Κλιματιστικά παραθύρων: Οφέλη σχεδιασμού

Κλιματισμό παραθύρων σε πλαστικό παράθυρο τύπου monoblock μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους, για οικονομικούς λόγους, απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ακριβά εξοπλισμού ελέγχου του κλίματος. Αυτή είναι μια φτηνή επιλογή που έχει τα πλεονεκτήματά της. Η τοποθέτησή του είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, χωρίς να καταφύγετε σε πρόσθετες δαπάνες.

Samsung Window κλιματιστικό

Η αρχή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων παραθύρων

Η αρχή μιας αντλίας θερμότητας καθίσταται κεντρική στη λειτουργία οποιουδήποτε τύπου συμπιεστή κλιματισμού. Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία μείωσης θερμοκρασίας, πραγματοποιείται θερμότητα από το ψυγείο. Οι κύριες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι ψυκτικά ή φρεόνια, τα οποία μπορούν να παραμείνουν σε υγρή και αέρια κατάσταση, ανάλογα με τη θερμοκρασία μαζί με την πίεση.

Ηλεκτρικό κλιματιστικό παράθυρο

Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται από όσους δημιουργούν οικιακά κλιματιστικά παράθυρα. Μέσα, αυτές οι συσκευές χωρίζονται σε τμήματα χρησιμοποιώντας σφραγισμένο διαμέρισμα. Ένα από αυτά τα μέρη πηγαίνει έξω, και το άλλο βρίσκεται στο εσωτερικό του. Το εξωτερικό μέρος αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ηλεκτρικό μοτέρ ανεμιστήρα.
 • Πυκνωτής.
 • Συμπιεστής

Ηλεκτρονικό κλιματιστικό παράθυρο

Στο εσωτερικό μέρος, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κάθε μονοκόμματο, υπάρχουν περίπου τα ίδια στοιχεία: μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, μια πτερωτή ανεμιστήρα για έναν ανεμιστήρα κυκλοφορίας, έναν εξατμιστή.

 1. Το αέριο φρέον συμπιέζεται 5-6 φορές όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του συμπιεστή, μετά το οποίο το ίδιο freon εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου επιταχύνει σε θερμοκρασία 60-90 βαθμών.
 2. Ο πυκνωτής έχει τη μορφή ροής. Η βάση της είναι ορείχαλκος και σωλήνες από χάλκινο πτερύγιο, λόγω των οποίων αυξάνεται η επιφάνεια μεταφοράς θερμότητας. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι το φρέον αρχίζει να κρυώνει γρήγορα και περνά σε μια συνολική υγρή κατάσταση.
 3. Σε υγρή μορφή, οι ουσίες αυτές περνούν από βαλβίδες πεταλούδας. Η διατομή των συσκευών είναι πολύ μικρή. Μέσα από αυτά, τα φρεόνια εισέρχονται στον εξατμιστή, περνώντας μέσα από ένα σύστημα σωλήνων. Ο εξατμιστής εγκαθίσταται στο εσωτερικό του κλιματιστικού.
 4. Μέσα στον εξατμιστή, οι φρέονες σε υγρή μορφή βρίσκονται σε ένα μεγάλο χώρο, επειδή η επέκταση, αν συμβεί, είναι σπάνια. Σε αυτό το στάδιο, το υγρό γίνεται ατμός.
 5. Κατά τη διαδικασία της εξάτμισης, η θερμότητα απορροφάται πολύ ενεργά. Σε αυτή την περίπτωση, απελευθερώνεται ένα μεγάλο ποσό ψυχρού, η θερμοκρασία της ουσίας γίνεται αρκετά χαμηλή.
 6. Το φρέον επανέρχεται στον συμπιεστή μετά από προηγούμενες μετατροπές και ο κύκλος που περιγράφεται παραπάνω επαναλαμβάνεται ξανά.

Ένα μικρό κλιματιστικό παράθυρο και άλλοι τύποι συσκευών στο εσωτερικό του περιλαμβάνουν ηλεκτρικό μοτέρ με δύο στροφείς ανεμιστήρα τοποθετημένους και στις δύο πλευρές. Αν και οι ίδιοι βρίσκονται στον ίδιο άξονα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας ανάβει την ίδια στιγμή με τον συμπιεστή.

Κατά τη λειτουργία, ο συμπυκνωτής φυσάει γύρω από την πτερωτή της εξωτερικής μονάδας, η έκδοση για κινητά δεν αποτελεί εξαίρεση. Για κυκλοφορία αναγκαστικού αέρα, η πτερωτή βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα. Ο ζεστός αέρας διέρχεται από τον εξατμιστή. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, όλος ο αέρας ψύχεται στο δωμάτιο. Η θερμότητα μεταφέρεται μέσω του ψυκτικού μέσου στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, αλλά το μονομπλόκ εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με άλλα εξαρτήματα.

Παράθυρο κλιματιστικό LG

Τι πρόσθετες λειτουργίες έχουν τα κλιματιστικά παραθύρων;

Το κλιματιστικό τύπου παραθύρου δεν είναι μόνο για την ψύξη του αέρα. Έχει ενσωματωμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διατήρηση ενός βέλτιστου εσωτερικού κλίματος. Οι παρακάτω δυνατότητες είναι διαθέσιμες στους χρήστες.

 • Τα περισσότερα μοντέλα έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες αφής, μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Βοηθούν να παρακολουθείτε το βέλτιστο επίπεδο θερμοκρασίας. Το ίδιο ισχύει και για την εσωτερική υγρασία. Τα κλιματιστικά μπορούν τώρα να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν αυτόματα. Όλα εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις που έχουν εγκατασταθεί εκ των προτέρων.
 • Ένα ειδικό παράθυρο παρέχεται στη σχάρα διαχωρισμού για να παρέχει λειτουργία αερισμού. Και γι 'αυτό δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε το παράθυρο. Στην κανονική θέση, αυτό το παράθυρο είναι απλά κλειστό. Το μονομπλόκ μπορεί να διατηρήσει τη στεγανότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ο αμορτισέρ ανοίγει αυτόματα όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία εξαερισμού. Στη συνέχεια ξεκινά ο κινητήρας του επιπρόσθετου ανεμιστήρα. Υπάρχουν πολλές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ορίσετε τη βέλτιστη λειτουργία. Η κινητή συσκευή δεν αποτελούσε εξαίρεση.
 • Ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής σε αυτές τις συσκευές είναι πάντα εναλλάξιμοι. Συνδέονται συμμετρικά με άλλα μέρη της συσκευής. Οι ελεγχόμενες σωληνοειδείς βαλβίδες βοηθούν στην ρύθμιση της κατεύθυνσης κίνησης του ψυκτικού μέσου.
 • Το εσωτερικό πηνίο γίνεται εξατμιστής εάν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση ψύξης. Το εξωτερικό, αντίθετα, συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα.

Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης, οι ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες διανέμουν και πάλι την κίνηση της κατεύθυνσης του φρέον, μόνο στην αντίθετη κατεύθυνση. Η εξωτερική μονάδα σαν να παίρνει θερμότητα από το δρόμο, μετατρέπεται σε εξατμιστή. Η εσωτερική μεταφέρει τη θερμότητα στο δωμάτιο και γίνεται συμπυκνωτής. Το κλιματιστικό Monoblock εκτελεί τη λειτουργία του.

Μικρό κλιματιστικό παράθυρο

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο;

Δίνουμε πιθανές συμβουλές για το παράδειγμα των μοντέλων που έχουν σχεδιαστεί για τη θέρμανση των δωματίων μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα. Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού παραθύρου γίνεται ένας σημαντικός παράγοντας.

Μηχανικά ελεγχόμενος κλιματισμός παραθύρων

Πολλά μοντέλα μπορεί να φαίνονται παρόμοια μεταξύ τους, αλλά οι εξωτερικές διαφορές είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν. Για παράδειγμα, μπορεί να συνίστανται στη θέση του τμήματος τυφλών μέσω του οποίου ο αέρας τροφοδοτείται προς τα μέσα. Η καλύτερη επιλογή είναι η κορυφαία θέση. Είναι καλό εάν το προϊόν θα επιτρέψει τη ρύθμιση της ροής του αέρα τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια.

Παράθυρο κλιματισμού έξω

Τα αντιβακτηριακά φίλτρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν χρήσιμο συμπλήρωμα. Η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών μειώνεται στο μηδέν μετά από πολλούς κύκλους εργασίας.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ένταση της ροής του αέρα. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερη είναι η ροή. Το μονοπώλιο επηρεάζει και αυτό.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε τα προϊόντα με το μικρότερο βάρος στη μονάδα παραθύρου.

Κινητό κλιματισμό παραθύρων

Τι άλλο πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή;

Υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά που επηρεάζουν άμεσα πόσο άνετα θα είναι το κλιματιστικό για το σπίτι:

 • Τρόποι για τον έλεγχο της συσκευής.
 • Θορυβώδης.
 • Διανομή αέρα. Η αρχή λειτουργίας ενός κλιματιστικού παραθύρου παραμένει σε όλες τις περιπτώσεις περίπου ίδια.

Κλιματιστικό παραθύρου με ένδειξη θερμοκρασίας

Τα συρόμενα παντζούρια που κατευθύνουν τη ροή του αέρα βρίσκονται πίσω από την οπή μέσω της οποίας εισέρχεται ο αέρας. Ο τυπικός σχεδιασμός υποθέτει ότι ο ζεστός αέρας κινείται προς τα πάνω και ο κρύος αέρας κινείται προς τα κάτω. Ένα μονοπώλιο εμπλέκεται επίσης σε αυτή τη διαδικασία.

Φορητό κλιματιστικό παράθυρο

Εάν αγοράσετε ένα κλιματιστικό παράθυρο στο χαμηλότερο τμήμα τιμών, τότε είναι πιθανό η θέση να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Ορισμένα μοντέλα γενικά επιτρέπουν τη διατήρηση μόνο μιας θέσης. Σε πιο σύγχρονα μοντέλα, η ρύθμιση είναι δυνατή τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Ορισμένοι διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα υπεύθυνο για τον έλεγχο. Μπορείτε να μάθετε πώς να καθαρίσετε ένα κλιματιστικό παραθύρου από τις οδηγίες.

Παράθυρο κλιματιστικό σε πλαστικό παράθυρο

Όσον αφορά το θόρυβο, ο αεροσυμπιεστής είναι περισσότερο υπεύθυνος για αυτό, και σε μικρότερο βαθμό, οι μονάδες εξαερισμού οι ίδιοι.Οι συμπιεστές εμβολοφόρων συμβάλλουν στην εμφάνιση θορύβου πολύ περισσότερο σε σχέση με τα περιστροφικά κιτ, αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, είναι μόνο 5 ντεσιμπέλ. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικές βάσεις δόνησης για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα. Το περίβλημα μπορεί επίσης να καλύπτεται μερικώς με καουτσούκ. Πώς να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό παράθυρο, όλοι θα καταλάβουν εύκολα.

Παράθυρο κλιματιστικό με τηλεχειριστήριο

Είναι καλό αν οι λεπίδες και οι πτερωτές έχουν ένα καλά σχεδιασμένο αεροδυναμικό σχήμα. Στη συνέχεια, το σχέδιο τίθεται σε κίνηση από ειδικούς κινητήρες χαμηλού θορύβου. Τα καθαρίζουμε χρησιμοποιώντας ειδικά οικιακά χημικά.

Πολυλειτουργικό κλιματιστικό παράθυρο

Μια άλλη πηγή θορύβου είναι ένας ανεμιστήρας, ο οποίος λειτουργεί με στόχο την πιο εντατική απομάκρυνση θερμότητας από το ψυκτικό. Για να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, αρκεί να ξεβιδώσετε το βύσμα από τη βαλβίδα αποστράγγισης, στη συνέχεια τοποθετήστε στη δομή ένα πλαστικό σωλήνα που αποστραγγίζει το συμπύκνωμα στο δρόμο.

Εγκατάσταση κλιματιστικού παραθύρου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)