Βρύσες βαλβίδες: ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Κατά την τοποθέτηση ενός μπάνιου ή κουζίνας, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό υδραυλικό. Ο ορείχαλκος αναδευτήρας είναι ένα αξιόπιστο και αισθητικό προϊόν που δεν διαβρώνει. Αντέχει σε οποιεσδήποτε θερμικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Όχι κάθε μέταλλο αντισταθεί επαρκώς σε επαφή με την υγρασία. Υπό αυτές τις συνθήκες, το κράμα ορείχαλκου έχει αποδειχθεί καλά. Η σύνθεσή του:

 • ψευδάργυρος - 20-40%.
 • χαλκό - 60-80%.

Για να βελτιωθεί η απόδοση, στο υλικό προστίθεται κασσίτερος, νικέλιο ή άλλο μέταλλο. Ο ορείχαλκος είναι ασφαλής για την υγεία και τα συστατικά του είναι εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον. Η είσοδος για το μίξερ μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από αυτό το μέταλλο.

Ορείχαλκος μίξερ

Διπλή λαβή μίξης

Εύκαμπτος αναδευτήρας ορείχαλκου

Όλες οι βρύσες μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • τον τόπο εγκατάστασης ·
 • τύπος μηχανισμού ανοίγματος βαλβίδων και ελέγχου θερμοκρασίας.
 • παράμετροι jet.
 • φύση της εγκατάστασης.

Όλα τα προϊόντα από κράμα ορείχαλκου χωρίζονται από την τοποθεσία εγκατάστασης:

 • τραπεζαρία;
 • την κουζίνα?
 • ντους;
 • το νεροχύτη.

Κάθε μίξερ έχει αρκετές ιδιότητες απαραίτητες για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Οι βρύσες μπάνιου κατασκευάζονται χωρίς στόμια, αλλά με την ίδια κεφαλή ντους. Ο ορειχάλκινος αναμικτήρας για την κουζίνα ή την τραπεζαρία έχει έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό και είναι εξοπλισμένος με ένα στόμιο. Η βρύση του νιπτήρα είναι πλήρως στερεωμένη.

Μηχανισμοί για το άνοιγμα του ελέγχου βρύσης και θερμοκρασίας είναι:

 • δύο βαλβίδων.
 • με ένα μοχλό.
 • μη επαφή.

Ο μίξερ μπάνιου διπλής βαλβίδας είναι ο πιο αξιόπιστος. Ο τύπος χωρίς επαφή δεν είναι κατώτερος από αυτόν, αλλά το κόστος εγκατάστασής του είναι απαράδεκτο για άτομα με μέσο εισόδημα. Ένα προϊόν με μοχλό είναι βολικό για χρήση, αλλά συχνά σπάει.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τον ορειχάλκινο αναμικτήρα πάνω στην μπανιέρα, τη νεροχύτη και τον νεροχύτη ή απευθείας στον τοίχο. Ένα ποιοτικό eyeliner για το μίξερ θα βοηθήσει σε αυτό.

Σήμερα, οι μπετονιέρες και ο χυτοσίδηρος χρησιμοποιούνται ευρέως. Το κόστος τους είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τις χάλκινες βρύσες. Δεν είναι λιγότερο ανθεκτικά και δεν σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Μέσα στο προϊόν δεν καταστρέφεται από τις επιθετικές επιδράσεις των κοιτασμάτων ορυκτών.

Αναμικτήρας ορειχάλκου στυλ χώρας

Αναμικτήρας ορειχάλκου στυλ χώρας

Τα οφέλη

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων των αναμικτών ορείχαλκου σε σχέση με τις βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί να διακριθεί ένα αποδεκτό κόστος. Κατά τη σύγκριση του υλικού με χαλκό ή χαλκό, πολλά πλεονεκτήματα ξεχωρίζουν:

 • υψηλή αντοχή.
 • ανθεκτικότητα σε μηχανικές βλάβες,
 • αντοχή στη θερμότητα.
 • ανθεκτικότητα
 • έλλειψη διαρροών.

Όλα τα προϊόντα των παγκοσμίως γνωστών εμπορικών σημάτων Jacob Delafon, Hansgrohe, Grohe BauEdge, Lemark και άλλοι κατασκευάζονται σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις και πρότυπα.

Αναδευτήρας ορειχάλκου με ρετρό στυλ

Μπλέντερ με μάνικα

Τύποι επικαλύψεων

Το κράμα ορείχαλκου δεν χρειάζεται πρόσθετη επικάλυψη για βελτίωση των προστατευτικών ιδιοτήτων. Το ίδιο μπορεί να αντέξει οποιοδήποτε φορτίο. Οι κατασκευαστές εξακολουθούν να εφαρμόζουν ένα στρώμα στις βρύσες για να του προσδώσουν μια ελκυστική εμφάνιση.

Για αναμικτήρες ορείχαλκου χρησιμοποιούνται δύο τύποι επίστρωσης:

 • ηλεκτρολυτική επίστρωση.
 • εφαρμόζοντας σμάλτο ή χρώμα.

Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιείται γαλβανισμός. Υπό την επίδραση του ρεύματος, ένα λεπτό στρώμα άλλου μετάλλου εφαρμόζεται στον ανάμικτη. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι:

 • χρώμιο;
 • χαλκό
 • Νικέλιο
 • χάλκινο;
 • χρυσό
 • ασημί.

Μια σειρά από θετικές ιδιότητες αποδίδονται στον ορειχάλκινο αναμικτήρα για το νεροχύτη με επίστρωση χρωμίου.Κάνει το προϊόν να λάμπει και να καταστρέφει τα επιβλαβή βακτηρίδια που διέρχονται από αυτό. Το νικέλιο είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή επίστρωσης. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, οπότε είναι καλύτερο για τους ευαίσθητους ανθρώπους να το εγκαταλείψουν.

Art Nouveau ορείχαλκο μίξερ

Ομπρέλα ορείχαλκου

Ο χαλκός και ο χαλκός χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν το συνολικό ύφος του δωματίου. Οι λαμπερές επικαλύψεις είναι πιο ελκυστικές, αλλά απαιτούν τακτικό καθαρισμό λεκέδων και λεκέδων. Η ματ επιφάνεια είναι πιο συγκρατημένη, αλλά πάντα μοιάζει με νέα. Για ελίτ και αριστοκρατικούς χώρους, μπορείτε να αγοράσετε έναν επινικελωμένο ή επιχρυσωμένο αναδευτήρα ορείχαλκου.

Η εμαγιέ επιφάνεια του προϊόντος θα λάμπει αποτελεσματικά στον ήλιο ή κάτω από το φως ενός λαμπτήρα. Ο βαμμένος αναμικτήρας είναι πιο εύκολος να ταιριάζει με τον εσωτερικό σχεδιασμό. Δυστυχώς, το χρώμα και το σμάλτο δεν έχουν επαρκή ανθεκτικότητα. Για ενεργή χρήση, δεν είναι κατάλληλες. Σύντομα θα δημιουργηθούν ρωγμές και μάρκες, οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς την εμφάνιση του δωματίου.

Σχεδιασμός

Σήμερα, μια μεγάλη ποικιλία από μπρούντζινους μίκτες παρουσιάζεται σε καταστήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το προϊόν μπορεί να επιλεγεί για οποιοδήποτε εσωτερικό - κλασικό ή μοντέρνο.

Εσωτερικό στυλ Μοντέλο προσαρμογής
Αντίκες στυλ ρετρό Με γήρανση; επίστρωση - χρώμιο, χαλκό ή ασήμι? καμπύλη λεπτή βρύση και στρογγυλές λαβές
Κλασικό Παραδοσιακό στρογγυλό σχήμα. επίστρωση - χαλκός ή χαλκός. ένα κουμπί για τη μεταγωγή της θερμοκρασίας
Σύγχρονη Λαμπερή επίστρωση μη τυποποιημένη μορφή του γερανού
Πρωτοπορία Φωτεινό χρώμα
Υψηλή τεχνολογία Επικάλυψη "κρυστάλλου χρωμίου"
Το βασιλικό Χρυσά ή ασημένια βρύση

Τα προϊόντα ορείχαλκου είναι διακοσμημένα με διάφορους τρόπους:

 • ανάγλυφη επιφάνεια.
 • χάραξη;
 • ζωγραφική?
 • γυάλινων στοιχείων.

Ακόμη και μια συνηθισμένη βρύση ζεσταίνεται και ενημερώνει το οικείο εσωτερικό του κάθε δωματίου.

Πώς να διακρίνετε ένα ψεύτικο;

Όταν αγοράζετε υδραυλικά, μην ξεχνάτε τη δυνατότητα συναντήσεως ενός ψεύτικου. Μια ποιοτική βρύση ντους βρύση και eyeliner βρύση δεν μπορεί να είναι φθηνή. Καμία προωθητική ή έκπτωση δεν θα δικαιολογήσει τη φθηνότητα των προϊόντων. Αυτό θα σημαίνει μόνο ότι προσπαθούν να σας πουλήσουν ένα ψεύτικο ή κακής ποιότητας προϊόν.

Υπάρχει ένας τρόπος να προστατευθείτε από την απόκτηση ενός ψεύτικου. Ακριβώς στο κατάστημα πρέπει να υπολογίσετε το βάρος του μίξερ. Υδραυλικά από ορείχαλκο είναι βαρύ. Οι κατασκευαστές θέλουν να ψεύσουν ένα στόμιο, να το περάσουν σαν λεπτό χάλυβα. Είναι αυτός που πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Αξίζει να εγκαταλείψουμε τις βρύσες με πλαστικούς μοχλούς, καθώς είναι βραχύβιες.

Επίτοιχο αναμικτήριο ορείχαλκου

Πλαϊνός αναδευτήρας ορειχάλκου

Φροντίδα

Μια μπρούτζινη μίξερ θα διακοσμήσει το δωμάτιο μόνο με τακτική συντήρηση. Η προσεκτική χρήση επηρεάζει επίσης την εμφάνιση του προϊόντος. Δεν συνιστάται να το αγγίζετε με βρώμικα χέρια. Ο γερανός πρέπει να προστατεύεται από διαρροές από κοντινούς κόμβους και σωλήνες.

Διατηρώντας μια όμορφη θέα και το αρχικό χρώμα των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι εύκολο. Εάν, ωστόσο, χάσετε τη στιγμή και ο μίξερ είναι σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση, τότε η αποθήκη ή τα οικιακά φάρμακα θα έρθουν στη διάσωση.

Τυπικό νεροχύτη

Καθημερινά ή, σε ακραίες περιπτώσεις, εβδομαδιαία πλύση θα βοηθήσει στην αποφυγή επίμονων λεκέδων. Για τη φροντίδα αρκεί να σκουπίζετε το προϊόν με ένα υγρό πανί. Τα επιθετικά καθαριστικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθώς μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια. Χρησιμοποιείται κανονικό σαπουνόνερο. Εν κατακλείδι, πρέπει να σκουπίσετε το μίξερ με ένα στεγνό πανί έτσι ώστε να μην σχηματίζει λεκέδες από το νερό που στεγνώνει και δεν καταστρέφει το χρώμα του προϊόντος.

Μία βρύση μίκτη μοχλού

Μπλέντερ λεκάνη απορροής

Πώς να επαναφέρετε την προηγούμενη λάμψη;

Ο ετερογενής ηλικιωμένος ορείχαλκος έχει τη δική του γοητεία, αλλά δεν αγαπά ο καθένας την αντίκα εμφάνιση. Στο κατάστημα υλικού, μπορείτε να αγοράσετε χρήματα για να αποκαταστήσετε τη λάμψη της παλιάς επιφάνειας. Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε προσεκτικά την ετικέτα, αφού δεν αφαιρούν όλοι την παλιά πλάκα. Μερικοί μόνο στιλβωμένοι και για λίγο επιστρέφουν στο αρχικό τους χρώμα.

Μπορείτε να καθαρίσετε τη βρύση από μόλυνση με συνηθισμένο κέτσαπ.Το κιτρικό οξύ, το οποίο είναι μέρος του, είναι σε θέση να επιστρέψει στη λάμψη και το χρώμα. Μία μικρή ποσότητα εφαρμόζεται στο ύφασμα, μετά την οποία τρίβεται η ορειχάλκινη επιφάνεια. Στη συνέχεια, ο μίξερ ξεπλένεται με νερό και υποβάλλεται σε κατεργασία με ξηρό ύφασμα.

Εγκατάσταση αναμικτήρα ορείχαλκου

Ο ορείχαλκος μίξερ

Ομιλητής βαλβίδων βαλβίδων

Μπορείτε να ετοιμάσετε μια πολωνική πάστα γυαλίσματος για να καθαρίσετε τη βρύση. Θα πάρει 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι, 100 ml ξύδι και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Κατ 'αρχάς, αλάτι χύνεται σε ξύδι και αναμειγνύεται μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Ακολούθως, προστίθεται αλεύρι στο μείγμα σε μια ομοιόμορφη συνοχή. Ο ορείχαλκος ανάμιξη τρίβεται με τη σύνθεση και αφήνεται για 10 λεπτά. Αφού πλυθεί η βρύση με τον κανονικό τρόπο.

Ο χάλκινη ανάμικτη είναι η καλύτερη επιλογή αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τη διάβρωση ή την συχνή αντικατάσταση βρύσης. Η επίστρωση χρώμιο ή νικέλιο ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Μια ποικιλία από κλασικά και μοντέρνα μοντέλα θα σας διευκολύνει να βρείτε το σωστό προϊόν.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)