Γυρίστε το πάτωμα: πώς να κάνετε ξύλινα και σκυρόδεμα δάπεδα τέλεια

Ξύλινα δάπεδα ήταν πάντα σε ζήτηση και σχετικές. Επιπλέον, ακόμη και τώρα, μαζί με πιο προοδευτικές και ασυνήθιστες λύσεις για το σπίτι, είναι το φινίρισμα ξύλου που είναι η πιο δημοφιλής επιλογή.

Για να βελτιωθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χαρτονιού, είναι απαραίτητο να ρυθμίζετε το ξύλο από καιρό σε καιρό. Για το λόγο αυτό, το ξύλινο στόκος χρησιμοποιείται συχνότερα για το δάπεδο. Αυτό το δομικό υλικό είναι εντυπωσιακό στην ευελιξία του, καθώς χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς.

Σκυρόδεμα δάπεδο τσιμέντου

Ξύλο πατώματος από σκληρό ξύλο

Πώς λειτουργεί το στόκο για ξύλινες επιφάνειες;

Χαρτί για ένα ξύλινο πάτωμα με τα χέρια σας ή με τη βοήθεια ειδικών απαιτείται όχι μόνο αν το δάπεδο έχει αλλάξει εντελώς. Ένα καλό στόκος είναι σε θέση να ενημερώσει σημαντικά το παλιό δάπεδο. Η υψηλής ποιότητας επαναδιαμόρφωση χωρίς αυτό το υλικό είναι αδύνατη.

Putty και ένα σχετικά νέο πάτωμα. Αυτό είναι απαραίτητο για να κρύψετε όλα τα ελαττώματα και τις ρωγμές στο δάπεδο. Ανεξάρτητα από το πόσο θεαματικό είναι το χρώμα, ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστική είναι η εκλεπτυσμένη υφή, αν η επιφάνεια δεν είναι αρκετά λείο, χάνονται όλο το αισθητικό αποτέλεσμα.

Γιατί τα δάπεδα από σκυρόδεμα;

Θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι ο στόκος του δαπέδου είναι απαραίτητος μόνο αν είναι απαραίτητο να δουλέψετε με ξύλινα μέρη. Στην πραγματικότητα, το στόκο για τσιμεντένιο δάπεδο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως. Τα δάπεδα από σκυρόδεμα χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή, αλλά με την παρουσία ακόμη και των μικρότερων ελαττωμάτων ή των αρθρώσεων που ήταν κακώς βαμμένα πριν, ο καμβάς θα αρχίσει να καταρρέει γρήγορα.

Εάν χρησιμοποιήθηκαν υλικά χαμηλής ποιότητας για την κατασκευή σκυροδέματος ή παραβιάστηκε η τεχνολογία κατασκευής, είναι απλά απαραίτητο να επεξεργαστούν τα δάπεδα με διάφορα στόματα.

Ξύλο πατώματος από σκληρό ξύλο

Σκληρό στόκος ενός δαπέδου κάτω από ένα έλασμα

Οι επεξεργασμένες επιφάνειες έχουν ορισμένα ειδικά πλεονεκτήματα:

 • Υψηλό επίπεδο αντίστασης στη φθορά.
 • Βέλτιστη αντοχή στη διάβρωση.
 • Αντοχή στην τριβή, διάφορες βλάβες, επιθετική μηχανική καταπόνηση.
 • Η επιφάνεια δεν φοβάται τα χημικά και την υγρασία.
 • Η περίοδος εκμετάλλευσης των ορόφων αυξάνεται πολλές φορές.

Ένα καλά επιλεγμένο στόκο για δάπεδα από σκυρόδεμα θα κάνει την επιφάνεια τέλεια λεία και αρκετά ελκυστική. Μετά από όλες τις εργασίες για τη διόρθωση του καμβά, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την εγκατάσταση άλλων οικοδομικών υλικών ή την εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων.

Μείγματα για σκυρόδεμα

Η επιλογή ενός στόκου δεν είναι τόσο απλή. Πρώτα πρέπει να μελετήσετε την ποικιλία των ειδών και την ποικιλία προϊόντων με παρόμοιο προφίλ.

Όλα τα στόκοι χωρίζονται σε δύο παγκόσμιες κατηγορίες: βάση και φινίρισμα. Επίσης, οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν στους δυνητικούς αγοραστές υλικά παγκόσμιου τύπου (ενδιάμεσο). Είναι κατάλληλα για κάθε είδους λειτουργία, καθώς και "ριζούν" σε οποιαδήποτε επιφάνεια.Με τη βοήθειά τους, πραγματοποιείται μανδύα δαπέδου κάτω από το λινέλαιο, βελτιώνεται ο καμβάς στο ξύλινο πάτωμα, βελτιώνονται τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του μεγάλου δαπέδου.

Σκληρό τσιμεντοκονίαμα

Σκληρό στόκος παρκέ

Υλικό γόμμας για τη σύνθεση συστατικών για επιφάνειες από σκυρόδεμα

Πράγματι, επιδέξια επιλεγμένο και υψηλής ποιότητας στόκος μπορεί να εξομαλύνει οποιαδήποτε επιφάνεια, καλύπτοντας ακόμη και τα μεγαλύτερα κενά. Σύμφωνα με τη σύνθεση των συστατικών για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να επιλέξετε στόκος των ακόλουθων τύπων:

 • Τσιμέντο.
 • Με βάση τον ασβέστη.
 • Λάδι?
 • Κόλλα?
 • Βερνίκι;
 • Πολυμερής φύση ή ακρυλικό.

Συχνά, προσπαθούν να βελτιώσουν την τυποποιημένη φόρμουλα λόγω προσθέτων πολυεστέρα και πολυουρεθάνης, καθώς και άλλων συστατικών που, σε κάποιο βαθμό, βελτιώνουν την ποιότητα του τελικού υλικού. Η επικάλυψη μπορεί να γίνει τόσο σε υγρό όσο και σε παχιά σκευάσματα.

Ο πρώτος τύπος αντιπροσωπεύεται από αυτοεπιπεδούμενες ενώσεις, οι οποίες επεξεργάζονται αποκλειστικά επιφάνειες από σκυρόδεμα. Τέτοια μίγματα με το δικό τους βάρος κατανέμονται στο πάτωμα, γεμίζοντας την κοιλότητα των κενών, δημιουργώντας έναν τέλεια απαλό καμβά. Μια παρόμοια τεχνική ονομάζεται επίσης "στερεό στόκο".

Πλακάκια

Πολυμερές στόκος για το πάτωμα

Τι να επιλέξετε για ξύλινα δάπεδα;

Τόσο το βασικό όσο και το τελειωτικό τσιμέντο για την ισοπέδωση του δαπέδου μπορούν να προορίζονται αποκλειστικά για ξύλινη επικάλυψη. Ωστόσο, άλλα καμβά μπορούν να επενδυθούν με παρόμοια υλικά. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δαπέδου.

Προκειμένου να βελτιωθεί το ξύλινο πάτωμα, οι ακόλουθοι τύποι στόκων ταιριάζουν καλύτερα:

 • Ακρυλικό στόκος.
 • Με βάση διάφορους διαλύτες.
 • Αναλόγια λαδιού.
 • Πολυμερές στόκος (χρησιμοποιείται επίσης για πλαστικοποίηση).

Το τσιμέντο και το γνωστό στόκος δεν χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία ξύλινων επιφανειών. Τα αυτοκόλλητα σκευάσματα είναι επίσης εξαιρετικά σπάνια.

Μείγματα στόκου από καουτσούκ

Το ξύλο μπορεί επίσης να μεταποιηθεί με στόκο, που δημιουργείται με το δικό του χέρι. Πώς να κάνετε και ποια εξαρτήματα είναι καλύτερα να επιλέξετε, μπορείτε να δείτε σε οποιαδήποτε πύλη κτιρίου. Ωστόσο, δεν είναι κάθε συνταγή επιτυχής και θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα του έτοιμου στόκου κατά τη διάρκεια πρακτικών πειραμάτων.

Για να κάνετε ένα στόκο για το ξύλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τα ακόλουθα εξαρτήματα στην καθορισμένη ποσότητα:

 • Ξήρανση πετρελαίου ή οποιοδήποτε ανάλογο του (περίπου 600 gr.)?
 • Πηλός φυτικής ή ζωικής προέλευσης (150 γρ.).
 • Τεργεντίνη (120 γραμμάρια).
 • Αποξηραντικό σε υγρή μορφή (περίπου 25 γραμμάρια).

Θα χρειαστείτε κιμωλία (ξηρή και ιδιαίτερα προσεκτικά κοσκινισμένη) και σαπούνι. Η κόλλα ζωικής προέλευσης θερμαίνεται βραδέως, προστίθεται σαπούνι εκεί. Σταδιακά εισαγάγετε όλα τα χαλύβδινα εξαρτήματα του μελλοντικού στόκου. Το πρόσθετο κιμωλίας πρέπει να αναμιχθεί με τη σύνθεση στην τελευταία στροφή. Το μείγμα αναμειγνύεται επιμελώς, περιμένοντας μέχρι το σκυρόδεμα να αποκτήσει την απαραίτητη πυκνότητα.

Ένας σημαντικός κανόνας: το μίγμα για ξύλινα δάπεδα δεν πρέπει να είναι κρύο. Με τη βοήθεια του, η επένδυση δαπέδου ισοπεδώνεται είτε αμέσως μετά την κατασκευή είτε προθερμαίνεται σε υδατόλουτρο.

Τοποθέτηση τσιμεντένιων σχισμών δαπέδων

Μείγματα γύψου

Για να επιλέξετε γρήγορα ένα στόκο, οι περισσότεροι αγοραστές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στα χαρακτηριστικά της σύνθεσης, αλλά προτιμούν τη δημοφιλέστερη επιλογή όλων. Γύψος μίγμα είναι το πιο δημοφιλές στόκος για το πάτωμα.

Κύρια πλεονεκτήματα:

 • Δεν συρρίκνωση.
 • Εξαιρετικά χαμηλή τιμή.
 • Η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια τέλεια ομοιόμορφη επίστρωση για το δάπεδο από λινέλαιο και άλλες επικαλύψεις.

Μόνο ένα στρώμα επιλεγμένου μείγματος γύψου είναι σε θέση να επιλύσει όλα τα τελειώματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα υλικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια όπου είναι πάντα πολύ υγρό. Αυτά είναι τα μπάνια, η τουαλέτα, η κουζίνα.

Ακρυλικά Μίγματα

Εάν πρέπει να βελτιώσετε την επιφάνεια του "φρέσκου" δαπέδου κάτω από το έλασμα, συνήθως χρησιμοποιείτε ακρυλικό.Το μείγμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από βαθιά κενά, να εξαλείφετε τις ραφές και τα ίχνη της αφαίρεσης των ενισχυτικών στοιχείων, καθώς και άλλες ειδικές ζημιές.

Χρησιμοποιούνται μίγματα στόκος για το φινίρισμα κάθε ξύλινης επιφάνειας. Κόντρα πλακέ είναι επίσης μια συγκεκριμένη μορφή ξύλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τοποθέτηση του κόντρα πλακέ στο πάτωμα συμπληρώνεται με στόκος. Αυτό είναι απαραίτητο για να τοποθετήσετε νέο λινέλαιο επάνω σε πίνακες κόντρα πλακέ.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του υλικού:

 • Βέλτιστη πλήρωση κενών, ρωγμών, εξάλειψη άλλων ελαττωμάτων.
 • Ενίσχυση πολύπλοκων περιοχών με την ανασυγκρότηση κατεστραμμένων θραυσμάτων.
 • Η δυνατότητα δημιουργίας ενός τέλεια απαλού και ανθεκτικού καμβά, έτοιμου για περαιτέρω επεξεργασία.
 • Αντοχή σε υγρασία, χημικά, μικρόβια, μούχλα, μύκητες.

Το ακρυλικό είναι πρακτικό και ανθεκτικό, δεν φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Putty παρουσιάζει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μετά από πλήρη στερεοποίηση.

Στόκος στο μπάνιο

Διαλυτικά με βάση στόκ

Τι στόχος να επιλέξει, μπορεί να συμβουλεύει έναν συνηθισμένο σύμβουλο σε ένα κατάστημα υλικού. Έτσι, για παράδειγμα, κόντρα πλακέ στόκος συχνά εκτελείται χρησιμοποιώντας στόκος με βάση ειδικούς διαλύτες. Το προϊόν λειτουργεί καλά σε παρκέ δάπεδα και διάφορα υποστρώματα ξύλου. Οι κατασκευαστές επικεντρώνονται στο γεγονός ότι αυτός ο συγκεκριμένος τύπος μείγματος είναι κατάλληλος για τη βελτίωση των θερμών και χύδην δαπέδων.

Στεγανοποίηση αναλόγων

Αυτή είναι μια ειδική κατηγορία μιγμάτων δαπέδων. Τα υλικά στεγανοποίησης χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητη επίστρωση. Εάν η επισκευή πραγματοποιείται με έναν μάλλον πενιχρό προϋπολογισμό, αυτό θα είναι μια καλή λύση για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Βούτυλο βινύλιο για το πάτωμα

Η σύνθεση του στόκου είναι πολύ πλούσια. Οι σκληρυντές, διάφορα πρόσθετα στόχου, συστατικά πολυουρεθάνης και πολλά άλλα συγκεντρώνονται εδώ. Το μείγμα χρησιμοποιείται ευρέως για εργασία σε μπάνια, σάουνες, λουτρά, δωμάτια ατμού, ντους.

Όταν επιλέγετε ένα στόκο για ξύλινο, σκυρόδεμα, "ζεστό" ή χονδρικό πάτωμα, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τις ιδιότητες κάθε σύνθεσης σκυροδέματος, σε συσχετισμό με τις ατομικές απαιτήσεις και επιθυμίες. Τα υλικά φινιρίσματος επιλέγονται όχι μόνο για τις τιμές και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την παλέτα χρωμάτων και την υφή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)