Πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο κοπής βούρτσας για κηπουρική;

Για να έχετε μια καλά περιποιημένη και όμορφη τοποθεσία είναι μια φυσική επιθυμία κάθε κάτοικος του καλοκαιριού ή κηπουρός. Δίνοντας δέντρα μια κομψή, κομμένη εμφάνιση και μετατρέποντας ένα πράσινο φράκτη σε ένα κομψό στοιχείο του σχεδιασμού τοπίου δεν είναι εύκολο έργο. Χάρη σε ειδικά εργαλεία - κοπτήρες βούρτσας - μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα τα κατάφυτα δέντρα και να δώσετε γρήγορα στους θάμνους αυστηρά γεωμετρικά ή μη τυποποιημένα ενδιαφέροντα σχήματα.

Κόφτης βούρτσας μπαταρίας

Οι κόφτες κήπου μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις τύπους:

 • μηχανική?
 • ηλεκτρικό?
 • βενζίνη ·
 • επαναφορτιζόμενη.

Κάθε τύπος εργαλείου έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πριν από την επιλογή ενός κόπτη βούρτσας, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί σωστά το μέγεθος της εργασίας στον κήπο, καθώς και να ληφθεί υπόψη το κόστος του εργαλείου και οι προσωπικές προτιμήσεις του κηπουρού.

Κοπτικό βούρτσας βενζίνης

Μηχανικά μοντέλα

Αυτός ο τύπος εργαλείου είναι ο πιο απλός στο σχεδιασμό και το πιο οικονομικό. Για να εργαστείτε με έναν κόπτη δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες και γνώσεις. Το εργαλείο είναι εύκολο να το φροντίσετε.

Οπτικά, η συσκευή μοιάζει με ψαλίδι κήπου, αλλά ξεχωρίζει από την παρουσία μακρύτερων λαβών. Κατά την επιλογή του, καταρχήν προσέξτε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • βάρος
 • μέγεθος λεπίδας.
 • εργονομίας.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα χειροκίνητων εργαλείων εξοπλισμένα με λαβές με καουτσούκ, δόντι πριονιού και μήκος περίπου 560 mm.

Οι κοπτήρες βούρτσας είναι κατάλληλοι για το κόψιμο μικρών κλάδων δέντρων και θάμνων ή για το σχηματισμό ενός διακοσμητικού πράσινου φράχτη από λεπτά κλαδιά.

Τα μειονεκτήματα του εργαλείου μπορούν να θεωρηθούν ως η ανάγκη να καταβληθούν φυσικές προσπάθειες για την κοπή των δένδρων, καθώς και για τον διαχωρισμό των κλαδιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των φυτών.

Βούρτσα κοπής βούρτσας

Ηλεκτρικός κοπτήρας βούρτσας

Ένα παρόμοιο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό μοτέρ, ο οποίος καθιστά τη συσκευή πιο ισχυρή και πιο παραγωγική, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε με ένα ηλεκτρικό εργαλείο πολύ περισσότερο και πιο συχνά. Η μόνη σημαντική απόχρωση είναι η ύπαρξη μιας ηλεκτρικής πρίζας σε κατάλληλη απόσταση, οπότε κατά την επιλογή ενός εργαλείου πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:

 • το μήκος του καλωδίου - αυτό θα προσφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα του κόπτη βούρτσας. Είναι δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα με την απομάκρυνση των προσγειώσεων με άλλο τρόπο - να χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο προέκτασης.
 • ισχύος - παρέχει γρήγορη και εύκολη λειτουργία, αλλά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, επομένως είναι σκόπιμο να επιλέξετε μια συμβιβαστική έκδοση του εξοπλισμού.
 • ταχύτητα ρελαντί. Όσο υψηλότερη είναι η ένδειξη, τόσο λιγότερος χρόνος δαπανάται για εργασία και για την τοποθέτηση θάμνων και δέντρων.

Μοντέλα με λεπίδες μονής και διπλής όψης είναι διαθέσιμα στην αγορά. Εάν εκτελούνται απλές περικοπές, τότε μπορείτε να κάνετε με μια λεπίδα μονής όψης, και για να δώσετε τους μη τυποποιημένους στύλους θάμνους είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια λεπίδα διπλής όψεως.

Η ποιότητα του κούρεμα καθορίζεται από τη διαμήκη απόσταση μεταξύ των δοντιών της λεπίδας και της συχνότητας διαδρομής. Η υψηλή συχνότητα εγγυάται μια κούρεμα υψηλής ποιότητας (το υψηλότερο ποσοστό είναι 3500 κινήσεις ανά λεπτό). Μια σημαντική απόσταση μεταξύ των δοντιών και την αυξημένη ισχύ σας επιτρέπουν να κόψετε παχιά κλαδιά, αλλά η ποιότητα του κούρεμα έχει ήδη μειωθεί.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα με μήκος λεπίδας από 40 έως 50 cm.Ένα παρόμοιο εργαλείο θα απομακρύνει αρκετά ποιοτικά κλάδους πάχους έως 2 cm από θάμνους / δέντρα ύψους μέχρι 2 m.

Για ψηλότερα και ευρύτερα περίπτερα χρησιμοποιείται ένας τηλεσκοπικός κοπτήρας με μήκος λεπίδας 50-60 cm. Όταν επιλέγετε ένα ισχυρότερο μοντέλο, πρέπει να λάβετε υπόψη την αυξημένη δόνηση του εργαλείου.

Για να δώσετε στους πράσινους φράχτες τέλεια γεωμετρικά σχήματα, επιλέξτε έναν κατακόρυφο κόπτη βούρτσας. Τα εργαλεία αυτά διακρίνονται από την ικανότητα προσαρμογής της γωνίας κλίσης της λεπίδας κοπής (προσφέρονται 4 θέσεις). Τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδική μπάρα που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε ψηλούς φράχτες χωρίς σκάλα.

Ηλεκτρικός κοπτήρας βούρτσας

Βενζινοκίνητα εργαλεία

Οι συσκευές αυτής της γραμμής λειτουργούν με υγρό καύσιμο και χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση. Ένα χαρακτηριστικό των εργαλείων κοπής βούρτσας είναι η δυνατότητα εκτέλεσης μεγάλου όγκου εργασίας. Κατά την επιλογή μοντέλων προσέχετε τους δείκτες:

 • εξοπλίζοντας το όργανο με ένα σύστημα αντι-δόνησης που παρέχει άνετη εργασία και αποτρέπει τα χέρια από το να κουράζονται γρήγορα, γεγονός που αυξάνει τελικά την παραγωγικότητα της εργασίας.
 • η παρουσία ενός συστήματος φίλτρου εξάτμισης επιτρέπει την αναπνοή σχετικά καθαρού αέρα κατά τη λειτουργία.
 • σκοπό ενός συγκεκριμένου μοντέλου του εργαλείου. Μερικοί κατασκευαστές παράγουν μοντέλα που είναι ειδικά εξοπλισμένα για να δουλεύουν σε τοίχους κήπους, πάρκα και σας επιτρέπουν να δίνετε θάμνοι και φυτά φανταχτερά και πρωτότυπα έντυπα.

Όταν επιλέγετε τα καλύτερα μοντέλα εργαλείων, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των δεικτών που δηλώνονται από διαφορετικούς κατασκευαστές, διότι στην ίδια ισχύ τα εργαλεία ενδέχεται να έχουν διαφορετική κατανάλωση καυσίμου. Αν σκοπεύετε να κόψετε ψηλά δέντρα / θάμνους, τότε επιλέγονται τα κατάλληλα μοντέλα έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται πρόσθετες σκάλες ή σκάλες.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών μπορούν να θεωρηθούν ως σημαντικό βάρος (5.0-5.5 kg), υψηλό κόστος, ισχυρός θόρυβος και ανάγκη για τακτική προσθήκη καυσίμου.

Χλοοκοπτικό Husqvarna

Μηχανικός κοπτήρας βούρτσας

Μοντέλα μπαταριών

Ένα παρόμοιο εργαλείο είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό μοτέρ και ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η κινητικότητα και η ευελιξία. Τα μοντέλα διαφέρουν στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • χωρητικότητα και τάση της μπαταρίας.
 • Εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πριν από την επαναφόρτιση.

Κατά την επιλογή ενός εργαλείου, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι όσο ισχυρότερο είναι το εργαλείο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος εργασίας. Ωστόσο, ένας κοπτήρας με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας έχει ένα σημαντικό βάρος.

Κατά μέσο όρο, οι μπαταρίες 1,3 Ah παρέχουν μέχρι και 30 λεπτά συνεχούς χρήσης. Κατά την αγορά ενός εργαλείου, δίνουν επίσης προσοχή στο βάρος των μοντέλων, στο επίπεδο θορύβου και στην παρουσία ενός δείκτη που δείχνει το βαθμό φόρτισης της μπαταρίας.

Πολυλειτουργικός κοπτήρας βούρτσας

Τοποθετημένος κοπτήρας βούρτσας

Συστάσεις για το εργαλείο

Με βάση τα σύντομα χαρακτηριστικά, τίθεται το ερώτημα, ποιο εργαλείο κοπής ψήκτρας επιλέγει; Συνιστάται να καθοδηγείτε στη διαδικασία επιλογής με διάφορα κριτήρια.

 • Πόσο συχνά προγραμματίζεται η χρήση της τεχνικής και ποια είναι η διάρκεια μιας μόνο χρήσης του εργαλείου κοπής βούρτσας. Στην περίπτωση αυτή, η πολυπλοκότητα του έργου, οι απαιτήσεις για την ακρίβεια της κλάσης των φυτών, των δένδρων ή των θάμνων λαμβάνεται κατ 'ανάγκη υπόψη.
 • Πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια το επίπεδο κινητικότητας του εργαλείου, το μέγεθος και την ικανότητά του να μεταφέρει. Είναι σημαντικό να εξετάσετε πόσο μακριά βρίσκονται οι φυτεύσεις από την ηλεκτρική πρίζα.
 • Κατά την επιλογή ενός εργαλείου, λαμβάνεται υπόψη ότι η υψηλή ισχύς δεν είναι πάντα απαραίτητη για την εκτέλεση συνεχούς και μακράς εργασίας. Αν και είναι δυνατόν, είναι επιθυμητό να υπάρχει ένα εργαλείο υψηλής ισχύος για περιοδική χρήση. Για τους κατάφυτους θάμνους με χοντρά κλαδιά, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιείτε έναν κοπτικό με βούρτσα που τροφοδοτείται με αέριο με ισχύ πάνω από 800 watts. Καλή κούρεμα ποιότητας για μικρούς φράχτες με λεπτές κλαδιά θα παρέχει μοντέλα με ισχύ μέχρι 500 watt.
 • Συχνά, απαιτείται η απομάκρυνση της βλάστησης και των ζιζανίων μεταξύ των δέντρων, στο κάτω μέρος της αντιστάθμισης ή κατά μήκος των μονοπατιών κήπου.Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται τοποθετημένοι κοπτήρες βούρτσας.
 • Οι λιγότερο σημαντικοί δείκτες είναι το επίπεδο θορύβου, το βάρος των οργάνων. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι πολύ σημαντικά αν η οικογένεια έχει ένα μικρό παιδί, και ο κήπος βρίσκεται κοντά στο σπίτι. Ή στην περίπτωση χρήσης συσκευών από αδύναμους ηλικιωμένους.
 • Αξιοσημείωτο είναι το υλικό του εργαλείου. Το ανθεκτικό πλαστικό δεν σκουριάζει με την πάροδο του χρόνου, αντέχει εύκολα στη μηχανική καταπόνηση και είναι ελαφρύ σε βάρος.

Οι παρακάτω κατασκευαστές του εργαλείου κάνουν αξιολογήσεις δημοτικότητας κατά φθίνουσα σειρά: Stihl, Husqvama, Bosch, Makita, Gardena.

Κοπτικό πινέλο κήπου

Ψαλίδια κλαδέματος

Φυσικά, επιλέγοντας ένα εργαλείο κήπου, μην κυνηγούν μάρκες ή ικανότητες. Οι προσεχείς όγκοι εργασίας και οικονομικών ευκαιριών πρέπει να αξιολογούνται επαρκώς. Για τα συμπαγή προσωπικά οικόπεδα με ασήμαντες φυτεύσεις, ένας μηχανικός κοπτήρας είναι αρκετά.

Εάν η τακτοποίηση των δέντρων και των θάμνων / φράχτες γίνεται τακτικά, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένας κοπτήρας με φυσσαλίδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη τακτικού ανεφοδιασμού και περιοδικής συντήρησης του εργαλείου.

Τηλεσκοπικός κοπτήρας βούρτσας

Δονητής τριμμάτων

Ο κοπτήρας ηλεκτρικών βούρτσας έχει χαμηλότερο κόστος από τη βενζίνη, αλλά είναι "συνδεδεμένος" με τη θέση της πηγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα μοντέλα μπαταριών είναι αρκετά ακριβά, αλλά αρκετά φιλικά προς το περιβάλλον και σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε τις φυτεύσεις σε μεγάλη απόσταση από την πηγή ενέργειας.

Κάθετος κόφτης βούρτσας

Διάφοροι τύποι κοπτικών βούρτσας καθιστούν δυνατή την επιλογή της τεχνικής που είναι η πλέον κατάλληλη για την άνετη φροντίδα των χώρων πρασίνου σε κάθε συγκεκριμένο οικόπεδο κήπου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)