Διακοσμούμε το ανώτατο όριο στη χώρα: συμβουλές από εραστές

Στη dacha, πολλοί από εμάς περνούν πολύ λιγότερο χρόνο από ό, τι στα αστικά διαμερίσματα, αλλά ακόμα οι ιδιοκτήτες θέλουν το εξοχικό σπίτι να είναι άνετο και άνετο. Προκειμένου να γίνει τέτοιος, δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε αυτό - φθηνά οικοδομικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επισκευές. Εάν πρέπει να ολοκληρώσετε την οροφή στη χώρα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυψοσανίδας ή τεντωμένο καμβά, αλλά φθηνότερες επιλογές.

Δοκοί στην οροφή της χώρας

Πού να ξεκινήσετε;

Πριν αποφασίσετε τι να κάνετε ένα ανώτατο όριο σε μια εξοχική κατοικία, θα πρέπει να επισκευάσετε και να μονώσετε την οροφή. Η οροφή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ρέει. Η οροφή μόνωσης στη χώρα είναι καλύτερα να ανατεθεί σε μια ομάδα επαγγελματιών πλοιάρχων. Είναι αδύνατο να αποθηκεύσετε υλικά θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και στεγανοποίησης. Η θερμομόνωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της προετοιμασίας ενός ανώτατου ορίου σε μια εξοχική κατοικία. Διαφορετικά, η πρώτη βροχή θα καταστρέψει το νέο όμορφο ανώτατο όριο.

Λευκή οροφή στη χώρα

Όταν ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα κάνει το ανώτατο όριο της χώρας πιο κερδοφόρο και ταχύτερο. Για να καλύψετε το ανώτατο όριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • επένδυση ·
  • κόντρα πλακέ?
  • πάνελ?
  • γυψοσανίδας ·
  • πλακίδιο πολυστυρενίου.

Η προετοιμασμένη οροφή μπορεί να είναι ασπρόμαυρη, επικαλυμμένη με έγχρωμη βαφή ή με τοίχο. Οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα υλικά θα είναι καλό για μια εξοχική κατοικία. Ένα άλλο πράγμα είναι σημαντικό εδώ - η επικάλυψη και η επένδυση πρέπει να είναι ασφαλή για την υγεία, να μην εκπέμπουν οποιεσδήποτε βλαβερές ουσίες και να αναπνέουν επίσης. Εάν τα υλικά είναι κακής ποιότητας, το καλοκαίρι το εξοχικό μπορεί να μετατραπεί σε θερμοκήπιο, στο οποίο θα είναι αδύνατο να μείνει. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε πώς να καλύψετε το ανώτατο όριο στη χώρα, μελετήστε τα χαρακτηριστικά αυτών των επιλογών και επιλέξτε τον βέλτιστο συνδυασμό ποιότητας και τιμής.

Εάν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε την οροφή εξοχικό σπίτι με ταπετσαρία, τότε είναι καλύτερα να επιλέξετε ρολά σε χαρτί βάση, λιγότερο από ένα μέτρο πλάτος. Είναι πιο εύκολο να κολληθούν, επιτρέπουν την διέλευση του αέρα και την αποφυγή συσσώρευσης συμπυκνωμάτων.

Το ανώτατο όριο στο εξοχικό σπίτι της ξυλείας

Οροφή Caisson στη χώρα

Χρησιμοποιούμε επένδυση και κόντρα πλακέ

Για εργασίες επισκευής στη χώρα, τίποτα δεν μπορεί να είναι καλύτερο από το φυσικό ξύλο και τα παράγωγά του, επειδή το κύριο πλεονέκτημα αυτών των υλικών είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η απόλυτη ασφάλεια λειτουργίας. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε οροφή στο σπίτι με τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε φύλλα από κόντρα πλακέ. Για να δημιουργήσετε ένα ανώτατο όριο κόντρα πλακέ, αρκεί να έχετε βασικές γνώσεις και να έχετε ένα τυποποιημένο σύνολο εργαλείων κατασκευής.

Ξύλινη οροφή στη χώρα

Κάλυψη της οροφής στη χώρα με κόντρα πλακέ

Θα χρειαστεί να χτίσετε ένα πλαίσιο στην οροφή, και στη συνέχεια να ράψει με κόντρα πλακέ. Όλες οι επικοινωνίες, παρατυπίες και άλλα ελαττώματα της οροφής θα κρύβονται κάτω από αυτό, αλλά ταυτόχρονα αρκετά εκατοστά του χώρου μπορούν να «φάνε». Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, τότε η οροφή από κόντρα πλακέ δεν ταιριάζει εδώ. Τα φύλλα από κόντρα πλακέ απαιτούν πρόσθετη επεξεργασία. Μπορούν να βερνικωθούν, αλλά δεν θα φαίνονται πολύ εμφανή. Καλύτερα να πάρει ένα χρώμα που ταιριάζει κάτω από τους τοίχους και το πάτωμα. Δεν πρέπει να είναι ελαφρύτερο σε αρκετούς τόνους. Μια πολύ σκούρα οροφή κόντρα πλακέ θα πιέσει το κεφάλι σας.

Εγκατάσταση γυψοσανίδας στην οροφή της χώρας

Χώρα οροφής χώρας

Η επένδυση είναι μια άλλη δημοφιλής ιδέα για τη διακόσμηση της οροφής στη χώρα. Τοποθετείται σε ένα προκατασκευασμένο πλαίσιο χρησιμοποιώντας βίδες ή καρφιά με αυτοκόλλητη τομή. Η επένδυση ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού, αλλά κοστίζει περισσότερο και η τοποθέτησή του απαιτεί περισσότερο χρόνο από την τοποθέτηση κόντρα πλακέ. Για δίνοντας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επένδυση, καλύπτονται μόνο με βερνίκι.Επίσης στην οροφή θα δούμε μεγάλη λευκή επένδυση ή σε παστέλ χρώματα. Όλα εξαρτώνται από το επιλεγμένο εσωτερικό στυλ και την παλέτα χρωμάτων.

Πλαίσιο από MDF και MDF

Το θέμα του πώς να διακοσμήσει το ανώτατο όριο στη χώρα, έτσι ώστε να είναι όμορφο και φθηνό, ανησυχεί πολλούς. Εκτός από το κόντρα πλακέ και την επένδυση, η ίνα και το MDF είναι κατάλληλα για την τελική επεξεργασία. Στην εμφάνιση, τα υλικά αυτά δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικά, αλλά έχουν διαφορετική δομή και σύνθεση.

Τα φύλλα από κόντρα πλακέ είναι κατασκευασμένα από αποφλοιωμένο καπλαμά κολλημένο με ειδική κόλλα κατασκευασμένο από τεχνητές ρητίνες και οι σανίδες από ξύλινες ίνες είναι κατασκευασμένες από μια σειρά από ομοιογενείς ίνες κολλημένες μεταξύ τους. Λόγω της διαφοράς στην τεχνολογία κατασκευής, η οροφή από ινοσανίδες διαφέρει εξωτερικά από το κόντρα πλακέ.

Βαμμένο οροφή στη χώρα

Τέτοιες πλάκες μπορούν να ολοκληρωθούν με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να κολλήσετε την ταπετσαρία στο ταβάνι, μπορείτε να το βάψετε ή να το λευκαρίσετε. Επίσης, τέτοιες οροφές είναι διακοσμημένες με πλακάκια αφρού. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα, μπορείτε να το αφήσετε όπως είναι.

Σχετικά πρόσφατα εμφανίστηκαν τα πάνελ οροφής από OSB - υλικό από ξύλο. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, εύκολο στην εγκατάσταση και επομένως κατάλληλο για διακόσμηση δωματίων σε εξοχικές κατοικίες. Επίσης, αυτές οι πλάκες μπορούν να στρίψουν το ανώτατο όριο για πρόσθετη θερμομόνωση.

Οροφή διακόσμηση στο εξοχικό σπίτι στην κουζίνα

MDF πάνελ για την οροφή

Για τη διακόσμηση της οροφής, είναι κατάλληλο MDF - άλλος τύπος υλικού από πριονίδι. MDF πάνελ έρχονται σε διάφορες μορφές:

  • καπλαμάδες?
  • πλαστικοποιημένο.
  • ζωγραφισμένο.

Κάθε ένα από τα είδη έχει μια πολύ όμορφη εμφάνιση. Από την τεράστια ποικιλία που παρουσιάζεται στα καταστήματα, μπορείτε να επιλέξετε πάνελ MDF για ξύλο ή μπορείτε να επιλέξετε εντελώς οποιοδήποτε χρώμα: από το κόκκινο και το μπλε στο πράσινο και το μπλε. Λόγω αυτής της ποικιλομορφίας, μπορείτε να ολοκληρώσετε το ανώτατο όριο στην κουζίνα και σε άλλα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού. Το πλεονέκτημα των πάνελ είναι ότι δεν χρειάζεται να καλύπτονται επιπλέον με κάτι. Αρκεί να εγκαταστήσετε το πλαίσιο και να συνδέσετε το MDF.

Οι σχεδιαστές συχνά συμβουλεύουν να κάνουν ένα ανώτατο όριο MDF στο εξοχικό σπίτι, επειδή αυτό το υλικό είναι φθηνό και δεν απαιτεί πρόσθετη φροντίδα. Αρκετά για να σκουπίσετε την οροφή με ένα υγρό πανί. Το MDF δεν συνιστάται να τελειώσει ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο. Με αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας, τα πλαίσια μπορεί να παραμορφωθούν. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ κρύο το χειμώνα, είναι καλύτερο να βάψετε το ανώτατο όριο ή να το φτιάξετε από κόντρα πλακέ. Στο εσωτερικό του δωματίου ενός απλού σπιτιού σε μια εξοχική κατοικία, μια οροφή που είναι πολύ περίπλοκη δεν είναι σίγουρα κατάλληλη

Ψευδή οροφή στη χώρα

Πιο ακριβές επιλογές σχεδιασμού

Αν είστε πρόθυμοι να δαπανήσουν χρήματα για μια καλή επισκευή εξοχικό σπίτι, μπορείτε να κάνετε μια οροφή γυψοσανίδας. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμινένιες ράγες, πάνω στις οποίες τοποθετούνται πλάκες από γυψοσανίδα. Στη συνέχεια καλύπτονται με βαφή με βάση το νερό. Τα GKL τοποθετούνται εύκολα, αλλά ένας τέτοιος σχεδιασμός μειώνει την οροφή κατά τουλάχιστον δέκα εκατοστά. Μπορεί να ανασηκωθεί οπτικά χρησιμοποιώντας μια μπαγκέτα οροφής. Το κύριο πράγμα δεν είναι να κάνετε λάθος με το πλάτος και το σχέδιο.

Επένδυση της οροφής στο clapboard εξοχικό σπίτι

Επίσης στο εξοχικό σπίτι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψευδοροφή. Κάτω από αυτό μπορείτε εύκολα να κρύψετε τις ατέλειες της οροφής και της επικοινωνίας. Τα ίδια τα κεραμίδια συνήθως αφήνονται λευκά, αλλά αν θέλετε να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό, καλύψτε τα με το χρώμα της επιθυμητής απόχρωσης.

Πρόβλεψη οροφής στην χώρα

Κάποιοι αμφιβάλλουν εάν οι τέντες μπορούν να γίνουν σε μια εξοχική κατοικία. Είναι πιθανό εάν το σπίτι διατηρεί κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας. Stretch οροφές στη χώρα το χειμώνα με σοβαρό παγετό σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο θα γίνει άνευ αξίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να ξοδεύετε τα χρήματα για την θέρμανση του σπιτιού παρά σε μια ακριβή οροφή τέντωμα.

Υψηλό ανώτατο όριο στη χώρα

Η οροφή με δοκούς φαίνεται πολύ κομψή. Το ίδιο το ανώτατο όριο μπορεί να ισοπεδωθεί και να λευκαριστεί και να καλυφθεί με ένα χρώμα με αντίθεση χρώματος. Μια οροφή με δοκάρια σε καφέ, τυρκουάζ ή ήρεμα πράσινα χρώματα θα διακοσμήσει ακόμα και το απλούστερο εσωτερικό.

Η οροφή διακόσμηση σε εξοχική κατοικία δεν αξίζει να σώσετε.Πριν από την έναρξη της τελειωτικής εργασίας, πρέπει να είναι καλά μονωμένη, να παράγεται ηχομόνωση και να διακοσμεί μόνο τη ροή. Και αυτό το έργο δεν θα κοστίσει τόσο πολύ όσο νομίζουν πολλοί. Σήμερα, τα καταστήματα παρουσιάζουν μια τεράστια ποικιλία υλικών φινιρίσματος για οποιοδήποτε πορτοφόλι. Θα υπάρξει μια επιθυμία, και η ευκαιρία να κάνει το εξοχικό σας σπίτι λίγο πιο άνετα, όπως είναι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)