Τοίχωμα: μια τεχνική για αρχάριους

Οι κατασκευαστικές εργασίες, η γενική επισκευή ή η ανακατασκευή των χώρων προβλέπουν την εγκατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων, η οποία έχει κάποια κατεύθυνση σε πρίζες και διακόπτες, εσωτερικά δίκτυα επικοινωνιών. Η τεχνολογία για την τοποθέτηση του κορμού πραγματοποιείται σε δύο επιλογές - ανοιχτές και κρυφές, από τις οποίες η δεύτερη είναι η συνηθέστερη. Όταν χρησιμοποιείται, δημιουργούνται βαθιές αυλακώσεις, οι αποκαλούμενες στροβοσκόπιοι, στον οποίο τοποθετούνται καλώδια διαφόρων διαμέτρων και κρυμμένα εντελώς. Η τοποθέτηση των τοίχων για καλωδιώσεις πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια, το πρώτο από τα οποία αρχίζει με την ανάπτυξη ενός σχεδίου καλωδίωσης.

Στύλοι τσιμεντένιων τοίχων

Εργαλεία και συσκευές για τη διεξαγωγή στροβοσκοπίων

Προκειμένου οι τοίχοι να αποκολληθούν γρήγορα και στο σωστό επίπεδο, το εργαλείο θα πρέπει να επιλέγεται σωστά λαμβάνοντας υπόψη την επιφάνεια εργασίας στην οποία θα κατασκευαστούν τα αυλάκια. Τα κύρια ηλεκτρικά εργαλεία και συσκευές είναι:

 • Βουλγαρικά
 • Τρυπάνι με σφύρες.
 • Stroborez;
 • Κατασκευαστική ηλεκτρική σκούπα?
 • Διάτρηση και σφυρί.

Αξίζει να μιλήσετε ξεχωριστά για κάθε ηλεκτρικό εργαλείο, το οποίο θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε την επιλογή για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Βασικά, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε το κλείδωμα ενός τοίχου από τούβλα, σκυροδέματος, πίνακα. Η αγορά παρουσιάζει μια τεράστια ποικιλία μοντέλων μηχανών από διάφορους κατασκευαστές. Δεν είναι απαραίτητο να προτιμάτε ακριβά ηλεκτρικά εργαλεία, ακόμη και τα μοντέλα προϋπολογισμού δεν μπορούν μόνο να σώσουν την κατάσταση, αλλά και να διαρκέσουν πολύ. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να εφαρμόσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τους τοίχους shtroblenie για καλωδιώσεις, καλώδια και σωλήνες για αποχέτευση.

Στερεοί τοίχοι από τούβλα

Χειροκίνητη γωνιακή λείανση

Ο λειαντήρας είναι χειροκίνητος γωνιακός λειαντήρας. Αυτό είναι το απλούστερο και πιο οικονομικό εργαλείο για τεμαχισμό τοίχων για καλωδίωση, το οποίο χρησιμοποιείται πιο συχνά από τους λαϊκούς. Αντί ενός συμβατικού δίσκου, τοποθετούνται ειδικά κοπτικά στοιχεία στον μύλο, που χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή. Για τέτοιες εργασίες, οι λεπίδες με διαμάντια ταιριάζουν καλύτερα, το πάχος του οποίου αντιστοιχεί στις παραμέτρους του στροβοσκοπίου.

Η δημιουργία ενός καναλιού μεγαλύτερου πλάτους πραγματοποιείται σε δύο στάδια με την τοποθέτηση ταυτόχρονου αυλακιού παράλληλα. Η απόσταση μεταξύ τους δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 mm. Το προκύπτον χάσμα εξουδετερώνεται χρησιμοποιώντας μια διάτρηση.

Οι τοίχοι από σκυρόδεμα είναι πελεκημένοι με ισχυρά μηχανήματα, οπότε η ονομαστική ισχύς πρέπει να υπερβαίνει τα 500 V. Οι δίσκοι υψηλής ποιότητας είναι υποχρεωτικοί. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, επειδή δεν παρέχεται χειροκίνητος μύλος για την εκτέλεση αυτού του είδους εργασίας.

Τοποθέτηση τζαμιών κάτω από κλιματισμό

Το κύριο μειονέκτημα ενός χειροκίνητου γωνιακού μύλου είναι η μεγάλη ποσότητα σκόνης, η οποία δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες κατά τη λειτουργία.

Τρυπάνι σφύρας

Με ένα puncher, μπορείτε να εκτελέσετε σχάρες τοίχων από σκυρόδεμα, αλλά στην περίπτωση αυτή, παρέχονται πρόσθετα ακροφύσια:

 • "Φτυάρι". Με αυτό το ακροφύσιο, μπορείτε να ανοίξετε μια στενή και επιμήκη αύλακα όμοια με το σχήμα του στροβοσκοπίου.
 • Το "μπαγιονέτο" που σηματοδοτεί τις αυλακώσεις και η "λεπίδα" διευρύνεται στο επιθυμητό πλάτος.
 • Ένα τρυπάνι με διάμετρο από 6 έως 10 mm. Η εργασία του εργαλείου πραγματοποιείται στη λειτουργία τρυπανιού με σφύρα.

Τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός περιστροφικού σφυριού είναι πολύ σκόνη και θόρυβος. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβείς άκρες με ένα τέτοιο εργαλείο και το βάθος του στροβοσκοπίου αποδειχθεί ανομοιογενές, πράγμα που συνεπάγεται πρόσθετη επεξεργασία του κόστους του καναλιού και του χρόνου.

Σφυρηλάτηση ενός τοίχου

Stroborez

Ένα εξειδικευμένο εργαλείο σας επιτρέπει να κάνετε τοίχους με τα χέρια σας. Λόγω της παρουσίας μιας βρύσης στο σώμα του μηχανήματος, στην οποία είναι συνδεδεμένη μια ηλεκτρική σκούπα κατασκευής ή μόνο μια τσάντα, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου σκόνη κατά τη λειτουργία, πράγμα που δημιουργεί μέγιστη ευκολία στη χρήση. Το Shtroborez είναι το καλύτερο εργαλείο κατασκευής, καθώς διευκολύνει την τοποθέτηση αυλακώσεων για καλώδια, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, αποχετευτικά δίκτυα, παροχή νερού και συστήματα θέρμανσης. Είναι βολικό για τους να εκτελέσουν τσιμεντένιο τοίχο στο μπάνιο.

Τοποθέτηση τσιμεντένιου τοίχου με διάτρηση

Το κύριο πλεονέκτημα της μηχανής είναι η παρουσία αρκετών λεπίδων διαμαντιών, η απόσταση μεταξύ των οποίων είναι ρυθμιζόμενη. Αυτές οι συσκευές μειώνουν το χρόνο δημιουργίας αυλακώσεων για καλωδίωση του επιθυμητού πλάτους. Συνιστάται η κοπή των αυλακώσεων από πλάτος 3 έως 5 mm, στην οποία θα τοποθετηθεί ένα καλώδιο. Εάν υπάρχουν πολλά καλώδια σε ένα στροβοσκόπιο, τότε το πλάτος του πρέπει να αντιστοιχεί στη συνολική διάμετρο των καλωδίων που έχουν τοποθετηθεί.

Τοποθέτηση τοίχων για καλωδιώσεις

Για να ξεκινήσετε, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε παλιά ταπετσαρία, μπογιά ή αφίσες από την επιφάνεια των τοίχων, ώστε να μην φράξετε το ηλεκτρικό εργαλείο.

Διάτρηση και σφυρί

Τα εργαλεία χειρός είναι σημαντικά μόνο όταν δημιουργούνται κανάλια μικρού μήκους και σε επιφάνεια με σοβά. Κατά την τοποθέτηση καλωδίων σε τοίχους από τούβλα και τούβλα, η εργασία αυτή είναι χρονοβόρα και χρονοβόρα.

Χαρακτηριστικά και κανόνες πύλης

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για τους τοίχους, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε συνδυασμό. Αρχίστε να εργάζεστε με την κατάρτιση ενός σχεδίου για την τοποθέτηση αυλακώσεων. Εάν είναι απαραίτητο, αναζητήστε προηγούμενη καλωδίωση. Για αναζήτηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά εργαλεία - ένας δείκτης κατσαβιδιών, ένας ανιχνευτής μετάλλων ή ένας ανιχνευτής που καθορίζει τη θέση των ηλεκτρικών καλωδίων, των εξαρτημάτων, των κοιλοτήτων. Το σχέδιο πρέπει να δείχνει με ακρίβεια τις διαστάσεις της άγκυρας στο δάπεδο, την επιφάνεια οροφής ή τη γωνία του τοίχου.

Τοίχος σήμανσης για πύλες

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει σήμανση, η οποία πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

 1. η γραμμή τοποθετείται από τον πίνακα διανομής σε κάθε δωμάτιο και στη θέση εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών (διακόπτες, πρίζες) ή συσκευές φωτισμού.
 2. από τον τόπο εγκατάστασης των ηλεκτρικών εξαρτημάτων σε έναν κοινό αυτοκινητόδρομο με ένα συμπέρασμα στο τηλεφωνικό κέντρο.

Είναι υποχρεωτικός ο προσδιορισμός της θέσης των μεγάλων οικιακών συσκευών (ψυγείο, πλυντήριο ρούχων), λαμπτήρων, ανεξάρτητα από το ποια μέθοδος σήμανσης θα εφαρμοστεί. Αυτή η διαδικασία σάς επιτρέπει να συνδέετε οικιακές συσκευές απευθείας στην πρίζα και όχι μέσω καλωδίου επέκτασης. Τέτοιες εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Όταν χρησιμοποιείτε εργαλείο κοπής, πρέπει να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας. Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα μύλο, από κάτω από τους δίσκους του οποίου, εκτός από τη σκόνη, θραύσματα από τούβλα ή σκυρόδεμα μπορούν να πετάξουν έξω, ως εκ τούτου, ως προφύλαξη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν γάντια, προστατευτικό ρουχισμό, αναπνευστήρα και γυαλιά.

Τοποθέτηση τοίχων κάτω από τις πρίζες

Πώς πρέπει να τακτοποιηθούν τα κανάλια;

Η θέση των πύλων δεν πρέπει να είναι σε αυθαίρετη γωνία. Όλες οι μέθοδοι τεμαχισμού τοίχων για ηλεκτρικές καλωδιώσεις εκτελούνται αποκλειστικά σε κατακόρυφες και οριζόντιες κατευθύνσεις, αλλά δεν πραγματοποιείται οριζόντια καλωδίωση για τεμαχισμό τοίχων σε κάγκελα και φέροντες τοίχους.

Πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες παράμετροι:

 • Η ελάχιστη απόσταση των οριζόντιων αυλακώσεων από την οροφή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150 mm και το μέγιστο - όχι περισσότερο από 400 mm.
 • Η απόσταση μεταξύ των κάθετων πύλων και των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων, οι γωνίες του χώρου δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 100 mm.
 • Η απόσταση από τους αγωγούς παροχής αερίου είναι τουλάχιστον 500 mm.
 • Το μέγιστο βάθος των αυλακώσεων είναι 25 mm.

Όταν τοποθετείτε τον κορμό από το κουτί διακλάδωσης στον διακόπτη ή την υποδοχή, παρέχεται ένας ελάχιστος αριθμός στροφών.

Τοίχωμα

Οι αποχρώσεις δημιουργίας στροβιλισμού στους φέροντες τοίχους

Οι φέροντες τοίχοι έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Σε μονολιθικές δομές, συνιστάται η ανάπτυξη των αυλάκων από το 1/3 του τοίχου.
 • Σε επιφάνειες από σκυρόδεμα και πλάκες, το βάθος του διαύλου δεν πρέπει να υπερβαίνει το πάχος του προστατευτικού στρώματος με το οποίο καλύπτεται ο ενισχυτικός κλωβός. Εάν η ενίσχυση βρίσκεται στη διαδρομή του κορμού, τότε η κατεύθυνση της διαδρομής στροβιλισμού πρέπει να αλλάξει. Αν αγγίξει το πλαίσιο, παραβιάζεται η ακεραιότητα των πλαισίων, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της φέρουσας ικανότητας του κτιρίου και διάβρωση του μετάλλου.

Stroborez

Η καταδίωξη των τοιχωμάτων κάτω από τους σωλήνες ύδρευσης ή θέρμανσης πραγματοποιείται συχνά σε φέροντες δομές, αλλά οι ακατάλληλες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, συνεπώς, κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ο τοίχος από τούβλα είναι ιδανικός για την τοποθέτηση σωλήνων. Δεν υπάρχει ενίσχυση σε αυτό, με αποτέλεσμα το πάχος των καναλιών να μην ρυθμίζεται.

Τοποθέτηση τοιχωμάτων κάτω από σωλήνες

Το τσιμεντένιο τοίχωμα κάτω από το κλιματιστικό είναι μια υποχρεωτική διαδικασία που μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς. Η εγκατάσταση κλιματικού εξοπλισμού συνεπάγεται τη δημιουργία οπών στον τοίχο στήριξης. Μπορούν να προκύψουν δυσκολίες σε σκυρόδεμα και σπίτια, όπου η κύρια απαίτηση είναι η έλλειψη πλαισίου κατά την κατασκευή μιας διαμπερούς οπής, η οποία μετά την εγκατάσταση πρέπει να επικαλυφθεί με κατάλληλο τοίχο με κονίαμα.

Τοίχωμα χαλκού κάτω από την παροχή νερού

Μόνο γνωρίζοντας όλους τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά της δημιουργίας αυλακώσεων που έχουν σχεδιαστεί για την τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων, καλωδίων, σωλήνων, υπό πρίζες και διακόπτες. Οι φέροντες τοίχοι έχουν τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία δεν πρέπει να παραμεληθούν. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, καλύπτουμε τις βέργες με μια λύση.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)