύρων και αυτή είναι η τελευταία εργασία επισκευής, η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά την ξήρανση του αφρού συναρμολόγησης. Αν το δωμάτιο υποστεί εργασίες επισκευής, είναι προτιμότερο να αναβληθεί η εγκατάσταση μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Το θέμα είναι ότι η επιφάνεια του γρανίτη είναι πολύ ευαίσθητη σε μηχανικές βλάβες.

 • Για την προστασία της επιφάνειας από ζημιά κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, πρέπει να κολληθεί με προστατευτική μεμβράνη.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να προετοιμάσετε την επιφάνεια για εγκατάσταση. Βγάλτε όλη την υπερβολική πέτρα, αφαιρέστε την παλιά λύση. Πριν την εγκατάσταση, πρέπει να ελέγξετε αν η πλάκα ευρίσκεται εύκολα στην επιφάνεια, εάν υπάρχουν κάποια στοιχεία που παρεμβαίνουν. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης, βεβαιωθείτε ότι η απόσταση μεταξύ της πλάκας και του προφίλ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την κλίση του πλαισίου, που θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την υγρασία.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να επεξεργαστείτε την επιφάνεια με ένα ειδικό αστάρι.Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί κόλλα τσιμέντου-πολυμερούς, προορίζεται για εργασία με φυσική πέτρα. Εάν χρησιμοποιείται τεχνητό υλικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κόλλα ή κονίαμα.
 • Κατά την εφαρμογή ενός παράγοντα συγκόλλησης, πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα πολύ μεγάλο στρώμα μπορεί να συμβάλλει στο γεγονός ότι μια βαριά πλάκα απλώς τρώει μακριά, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε φάρους από πέτρα, που δεν επιτρέπουν στην πλάκα να κινηθεί μέχρι να σκληρύνει πλήρως η κόλλα.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει καλά την επιφάνεια της πλάκας μετά την εργασία με κόλλα - αυτό μπορεί να γίνει με ένα υγρό σφουγγάρι. Μπορεί να σχηματιστούν λεκέδες από υπολείμματα κόλλας, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με λείανση.
 • Στο τελευταίο στάδιο, είναι απαραίτητο να επεξεργαστούν οι ραφές, γι 'αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό που έχει μια συγκολλητική ιδιότητα.

Πριν επιλέξετε ένα περβάζι παραθύρου, δηλαδή το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί, πρέπει να λάβετε υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί. Τις περισσότερες φορές, η τοποθέτηση του παραθύρου στο μπαλκόνι, στην πλατφόρμα, πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης παραθύρων. Εάν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση, είναι καλύτερο να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικών, δεδομένου ότι η εργασία αυτή απαιτεί συμμόρφωση με ορισμένες τεχνολογίες.

Εγκατάσταση παραπετασμάτων παραθύρων

Εγκατάσταση χαμηλού παραθύρου

Εκτός από το στάδιο της εργασίας με τα παράθυρα, πρέπει να καταλάβετε ότι η εγκατάσταση κλίσεων είναι εξίσου σημαντική διαδικασία. Όταν συμβαίνει αυτόματη εγκατάσταση, το πλεονέκτημα είναι ότι ο κεντρικός υπολογιστής ελέγχει κάθε διαδικασία. Μερικές φορές αυτό δεν αντανακλά καλά το τελικό αποτέλεσμα. Εάν κάνετε το περβάζι παραθύρου πολύ ευρύ με στενούς εξωτερικούς τοίχους στήριξης - αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της λειτουργίας του και αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να αντικατασταθεί, οπότε είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε τους βασικούς κανόνες και συστάσεις.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)