Κεραμικό μίξερ: χαρακτηριστικά και κύρια μυστικά

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σήμερα καθιστούν όλο και περισσότερο τις υψηλές απαιτήσεις για τα υλικά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις: κανείς δεν θέλει να αλλάζει βρύσες κάθε χρόνο ή να παρακολουθεί πόσο νερό ρέει μέσα από ένα μετρητή ελαστικού μπετονιού για μπανιέρα. Εκτός από τις τεχνικές απαιτήσεις, ο εξοπλισμός υγιεινής πρέπει ιδανικά να ταιριάζει στο σχεδιασμό της κουζίνας ή του μπάνιου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κεραμικές βρύσες για την κουζίνα και το μπάνιο σήμερα έχουν γίνει δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Παράγονται από πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές ειδών υγιεινής, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα μοντέλο σύμφωνα με τα γούστα σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Μπεζ κεραμικό μίξερ

Λευκό κεραμικό μίξερ

Χαρακτηριστικά της κεραμικής και της χρήσης της στον υδραυλικό εξοπλισμό

Η κεραμική έχει αποδείξει την πρακτικότητά της στην ανθρωπότητα για αρκετές χιλιετίες από τη χρήση αυτού του υλικού. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της:

 • υγιεινής ·
 • αισθητικά ελκυστική εμφάνιση.
 • ευρεία επιλογή χρωμάτων.
 • μακροπρόθεσμη λειτουργία ·
 • η πλαστικότητα του υλικού σας επιτρέπει να δώσετε κεραμικά μια ποικιλία μορφών.

Όλα αυτά επιτρέπουν τη χρήση κεραμικών στην κατασκευή σωμάτων, ράβδων, βαλβίδων και μοχλών γερανών. Μια καινοτόμος λύση είναι η χρήση της στην παραγωγή εσωτερικών στοιχείων που παρέχουν παροχή νερού και ρύθμιση.

Έχει κεραμικά και πολλά μειονεκτήματα. Αν και είναι ένα ανθεκτικό υλικό, είναι εύθραυστο και εντυπωσιακό με βαριά αντικείμενα όπως ένα κεραμικό τηγάνι μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό μαρκών. Ένα άλλο μειονέκτημα του προϊόντος είναι η τιμή του: ένας απλός κεραμικός αναδευτήρας μπορεί να κοστίσει αρκετές φορές περισσότερο από ένα ανάλογο από ορείχαλκο. Παρ 'όλα αυτά, τα προϊόντα είναι σε μεγάλη ζήτηση λόγω της πρακτικότητας και της άψογης εμφάνισής τους.

Κεραμικό μίξερ

Μαύρη κεραμική βρύση

Οι κύριοι τύποι κεραμικών μίξερ

Ένας κλασικός κεραμικός αναμικτήρας μπορεί να είναι δύο τύπων: μονός μοχλός ή δύο βαλβίδες. Ο σχεδιασμός ενός μοχλού είναι απλός: με κίνηση του χεριού μπορείτε να αλλάξετε την πίεση και τη θερμοκρασία, κάτι που είναι σημαντικό όταν εργάζεστε στην κουζίνα. Γι 'αυτό το 80% των νοικοκυρών προτιμούν τέτοιες βρύσες για έναν νεροχύτη κουζίνας. Οι κατασκευαστές ολοκληρώνουν τα προϊόντα τους με κεραμικές κασέτες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για εκατοντάδες χιλιάδες κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μοντέλα μονού μοχλού για 10-15 χρόνια.

Κεραμικές βρύσες κουζίνας βρύση φαίνεται αρχαϊκή, αλλά είναι σε αυτό το υλικό που κερδίζουν τη δεύτερη ζωή τους. Ο άψογος σχεδιασμός το καθιστά δημοφιλές στο σχεδιασμό των κουζινών στο στυλ του μπαρόκ ή του ροκοκό, του μεταμοντερνισμού ή του art noir. Ορισμένοι νεροχύτες είναι κατάλληλοι μόνο για τέτοιες βρύσες. Στο μπάνιο του μίξερ, η δυνατότητα να ρυθμίζεται με ακρίβεια η θερμοκρασία του νερού είναι σημαντική και για πολλούς αυτό φαίνεται εφικτό μόνο με τη χρήση αναμικτήρων βαλβίδων.

Κεραμική βρύση

Κεραμική βρύση

Κεραμικό μεταλλικό μίξερ

Συχνά υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο πωλητής υδραυλικών εγκαταστάσεων προσφέρει στον αγοραστή μια βρύση κατασκευασμένη από επινικελωμένο ορείχαλκο ή χάλυβα και ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η καλύτερη κεραμική βρύση για την κουζίνα. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να τον καταδικάσουμε για εξαπάτηση, διότι το όλο θέμα είναι ότι το στοιχείο ασφάλισης και ρύθμισης αυτών των μοντέλων είναι κατασκευασμένο από κεραμικά. Είναι τόσο αποτελεσματικό ότι πήρε το δικό του όνομα - μια κεραμική βρύση και αυτό το όνομα έχει καταστεί σημαντικό για το μίξερ, στο οποίο είναι εγκατεστημένο ένα τέτοιο στοιχείο διακοπής.

Η κεραμική βρύση είναι κατασκευασμένη από οξείδιο του αλουμινίου, το υλικό αυτό είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, αυτός ο τύπος κεραμικού χαρακτηρίζεται από χαμηλή τριβή λόγω της εμφάνισης διαμοριακών αλληλεπιδράσεων. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε από αυτό όλα τα βασικά στοιχεία ενός ρυθμιστικού μηχανισμού κλειδώματος. Μερικοί κατασκευαστές εκμεταλλεύτηκαν τα χαρακτηριστικά του υλικού και ανέπτυξαν γερανούς από δύο πλάκες ή δίσκους που είναι απλά σχεδιασμένοι.

Οι κεραμικές βρύσες των νιπτήρων έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • το άνοιγμα ή το κλείσιμο απαιτεί ελάχιστη σωματική προσπάθεια.
 • ελάχιστη γωνία περιστροφής για άνοιγμα σε κεφαλή πλήρους πίεσης.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία.
 • αξιοπιστία κατά τη λειτουργία.
 • υγιεινής ·
 • ανθεκτικότητα.

Οι κεραμικές βρύσες έχουν επίσης σοβαρά μειονεκτήματα - δεν συνιστώνται για χρήση σε σωλήνες νερού, στους οποίους υπάρχουν πολλά στερεά αιωρούμενα σωματίδια. Τα ίδια τα κεραμικά είναι ανθεκτικά στα αποτελέσματά τους, αλλά αν πέσουν μεταξύ των δίσκων, τότε η τριβή προκαλεί αποσυμπίεση. Ως αποτέλεσμα, ο μίκτης θα πρέπει να αλλάξει πολύ νωρίτερα από ό, τι υποσχέθηκε ο κατασκευαστής του.

Χρωματιστό κεραμικό μίξερ

Κεραμική βρύση στο εσωτερικό

Πώς να επιλέξετε ένα κεραμικό μίξερ;

Η αγορά εξοπλισμού υγιεινής είναι ένα κρίσιμο στάδιο στην επισκευή ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, ειδικά όταν πρόκειται για αρκετά ακριβά ανάμικτα κεραμικά. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους και χαρακτηριστικά:

 • το ύψος του στομίου - όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο βολικό είναι να πλένετε τα πιάτα στον νεροχύτη ή το κεφάλι στο νεροχύτη. Από την άλλη πλευρά, το νερό που πέφτει από ένα ύψος προκαλεί πιτσιλιές σε όλη την κουζίνα. Η καλύτερη επιλογή για ένα ψηλό στόμιο είναι ένας βαθύς νεροχύτης χωρίς επίπεδο πυθμένα.
 • ανασυρόμενος εξοπλισμός εύκαμπτου σωλήνα - ένας παρόμοιος σχεδιασμός μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για ένα ψηλό στόμιο, καθώς ο σωλήνας θα σας επιτρέψει να πλένετε και να ξεπλένετε αποτελεσματικά ακόμα και τα μεγαλύτερα δοχεία ή να πλένετε άνετα τα μαλλιά σας στο νεροχύτη του μπάνιου.
 • σχεδιασμός βρύσης - όπως ήδη αναφέρθηκε, τα μοντέλα βαλβίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μπάνιο, δεν υπάρχει σχεδόν καμία εναλλακτική λύση σε ένα σχέδιο μοχλού για μια κουζίνα.
 • το σχήμα και ο σχεδιασμός - τα κεραμικά είναι ένα πλαστικό υλικό που σας επιτρέπει να δημιουργείτε μίξερ με ράβδους φουτουριστικών σχημάτων. Οι φίλοι των κλασικών δεν θα μείνουν χωρίς προσοχή, στους οποίους οι κατασκευαστές θα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε οποιοδήποτε παραδοσιακό στυλ. Οι λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν συνδυασμένα μοντέλα, στα οποία, εκτός από τα κεραμικά, χρησιμοποιείται επινικελωμένο χάλυβα - ένα από τα κύρια υλικά σχεδιασμού αυτού του στυλ.
 • χρώμα - κεραμικές βρύσες είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξετε μια βρύση που ταιριάζει απόλυτα με τα χρώματα του νεροχύτη, νεροχύτη ή σόμπα. Οι κατασκευαστές παράγουν όχι μόνο λευκά ή μπεζ μοντέλα, αλλά και μίξερ σε μαύρο, κρέμα, ροζ, μπλε, πράσινο.

Κατά την επιλογή ενός κεραμικού μίκτη, μην ξεχνάτε τις τεχνικές καινοτομίες που οι κατασκευαστές υδραυλικών ικανοποιούν τους αγοραστές. Υπέρυθροι αισθητήρες, θερμοστάτες, ηλεκτρονικός έλεγχος - όλα αυτά υπάρχουν και σε κεραμικά μοντέλα.

Υψηλός κεραμικός αναμικτήρας

Κεραμικό μίξερ Cascade

Σύντομος κεραμικός αναμίκτης

Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός κεραμικού μίξερ;

Η σημασία του ζητήματος της αύξησης της διάρκειας ζωής των κεραμικών αναμικτών οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.Μεταξύ αυτών - ακατάλληλη εγκατάσταση, πολλά παραποιημένα προϊόντα, λειτουργικά σφάλματα. Πρώτα απ 'όλα - θα πρέπει να αγοράσετε βρύσες των γνωστών, αξιόπιστων κατασκευαστών με καλή φήμη. Μεταξύ αυτών είναι οι γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές εταιρείες όπως οι Grohe, Hansgrohe, Roca, Jacob Delafon. Όλα τα προϊόντα αυτών των εμπορικών σημάτων παρακολουθούνται προσεκτικά και οι καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καθιστούν δυνατή την απόκτηση προϊόντων που είναι τεχνικά αξιόπιστα.

Πριν υπολογίσετε το μίξερ που σας αρέσει - πρέπει να το ελέγξετε προσεκτικά για ρωγμές, κοιλότητες, τσιπς. Ένας γερανός ποιότητας θα έχει σημαντικό βάρος, σε αντίθεση με τα παραποιημένα πλαστά. Η εγκατάσταση μίκτη πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες που χειρίζονται εξοπλισμό πιο προσεκτικά και εξοικειώνονται με όλες τις αποχρώσεις της εγκατάστασής του.

Κεραμικός γερανός

Κεραμικό μίξερ με ακροφύσιο

Μονόμετρο κεραμικό μίκτη

Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα πόλης και νερό από μια κεντρική πηγή, τότε θα πρέπει να φροντίσετε τα φίλτρα στην είσοδο του μίκτη. Η αναστολή στο νερό θα οδηγήσει σε πρόωρη φθορά των βαλβίδων των βαλβίδων. Μην ενδιαφέρεστε για την επιφάνεια του κεραμικού μίκτη με λειαντικά υλικά. Ένα σημαντικό σημείο - κατά τη λειτουργία αναμικτικών βαλβίδων, δεν σφίγγετε τους γερανούς με τη μέγιστη προσπάθεια - αυτό θα συμβάλει στη φθορά του κουτιού του γερανού.

Κεραμικό μίξερ νιπτήρων

Κεραμικό μίξερ νιπτήρων

Κεραμικό μίξερ μπάνιου

Οι κεραμικές βρύσες δεν είναι μόνο εξαιρετικό εξοπλισμό στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Χαρακτηρίζονται από υψηλή πρακτικότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής. Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση που θα αυξήσει τον βαθμό άνεσης κατά την εργασία στην κουζίνα ή τη λήψη διαδικασιών υγιεινής στο μπάνιο. Με μια κατάλληλη επιλογή και προτεραιότητα υπέρ των κορυφαίων κατασκευαστών, οι αναμείκτες αυτοί θα δικαιολογήσουν πλήρως τα κεφάλαια που επενδύονται σε αυτά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)